Prekrasne, ostavljaju me bez teksta :)
Printable View
Prekrasne, ostavljaju me bez teksta :)
Prekrasno cure!
evo i jedne vjenčane torte
kalimero, vauu! Jesi i ove zečeve radila od ticina?
Hej curke evo i meni treba pomoć oko torte za 7 rođendan. Moja curka je izrazila zelju za lolipop tortu na dva kata. Već sam radila torte s ticino masom, ali nikad na dva kata. Pa ako neka od vas ima neki savjet kako da to izvedem bila bih vam jako zahvalna.:unsure:
pozdrav, pekarice :)
imam pitanjce. dosad nisam imala problema sa rođendanskim tortama za svoje ljubimce, bilo je tu traktora toma, ogromnih trkaćih pista za munjevitog jurića i ekipu, velikih gusjenica i sl. ali, moj stariji gadonja je ovaj put pred mene postavio novi izazov. dakle, dečko bi opet munjevitog, ali ovaj put, on bi okruglu tortu. e sad. meni je bezveze napravit običnu jednokatncu, ja bi na kat. ali nije mi ni to dovoljno, ja bi onako sa pistom koja se u krug penje od dna ka vrhu ali nemam pojma kako izrezati i uopće peći biskvite za to a ni kako obući takvošto u ticino. ako itko od vas zna korak po korak proceduru ili zna gdje da nađem pomoć, zauvijek zahvalna :)
Draga silverrine
imas ovdje tutorial
http://cakecentral.com/articles/662/...-a-spiral-cake
Kako ste inace (nekad smo se bile cule po pitanju TSH :-))?
Evo da se javim - pohvalim da sam krenula! Sestra je za rođendan htjela nešto s motivom dupina, nisam stigla kupiti sve sastojke pa sam kupila marshmallow, da stvar bude bolja nisam našla bijele :roll: nego neke šarene (dobila sam predivnu zelenu boju :mrgreen:).
Rastopila sam ih u mikrovalnoj ali mi se čini 2 minute previše,koliko dugo ih treba topiti? Malo mi se miris nije svidio ali ok
Bilo mi je dobro kad sam zamijesila no nekako mi je kasnije bilo dosta tvrdo za oblikovati, jel mi se već prosušilo ili ? Stavila sam u foliju ostatak, malo sam napravila pa nije strašno. Napravila sam dupine, morske zvijezde i školjkicu Kako znam da je suho, je li skroz tvrdo ili?
Čitala sam da ne idu na šlag bilo koje vrste ili? Tortu more sam napravila (izvana) od biljnog šlaga, dupine mogu staviti na štapiće, ali školjkice ne bas
Zagnjavila sam znam sorry ali ... :mrgreen: Eh da gdje ima bijelih marshmallowsa za kupiti ? HVALA
imas ih kupiti u Mulleru (bar tako pise u postovima prije, nisam iz ZG), posto ih ja u Ri nisam nisla nisam nikad ni radila MMF cec koristim smjesu od ratluka i / ili ticino po receptu od MIgulice. Ispod treba staviti ganache / butter cream/ marmeladu i sl da se ne otopi...sve sto ima vode u sebi nije preporucljivo
Iscitavala sam ali nisam vidjela ovo za Muller! Hvala, potražiti cu
Kupila sam i fruktozu, tako da cu i to probati čim kupim glicerin
Ovo sa MMF mi je super brzo i jednostavno a jučer nisam ništa drugo stigla
Meni su prekrasni oni stakleni ukrasi - lijevani prozirni šećer ne znam kako se to zove ni kako se radi
M&M, Marshmalow imaš u Mulleru; stavi u posudu koju si tanko namzala biljnom mašću, zalij s 2-3 žlice vode, malo arome vanilije ili badema i u mikrovalnu na 2 minute. Ja otapam u pećnici. Nemoj otopiti skroz, ali ipak neka dobro omekšaju. Dodaji šećer p ostupno, kako ne bi bilo pretvrdo ( na 3oogr marshmallowa stavim oko 500-600 gr šeć-u-prahu). A ti stakleni ukrasi...misliš na (Royal) icing?
BP ti si moj heroj!! hvala ti do neba... nego, čini mi se da je torta iz tutoriala u cijelosti obučena u ticino iz jednog komada... ne znam da li sam za to dovoljno stručna... ;)
a i sviđa mi se ona fora kako je netko već pisao, obući u ticino kat po kat pa ih i skidati i zasebno rezati za ekipu. ovako u komadu prekrivenu tortu ne znam ni kako bih rezala.
inače, mi smo ok, stariji je već skoro dvije godine na istoj razini eutiroksa, a mlađi nema hipotireozu, hvala bogu. ma sve 5!
vi?
migulice - ova balerina je prekrasna! haljina pogotovo!
kalimero - prava si majstorica, ne kužim odakle ti ideje i strpljivost!
da, to je ono što meni nije bilo jasno... ali evo, i mamina je ispala super, oblačila je kat po kat...
evo fotki:
https://picasaweb.google.com/pintari...55604457666242
kalimero i ekipa kad mi je najpametnije stavljat ticino na tortu? jel dan prije slavlja prerano? hoće li se otopidi deformirati i sl??? ili 12h prije ili kolko je idealno za bit u frižideru?
Bipsić-torta je super, ma bitno je biti uporan i probati.
Lukava puščica -ja torte oblačim dan prije slavlja, ništa se neće desiti u hladnjaku.
Neki čak ne režu tortu prvi dan, ostave tortu i za drugi dan ako slave odvojeno djeca i odrasli. Moraš gledati od čega je torta, paziti radi kreme a ne radi ticina.
ja uvijek gledam tako da torta nakon stavljanja ticina odstoji neko vrijeme u frižideru, jer se tako stisne pa bude onako fino čvrsta za rezanje!
hvala!
ne znam jeste li već pisale muči me količina: dakle ovaj osnovni recept od 1kg pokriva 1 tortu klasičnu recimo promjer 26 visina 10ak cm i još jednom trebam zamijesit za ukrase?
Meni je jedna smjesa bila dosta za takvu tortu, sve ukrase i još mi je čak smjese ostalo koju sam pospremila u vrećicu.
i mojoj mami isto tako... ostalo joj je čak i sad kad je radila ovu na kat...
radila sam ovu tortu i to mi je bila najveća pogreška. slijedila sam recept točno kako piše i ispala je užasno meckava a pekla se 60min. ne kužim. prerezala sam je a sredina je bila sirova, onda sam još svaku polovicu stavljala peću, koma je ispalo. krema također, samo se razlijeva. ja ne kužim u čemu je caka al svakako sam si zakomplicirala i upropastila cijeli dan, urlala na svoje doma i naživcirala se ko nikad u životu. pokušala sam je popravit al je bilo sve gore i gore. nikad nešto tako nisam doživilo, ubila me ta torta.
idući dan sam stavila ticino i sve ukrase, ma to je bio peace of cake naspram ovog. šta je najbolje na kraju nikome nije bila fina. a ja sam se kao nadala da ću napravit ful jednostavnu čokoladnu tortu koja mi neće uzet vremena tako da se mogu zezat s ticinom...
ps. jel vi s ovim receptom za ticino umijesite 1kg šećera? meni je to nemoguće, nikad nisam uspjela toliko šećera, na kraju umijesim oko 800g i bude dobro, lijepo kao tijesto. i ta masa mi je bila dosta, ostala mi je skoro trećina od ukupne količine koju nisam iskoristila pa sam to bacila.
Nemoj zezat, ćuj 60 min ti je premalo, piše ti da se peče bar 90 min na 135, tu si pogriješila, 60 min na toliko stupnjeva je premalo.
A krema od slatkog vrhnja i otopljene čokolade je tekuća :), a ti ju izliješ u kalup i ostaviš preko noći stajati na hladnom, ne možeš
to odmah servirati kad je u tekućem stanju. A od toga možeš samo biskvit uzeti za tortu, ali ovu kremu od vrhnja ne možeš kombinirat sa ticinom...
Gore na mojim slikama se vidi taj sočni biskvit, i to sam tri kom po 90 min. u jednoj večeri ispekla za ovu moju na kat...
I kad ju radim bez snjega i sa snjegom nema šanse da ne ispadne dobro iako je meni sočnija i bolja bez snijega.
Žao mi je što si imala loše iskustvo, mislim da si u minutama pogriješila svakako se treba dugo peći.
Neću ti reći drugi puta će ti biti bolje :) imamo osjećaj da si rekla nikad višeee ;-)
Što se ticina tiče ja iskoristim 1 kg šećera, a prema potrebi dodam još koju kap vode, a ako mi ostane ticina upakiram
u vrečicu za sljedeći puta, nikako ne bacam.
Ja nisam umijesila cijelu kilu šećera, ali svejedno mi je ostalo dosta mase.
Evo jedne rođendanske . Veliki ljubitelj vau,vau
torta pas i kućica
kalimero, prekrasno je. kad poledam kako moje ispadnu grbave i svakakve, ne mogu se načiditi i nadiviti tvojim tortama! stvarno si maherica!
daj reci koje torte pečeš ? dakle koju vrstu? i koja krema?
Već vidim čime ću se zezati idućih dana - iščitavanjem ovih stranica!
Bliži se Mašicin rođendan i jedva čekam napraviti torticu.
Pa ovo je da ti pamet stane!
Ajme, koje torte!
Cure, prave ste majstorice!
Kalimero, vidim da si radila tortu s Pepom Pig i da si pravila figurice. Jesi ih radila onako po svom nahođenju ili si imala kakvu figuricu po kojoj si radila? Meni se čini da ću napraviti jednodimenzionalno, onako, samo izrezati i nalijepiti na tortu.
Ma, htjela sam curi napraviti figurice likova omiljenih crtića - Bumbe, Ede (iz Tomice), Pingua i Pepe. E sad, tu za pingua trebam crnu boju ili se ona može dobiti nekom mješavinom.
Kad spominjete te trgovine u kojima kupujete boje, pretpostavljam da su to specijalizirane trgovine za takve stvari - vjenčanja, krštenja...
I da, ta ticino smjesa se može jesti? Mislim, nije da baš planiram, ali ono, ako nekom djetetu padne na pamet.
Sika Pika- nemam nikakve kalupe, radim odokativno. Sve te figurice su ti neki stožac, kuglica , valjak i dobiješ figurice. Probaj malo pogledati razne tutorijale, imaš Minjinu kuhinjicu i you tube.
pratim vas i divim vam se :-)
malo sam se sad ohrabrila...zadnja torta koju sam napravila mi je nekako sjela...nije savršena...ali ja sam ponosna...
pa da podijelim svoja djela sa vama...
http://s1105.photobucket.com/albums/...lackberry2011/
blackberry, divne su :)
blackberry- torte su ti odlične. Pridaješ važnost detaljima, ja to volim, jer šteta je ne iskoristiti mogućnosti koje daje ticino, a ti detalji su mi nekak bitni. To se posebno vidi na koferu. Boje su ti krasne i nije ih baš jednostavno postići. Svaka čast.:-D
blackberry ma super su ti!
blackberry super su
hvala vam!! hvala, hvala :-D
upravo planiram početi tortu za rođendan od maloga. ove godine je timmy na redu....i sve pet...
i danas mi u kupovinu...i nema crne boje u našem divnom gradu....
i sad ne znam što bi...
ljuta sam uf...
ovi koji drže sve te stvari za kolače...nemaju crne..ali neće ni naručivati mjesec, dva...jer imaju dosta drugih boja....
pa tko mi je kriv što mi žuta ne treba...jel...
ma joooooooj...
oprostite, al baš sam žalosna....možda online štogod uspijem naći...
Uspit ćeš online sigurno ( Dora usluge).
jesam. kažu da će sutra stići :klap: