Stranica 26 od 29 PrviPrvi ... 162425262728 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,251 do 1,300 od 1424

Tema: Odbrojavanje 9/2013.....Least123

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Žužy, danke što si me stavila nježno na dno liste. Znam da si se potrudila učiniti to što bezbolnije, ali ipak boli...

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Što znači na FF u STATS broj 5?

To mi se pojavilo za današnji dan.

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Tayla, ovo sam našla na FF-u pa sam ti napravila copy-paste:

Cycle History/Stats (Stats Line):
    The stats line displays data based on your cycle history.

Predicted Ovulation Days
    Predicted Period Days
    T Recommended Test Date

The colored squares represent the most probable days for ovuation or menses based on a statistical analysis of your cycle history.

The stats line also displays when appropriate a countdown (numbers from 5 to 1) to the test date starting 5 days before the recommended test date.

Stoga, počinje ti odbrojavati 5,4,3,2,1 pa na 1 uradiš test. Ovako sam ja skužila...
    Posljednje uređivanje od Sreća_83 : 09.12.2013. at 11:04

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tayla,pošto imaš vip članstvo,odbrojava ti od danas da za 5 dana možeš raditi test.Mislim
    Di je FF od nas i našeg pišanja...

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Srećo i Žužy, hvala na odgovorima i što ste se potrudile sve skupiti.

Stvarno, on tek odbrojava 5 dana od dana kad da se testiram?! hahahaha

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Tayla, a koja tehnologija?! Ubi te u pojam! Vidiš kako je od nadobudan pa budi i ti... Nada još postoji, kako kaže tvoj F prijatelj. Sreeetno!

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

SRECA nismo dugo, od 9.mjeseca, jutros sam vadila betu i sutra je nalaz.. Curke zelim ubrzo jos plusica i crtica juhuuuu

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hope,a si kontaktirala ginića?

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Nisam jos..sutra cu kad budem imala nalaz..pa kad dodem na red hihihi..

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Koga sad cekamo za pis pis? DARIA_OS?

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Evo i mene s novostima. Jutros radila progesteron i malo popricala sa doktoricom vezano za morfologiju od 5% kod MM.
    Savjetovana nam je inseminacija. Tako da ovaj ciklus radim HSG, a iduci vjerovatno pocinjem s inseminacijom.
    Ovih 5% morfoloski ispravnih oblika je veoma malo za spontanu trudnocu iz razloga sto se od preostalih 95% moze desiti spontani ili neki deformitet kod bebe.
    Isplakala sam se. Idemo dalje.

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Hope_12 prvotno napisa Vidi poruku
    SRECA nismo dugo, od 9.mjeseca, jutros sam vadila betu i sutra je nalaz.. Curke zelim ubrzo jos plusica i crtica juhuuuu
    Onda skidam kapu...

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

HK Doći će bebica, na ovaj drugi način... Bitno da dođe...

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

HelloKitty

žao mi je...

Ali da nađemo pozitivno, barem imate sada strategiju. I držim sve fige ovog svijeta da se dogodi što prije

Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

HK drzimo fige

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Jutro! Tayla,jos nije gotovo,videla si sigurno mnogo trudnickih grafova gde temp.malo padne u vreme ocekivane M.pa ponovo poraste. A tu je i uteha u vidu vina u slucaju vestice!
    Ja nemam ideju sta je sa mojom ovulacijom,levi jajnik probada li probada,temperatura divlja gore-dole,mini mikroskop jedan dan polupozitivan,drugi dan negativan. Sve mi se vise cini da je opet anovulatorni.
    Nego,imam jedno pitanjce u vezi sa razvojem folikula. Pretprosli ciklus sam bila kod ginekologa 32 dc. koji je po njegovoj tvrdnji bio anovulatoran.Tad mi je na UZ brojao na jajnicima 5 na levom,7 na desnom,ja nisam pitala sta nego pretpostavila da su folikuli. Proslog ciklusa odem 23.dan,opet on broji 5 ukupno,kao verovatno ima i dosta malih koji se jos ne vide. Rekao je da je O bila sa desnog sto sam ja tog meseca i osetila. E,sad se kontam kako to folikuli mogu da se vide pre menstruacije? Je l' oni ne pocnu da se razvijaju prvog dana ciklusa,a ne jos u prethodnom ciklusu? Nigde to na netu ne mogu da nadjem.

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Vojvođanka, je ti ne mogu pomoći jer se u te folikule ne kužim. Tek odnedavno sam čula za tu riječ.

Vidim da vam se sviđa ideja o pijenju alkohola u slučaju vještice... Nice...

Baš sam na jednoj net stranici opet iznova ukucavala trajanje svog menst. ciklusa i dan zadnje M. jer eto ciklus se fino skratio (brže dođe vrijeme za nove pokušaje) te mi je crtao cvjetiće po datumima: plodni, najplodniji i ovulacija... Eto i moje strategije. Prilijepit ću to na zid pa bacanje u akciju kad vrijeme dođe! Ovo još nisam probala. Briga me za sluz.

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Zuzy, jel me trebas sad skinuti s liste ili sam ovdje dokle god ne krenem sa inseminacijom?!
    I ja sad pripadam tamo na potpomognutoj?

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Vojvodjanko, hvala na utješnim riječima, iskreno mi trebaju. Malo sam tužna, kako ću tek biti ako i kad stigne M...

Za folikule ne znam, nadam se da će netko iskusniji i mudriji na tom području nešto reći. Samo ću naglasiti kako ne volim što nam liječnici ništa ne govore u potpunosti. Kao da mi ne bi trebale znati čega je 5, čega 7 na kojem jajniku.

Kad su me pregledavali na dan pobačaja doktori su oko mene govorili "Žuto tijelo. Ma nije žuto tijelo. Pa opet je"... ja pitam što je to žuto tijelo? Oni - "ma ništa!" Mislim, kao da meni nije bitno kakvo je tijelo u mom tijelu Sada više znam o svim tim pojmovima, ali tada nikad nisam ni čula za žuto tijelo.

Srećo alkohol je jedino što nam preostaje

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

HelloKitty,ostani s nama dok god ne kreneš na inseminaciju
    Znam da te pogodila činjenica da nejde bez potpomognute...ali kak Sreća veli,doči će bebica...na ovaj ili onaj način,bitno da dođe!
    vojvodjanka,a možda on tebi broji antralne folikule "Rast i sazrijevanje folikula započinje u kasnoj luteinskoj fazi prethodnog
    menstruacijskog ciklusa, a folikulogeneza završava u sredini ciklusa..", evo ovo je odavde http://medlib.mef.hr/186/1/marton.pdf ,sa stranice 15.

nestrpljiva anka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Cure - bokić!

Da se javim - moja O prošla - ali se bojim da smo ju fulali jer sam bila na putu - samo smo se jučer keksnuli u 12:00h, a mislim da mi je O bila ujutro. Kako god - 18.12. idem po lijekove!

HelloKitty - zakaj ne idete na IVF - ICSI, prilikom kojeg se izaberu oni najbolji spermići za oplodnju JS? Inseminacija je u Vašem slučaju gubljenje vremena, a i rizik.
    Posljednje uređivanje od nestrpljiva anka : 09.12.2013. at 13:45

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj nestrpljiva anka prvotno napisa Vidi poruku

HelloKitty - zakaj ne idete na IVF - ICSI, prilikom kojeg se izaberu oni najbolji spermići za oplodnju JS? Inseminacija je u Vašem slučaju gubljenje vremena, a i rizik.
    na sto mislis da je gubljenje vremena? HK s dobrim spermiogramom i jednim dobrim jajovodom je kandidat za AIH, naravno ako nece ici, biti ce kandidat za IVF - ali sumnjam za ICSI.

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Joj sad mi tek nista nije jasno, obzirom da jos uvijek ne baratam tim skracenicama za potpomognutu.
    Sto mi je rizik inseminacija?
    I ovdje koliko sam ja shvatila ce se isprati sperma i izdvojiti najbolji koji ce se meni vratiti u jajovod.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Citiraj HelloKitty prvotno napisa Vidi poruku
    Joj sad mi tek nista nije jasno, obzirom da jos uvijek ne baratam tim skracenicama za potpomognutu.
    I ovdje koliko sam ja shvatila ce se isprati sperma i izdvojiti najbolji koji ce se meni vratiti u jajovod.
    nema rizika - rizik je samo da nece uspjeti.

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

E cure, baš smo danas razglabale o alkoholu ovdje pa mi se javila želja za kojim gutljajem, obzirom na teškoće na poslu danas i međuljudske odnose... Mmmmm, vinčeko. A i dobro je za krv!

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Nama se jedan kolega oženio, tako da je bilo i meze i koja kapljica vinčeka... samo što sam ja ipak odbila vino. Još se nadam

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj HelloKitty prvotno napisa Vidi poruku
    Nemoj se brinuti,mislim da vam inseminacija bude dobar uvod u MPO vode,i nadam se da do in vitro oplodnje neće biti ni potrebe doči.
    Ako kojim slučajem inseminacija neče uspjeti,a moraš biti svijesna toga,možda će vam biti "lakše" krenuti na IVF.
    I da,od njegovih malci izdvoje one najbolje,laički rečeno,i vrate ih tebi u vrijeme ovulacije.
    A prije toga češ iči na pračenje ultrazvukom.
    Ali prije svega toga,moraš napraviti propuhivanje jajovoda...

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    vojvodjanka,a možda on tebi broji antralne folikule "Rast i sazrijevanje folikula započinje u kasnoj luteinskoj fazi prethodnog
    menstruacijskog ciklusa, a folikulogeneza završava u sredini ciklusa..", evo ovo je odavde http://medlib.mef.hr/186/1/marton.pdf ,sa stranice 15.
    To,zuzy,carice. Upravo taj odgovor sam trazila. Doduse,ovaj file ima 180 str.,ali racunam da ce mi sve biti jasno kad ga procitam.
    Tayla,potpuno si u pravu,ginekolozi se s jedne strane frljaju s nekim podacima koje ti ne objasne(tako meni na UZ kaze:"Evo,ovde su misicni cvorovi",pa nabroji 2-3,ja pitam sta to znaci,on odgovara "Nista!"o_O), a s druge strane objasnjavaju u detalje neke osnovne stvari.

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Hvala Zuzy
    Sad kad dobijem idem na HSG. Tako da vec od iduceg ciklusa mozemo na inseminaciju.

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Citiraj Tayla prvotno napisa Vidi poruku
    Nama se jedan kolega oženio, tako da je bilo i meze i koja kapljica vinčeka... samo što sam ja ipak odbila vino. Još se nadam
    Dobro si učinila, sve za malu mrvicu! A btw, kojeg datuma bi trebala ne dobiti M.?

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Sutra. Sutra je dan D

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Eh, bilo bi super da bude + ili II, zavisi koji ćeš test piiiiišnuti. Koliko dugo pokušavaš dobiti bebicu?

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Godinu dana. Nisam nikakav pritisak niti ludilo imala sve do ljetos kad sam napokon dobila + i onda biokemijska

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Inače imamo oboje 28 godina. Nikakvih ozbiljnih pretraga još nismo radili.

Meni samo normalni pregledi UZV i vaginalno, papa test i sl. Hormone će mi tek provjeriti. Inače ciklusi uredni, a evo i BBT potvrdio ovulatorni.

Sreća_83 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

Mi na 2. radimo 9 mjeseci. Sve je bilo OK do 5 pokušaja, e onda sam počela razmišljati na veliko. Užas. To što ti kažeš: došao pritisak. Užas živi, koliko razmišljam, premišljam, računam. Mislim, nije dugo, ali nekako se nanizali ti mjeseci!

Tayla, bez brige, ako je došao jednom plusić, doći će i drugi, znaš?

Valjda će i nama zasjati drugo sunce! Nećemo valjda biti jedni od onih sekundarno neplodnih.... Vidiš, koje pojmove pretražujem po netu...
    Posljednje uređivanje od Sreća_83 : 09.12.2013. at 15:26

Tayla avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2013

Početno

Upoznata sam i ja s tim pojmom. Svašta se nauči, htio - ne htio.

Inače se baš tako tješim, kada smo već imali taj jedan +, očito možemo zatrudnjeti. Barem to znam, možemo! Samo se treba primiti. Kako kažu po stranim forumima - treba nam sticky dust

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj vojvodjanka prvotno napisa Vidi poruku
    ginekolozi se s jedne strane frljaju s nekim podacima koje ti ne objasne(tako meni na UZ kaze:"Evo,ovde su misicni cvorovi",pa nabroji 2-3,ja pitam sta to znaci,on odgovara "Nista!"o_O), a s druge strane objasnjavaju u detalje neke osnovne stvari.
    Sad si me sjetila...kad sam tek krenula k svom giniću zbog nezanošenja,objašnjava on meni - folikuli ovo,folikuli ono,klomifen,folikulometrija...ja blenula a on uzme penkalo i tekicu i hapi se crtati.I tako on meni crta vaginu,jajovode,janike,i svašta nešta..i meni bilo puno jasnije
    Eto,nekom moraš doslovno nacrtati

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

iskusne cure, imam pitanje.
    danas dobila nalaze progesterona (vađen 21dc) i iznosi 80,25
    referentna vrijednosti lutealne faze je 12-44.

jako sam zbunjena zašto je duplo veće???!

i još više me zbunjenju to što na nalazu piše referentna vrijednost trudnoće 10,97-150!
    do sada sam mislila da progesteron samo utvrđuje ovulaciju, a ne i trudnoću, no sad više ništa neznam...

ima ko kakvu ideju, prije nego odem kod dr?

ljubim!

pomalouzbuđenaiakosebojimveselitiičemu
    Posljednje uređivanje od kudri : 09.12.2013. at 15:49

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

kudri,a da tiiii napraviš testić??

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

HK gdje ces raditi HSG jer i meni dr T rekao da ga napravim a neznam gdje bi isla??

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Viki88, hsg mozes na uputnicu napravit u bolnici merkur.

vucica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2012

Početno

Hej! Samo da naletim brzo i sve vas pozdravim
    Vrijeme mi leti nenormalno..ali svaki dan mi je isti ..Zuzy hvala što misliš na mene..Saljem ti velikuuuuuu

Ljubičicama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za što više +!
    Posljednje uređivanje od vucica : 09.12.2013. at 17:09

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    kudri,a da tiiii napraviš testić??

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

kudri, vidi tablicu i objašnjenja od Breyer laboratorija:
    http://www.lab-breyer.com/pretrage/s...ge/progesteron

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Povišeno
    Povišena koncentracija progesterona u serumu nalazi se kod urođene hiperplazije nadbubrežne žlijezde, kao i kod tumora jajnika

no, super!

HelloKitty avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Kudri, prvo uradi test, jer ostale dvije mogucnosti su manje vjerovatne.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

kudri, ma kud si odmah išla na najgore! Čitaj najbolje, think pink, uvijek najbolje na prvu. (Ovo ružno je toliko rijetko da nisu ni trebali napisati.)

Viki88 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Hvala bubekica.. Jel prije toga moram briseve vaditi ili je dosta papa test?

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

kudri pišni ga!!!!!
    HK sretno i nek HSG bude bezbolan a inseminacija uspješna
    stigao mi nalaz AMH, iznosi 34.2 pmol/L što bi značilo optimalna plodnost. čekam i ostale nalaze hormona što sam vadila
    imam feeling da mi je O jučer bila, nešto slično bjelanjku, nisam mogla proučiti na poslu na toaletu a imala sam i dnevni uložak, bol na desnoj strani. however - redovni smo u poslu

ljubilica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

viki88 brisevi su jako bitni prije HSG, bilo bi idealno neposredno prije napraviti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •