a eto mi smo selice po pdfovima...(Slavonija, VV,Vili, Češka...)
marti čestitke!!!!
Printable View
a eto mi smo selice po pdfovima...(Slavonija, VV,Vili, Češka...)
marti čestitke!!!!
Bravo Marti bas sam sretna prekrasne vijesti!:-D Evo i mene s svježim vijestima, bili smo na kontroli i imamo dva :heart: :heart:!!! I mrvice su već malo porasle jedan je 4.7 mm a drugi 5 mm lijepo napredujemo. Meni su počele mučnine pa vas više ne pratim prečesto ali mislim na vas i želim vam da što prije držite svoje smotuljčiće. Šaljem vam puno ~~~~~~~~~~~ da vam čim prije uspije!puse svima
Draga Hop, prije svega hvala na čestitkama. Zahtjev mora biti pozitivno rješen prije samog odlaska na liječenje jer inače nema refundacije!!!Mislim da je pametno da zahtjev predaš minimalno 2,ako ne i 3 mjeseca prije termina odlaska da budeš sigurna da će biti sve na vrijeme.Zahtjev treba poslati poštom u Margaretsku 3.
Pozdrav
Draga Kika, puno hvala na dobrim željama. Kakva je bila tvoja beta na početku?Znači dva srčeka nosiš!Superrrrr
Sutra idem ponovo vaditi betu!:-)Puno vam hvala na dobrim željama!!!!!!!!!!!!!!!!!Pusa velika!!!!!!!
Ja sam prvu betu vadila 14dpt i bila je 802,a druga 16dpt 2002. Sretno danas Marti,da se beta lijepo dupla!
Danas 15dpt beta je 1367!!!!!Kika,moglo bi i kod mene biti dva srčeka:-)Sad ćemo čekati prvi UZV.....
Bok curke jedno pitanje koliko ste dugo ostajale u Pragu primjerice kas ste radile KET.pitam čisto iz puke znatiželje jer smo planirali ostati 7 dana pa nam se čini malo predugo.
marti čestitam ti na velikoj beti,nemogu ti opisati koliko sam sretna kad vidim puno pozitivnih beta,lipo odmaraj i javljaj nam se evo i ja odbrojavam još sitno za krenuti u češku jedva čekam :heart::heart::heart:
marti,kika i sve ostale čestitam,super
evo vidiš marti kad si se najmanje nadala i bila razočarana nakon transfera
mi smo se jučer vratili iz Praga i trebamo puno vibrica
naime kad smo kretali mene je već bolio trbuh,pripisivala sam to nervozi,međutim putem i noć prije nego je trebao biti transfer ja sam doslovno umirala od bolova,nisam oka sklopila i što je najgore nisam imala ništa kod sebe za bolove,jedva sam dočekala jutro,zvala dr,i ona mi kaže da pričekam kad dođem pa ćemo vidjeti na ultrazvuk,došli mi tamo u dogovoreno vrijeme,imali smo šest dobrih i još mi kaže da obzirom na moju situaciju čak razmišlja da mi vrati tri,ali ajmo vidjeti na ultrazvuk,kad moj miom od tri centimetra u desetak dana narastao na pet i ubija me bolovima,katastrofa ,ne mogu vam opisati kak sam se osjećala ,ležim na stolu ,boli me sve živo a dr razmišlja i komentira što sad uopće napraviti,raditi transfer ili ne,uglavnom na kraju smo nekako usuglasile da je obzirom na situaciju sve rizik i ipak je bio transfer,vratili smo se jučer u zg,malo me ipak manje boli,dala mi je neke slabe tabletice protiv bolova,i sda čekamo dalje desetak dana,samo da ti bolovi prestanu,dosad se nisam uspjela od njih ni razveseliti mrvicama koje su ipak u meni
sretno svima i vibrajte i za mare41 ona još par dana do bete
Marti78 čestitam i ~~~~~~~za dalje :heart:
I mi se jučer vratili iz Praga nakon cjelotjednog boravka u tom bajkovitom i čarobnom gradu. ET dva odlična embrija prošao OK, utisci iz Pronatala OK, izležavanje još 1 dan i sinoć dođosmo kući.ß 02.08.
Đurđa vibr~~~~~~~am za tvoju ß i sve praške ß koje ćemo oglašavati krajem srpnja na ovom pdfu.
Svima pozdravi :heart:
...i još... ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za Mare41 koja ne može do kompa pa vas sve skupa pozdravlja preko mene ~~~~~~~~~~~~~:heart:
Tužna, da li si ti išla sa donorskim ili su tvom dragom nešto našli u Pragu biopsijom , koliko sam shvatila bila si tri puta tamo ili?
nasli su biopsijom,tj. onom mTESA sto mi zovemo,a kod njih je to mesa/tesa,cini i se.
nisma sigurna vise ni da li je to isto.
da,isla sam 3 puta, mada imamo zaledene 4 morule iz prvog postupka i planirala sam ,ako mi se sve ovo sanira,ako konacno prestane ovaj spotting,da u septembru idemo po te preostale embrije,pa cemo vidjeti sta poslije toga.
mnogo sam razmisljala i o promjeni klinike,ali to je vec druga prica
bravo marti! beta je divna! moguce da je visetruka trudnoca!
nisam dugo svracala, a docekase me divne vesti.
a nisam svracala jer sam krvarila u vise navrata i lezala u bolnici, ali sreceom moji blizanci divno napreduju i danas im je 3 meseca i 3 dana! dobili smo i rezultate dabl testa koji je odlican tako da cemo verovatno i pored godina preskociti amniocintazu!
jos za dve nedelje da vidimo dal da se radi serklaz... pa polako dalje!
sve vas pozdravljam i vucem za nos, i jedva cekam da bude vise ovakvih lepih vesti kao sto procitah martine! idem sad na prethodne stranice da iscitam i ostale!
sve najbolje!!!!
nena3beba čuvaj nam se!!!
Tužna, neznam, niti se baš razumijem , zašto je nažalost tako,ne volim tako čuti, najrađe bi da sve ostanemo od prvi puta trudne, ali eto, znam da si rekla da imaš problema malo sa štitnom, ali opet nije ni to razlog, nebi trebao biti,neznam ko te priprema za postupak, ja ću ići na v.v, a išla bi u 10.mj u Prag, tj, tako planiramo! Samo naprijed i sretno, sve ćemo mi biti trbušaste, zaslužile smo!
ma,to sa stitnom je moje misljenje.naime,tsh mi varira,nakon stimulacije skoci,a prirodno se vrti oko 2-2,5,ja sam razmisljala da ga tabletama snizim ispod 2,ali to niko nece ni da cuje!
sad sam samoinicijativno odradila i neke testove za trombozu, te neke imunoloske testove,jer zelim i to da iskljucim.
za trombozu radim analize jer imam porodicnu anamnezu.
lkad bolje razmislim,mislim da je ovo ipak najvise zasluga gluformina,ali je steta sto smo imali 1js,jedan embrij i nismo imali izbora nego njega vratiti,a svi dobro znamo kako je mala sansa sa 1 embrijem starim 3 dana,koji nije ni do blastice dogurao(da,bio je idealan,osmostanicni,grade I na treci dan,ali tek cetvrti dan se desava ono najbitnije,mnogo embrija valjda ne prezivi taj dan,ako sam dobro shvaila da se tad aktivira gen materijal oca)
uglavnom,iduci put pametnije,naci dr koji ce mi ovdje u BiH samo mjeriti folikule,a ne petljati se u odredivanje stimulacije,jer sam zbog pogresnih instrukcija,pa cak i mjerenja dr.-a koji se ,kao ,i sam bavi MPO,zavrsila sa 1js.
s druge strane,smatram napretkom da smo dogurali do ovoga,da se desila i biokemijska,jer to jos nisam dozivjela do sad.
ipak je beta,kad sam otkrila trudnocu bila 111,dakle,prije je bila i veca.
moj slucaj je bio specfican,jer sam dobila menstruacije,a implantacija je bila bas neka kasna,jer na dan menstruacije nije bilo poz testa,a 11 dana nakon toga,zbog spottinga,uradim test,trudnoca mi niej bila ni na kraj pameti,ja se vec organizovala za dalje,jer proslo je 11 dana od akd sam dobial pravu petodnevnu menstruaciju,bas na dan kad ju i trebam dobiti,kad test poz i beta 111!
smatram ipak napretkom da se desilo nesto konacno.....
sretno svima,ima mnogo trudnica u zadnje vrijeme
Tužna, eto ja ti samo mogu reći što se tiće štitne, za ovo otalo, nebi znala, jer nisam još ni išla na postupak, nego ću u 10.mj,meni je doktor rekao da će mi dati dodatnu terapiju zbog štitne, jer su mi antitjela povišena i bolujem od kroničnog limfocitnog tireoditisa, ovi drugi hormoni su ok od štitne, dao bi mi prednizon ili dextametason.Reci mi kakva ti je to pretraga na trombozu?Je da ima puno trudnica i to mi je jako drago čuti i daje mi snagu!
Hi Marti78,
nova sam na ovom forumu i trebala bih par informacija. Ako sam dobro shvatila ti si bila u Češkoj na umjetnoj oplodnji, možeš li mi objasniti cijeli postupak, kome se moram javiti,
da li se u Zagrebu pripremam za postupak u bolnici u koju već idem na umjetnu oplodnju. Spominjala si nenakvo rješenje od HZZO-a, da li to znači da za postupak u Češkoj mogu refundirati novac od HZZO-a?
Hvala unaprijed,
MBM74
Tuzna, to si radila ukupni imunoglobulin ili antikardiolipinski aCl-IgM i IgG?
nemam pojma,samo je pisalo igM,igG,igA.
u rubrici imunologija.
valjda je to ukupni dok nema neke oznake posebne
marti78 čestitkeeeeeeeeeeeee
i svima ostalima sretno,tuda sam ali ljeto me tjera vani da ne mislim o onome sto je bilo nego kujem nove planove ;)
Draga opa, mislim na tebe, pa eto da ti se javim, ako se dobro sječam, ovi dana bi trebala početi sa stimulacijom , ili ne , ako se varam! Želim ti reći da se molim za tebe i želim ti svu sreću.Molim te javi se, eto ako bi mi htijela pomoći, jer sve smo u istom i borimo se za isto. Pa kada ti Danica pošalje koji ti nalazi trebaju da ne budu stariji od tri mj, pa mi javiš, mada pretpostavljam koji bi to trebali biti, i naravno kada dođeš, o smještaju, pogotovo ako ćeš boraviti u hotelu u sklopu klinike i ostalo! Ja neznam da li bi se trebala javiti joj, mada nisam još naravno dobila protokol i ostalo,to ću u 9.mj na v.v, tako da bi tamo u 10.mj išla, pisala sam joj u 1.mj, o našoj situaciji i svemu i što bi htijeli, a ona je na to odgovorila da se javim kada to sve obavim, mislim da bi se tek trebala sada javiti kada dobim protokol od doktora na v.v, znaći u 9.mj i onda da kažem da bi u 10.mj došla i naravno kada počnem sa stimulacijom, neznam to se javim prvi dan kada počem
Evo da se javim dragim Pražankama nakon neuspjelog postupka u PFC-u, bez obzira na rezultat oduševljeni smo klinikom i ići ćemo opet tamo.
Marti, iskrene čestitke! prekrasne vijesti.
Đurđa, draga, kad je test? Uskoro, jel da, šaljem puno ~~~~~~ i kiss.
Svima želim puno uspjeha.
ej drage moje eto još malo pa i ja počinjem s pikanjem,evo danas sam kupila sve potrebno(gonale,decapeptyle,ovitrelle i ultrogestane),i počinjem s 20-im dc koji bi trebao biti 14.08,naručena sam kod dr u citu 04.08 pa će mi on sve objasniti kad i kako počinjem,moram priznati da me već krpa trema kako ću ja to ali idemo naprijed konačno je došlo i moje vrime za dalje.Danici se javljam prvi dan kad počmem s pikanjem pa će mi onda valjda reći koje nalaze tribam poniti sa sobom i dogovoriti sve ostalo,hvala ti hop što si se sitila mene u ovim trenutcima i ja se nadam da će sve proći ok i da ćeš i ti uskoro početi s pripremama,sigurno se pitaš koliko sam platila sve potrebne ljekove pa mogu ti reći da sam super prošla s cijenom i dobila sve za 5500 kn i naravno da ću vam se javljati sa svim novostima a što se tiče smještaja eto s obzirom da nam je prvi put ipak ćemo ići u njihov hotel svim curama želim puno sreće i puno pozitivnih beta jer mislim da smo mi to nakon svih razočaranja i neuspjeha zaslužile a ako ne uspije prvi put za sve postoji drugi ,nesmijemo se predavati nego glavu gore i misliti pozitivno jer kako kažu iza svake kiše izlazi sunce.!!!!!!
Cure, da provjerim, pa neznam da li će biti problema, ako ja i moj dragi nismo u bračnoj zajednici, ha šta kažete? Jedna je forumašica pisala u pronatal , nema partnera, pa su joj rekli da samo rade sa parovima, mislim mi jesmo par, ali nismo još u bračnoj zajednici, pa sada neznam da li bi to bio problem, pomozite, joj da nebi bilo da dođemo tamo a ono da bude problema oko toga
Mare bit će više sreće idući put,ja sad imam laganu paniku od testa,a vikend se bliži.pozdrav svima i vibram za sve Pražanke
Hop-,nisam sto posto sigurna ali mislim da treba biti bračna zajednica,najbolje ti je da ih kontaktiraš i da provjeriš direktno-sretno
Mare41 :heart:
Cure, samo se u našoj državi traži da ljudi moraju biti u braku, nigdje drugdje, vjerujte, hop, nema nikakvih problema, nismo ni mi vjenčani, njima je važno samo da je par i ne zanimaju ih papirnati dokazi.
Pa cure , sada ste me zbunile što se tiće bračne zajednice, neznam ni sama što da radim, da im pišem da ih pitam ili što, sada neznam da li je drugačije u pronatalu i novoj klinici, ja bi išla u pronatal, pa mi pomozite, cure koje ste tamo išle, dali se mora biti u bračnoj zajednici? DRaga mare i đurđa da li ste vi išle u novu kliniku na donaciju sjemena ili jajne stanice! Želim vam svu sreću što prije, teško je ali uspijet ćemo!
rade s parovima,bez obzira na papir....samo kod nas traze potvrde na papiru,samo smo mi u srednjem vijeku ;)
ne brini hop,da ti je duša mirna mozes im pisat ali nema ti tu problema
mare sreco moja...zagrljaj veliki s juga pa cemo drugi put zajedno u nove pobjede ;)
draga ivy kiss, jesen je naša:-).
Draga hop, netreba ti nikakav papir i netrebaš biti u braku njima to nema veze kao našim iz kamenog doba oni jedino ne rade donacije istospolnim parovima i samohranim majkama i ne dopuštaju surogat majčinstvo tako da se za ostalo netrebaš brinuti što god vam treba dobiješ bez problema.
Mare jesen je tvoja , drži se! :love2:
Evo naše mrvice su krenule u sedmi tjedan poslije transfera i brzo i lijepo rastu jedan je 2.5 cm a drugi 2 cm, ja imam mučnine al sve se lakše izdrži uz dva :heart::heart:. Cure koje najesen krećete u postupke puno sreće držimo vam fige da uspije!:-D
Hvala ti puno kika na lijepim željama. Baš mi je drago zbog tebe i sviju drugih cura. Uživaj u najljepšim trenucima nama ženama,želim ti sve najbolje od srca i tvojim srčekima!
kika, hvala na lijepim željama, uživajte u vaša dva srčeka, pusa.
Cestitam na trudnoci!
Moj suprug ima azoo pa idemo u devetom il desetom mj. u PFC radi donora. Možeš li mi molim te reci u kojem ste hotelu bili,
tko vam je uopce rezervirao smještaj, kolko vas je koštala oplodnja sa donorom sa svim troškovima (ljekovi,prijevoz, smještaj).
Kolko si cekala od punkcije do transfera?
Kakav si imala protokol, dugi ili kratki?
Oprosti ak sam dosadna al puno bi mi znaćilo da mi odgovoriš. Hvala!