Ne znam o kojoj školi se radi al ovaj moj veli da je javna tajna da su takve stvari i inače dozvoljene po privatnim gimnazijama.
Printable View
Ne znam o kojoj školi se radi al ovaj moj veli da je javna tajna da su takve stvari i inače dozvoljene po privatnim gimnazijama.
I pitanje kak su mogli prepisati kad su po dva metra između njih,gdi je bio taj ko je pazio
Meni je relevantnijim scenarij da je klapa skupa učila pa imaju dijelove iste napose kaj je tema polovično ponovljena s probnog eseja
Kladim se da tu koji su prepisivali uopće nisu bili u istoj učioni ili da je malko tehnika pomogla,ova godina je bila ko stvorena za to kad moraju imati svoje kemijske
Ne znam Forka. Ovo sam ubacila uz taj slučaj jer sam ga pitala zna li o kojoj školi se radi pa se nadovezao na privatne
Svašta je tu moglo biti...od nastavnika koji je u učionici davao usmene smjernice, preko nastavnika koji je dozvolio da jedan učenik napiše, a ostali prepišu, do nastavnika koji je znao koja će tema biti pa sa svojim razredom dobro "naštudirao" esej.
Ne kužim ovo s wc-om, što se dogodi ako odu pišat'?
Ja ne kužim uopće, kakav zeko?
Onaj iz grma, prešao u wc. Tako varaju.
Moj maturant ne posustaje. Još ima filozofiju u ponedjeljak i povijest u petak.
Kaze da je ok, ali na mahove vidim da mu je dosta. I opet je predlozio prioritete i na prvo mjesto stavio potpuno neočekivan studij (meni ne, ja sam oduvijek znala da negdje u njemu to kuha )
Pa ne znam. Ali ima smisla
Vrlo jednostavno. Samo trebaju imati mob skriven ili u wc-u ili jos bolje, negdje uz tijelo.
Cim kazu da nisu ponijeli mob sa sobom, pod sumnjom su (jer tko od teenića danas mob ostavlja doma :-o) ili imaju varijantu da neki stari mob odloze na stol za stvari, a svoj imaju u džepu.
(Naravno da ih ne pretresamo i trazimo drugi mob po gacama:mrgreen:).
I onda kad odu na wc imaju minuta taman dosta da na netu nađu vezano za temu eseja. Procitaju, zapamte, šeraju odmah materijal u grupu tako kad drugi dođe na "wc" moze odmah citati materijal.
I tako ima cijela grupa gotovo isti tekst eseja.
Ili su ih nastavnici pustili da rade sto hoce, sto mi je manje vjerojatno.
Sumnjam da bi se nasla grupa nastavnika koja bi se tako kockala s radnim mjestom.
(Najmanje dva dezurna u ucionici, jedan nastavnik dezurni ispred vrata , koordinator i zamjenik koji setaju i osluskuju stanje. )
Bas da svi puste da klinci rade sto hoce? Malo vjerojatno.
Zaboravila napisati: u registar se unosi u kojoj minuti je koji ucenik isao na wc u pratnji kojeg dezurnog.
U NCVVO-u kasnije to usporede i ako se vidi da je cijela grupa isla na wc u prvom dijelu eseja, dok stignu sve pohvatati i napisati, jasno ko dan.
Uh. Moj nije spominjao prepisivanje.
I on je gotov jer je polagao samo osnovne predmete.
Zvuči mi stvarno nevjerojatno da bi netko u par minuta koje može provesti sam na wc-u pronašao, pročitao i zapamtio nešto o eseju, pa onda još podijelio u grupu, i onda bi neki broj djece opet uspio to isto ponoviti. Odakle uopće eseji na webu, kakvo bi to pamćenje trebalo biti da zapamte i reproduciraju riječi i rečenice tako da djeluju prepisano?!
Da se radi o nekakvom pojmu, kratkom pitanju, ok, ali esej ..?
Meni stvarno puno vjerojatnije zvuči da su učili iz istog izvora, pa napisali što su naučili.
Naivno?
I svi u tri minute pohvataju cijeli esej ,na ne moj mi pričati budalaštine
Velim veća je vjerojatnost pošto je pola eseja ponovljen da su pričali o tome ili i učestvovali u probnom,moj recimo nije mogo predati esej ali njegova grupa je s pritom komentirala esej i usporedbe,moj je imao dosta podudarnosti s svojom grupom.samo nekolicina je i mogla baš napraviti cijeli online esej.
To su klinci koji su skupa učili s tom profom i pripremali se zajedno za ispit,jel i onda to prepisivanje?
Dva puta po 10 minuta intenzivnog citanja i ne bi bila u stanju zapamtiti tekst? Ja bih sigurno. Pogotovo kad sam motivirana.
Pa ne radi se o znanstvenom clanku.
3 puta po deset minuta na WC i to bi prošlo,ma daj
Ne vjerujem da se na toliko pušta
Moj je završio mature ni jednom nije bio na WC za vrijeme istih,bio i na obaveznim i izbornom
Koliko sam skužila ti si čuvala na maturi i možeš li reć koliko često i koliko dugo deca idu na WC
Koliko puta trebaju. Sve se biljezi.
Neki imaju probavne smetnje, jedan kaze da je povracao neki dan. Vjerujem da jest, bio je blijed ko krpa.
Jelena, govorimo o iznimkama koje se ocito događaju. Ne o pravilu.
Kod mene nije nikad bilo takvih cirkusa da bi ravnatelj dobio obavijest od Centra da se prepisivalo.
Ne znam bas kako bi se proveli nastavnici koji su bili dezurni na tom ispitu.
Ok možda iznimka je kod jednog ili dva slučaja
Ali kod njih deset ili petnaest nije
Ali ne zamaram se,nadam se da su ti obaviješteni koji trebaju ponovno pisati
Radi se o njih 15.
S obzirom na epidemioloske mjere i upute, tesko da je njih 15 pisalo esej u istoj ucionici (u regularne ucionice stane max 10 ucenika prema zadanim uputama ). Dakle, mislim da je teorija s odlascima na wc naizglednija. Tvrditi ne mogu jer ne znam. Ne zna vjerojatno ni Centar.
I nisu eseji bili isti, od rijeci do rijeci, nego su imali "vrlo visoku razinu podudarnosti".
Visoka razina podudarnosti se dešava i kod ljudi koji skupa uče
Recimo i u moje doba je bilo tako baš kod mene i kolege ,pisali smo ispite u suprotnim učionama imali istu grešku ,a prethodno smo skupa učili,i da u moje vrijeme se za vrijeme bilo kakvog ispita nije moglo na wc
Ajde da ne ispadne da su nam greške samo bile iste ,bilo je podudarnosti u mnogo čemu
Kakvi su rezultati? Kod mog odlični.
I nije išao ni na kakve plaćene pripreme
Moj je matematiku izvrsno riješio, fiziku je zeznuo, hrvatski i engleski očekivano. Bez rezultata mature bio je na FER-u 200. ili tu negdje ispod crte, sad je 220. i glatko upada :-).
Nije ni on išao na pripreme, a bome se nije bio oslobodio ni kuhanja (vlastitom voljom i na veselje "djece" jer kuha bolje od mame i tate) :mrgreen:
Nano, gdje se tvoj upisuje?
Rezultati su odlični - moj mlađi ima čak nešto malo više bodova nego stariji prošle godine. Sad može birati što i kako dalje, jer prošao je prag na svih deset odabranih studija.
Upada na FER bez problema, ali nije mu to prvi odabir.
Bravo bravo Peterlin za tvog sineka!!!
Moj je prošao izvrsno, iz hj je briljirao, a ni ostalo nije daleko. Rasturio je čak i likovni i upada na sve što je prijavio ♥️♥️
bravo za sve, čestitam!
I ja čestitam svima!
bravo za sve !
Čestitke svima.. Bravo!
Čestitke svim maturantima, ova godina im je bila zanimljiva!
I moj upada na sve izbore (FER, FSB sva tri smjera, PMF-matematika, fizika, geofizika). Sad ostaju slatke muke, jer nema pojma što bi zapravo htio.
Bez plaćenih priprema i bez oslobađanja od kućnih poslova :mrgreen:
XIII gimnazija, PM smjer; što je utjeha za sve one koji su zabrinuti ako djeca nemaju visoki broj bodova za upis u neku jaču/popularniju školu.
Bravo, bravo, za tvoga Marija i za sve ostale. Danas stalno stižu dobre vijesti. kuc kuc
Čestitke svim maturantima, ova godina im je pogotovo bila izazovna!
Sretno i od mene svim budućim brucošima :-)