Riblja marinada od skuša (odlična stvar, jer može stajati u frižideru do tjedan dana), uz to salata od krumpira s mladim radičem (jučer ubranim kod vikendice).
Printable View
Riblja marinada od skuša (odlična stvar, jer može stajati u frižideru do tjedan dana), uz to salata od krumpira s mladim radičem (jučer ubranim kod vikendice).
Mi smo neki dan imali kelj... Meni je fini, ali klincima bas i ne.
Danas imamo krpice sa zeljem i cevapcice.
Mi smo imali jučer:
- kelj varivo
- tijesto
- mljeveno meso s graškom i mrkvom
- zelena salata
Evo mi pravimo uz ono gore navedeno i francusku salatu te fritulice za desert, imam goste na ručku..
'rizoto' od rize i quinoe, mrkve, luka, tikvice i srijemusa.
Uz to pohano meso.
salata: radic, maslacak, rikola, matovilac, mlada puterica.
Obožavam proljeće zbog zelenja koje donosi....
Bijele sparoge, losos, mladi kuhani krumpir i umak holandaise
danas šiš-ćevap, a za prilog jooš nisam smislila šta bi...
Odrezak od tune, pečeni krumpir, zelena salata
MM brancine i blitvu sa krumpirom, a mi juhu od kafriola, piletinu pohanu sa sezamom i lanom, rizu sa graskom i kukuruzom i mjesanu salatu.
Ma ne radim ih sama, puno mi je to posla... Uzimam one od Mlinara, najbolje su mi. Ali ih u zadnje vrijeme jako tesko nadem, nema ih vise u ducanima.
A za dva rucka... :)
Mm gnjavi, jede samo ribu, a klinci je bas i ne vole, pa moram nesto i njima skuhati... Nije tako svaki dan, ponekad ih sve otpilim i skuham ono sta se meni da, pa ko voli...
Mi smo danas imali na meniju krumpir salatu i pileća prsa. Čisto ok.
A mi Bobice, tj. zapecenu piletinu sa sirom u umaku od vrhnja i senfa. Uz to pire i salata.
Sutra ne kuham nista, idemo kod moje sisterice na rucak!!
Danas:
- juha: povrće + puretina
- junetina na saft
- špinat s krumpirom kuhan u slanoj vodi
- zelena salata
Paradajz juha, pečeni batak sa krumpirom i zelena salata.
pileća juha, pohana piletina, restani krumpir, pohani šampinjoni, bukovače pohane, tartar umak, kratavac salata, zelena salata i desert napolitanke Kraš
Krem juha od krupira i poriluka, quiche od kozjeg sira i blitve, salata cherry paradajzići
teleća koljenica u krumpiri pod folijom pečeni, salata-cikla.Juha krem od mrkve i karfijola
Francuski krumpir
pileća juha
pečena piletina, pečeni krompir i povrće
zelena salata
Jucer rucak: pecena patka, mlinci, mlade mahune, vecera palacinke
Danas: Sarma i pire krumpir
Sutra: Couscous s ratatouillom
Prekosutra: tortille s piletinom + razni prilozi
Danas: šunka (ostala mi jedna netaknuta od Uskrsa) i pire krumpir. Zelena salata + radič.
Sutra: uz šunku ću napraviti i malo francuske.
Srijeda i četvrtak: varivo od slanutka i ječma s porilukom.
danas ostaci od teleće koljenice i krumpir uvaljan u kukuruzno brašno i zapečen + zelena salata s rajčicom i dresingom
sutra-tortilje s pilećim kockicama, umakom od pesta + razno svježe povrće unutra
prekosutra čufte s pire krumpirom
čet-čufte (nadam se da će ostati)
pet-neka ribica
da, krumpir pouljim i začinim, pospem kukuruznom krupicom , promiješam i pečem kao i obično.Ne moraš svaki posebno uvaljavati, pospi po njemu i promiješaj.Bude super okus, hrskav, drugačiji...
Mi danas imamo pilecu juhu, roladu od mljevenog mesa sa jajima, pire krumpir i neka salata.
Sarmice od zelja juce i danas. Salata: paradajz, zelena i mladi luk, njam.
Sutra pecena skusa i krompir salata.
Pileća prsa na grill tavi , lešo krumpir i zelena salata.
Poriluk, ćušpajz naravno , s buncekom naravno :mrgreen:
Mm opet ribu, mi krumpir gulas sa junetinom. Za desert pita od jogurta i vrhnja. :)
ani4, svaka čast na dva ručka i na ispečenu pitu! :-)
Ja ga radim ovako:
Obarim krompir (5-6 komada) u ljusci, ali ne skroz do kraja, već onako na tričetvrt. Za to vreme obarim i 4 jaja i napravim bešamel od pola litre mleka i 1/2 čaše kisele pavlake. U vatrostalnu posudu sipam po dnu malo bešamela ili namažem maslacem, pa preko toga red krompira sečenih na kolutove ( i to trećinu od ukupne količine), zatim polovinu jaja isto sečenih na kolutove, pa kolutiće kobasice, preliješ mestimično bešamelom, pa opet ponoviš i završiš redom krompira i zaliješ bešamelom
Juče tortilje sa meksičkim filom, danas juneći gulaš sa rezancima.
sutra - pojma nemam...
Špageti s tunom i zelena salata.
piletina u saftu (tamari, maslinovo ulje, kurkuma, mediteranski začini + kad se malo meso ispeče dodam i zobeno vrhnje za kuhanje) i riža, salata od krastavaca sa bučinim uljem!
mljac!