a zasto pitas?
Printable View
a zasto pitas?
ma daj da klinac ne može nekaj nacrtati, pa nije to isto ko gramatički napisati rečenicu ili dve ili vi mislite da je?
E pa jelena onda tako i napises, a ne lupas postove
hm?
jel to mnozina?
.........
Shvatila sam sad što pita... ne crtam s njim. Crta sam. Nakon što ja na tome radim x vremena da on uopće počne: “zato što se i likovni mora raditi da vježbaš crtanje. Nije zadala, odaberi sam boju/veličinu... kakvo god hoćeš. Nije bitno. Možeš sve crnom bojom. Zato što je ona napisala pticu, treba ptica”. 5 sati kasnije uzima kist... zato to zovem “mi radimo likovni” :mrgreen:. Da nema množine ne bi bilo ni jednine.
Kako kome, a ovisi i o likovnom zadatku. Mojem je oduvijek (od nižih razreda) crtanje ili bilo što drugo iz likovnog bilo daleko teže nego gramatički napisati i deset rečenica ako treba. Nisu sva djeca ista. A naročito ako ga stisnu zaostaci od nekoliko likovnih radova, potpuno razumijem da se djetetu u tome odjednom teško snaći i da treba pomoć roditelja, ako ni zbog čeg drugog, onda zbog organizacije.
Ne zaboravimo da su tu još i dvije mlađe sestre koje isto baš tad moraju crtati, pa dok paziš da mlađa sve ne zalije vodom od tempera (lektiru mu je npr. carica već pošarala flomasterima) taj likovni ispadne teži nego put na mjesec.
Inače, danas je uciteljica iz engleskog ovaj tjedan najavila prvi zoom sat. Jupi, bas dobro da se sjetila sad kad više ne radimo od doma. Naravno da je njegova prva reakcija bila “neću je gledati i neću da mene itko gleda!” :roll:.
Nisam se dugo farbala, a sad ni neću, samo zato što me zanima koliko sam točno sijeda :mrgreen:.
mene je ravnateljica jutros uvjeravala da će imati nastavu, dok mi je sinoć preko maila govorila nešto drugo.
Moj zaključak je da su se našli u tom političkom prepucavanju između MB i vlade i da nemaju muda otvoreno odbiti zahtjeve MB, pa zato će održavati nastavu a ne ostavljati pisani trag o tome.
Mislim, ovo jeste banana država, ali grad zagreb je jedna posebna mutirana banana koja raste iz onog crnog dijela (državne) banane kojeg nitko ne jede, tako da smo nutritivno obogaćeni za puno više sranja od ostalih dijelova banane
Ovo je katastrofa! Da se ravnateljica osjeca obveznom opravdavat Milanu Bandicu zato sto u skoli odrzava nastavu :/ To nikakve veze s pamecu nema.
Nas se vratio iz skole. Zadovoljan ucitelj, zadovoljan on, a bome zadovoljna i ja. Koje olaksanje da ne moram vise s njim radit... tj. uvjeravat ga da pocne radit.
Moja je u boravku do 16
mislim, ako neće radit nastavu, stvarno ne znam šta će raditi, tj kako će ispuniti vrijeme do 16
ne kužim kako MZO oštrije ne reagira na te poteze lokalnih šerifa
U MZO vjerojatno glume da ne znaju nista.
I moj dosao iz skole zadovoljan, troje ih je u razredu.
Nisu gledali skolu na trecem, ali rade po tom planu i programu.
Imali su hrvatski, prirodu i matematiku, normalno su imali nastavu i normalno im je drzala predavanja.
Hvala bogu, online je iza nas, nadam se...
Zasto nema veze s pamecu da se ravnateljica opravdava gradonacelniku zato sto radi svoj posao?
Ministar potvrđuje ravnatelja, ali ga prethodno odobrava Školski odbor u kojem škola+predstavnik roditelja imaju većinu. Pa o tom roditelju puno ovisi.
mene baš zanimaju minutes tog sastanka na velesajmu, tko je to režirao i je li bila ikakva rasprava
jer mi nismo dobili nikakvu obavijest niti smo na drugi način informirani, izuzev ovog preko medija.
na mail sam dobivala dvosmislene, tj nejasne odgovore na pitanja, a jutros vrlo nedvosmisleno: bit će nastave, ono su politička prepucavanja
Svugdje u zg je toliko
Pa da, radničko i učiteljsko vijeće je obično složno, a i bilo bi fer da ih i predstavnik roditelja podrži, a ne da padne pod utjecaj gradske politike.
Moja drugašica se vratila zadovoljna iz škole. Imaju spojen razred a i b (njih 6) i unatoč tome što je jedina curica, sjajila je od sreće. Bilo joj je lijepo, učiteljica je iz produženog, rekla je da je odlična. Učiteljica u školi u dogovoru s razrednicama a i b razreda obrađuje sve isto što se i online obrađuje, tako da je danas došla s obavljenim hrvatskim i matematikom, samo engleski ćemo ostati online. Donijeli su im marendu u razred, svaki razred koristi jedan wc.
Mali je u vrtiću, u vrtić se prijavila četvrtina djece. U svojoj je grupi, ima ih 7.
Hvala, Peterlin! Sretno svima.
Bravo! Baš sam sretna zbog svih vas koji su krenuli u školu!
Ja sam u našu školu (nije uopće otvorena danas) poslala mail da me zanima organizacija nastave za 14 dana, odgovorili su mi da će mi se javiti.
Užas su mi ove Bandićeve manipulacije sa povratkom u škole u Zagrebu.
I drago mi je da ipak ima svijetlih primjera povratka u škole.
Ajde se skuliraj
Koliko si ti znatiželjna ko ni rekao
Ta učiteljica ima dosta materijala za trećaše,mada sam dio materijala viđala i drugdje, bacite oko
bravo za sve koji su krenuli u skolu!!!
Jel ti to štancaš postove???
Super vijesti! Nadam se da će i kod nas biti uskoro tako.
Moji su inače stvarno odgovorni, savjesno rješavaju sve što mogu samostalno bez nagovaranja i drame, i jako sam sretna zbog toga ali svejedno iscrpljuje taj full time posao od doma (koji je valjda 9-10h svakodnevno) plus kuhanje svih obroka (prije su bar dio pojeli u školi a ja u menzi) plus pomoć i motiviranje (a bogme i meni bi dobro došla motivacija za posao s vremena na vrijeme). Srećom i mm radi od doma pa se pokrivamo i dijelimo obaveze, da sam ja sama bilo bi puno puno teže (i priznajem, patio bi posao, ne mogu pustiti dijete da pol dana čeka pomoć jer nešto ne razumije ili da ne jede...)
Inače danas je starija imala prvi trening u grupi (ne online) a sutra bi mlađi trebao imati svoj prvi trening uživo (ako ga kiša ne pokvari), i ja sam sretna da će vidjeti prijatelje i uživo a ne samo preko zvučnika, mikrofona i kamere :-D
Spajaličine riječi
https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...soping-1020728
Jedna krasna uciteljica.
No, ono sto mene cudi je da svi kazu da je negdje propisano da u skole mogu samo djeca ciji roditelji rade. Ali to nije propisano, samo je u nekom dokumentu mzo-a navedeno da su ta djeca prioritet. To skole same stavljaju u izjave. No, ja sam uvjerena da bi morali primiti i dijete ciji roditelji ne rade jer ga nemaju na temelju cega odbit.
i ja kažem, kao i za njihove nastavnike.
ovi koji nisu, srednjoškolci recimo, po meni je katastrofa.
bar neki model nastave da su im uveli. godina je propala totalno. on line nastava u nedostatku boljega teče kako teče, ali nema tu ni usvajanja novih znanja ni discipline. kako će biti na jesen, živo me zanima.
nadam se da će djeca fizički krenuti u školu, on line je teža boleščura.