Sutra. Sutra je dan D :fige:
Printable View
Sutra. Sutra je dan D :fige:
Eh, bilo bi super da bude + ili II, zavisi koji ćeš test piiiiišnuti. Koliko dugo pokušavaš dobiti bebicu?
Godinu dana. Nisam nikakav pritisak niti ludilo imala sve do ljetos kad sam napokon dobila + i onda biokemijska :(
Inače imamo oboje 28 godina. Nikakvih ozbiljnih pretraga još nismo radili.
Meni samo normalni pregledi UZV i vaginalno, papa test i sl. Hormone će mi tek provjeriti. Inače ciklusi uredni, a evo i BBT potvrdio ovulatorni.
:cry:
Mi na 2. radimo 9 mjeseci. Sve je bilo OK do 5 pokušaja, e onda sam počela razmišljati na veliko. Užas. To što ti kažeš: došao pritisak. Užas živi, koliko razmišljam, premišljam, računam. :psiholog: Mislim, nije dugo, ali nekako se nanizali ti mjeseci!
Tayla, bez brige, ako je došao jednom plusić, doći će i drugi, znaš?
Valjda će i nama zasjati drugo sunce! Nećemo valjda biti jedni od onih sekundarno neplodnih.... Vidiš, koje pojmove pretražujem po netu... :drama:
Upoznata sam i ja s tim pojmom. Svašta se nauči, htio - ne htio.
Inače se baš tako tješim, kada smo već imali taj jedan +, očito možemo zatrudnjeti. Barem to znam, možemo! Samo se treba primiti. Kako kažu po stranim forumima - treba nam sticky dust :)
Sad si me sjetila...kad sam tek krenula k svom giniću zbog nezanošenja,objašnjava on meni - folikuli ovo,folikuli ono,klomifen,folikulometrija...ja blenula a on uzme penkalo i tekicu i hapi se crtati.I tako on meni crta vaginu,jajovode,janike,i svašta nešta..i meni bilo puno jasnije :škartoc::lool:
Eto,nekom moraš doslovno nacrtati :pivo:
iskusne cure, imam pitanje.
danas dobila nalaze progesterona (vađen 21dc) i iznosi 80,25
referentna vrijednosti lutealne faze je 12-44.
jako sam zbunjena zašto je duplo veće???!
i još više me zbunjenju to što na nalazu piše referentna vrijednost trudnoće 10,97-150!
do sada sam mislila da progesteron samo utvrđuje ovulaciju, a ne i trudnoću, no sad više ništa neznam...
ima ko kakvu ideju, prije nego odem kod dr?
ljubim!
pomalouzbuđenaiakosebojimveselitiičemu
kudri,a da tiiii napraviš testić??
HK gdje ces raditi HSG jer i meni dr T rekao da ga napravim a neznam gdje bi isla??
Viki88, hsg mozes na uputnicu napravit u bolnici merkur.
Hej! Samo da naletim brzo i sve vas pozdravim :bye:
Vrijeme mi leti nenormalno..ali svaki dan mi je isti :škola: ..Zuzy hvala što misliš na mene..Saljem ti velikuuuuuu :-*
Ljubičicama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što više +!
kudri, vidi tablicu i objašnjenja od Breyer laboratorija:
http://www.lab-breyer.com/pretrage/s...ge/progesteron
Povišeno
Povišena koncentracija progesterona u serumu nalazi se kod urođene hiperplazije nadbubrežne žlijezde, kao i kod tumora jajnika
no, super!
Kudri, prvo uradi test, jer ostale dvije mogucnosti su manje vjerovatne.
kudri, ma kud si odmah išla na najgore! Čitaj najbolje, think pink, uvijek najbolje na prvu. (Ovo ružno je toliko rijetko da nisu ni trebali napisati.)
Hvala bubekica.. Jel prije toga moram briseve vaditi ili je dosta papa test?
kudri pišni ga!!!!! :fige:
HK sretno i nek HSG bude bezbolan a inseminacija uspješna
stigao mi nalaz AMH, iznosi 34.2 pmol/L što bi značilo optimalna plodnost. čekam i ostale nalaze hormona što sam vadila :-)
imam feeling da mi je O jučer bila, nešto slično bjelanjku, nisam mogla proučiti na poslu na toaletu a imala sam i dnevni uložak, bol na desnoj strani. however - redovni smo u poslu
viki88 brisevi su jako bitni prije HSG, bilo bi idealno neposredno prije napraviti
Da Viki,brisevi su nužni prije HSG-a.Papa nije potrebna ali brisevi jesu jer ako imaš kakvu bakteriju,propuhivanje se odgađa dok je se ne riješiš.A samu pretragu možeš obaviti u svojoj bolnici na uputnicu.
Ljubilice,super ti je AMH!I živjeli radovi!
kudri,ajd ti fino napravi test u jutro da eliminiraš najbitniji razlog za povišeni prog.:-) :fige:
Narucila sam se u cetvrtak na briseve, a u vinogradskoj navodno nemaju reagensa za hsg! Nisam nikad isla na to i strah me :-(
Viki,imaš temu HSG tu na Rodi,pa prošnjofaj malo...ali sve je to individualno.Nekog boli,nekog ne,a sreća pa traje kratko!I nečeš morati ponavljati.
viki misliš kontrasta?
Ma joj da kontrasta :lol:
Tayla držim :fige: da sutra ne dođe vještica :))) kada ćeš raditi test? ja čekam petak da M -NE dođe hehe pa sam mislila test raditi u subotu ujutro... btw pojavimo mi se i nekakav žućkasti iscjedak kojeg koliko znam nikada nisam imala...e sad...
Dobro jutrooooo! :-D
Još nije došla, još nije došla :dancingfever: Nadam se da niti neće.
Darija, imam i ja žućkasti iscjedak zadnja 2 dana. Ne znam... mislim da ga nisam ni ja imala prije. Uvijek je proziran ili bjelkasti. Ne znam hoću li doći do toga da radim test. Nadam se da neće doći danas, pa možda nakon posla kupim test i odmah poslije podne. Ili ako uspijem biti strpljiva ujutro.
Usput danas se popela s 36,4 na 36,6... ništa prema onih 36,8 koji su se lijepo držali, ali barem je skok prema gore.
Kudri brzo piš-šiš i držim :fige:
Jutro! Tayla,ide na gore,to je dobar znak! Navijam za tebe!
Moja je otisla na dole,ne znam sta da mislim,sluz utanjila,ziganje u jajnicima proslo,trebalo je da je O prosla,ali sudeci po temp.-nije. Ili je stvarno opet anovulatorni. Nisam pametna.
Možda ti je baš danas O, odnosno da će od sutra temperature ići prema gore. Ne znam. Da sam ja ti, bacila bih se odmah u akciju :saint:
I hvala ti što navijaš za mene :love:
kod mene - (26dc, clearblue impact) i sad preostaje otkriti zašto je progesteron tako visok??!!:roll:
Tayla??:-)
Kudri, žao mi je što nije plus... al bit će, bit će :heart:
A ja ne znam šta da ti kažem za sebe... umjesto da radim, surfam i uspoređujem grafove s padom temperature na 14 dpo, pa plusom na testu. I know, luđakinja sam 8-) Ma pišnut ću i ja danas poslijepodne, pa kud puklo da puklo.
Samo da se prije sve ne zacrveni.
Tayla, pa zašto popodne? Najbolje je pišnuti ga s prvim jutarnjim urinom... :-) Joj, ja bih radije da si ti to već obavila... A naravno, držim fige da se ne zacrveni. Ma kako se osjećaš? Imaš kakve simptome, ako ne one trudničke, onda menstrualne? Ništa nam ne pišeš po tom pitanju... :cekam:
Jutrooo!
Kavicaaa!
Kudri :love2: !
Tayla ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za +!
Moja M nikako da krene, već mi ide naživce, spoting je tu i kad već mora nek krene i bok.
Osjećam menstrualne simptome nažalost... zato mi se baš niti ne piše o tome. Sve se nadam da će nestati, ako ih ignoriram :mrgreen:
Pa se tješim da su često simptomi zapravo isti. A utjeha mi je i mali skok u temp danas. Nisam se testirala jer nakon pada temperature jučer i prekjučer, nisam htjela kupiti test, da izbjegnem dvostruko razočarenje.
Sada žalim naravno :)
Vojvođanka, u slučaju bilo kakvih sumnji u sluz, najbolje ti je pokriti je! :-D Bolje pokriti, nego propustiti? :-)
Tayla, vidim rast temp. na grafu, ohohoooooo!
Ja sam sinoć okitila bor sa svojom malom srećicom, mojim malim anđelom... Baš sam uživala.... Kako je E. bila sretna kad su zasvijetlile lampice! Sad gledam da i na poslu malo okitim, hm...
Mami, prvo ne želimo da M. krene, a onda kad osjećamo da je tu, onda nikako pa nikako.... Ne možemo izaći na kraj s vješticom...
Srećo moja, ima rasta - samo da bude i sreće :)
MM je tradicionalan i ne želi da kitimo bor prije Badnjaka, dok sam ja malo djetinjasta i voljela bih već okititi, ne samo bor, već cijeli stan :lol:
A mislila sam popodne jer je već visoki dan ciklusa (27) i 15 DPO. Valjda bi pokazao plus, ako sam trudna, bez obzira na doba dana. Što kažete??
A ne znam baš... Ja sam čula da to ide ovako: obzirom da ti je danas dan očekivane menstruacije, najbolje je se testirati na taj dan, ne ranije, i to s prvim jutarnjim. U biti, za puno testova sam čula da su namijenjeni za primjenu tek taj dan i kasnije, ne prije. Po meni, ako ti kasni 5-6 dana (od danas), onda je svejedno kad se popiškiš... :lol:
I ja sam bila tradicionalna, na Badnjak sam kitila cijeli život, dok se nije rodila moja srećica... Pa onda sam odlučila uraditi to ranije da joj uživanje traje duže.... Vidjet ćeš kako će ti muž postati fleksibilan kad budete imali svoju srećicu... :-)
I mi ništa prije badnjaka.
Sigurno će ti pokazati.
Da proslavimo moj 101. post :-D Možda mi to bude sretni post hi-hi!
Imam ja već plan, svaki dan uvesti u kuću po jedan božićni detalj :lol:
Mami - možda ti niti ne dođe M :fige: