ja se našla bar u onom starija:-)
Printable View
Meni danas stigla kolica :-D i vozikam ih po cilom stanu........ ma tražila sam i po drugim tememama ali nisam našla ništa konkretno pa da vas pitam. Je kolica su nova iz dučana i imam sve djelove tj i AS i košaru s njima. E sada dali ste vi skidali te djelove koji se mogu skinuti tj. tkaninu i oprali ih prije nego beba dođe ili samo staviti ispod tetra pelenu da beba nije direkt na tom materijalu?
Ja nisam prala... stavila tetra pelenu, ali sam dobila savjet da kad po zimi setamo sa bebom koja lezi u kosari stavim ispod pelene dekicu jer da ce mu ispod biti hladno za ledja... moji ce kad budemo setali biti zabundan kao na sjevernom polu
butterfly i ja meni su rekli da stavim jednu dekicu ispod da ne bude hladno ali sve se mislim da ovaj gornji dio košare koji ima patent i dio doljnjeg dijela ipak malo operem.
Bluebella ako si tooooliko spremna onda ajmo malo prirodne indukcije s dragim pa da malo ima akcije i na ovom djelu foruma :lol: Možeš slobodno koju i podijeliti s nama da samo ne sanjamo :mrgreen:
Jel me netko doživio? Mliječna staza? :cekam:
I daaaaa, moja torba je napokon spremna! :-D Ali još ima zabranu izlaska :-x
e da... zaboravila sam se pohvaliti... bila sam u shoppingu, al ovaj put sam samo za sebe shopingirala... tri nove haljine su u ormaru :-D sad tek jedva čekam da malac ide van pa da ih mogu nositi.
p.s. uzela sam S veličinu, valjda budem stala, prije trudnoće sam nosila XS... joj jedva čekam malog u kolica a ja nove haljince i čizme. njemu sutra idem kupiti ono ovjčje krzo da mu ne bude hladno..... ajme :-D kak se veselim :-D dugo nisam bila tak sretna kao u zadnje vrijeme :-D
Bluebella pogledala sam tih 8 filmića ali sam čula da puno duže traje čitav cd, a ovih 8 filmića nije ni 2 sata.
butterfly spermići sadrže prostaglandin koji omekšava cervix i potiče da porod krene - zato akcija ako želite prije :preskaceuze:
Muma hvala na objasnjenju,stvarno nisam to znala...danas sam puno toga naucila :-)
Sad je mm doso kuci, prvo sam pitala ako zna sta je milfaca, ali pojma nije imao....isla sam mu procitat na google,bas smo se nasmijali :lol:
Bbella ja sam jedva kupila haljinu za izlazak iz rodilista, nisam mogla nista probat sve mi dodje do cica,preko trbuha nista pa sam to odgodila jer neznam koje dimenzije cu ostat poslije poroda. Bitno da si se ti naoruzala, aaaaa bit ces prava milfaca, kako mi je fora ta rijec :lol:
Pozdrav cure,
Bili smo danas na pregledu, sve je super, ima 341 g i zasad je na zadak, na pola puta smo.
Ma znaci nisi ti ??? Bila sam sigurna, hm neko je,ali sad vise neznam :škartoc::oops:
Ukratko: boli više, traje kraće.
U duže: neke je žene sasvim lijepo podnesu, ali većina ipak bolje podnese prirodan tijek poroda. I ima tu različitih stupnjeva; dodati malo dripa pred kraj nije isto kao inducirati potpuno zatvorenu ženu bez trudova (u osnovi, to ni ne rade -ili barem ne bi trebali- ako majka ili dijete nisu u opasnosti).
Dalje, masu induciranih poroda završi hitnim carskim. Po zagovornicima prirodnog poroda, indukcija je najgora opcija za porod- najbolja je potpuno prirodni, srednja hladni carski, najgora inducirani.
Naravno da je nećeš odbiti ako je nužna, ali čemu silovanje prirode bez potrebe; prirodni porod se u pravilu odvija postepenije pa se tijelo ima vremena pripremiti, nego kad te odjednom šusnu droge pun gas i u roku od tri sata dođeš ni od čega do poroda. A najgore je što često jedna intervencija vuče drugu: gel te otvorio ali ti nije dao dovoljno dobre trudove - hop drip za dobre i ravnomjerne trudove - hop epiduralna (ako imaš sreće) da to možeš podnijeti - hop Kristellerov hvat jer se dijete nije stiglo spustiti - hop epiziotomija jer je izgon prenaglo krenuo pa se tkivo još nije dovoljno rasteglo, i dobiješ kompletan paket 'nesretna majka'...pokušavam pojednostaviti ali nemam osobno iskustvo prirodnog poroda pa možda bolje da o tome pročitaš dolje na podforumu porod, ima sto tema na tu temu :)
možda bolje ne čitati :mrgreen: nesvjestica me hvatala dok sam ovo tvoje čitala :lol:
budem vidjela u petak kaj će doktorica reći, ionako će biti kako ona kaže.
strah me jedino što je na 35+6 procijenjen na 3040gr (32+6 je imao 2180gr) znači skoro kilu u tri tjedna, pa me brine koliko će još dobiti do termina. nebi baš vaginalno gurala bebu preko 4kg....
Bluebella možda će se tvoj bebač roditi kad mu ponestane mjesta tako je i moj čini mi se odlučio doći tjedan dana ranije i onda je brže bolje narasao 4 cm u 2 tjedna (unutra je bilo tijesno).
Slažem se s Argente što se tiče induciranog, meni je isto babica na porodu rekla da sam imala najgoru kombinaciju pukao vodenjak a ja zatvorena i bez trudova i što ću, malo smo odugovlačili ali na kraju sam i ja završila na indukciji.
Ne bih vam to zaželjela.
Muma DVD ti traje oko 1 sat čini mi se, 5 sati nije sigurno
Bbella, ma neka ima 4 kile, bitniji je opseg glave, jer kud prođe glava proći će sve :mrgreen:
Ja ko padobranac upadam ali evo : ako netko nije gledao dok. Film sve o Evi evo ima sada na HRT 3
milfaca i ja krepavam:lol:, a što se tiče ušminkavanja za šetnju ja od ovog malog jedva uspijem tenisice i jaknu navuć i onda ga pokušavam uspavati u šetnji jer naravno dok je budan u ležećem položaju on vrišti, proći će još malo vremena dok budem mogla s mirom spremiti sebe i njega
Ja kada gledam video o dojenju, u ponašanju bebom, o prvim danima, o kupanju prvo mi se počne tresti brada pa kapne i suza, pa me sve steže u grlu. I tako već neko vrijeme, mislim da će za mene nakraju ići ona stara...sve će to doći prirodno samo bez učenja....a ja štreber[/QUOTE]
Ma je prirodno je to i dijete u biti bolje zna šta treba raditi nego mi, ali nekad se desi da krivo uhvati bradavicu, i dobro je da se podložite znanjem čisto da vas ne zbune kad krenu svi sa savjetima koji su u puno slučajeva krivi i onda da radi tog izgubite mlijeko, bila bi prava šteta. Eto meni je dobro došlo to što sam bar u teoriji neke stvari znala i sama sebi ih ponavljala kad je došla kriza ono mali se dere a drugi mi sole pamet kako mi je sigurno mlijeko preslabo i kako bi trebala preći na AD da ne bude gladno.
I što se tiče pive nedavno sam pročitala u časopisu Mama i bebe da je to također laž i nemojte uzimati alkohol dok dojite jer kao što ide u krv nalazi se i u mlijeku, što se ranije recimo nije znalo.
Što se tiče indukcije, negdje sam čitala da je jedina pozitivna stvar da možeš tražiti epiduralnu, pa to sve bude malo lakše...
jutro,evo nudim:coffee: i kekse..danas mi je rođendan. kolač nisam pekla jer sam jučer istegnula mišić rebra,boli me da jedva hodam,ovu noć sam spavala valjda sve skupa 3 sata,premještala sam se od sobe do boravka,ležala,šetala,užas,moram poslije staviti oblog,još moram danas do doktorice,a kod nje se uvijek čeka po par sati,ne znam kak bum to.
želim vam da vam danas dan počne bolje nek meni,ako tko ima pregled nek sve prođe u redu..
lberc, sretan ti rođendan!
BB, samo da potpišem Argente, uz napomenu da uopće ne mora bit kraće - frendicu su mi inducirali gotovo zatvorenu i mučila se 12 sati na neprekidnim trudovima. druga 10h. sestra 16h. sumnjam da će ti samo zbog tt predložiti indukciju. ipak je za bebu bolje da je unutra što duže (doro, ne baš kao Argentić :)). a težina ti nema veze s rađanjem. bar ne bi imala kad bi pustili da stvari idu svojim tokom i da rodiš kad je tijelo spremno na to i u pozi koja ti odgovara. i meni su recimo otvoreno rekli da nema šanse da bi me inducirali jer je onda šansa da ću završiti na CR ogromna, što su pošto poto htjeli izbjeći zbog prethodne operacije. brijem da to inače ne bi priznali ni pod razno. i btw, N. je bila cca iste težine u tim tjednima :)
Potpisujem Argente i Frku što se tiče indukcije, sa mnom u rađaoni su mučili zatvorenu ženu dripom od 9 ujutro do 19 navečer i na kraju je završila na carskom, a ni moje iskustvo s dripom nije sjajno a bila sam otvorena (možda boli isto i bez njega ali nemam s čime usporediti :mrgreen:)
A Mimi doći će to mirno razdoblje tako brzo, evo moja curka će skoro 5 mjeseci a meni se čini da se jučer rodila :zaljubljen:
Promaknulo mi - Iberc sretan rođendan!
Iberc sretan rođendan :-D
Nisi jedina koja nije spavala.. i ja sam jedva nekih mozda tri sata odspavala.
Frka... sa koliko je rodjena N i u kojem tt?
Bas mi je noćas palo na pamet jedno pitanj za svjeze mame i one koje se tako osjećaju :-)
Zasto po bolnicama preferiraju da zene leze dok doje? Meni se nekako bas zgodno cini sjediti i dojiti (naravno ako mogu) a npr. Sa mojom frendicom u sobi je bila žena koja nije ni rezana ni popucala i rodila svoje treće dijete i nisu joj dali da doji sjedecki iako je dobro znala "posao".
tonkica :-Dza polovinu tt i lijepi komad bebe
lberc sretan ročkas :sing:, jel najljepši ? A za bolnu kičmu, nadam se da je bolje nakon khmm spavanja
anddu jel već veliki curetak?
Snupi pregled :cekam:
Kako su nam cure na mirovanju? Vrci, Muma :zaljubljen:
a finalistice - u zadnjim pripremama :heart:
Mi sinoć posjetili isto jednu finalisticu, predivna je, uopće nije natekla (kako se sjećam frendice koja je rodila u rujnu), vjerojanto ima i do vremena nešto. Vidla robicu, i sve sve, joj i mm se raznježio. Nasmijala me ladica u ormora na kojoj piše na post-it za povratak iz bolnice
A kaj se učenja o bebi tiče - baš sam jučer gledala o dojenju i stvarno je to (dobar položaj bebe) potrebno znati prije kako bi se izbjegli problemi
Nama nitko nije govorio u kojem položaju dojiti (doduše mene uopće nisu obadali s tim dojenjem jer su, ne znam zašto, mislili da mi je ovo drugo dijete pa da sve znam :-o) ali sam tek treći, četvrti dan na jedvite jade uspjela sjedećki jer sam popucala za pop... (nisu me rezali ali je beba prokrčila put)
Iberc,sretan rodendan:-)
Bbella,ja sam prvih mjesec dana dojila lezecki jer su podoji trajali i po nekoliko sati pa mi je tak bilo.lakse..
Sto se tice haljinica,nisam jos niti jednu obukla,neprakticno za dojenje..jedino ak imaju gumbe..
Sretno drage trudnice u finali..
Jos maloook
Nama isto nitko nije govorio u kojem položaju dojiti, a i ovo sa obaveznim dojenjem u ležećem položaju mi se čini kao totalna glupost-nisu sve grudi za taj položaj. Možda je tako njima lakše-bebe leže, mame leže, svi "na sigurnom" i nitko ne gnjavi kako namjestiti bebu :?:
Iberc Sretan rodjendan, sve najbolje ti zelim.
Linalena hvala ti :-)
Jutro!
Ja budna od 5.15
Isla bih sad spat, al idm konacno na frizuru
Bblla, evo da ti i ja kazem za indukciju - moje iskusvo je bilo grozno (da se blago izrazim)
Jedna intervencija vuce drugu, ja sam ih dobila sve po redu :-( traume nosim i tri godine poslije...
Tesko je i za mamu i za bebu, obje smo bile izmucne, jako
Ni tijelo rodilje, ni beba se ne stignu pripremiti, sve je forsirano - u vecini slucajeva nije bas lijepo iskustvo
Mene je bolilo nenormalno, a epiduralnu kod nas bas i ne mozes dobiti (a ni to ne djeluje od pocetka do kraja kako neki misle)
Dok je s bebom i mamom sve ok, moj savjet je- nemojte ici na indukciju
Druga stvar je dok nesto ne stima..
snupi??
lina mila, ne placi, svarno ti sve to dodje samo po sebi
oko nekih stvari, tipa dojenja, se treba malo i potruditi, ali nije tako strasno kao sto zvuci :-)