Netko možda želi razmišljati dalje od srednje. Ako planira npr medicinu onda je V sigur o bolji izbor. Općenito mislim da na maturi ucenici V postižu bolje rezultate.
Iako nekako bi malo brinula kakav će bit sastav skole koja odjednom bude ultra-popularna, iako to je možda više problem kod cura i njihovih odnosa...
+
Posljednje uređivanje od Lili75 : 06.07.2023. at 16:20
Sretno svima , sutra bi moglo biti zagušenje u sistemu, pa na vrijeme još pregledajte popise i poslužite prioritete
4. je isto odlična škola.
Nakpn nje djeca upisuju sve moguće fakultete.
Ako ste u NZ, ja bih glasala za 4. U nju gravitiraju djeca iz kvarta pa će imati društvo.
Također, valjda će se uskoro vratiti u jednu smjenu.
Ako je dijete dečko, neka računa da će u svim jezičnim školama biti u manjini (nekad bude 2-3 muška u razredu, nekad 5-6).
S 16.imam problem s nekim nstavnicima, no kao u svakoj školi, ne znaš kakvu ćeš nast.garnituru dobiti
Posljednje uređivanje od Vrijeska : 06.07.2023. at 23:01
Hvala puno...da decko je i to mu jedna od briga sto ce biti u manjini
Znam dosta njih koji su završili 16. i cura i dečkih
Kao što znam i cure iz Ruđera konkretno elektroničke
I svi su se uklopili
Posljednje uređivanje od jelena.O : 07.07.2023. at 06:15
Moram stati na stranu mime, zbig mišljenja iz '85 svoju sam zabezeknuto pogledala kad je spomenula Prelog. Toliko zabezeknuto da mislim da ga je maknula s liste.
I mislim da nije pogriješila.
Evo osvrt na V. Latinski je prenabrijan i ako ti se uz to potrefi još neki zeznut profesor plus sve ostalo što ima dijete za učiti, možemo govoriti o ozbiljnoj prijetnji za mentalno zdravlje djeteta. Naravno kao i sve, ovisi o djetetu. Nekima je sve super
jako ovisi o djetetu, zato i treba individualno procijeniti koja škola je dobra za njih
nekom djetetu odgovara stroža atmosfera, red, rad i disciplina a neki više vole opušteniju atomsferu
jedan voli natjecateljski duh, drugi bi više timski itd.
sad je kasno, ali nama se jako dobro pokazalo da smo išli na dane otvorenih vrata da malo vidimo kako škola i tamošnji profesori i djeca "dišu" jer nam je isplivala kao favorit škola koju dotad uopće nismo skoro ni razmatrali
možete u zadnji čas pogledati i statistike na školskom rudniku, evo ima po spolu podjela pa koga zanima gdje ima više ili manje cura, može i tamo škicnuti
https://app.powerbi.com/view?r=eyJrI...FkNCIsImMiOjh9
ja se još dobro sjećam da nam je u prvom srednje bila neka babaroga iz latinskog, ja imala čvrstu trojku
i otišla sljedeće godine u V.
mi svi trojkaši smo zato u drugom srednje imali čistu peticu i rasturali, tako da, ima i od toga što nas je tlačila nekog efekta
ali da je bilo ugodno, nije![]()
Da dosta mojih iz razreda su bili u toj školi, poslije neki na geologiju, geodeziju ili otišli raditi nekaj kaj nema veze s kemijom
Ali
Sad je valjda se sve presložilo ! Nadam se po željama klinaca
je, moj je upao baš tamo gdje je i htio, tehničar za računalstvo![]()
Gotovo je
Mene jako zanima što se dogodilo s bodovima ove godine, skoro sve škole koje je moj imao na listi imaju zadnjeupisanog s manje bodova nego prošle godine.
Kakvo je stanje u općim? Frendičin mali kaže da kod tehničara za računalstvo isto zadnji ima dva boda manje nego prošle godine.
Čestitke svim novim srednjoškolcima![]()
čestitke svima![]()
da, ove godine je u dosta škola po bod-dva, čak i 3 manje nego prošle
valjda su one ocjene bile totalno prenapuhane zbog korone pa se to sad vratilo u normalu?!?
Koliko su na kraju imale pm? Zadnji upisani
Meni se kćerka nije pomaknula ni za jedno mjesto otpočetka u XV.gimnaziji.
tanja_b imaš pp.
Zanimljivi bodovi u PM gimnazijama:
I. gotovo 3 boda manje nego prošle godine, V. također.
X. i XV. jednako kao prošle godine.
Lili, sa tim brojem bodova je vjerovatno bila odmah iza direktnih upisa pa jije čudo da se nije pomakla. Bravo jop jednom.
Čestitke i svima ostalima, želim im svima da budu zadovoljni odabirima!
moj je pak imao puno bolji uspjeh u 8., njemu nikako nije odgovarala nastava online, totalno mu srušila ritam
vidjet ćemo kako će u srednjoj biti![]()
Ekice, ma znam da je kod moje stabilno, ali moja razmišljanja su išla u smjeru da će se netko možda od izravno upisanih prebacit u manje zahtjevnu gimnaziju i tako će dobit priliku ovi prvi ispod crte.
Meni je žao djece koja su odmah ispod crte a dobro su riješili prijemni (meni se 6 bodova čini dobrim rezultatom na prijemnom).
Sad ne znam kako napisat da se netko ne uvrijedi i da ne zvuči ružno, ali na izravnom upisu su upali neki učenici koji imaju IP a na prijemnom su imali jedva 4 boda (pričam o XV.gimn). U jednoj drugoj PM gimnaziji takav slučaj sa samo 2 boda na prijemnom i učenik upada. Rekla bih da to dijete nije materijal za PM gimn i da roditelji forsaju djecu. Ne shvaćam to. Doduše to nije ni moj problem, samo komentiram.
Kad pak vidim da je to neko drugo dijete u XV. gimn odmah ispod crte sa 80 bodova i 6 bodova na prijemnom i uz to doma ima teško bolesnog roditelja, a miša mu uhvati me tuga i žao mi tog djeteta.
Al to je tako, ja sam mislila da postoji neki prag za taj prijemni a ne da je dovoljno imat 2 boda.
Sretno svim srednjoškolcima, da budu sretni i zadovoljni a sad dugo toplo ljeto i odmorkoooo!
Posljednje uređivanje od Lili75 : 07.07.2023. at 17:13
Eh da i milo mi je bilo oko srca vidjet da su neka djeca prijemnim uspjela nadoknadit ocjene iz osnovne.![]()
@Lili, totalno si fulala poantu predupisa.
Možda se djeca teže snalaze sa pismenim ispitima.
Ako su imala u startu 80 bodova onda nisu baš tak nesposobna.
A i pm gimnazije, završavala su ih djeca i prije prijemnih. I sa četvorkama iz matematike pa će i ova sa dva boda.
Dijete koje ima 80 bodova sa ili bez IPa je svakako materijal za gimnaziju. Bilo koju. Svakako ima pravo upisati i najelitniju. Program je suvuda isti, a u najgorem slucaju ( za one koji drze do statistika elitne) i trojka na kraju godine je ocjena. Moze se u elitnoj gimnaziji prolaziti sa trojkom. To jos uvijek-dobar.
Moja kcer je upisala strukovnu skoju je zeljela. Glatko na sredini lista u dvije od 3 zeljene skole.
Iste one na kojima nije imala sanse da upadne u kvote na predupisima.
[QUOTE=ekica;3258910]Zanimljivi bodovi u PM gimnazijama:
I. gotovo 3 boda manje nego prošle godine, V. također.
X. i XV. jednako kao prošle godine.
Kod Lucijanke je upravo obrnuto. Zadnji ima 83.75 odnosno vise od 2 boda nego prosle godine.
Bas me zanima kad ce ravnatelji mioca i preloga opet traziti da se mjenja pravilnik. Mozda da se potpuno ukinu predupisi.
I tako su samo elitnim skolama trn u oku, a onima kojima bi zaprsvo trebali olaksati ...djeci sa ozbiljnim poteskocama...i tako ne pomazu. Predvidam promjenu pravilnika za upis najkasnije za dvije godine.![]()
To mi nije jasno, nisam duboko u toj temi.
Kako je to moguće? Znam da si pisala ranije al nikako pohvatat tu logiku-situaciju kod vas i ovo što vidim u pm gimnazijama.
Kako se odredjuje tko upada na predupisima po ocjenama, nekom prijemnom (slučaj pm gimnazija)?
Ovisi o "konkurenciji" na predupisima pretpostavljam?
Ne mogu dokučit smisao i logiku da ne upadneš na predupisima a upadneš redovno.
Pls pojasni ako ti se da.Hvala.
Na kraj pameti mi nije da se zakida djecu s IP-em al žao mi i ove druge djece koja ostadoše ispod crte a zaslužili su isto tako.
Na predupisima upada onaj tko :
A) ima preporucen navedeni izbor za upis od strane zavoda za zaposljavanje ( nakon detaljne obrade)
B) ima najvise bodova na listama unutar navedenih kvota na predupisima ( koje su cc 3 mjesta po razredu)
C) jasno prelazi bodovni prag ako postoji i pise test ako treba