Anavi koji je to vrtić? Bravo za njih!
Printable View
Anavi koji je to vrtić? Bravo za njih!
Vrbik.
Ali iskreno, ne znam otkud im hrabrosti da to na svoju ruku rade.
I ne znam jel to bilo samo u našoj grupi ili i u drugima.
Moje osobno mišljenje je da neće biti ništa od promjena cijena, a sigurno ne od 1.7. jer, ne bi li u tom slučaju roditelji trebali dobiti neko rješenje ili obavijest koliko ćemo morati plaćati?
Pa ne mogu nam to odrediti naknadno. U našem slučaju, ja sam pod kučanstvo prijavila samo mene i maloga, muž je na drugoj adresi. I cijelo vrijeme sam očekivala da će netko imati prigovor na to.
Osim toga, to što nam je teta vratila papire, znači da ih vjerovatno nisu ni obradili.
Meni su u jutro u vrtiću rekli da još uvijek skupljaju papire.
Ja poštujem Gradski ured za obrazovanje pa ću ja sukladno njihovom pozivu dostaviti dokumentaciju u propisanom roku tj predat ću je 29 ili 30.06. To što oni ne poštuju mene to je drugi par rukava. Ali uplate ću vršiti u skladu sa zakonom i odlukom gradske skupštine tj 200 za malog i 400 kn za velikog. I nakon toga ću ih svaki mjesec pismeno obavijestiti o nepodudaranju njihove odluke sa zakonom i priložiti im brdo odluka i izvadaka iz zakona.
Nije mi jasno zašto je Dalićka bitnija od druga dva ministra? Kaže Kojić da je njihovo pitanje bilo vezano uz izvršavanje proračuna. Pa su to valjda pitali Fuchsa? Mogli su to pitati i moju babu, ima jednako veze s time kao i Fuchs koji je jedino mogao odgovoriti ono što je i odgovorio.
Ja nekako mislim i ako Dalićkin odgovor bude da je odlukom skupštine ugrožen proračun pa ova gadarija prođe da prolazi za perod od 01.07-31.12. A nakon toga skupština opet može donijeti odluku o cijenama, a onda bi Bandić morao predložiti proračun za sljedeću godinu u skladu s tom odlukom. Jer ako on sve riješava prijedlogom proračuna, on može i predložiti da grad uopće ne subvencionira cijenu vrtića nego da roditelji moraju uplatiti svih 880 mil kn. Time je onemogućeno pravo skupštine iz čl 48 zakona o predškolskom odgoju da određuje cijene vrtića.
I ako nekim čudom zaživi ova svinjarija i ne bude skupljeno 170 mil.kn predviđenih proračunom, što ćemo onda s tim istim proračunom?
Gita xy računam na to da od tebe prepišem očitovanje zašto ne plaćam po "Bandiću" nego po skupštini ;).
nadam se ipak da nam ti dopisi neće biti potrebni
ja se sve mislim da bi mogla sad nazvati vrtic i pitati sto je s placanjem.
evo ja upravo pricala s gospodjom u nasem vrticu. oni jos skupljaju papire, ali se nadaju da ce placanje ostati isto.
takodjer gospodja mi je rekla da i ako prodje ova njegova gadarija, da ona ne zna kako ce sve krenuti s 1.7. toplacanje niti su dobili program obracuna, niti ista. i ona je jadna na 100 muka. uglavnom ona se nada da to nece proci i rekla mi je da predam sto kasnije papire, ako bas se bude moralo.
ne kužim, ako se papiri donose isključivo radi namjere provedbe nezakonite odluke, a dalje namjeravaš plaćati po zakonu, odnosno po starom - dakle nikakve promjene nema za koju bi ti papiri bili potrebni, čemu ih onda dostavljati, i čemu onda poštivati poziv gradskog ureda koji nije temeljen na zakonu
..a svakako se pridružujem lijepim (pustim?) željama :)
Ja se cijelo vrijeme sekiram oko te dokumentacije i pokušavam doznati u svom vrtiću (privatnom) što trebam donijeti, a oni totalno FLEGMA, u stilu donesite što već želite donijeti :-o
Mene je frka da su oni totalno pali s Marsa i na pola dementni i da će nam na kraju svima doletit cijena s kojom nećemo moći živjeti.
Gle, ja sam po svojoj prirodi jako nagla osoba i cijeli život vodim nekakve ratove u ime nekakve pravde, masu puta u ime drugih i puno sam puta zbog toga dobila po nosu. Onda me moj pametni, dragi muž posjeo i lijepo mi objasnio: Stara moja, imaš ti već dosta godina, ratove treba birati, a pogotovo način ratovanja jer ćeš izgubiti puno i vremena i živaca i energije. I zato sam ti ja lijepo odlučila: tražili ste papire? evo,izvolite ih. Ali ću raditi po svom i svako toliko ih pristojno upozoriti na njihovu nezakonitu naplatu vrtića. To me košta samo malo papira i nešto poštarine. I čekat ću da me tuže za dugovanja, bolje oni mene, nego ja njih.
čak si nešto razmišljam da pod članove kućanstva prijavim samo sebe i djecu jer je muž na drugoj adresi, vrtić bi mi bio besplatan, a ja bih sama ispunila uplatnice na 400 i 200 kn i još ih obavijestila da nisam dobila uplatnicu, a da je cijena vrtića za moju djecu, sukladno odluci gradske skupštine 400 odn 200 kn te sam ja na njihov račun toliko uplatila.:mrgreen:
e kad bi to tako funkcioniralo.
nažalost, odnijet ću papire 27. ili 28. 6. jer ne želim plaćati 2000 kn, a sve me strah da g. Bandić bude sproveo svoj pošteni model.
ajde molim te, nađi mi bilo koga kome je fina sjela na račun zbog neplaćenog vrtića!!!
nema takve osobe
a znaš kako znam? zato što grad zagreb ima siiiilna nenaplaćena potraživanja od roditelja za vrtiće. a ne žele ih naplatiti jer im je žao roditelja, i djece i šta ja znam šta su još rekli. uvijek sva odu u zastaru.
ako imate saznanja da je nekom došla ovrha zbog vrtića, ili da ga je grad tužio, please, recite. to bi bio presedan
ja osobno znam jednu obitelj čije je dijete išlo u vrtić od navršene godine dana pa sve do škole, a roditelji nisu platili NITI JEDAN JEDINI RAČUN. i nikom ništa.
ovo mi je šokantno.
ja, sa odlukom da neću predati papire do zadnjeg trena, ipak sam podigla jučer iste jer zadnji tren za nas je ponedjeljak ili utorak ujutro kada odlazimo i nema nas za te konačne odluke. jednostavno svi misle u vrtiću da neće biti novog obračuna ali ono- nemaju službeni dopis da prestanu uzimati paprie ili da neće imati novi obračun, niti da će imati stari. niti kako bi trebali to od 1.7 odraditi...
FINA da bi provela ovrhu mora imati pravomoćno rješenje o ovrsi. A za to me grad mora tužiti. Vjeruj mi da bih uistinu htjela da me tuže. Da Gradski ured za obrazovanje može samo tako poslati fini zahtjev da ovrši moj račun, onda bih im ja mogla poslati zahtjev da ovrše tvoj račun u moju korist na ime već nečega.
Sve što FINA zaplijeni, zaplijeni na temelju pravomoćnog rješenja o ovrsi ili na temelju zahtjeva banke gdje su ljudi sami potpisali da su suglasni da im banka zaplijeni plaću. Gradski ured za obrazovanje i ja takvih dogovora imali nismo. Znači imaju sud.
Na rješenje o ovrsi se u roku 8 dana od primitka može dati prigovor i onda sve ide na sud i u parnicu
...ali da bi dao prigovor, rješenje moraš najprije primiti, a po novom ovršnom zakonu nije uopće važno jesi li ga fizički primio ili ne ukoliko ne živiš na adresi na kojoj si prijavljen, a bila su dva pokušaja dostave, zakelje ti ga na oglasnu ploču suda i ko da si ga primio...pa ti postane pravomoćno i ovršno samo tako, još ako na fini nisi zaštitio primanja izuzeta od ovrhe - evo ga opet pune novine kako ljudi zbog fine nemaju što jesti - to je jedna mogućnost
a druga je ona koju sam već rekla - možeš uredno primiti rješenje i dati prigovor sa svim detaljnjim objašnjenjima temeljenim na propisima koje ti ili skupština ili tkoveć smatra važećima, a onda dođe bandić sa svojim važećim proračunom nekakvom "svom" sucu kojih vrlo vjerojatno ima po svim razinama i onda ti skinu sve što si po njegovom dužan, plus još i masu troškova i kamata
...i zato se ljudi, ko što se vidi iz priloženog, ne žele time baviti jer u našoj vrloj "pravnoj" državi svatko ima svoje zakone, pa ti vidi po čijem će na kraju biti
...i zato nitko ne želi biti odgovoran za to ako roditeljima savjetuje da ne donesu papire
...i zato ko već gore spomenute ovce čekamo, plaćamo i donašamo papire za koje se svi osim bandića još uvijek samo nadaju da neće trebati, jer i mi očito imamo vlast kakvu zaslužujemo
...ali dobro, to sve nažalost nije otkrivanje tople vode, niti išta novo - dok god igramo po njihovom, sigurni smo (ako ništa drugo bar to da će se takve stvari događati i dalje :mrgreen:)
Osjećam se poraženo jer danas nosim papire u vrtić. Moram, jer idemo na put, a ulog je prevelik.
Voljela bih da imam petlje i snage kao gita. Možda se okuražim kad mi stigne prva uplatnica. Stvarno nije u redu da nam naplate po cjeniku koji je u najmanju ruku polulegitiman, ako ne i nelegitiman. Grozno.
Idem potpisati kapitulaciju :(
Freja, nemaš se razloga osjećati poraženo. Pa i ja sam napisala da ću predati papire, ali 29 ili 30.06. Da idem na put i ja bih ih predala danas, ali nažalost muž radi jer imaju užasnu frku na poslu pa ne možemo nikud. Radit će i srijedu i četvrtak i danas sam još više bijesna radi vrtića. Radi čovjek i na praznik, pa nije li onda logično da ima i veću plaću? Ali ne, treba nas opandrčiti po džepu jer se usuđujemo raditi.
Nemam ti ja posebne snage niti petlje, nego ti se ja u svom poslu dosta susurećem s gradskom i državnom administracijom pa znam kako funkcioniraju. Ja sam ti trenutno u dosta povoljnoj situaciji jer moji prihodi prema papirima porezne uprave nisu veliki. Rodila sam prošlo ljeto pa za prošlu godinu imam samo nekoliko isplaćenih plaća, a tako će biti i ove godine. Ja ti riskiram parsto kuna mjesečno, ako budem plaćala po svome i ako me tuže. Čekam Dalićkin odgovor čisto da vidim na što će se u zakonu o proračunu pozvati. Jer po dosadašnjem ja ne vidim kako bih mogla izgubiti sudski spor, ako me tuže. To sam pitala i frenda koji je odvjetnik i on se u potpunosti slaže sa mnom. Zato mi je bitan odgovor ministarstva financija.
Čak sam napisala i par postova ranije da razmišljam da u kućanstvo ne prijavim muža jer smo na različitim adresama pa će moje uplatnice biti 0kn, a ja ću svejedno plaćati sukladno odluci skupštine i slati im dopise
Ja sam u petak napokon digla papire iz porezene... Ovaj tjedan jos cekam ministarstvo financija, a ako ne donesu odluku u ponedjeljak mijenjam prebivaliste djeteta i prijavljujemo ga na adresi od mm, skupa sa svim njegovim nezaposlenim clanovima familije. Pa nek nas istrazuju tko sve zivi gdje u kucanstvu.
Ako me pitaju zasto nismo isto kucanstvo lijepo cu im reci da zato sto se upravo razvodimo zbog novih cijena vrtica :mgreen:
Ako oni protuzakonito provode ovakve odluke ja im sigurno necu pomagati da dobiju vise novaca nego do sada...
Napisala sam nekidan post, ali on se očito izgubio negdje u cyber space-u.
Možemo li mi još nešto napraviti, okupiti se pred Min. financija i tražiti odgovor? Nakon ovoliko truda (hvala Rode), koma mi je da sve propadne jer se eto oni nisu oglasili pa Bandić legitimno ili ne fura svoje?
cure , oprostite što upadam , pratim vas cijelo vrijeme ali ne stignem sudjelovati .Upravo sam čula na vijestima(radio antena ) da je prihvaćen Bandićev prijedlog ;
Oblio me hladan znoj. Kako? Ministarstvo financija?!?
evo digla sam ih preko neta i u 14.30 bi trebale biti zg vijesti pa poslusam.
blazeni praznici pa se moze i to kad nemam punu sobu
da. čučim kraj radija u 14:00 da čujem precizno ali ovaj put nisu niti spomenuli cijene vrtića .nisam bila usredotočena , ali kada je rekao ;" da prevedem - znači da će se nove cijene vrtića obračunavati prema visini dohotka "... isto tako sam protrnula . slušam u pola tri , možda nešto jave
koja je to frekvencija?
Ministarstvo financija potvrdilo odluku skupštine :-D
http://www.zagrebancija.com/hr-aktua...upstine_311880
Na zagrebancija.hr piše da je ministarstvo financija potvrdilo odluku skupštine te cijene ostaju nepromijenjene. Ne znam staviti link pa molim nekoga ko zna...
dajte nešto što nije na portalu, dajte informaciju sa radija!
javite odmah, pliz, ja sam u zvučnoj blokadi
nisu još bile vijesti
sad će, čim završi queen, it's a kind of magic :mrgreen::lol: