Hvala curke od srca na od
govorima..otici cu po uputnicu pa cu vec negdje napraviti to..imam fore do 10 mj :(
Printable View
Hvala curke od srca na od
govorima..otici cu po uputnicu pa cu vec negdje napraviti to..imam fore do 10 mj :(
Petrovke bok,
jel koja od Vas slučajno zna da li u slučaju sekundarnog postupka sa samo 2 smrznute JS oni punktiraju i svježu js s obzirom da se još uvijek smiju oploditi 3 stanice?
Nadam se da nisam zakomplicirala:)
Spremam se idući mjesec a zaboravila sam ih pitati kada sam zvala.
hvala i sretno svima :)
Bab, nedavno smo od jednog dr-a iz Petrove dobili info da se to već dulje vremena NE radi (mada im je to svojedobno vjerovatno jako dobro došlo u rihtanju statistika o uspješnosti sekundarnih ivf-ova).
šmrc...
Hvala ti puno na odgovoru...baš sam se nadala da ću ju uspjet iskoristit.
Bab, meni to nisu htjeli napraviti... Situacija ista. Dvije smrznute JS i jedal lijepi folikul. Dobila sam i štopericu i sve. Tako da smo mi imali ciljani odnos/sekundarni ICSI.
joj, tikki moja...
ja mogu ciljat 4 života al neću od toga imat koristi:(
al šta je tu je...nadam se opet zimskom (dobitnom ) postupku koji će nadam se rezultirati bebicom.
pusa:-*
Joj drage moje,ja sam se bas nedavno prijavila tu na forum i citam vase postove i nekad me tak panika ihvati da je to strasno..uvijek kad idem u petrovu mi srce neopisivo lupa..
A nisam jos ni bila na postupku..
ovdje osjecam da me razumijete i ugodno mi je tu..
Svima zelim uskoro bebaca u naucju:)
cure trebam vaditi betu za dva tjedna u petrovoj, pa me zanima gdje to idem: da li u labos bolnice ili u petrovu 3?
i da li se trebam naručiti?
opet jedno glupi pitanje:)
Sta mm mora imati sa sobom kad cemo ici u postupak ICSI? Nekakvu uputnicu,zdravstvenu? Ili je njegovo samo da se pojavi i to je to
Nisu mi za njega bas nis spominjali pa zato pitam...
samo se pojavi!!! tamo će mu dat papir s kojim ode u lab!!
Dan curke, mogu ovdje pitati,posto vidim da vas dosta proslo postupak.
Bila sam danas kod doka 7dc, prva M nakon spontanog i rekao mi da slijedeći tjedan dođem po terapiju, 14dc ovog ciklusa.
Sve u redu što je vidio.
Vadila sam hormone prije 2 mjeseca bili svi ok,samo mi se napokon sada TSH spustio ispod 2.
Rekao mi je prije da ne bi išao samnom u stimulirani.
Inače, operirala sam prije 1g miom,sve bi trebalo biti ok.Spontani sam imala 6tjedan i to sam dobila M bez bolova, samo otišlo.Bez kiretraže.
Što me sada dalje sljeduje?
Melem, ja sam iza spontanog morala učiniti gomilu pretraga i sada čekam 6. mjesec za postupak, ali je kod mene bila kiretaža, pa je to valjda drugačije. Ti ćeš vjerojatno onda normalno u postupak, kao i svi. Nadam se da će ti se javiti netko kod koga je bila ista situacija. U svakom slučaju, sretno! :-)
Hvala Konfuzija,
Pa vjerojatno hocu, cim mi daje tablete vec ovaj ciklus, znaci da bi slijedeci ciklus mogla biti aspiracija.
Čitam, pokušavam vas pratiti... ali nekad mi se čini da pišete na švedskom, niš vas ne kužim i to me pravo plaši :(
Ufff.... ja trebam info o urologu za mm. Sve potrebne nalaze ima sad samo treba na pregled, imate preporuku za urologa..?
Prava ovcica...potpuno te razumijem jer sam i sama u takvoj situaciji..neki pojmovi su mi skroz strani,ali zato nam je divna roda ru i cure pune podrske tako da cemo se snaci u to ne sumnjam..
A sto se tice urologa mm inace ide ubpolikliniku cedar..ali u je za postupak dovoljan spermiogram,nisu ga trazili nista dodatno..tak da..
Drage curke,ovih dana počinje sa pikanjem,pa imam par pitanja obzirom da ću si sama davati lmenopure. Obzirom da radim jedan dan ujutro,a drugi popodne, a injekcije moram primati između 17 i 18h,da li ju mogu pripremiti ujutro,a piknut se u traženo vrijeme,jer bi mi puno olakšalo da nemoram miješati ampule na poslu! Ovako bi injekciju imala spremnu pa bi sve bilo jednostavnije i brže!
kristina, kolko ja znam injekcije se moraju "friške" davat. Čini mi se da sam jednom u gonalima pročitala da se pripremljena šprica treba iskoristiti unutar sat vremena.
Tako da mislim da ti ova tvoja varijanta ne može proći. Ali sigurno ti piše nešto i u uputama od menopura.
I naravno sretno sa pikanjem i da nam budeš sljedeća petrovska trudnica.
Pozdrav kristina1977 i dobro nam dosla
Sto se tice prijevemenog mjesanja, menopuri se moraju koristiti friski. Ja sam sebe pikala na poslu. Zakljucala bi se u WC sa svojom kutijicom, zmuckala sve sto treba i piknula se.
Probaj pitati sestre u petrovoj da ti daju otopala od gonala, oni se nalaze u inekciji pa je zgodnije za koristit od menopurovog otapala.
Ma užasno me strah da ću ja nešto zabrljati, zaboraviti, pogrešno shvatiti, a zapisujem sve redom.... ufffff, ode pritisak...
Mi odlučili na Rebro kod urologa, valjda će nas primiti kroz nekih 20-ak dana.
I sad to sve veže sto pitanja, ak mm dobije nekakvu terapiju smije li ju piti bez odobrenja doktora iz Petrove??
A što je sa mnom, ja sam dobila svoje nalaze (CB, hormoni), trebam li ja sa svojim nalazima kod svog ginekologa?
Jer ak nešt nije u redu možda i meni treba nekakva terapija?
Ili čekam termin u Petrovoj da tamo doktor sve čekira?
Ma lost and confused...
Prava ovcica,
Dali ste dobili indikaciju od MPO doktora za posjet urologu? Jer kazem ti da moj bije bio uopce kod urologa nakon spermiograma a moj MPO doktor me nije nista ni trazio..sad ne znam,da li je obvezan pregled urologa ili...?
A ako su ti brisevi gotovi najbolje da s nalazima odes kod svoje ginekologice..meni je moja rekla da buduci da su moji nalazi uredni da muz ne mora raditi nikakve briseve..
Stvarno sve to zbunjuje..
Bit ce sve ok,snaci cete se ne sumnjam
Jep... dr sve fino napisao što trebamo odraditi, ja samo hormone i CB, a mm sve i svašta pa sa svim nalazima
urologu. No vjerujem da je to sve individualno, mm je imao operacije kao mali pa vjerojatno zato...
Znači trebala bi ginekologu... da, lakše se naručiti kod presidentea Josipovića neg kod ove moje, ali budem probala.
A ako su ti nalazi uredni onda ne moras..
Ovisi,ja nisam mogla izdrzat cut misljenje pa sam otisla...
Vratila se iz petrove bogatija za hrpu gonala, cetroide i ovitrele...
E sada, gonale cu primati 2komada, kao da nije potpuno stimulirani...
Ja sam bila uvjerena da idem bez stimulacije,a sada ovak ne znam na kaj idem...polustimulirani?
To je stimulirani, samo kratki protokol. 2 Gonala dnevno je uobicajena pocetna doza. Sretno!!!
Znači Melem33 krećeš! Držim figice, sretno!!!
:-DMelem33, sretno!!!!
Aha krecem,
Kada je sestra izvadila van kutije s injekcijama,jedna hrpetina i jedna manja, ja pokupila manju i krenula, a sestra zamnom i ova je vasa...ja onako blam, zar sve to?
Prvo mi jedna doktorica htijela dati 3komada gonala dnevno, ali dosao moj V. i rekao da samo 2.
Eto..sto me sve ceka....
Danas dobila M,od sutra sam pikalica,nadam se da će sve dobro proći budući da ću si sama davati injekcije. 8dan moram se pojaviti u petrovoj,dali trebam nositi kakvu uputnicu ili ne?
Draga Kristina1977 ja sam bila u ponedjeljak prvi puta na ultrazvuku na 7dan ciklusa, nisam trebala nikakvu uputnicu samo dođeš i veliš tamo sestri Ivi da si došla na prvi ultrazvuk i da ti je 8 dan ciklusa (tako sam barem ja), došla sam oko 8 pa sam malo čekala ali ništa strašno, nakon toga poslali me vaditi krv za estradiol i tamo sam bila brzo gotova stvarno. Držim ti palčeve za pikanje i ja sam to radila sama (još samo danas i sutra štoperica), nije tako strašno kako sam mislila s obzirom da nisam mogla vidjeti igle ali sve za viši cilj. :-) želim ti puno puno sreće :-)
A i ja imam pitanje s obzirom da sam zaboravila pitati sestru Irenu - danas imam zadnji decapeptyl i 1 gonal, sutra navečer u 21.30 štoperica i ponedjeljak prije 8 u punoj spremi sa dragim u petrovu, znači sutra u 17:00 nema više decapeptila i gonala to je danas to? Molim vas za pomoć petak je i već kasno i nemogu nikog dobiti telefonom. Puno hvala unaprijed.
Linalena više nije u mogućnosti voditi listu koju je preuzela geceta, a ja ću uskočiti gdje i kad mogu.
S obzirom da su se i kod naše gecete promijenile okolnosti, pa će imati puno manje vremena i nije u mogućnosti pratiti vas po svim pdf-ovima klinika, lijepo vas molim da joj pomognete i da se za uključivanje na liste javite na odbrojavanje ovdje: http://forum.roda.hr/threads/72927-Odbrojavanje-2-2012.
Hvala!
draga Melem33 tako sam i ja slično odigrala kad sam vidjela cijelu hrpetinu koju je izvadila mislim da mi se tisuću upitnika prikazalo iznad glave :-) a sad od svega toga ostala mi samo 2 gonala i 1 decapetpyl ostalo sve završilo u trbuščiću koji trenutno izgleda ko sito sa svim tim točkicama po sebi :-) sretno!!!!!
Evo obavila i ja prvo pikanje,nije bilo ni tako strašno,zapravo vrlo jednostavno. Da li uvijek mora biti u isto vrijeme,ili koja minuta prije ili poslije?
Bokic curke! Procitala sam sve vase postove od prve do zadnje stranice, fantasticno je kako sve izgleda ljepse I jednostavnije kad citam kako se savjetujete i pomazete si... Ja se spremam prvi put na IVF, narucena u 10. mj. kod dr. Streleca. Godine su me "stisle"(41) pa sam u uzasnom strahu kako to sve bude islo. MM i ja se vec 8 godina intenzivno "trudimo" ali nista. Nedavno sam imala tuboovarijaski apsces i doktor mi je na zadnjoj kontroli rekao da sad vise nemamo sto cekati nego pravac - IVF. Citam vase postove i nekako mi je lakse...
Pa koja minuta ne igra baš neku ulogu... Meni su rekli unutar nekih pola sata - sat da bi trebalo se pikati, tako da se ja toga držim
Sneki41, dobro nam dosla!! Evo,mi smo.isto u 10 mj.u postupku oa eto:) Mozda se i sretnemo..
Sretno!!!!
Bili :)
Super mi je kada citam kako vam to pikanje samo tako ide..pa lakse cekam svoje prvo.
Jesi t i dobila taj dec...koji spominjes,meni na papiru pise,ali su se predomislili,pa krecem 2dc i imam te gonale..ok.to mi jasno, ali sto radim s ceTrotidom, imam 4komada i ne pise nista, doduse papir po danima je kod njih,jer imed na pikanje k njima.
??
ako ideš na pikanje k njima onda će ti oni sve objasnit tamo, ja sam dobila jedan papir sa rasporedom sa sobom s obzirom da sam iz Varaždina i rekla sam da ću u Varaždinu primati injekcije odnosno davati si ih sama nakon što vidim kako to ide. stvarno ne znam za taj lijek jer ga ja nisam imala. ako uzimaš lijekove sa sobom uzmi i taj pa će ti sve objasniti. Inače pišem ti iz kreveta, moja apiracija je danas bila dosta bolna, nisam inače cendrava ali moram priznati da sam pustila i suze. Ali izvadili su 6 lijepih jajašca pa se isplatilo i vidjeti ćemo sutra oko 10 kako stvari stoje. Samo nek se oni lijepo tamo u lab-u druže i vole sa suprugovim spermićima kroz noć pa da dočekam dobre vijesti sutra :-) :love2: Imala sam odlično društvo u sobi i ako su cure ovdje na forumu ovim putem hvala im za svaku riječ ohrabrenja. :-)