Stranica 28 od 59 PrviPrvi ... 18262728293038 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,351 do 1,400 od 2947

Tema: Online nastava

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj Bubilo Bubich prvotno napisa Vidi poruku
    Rosa, anketa je išla i za jedne i za druge? Kod mene je samo dijete dobilo anketu, roditelji ne, i on je većinom za sve davao najbolje ocjene (treći osnovne) iako školu cijelo ovo vrijeme ne podnosi, a moram priznati da sam ju ja ispunjavala da bih i ja tako. Iz neke solidarnosti prema učiteljicama, ne zato što nam je bilo turbo super sama činjenica ove nastave. Mislim, i da je bilo više interakcije, situacija je prvih 4-5 tjedana svima bila koma i bio si “sretan” s bilo čim, nisam se zamarala tom anketom.

Mjesec dana kasnije, hrpa mjera je opuštena, i privatni i javni sektor mora natrag na posao, a vrtići i škole nisu profunkcionirali u mnogim kvartovima i gradovima ni za taj minimalni broj djece koji se javio. Kako će sad izgledati ta nastava kad roditelji više neće biti doma cijeli dan? Nekoj djeci možda ne trebaju, ali ima i dosta djece kojoj roditelji trebaju da to odrade.
    Mi nismo dobili nikakvu anketu o zadovoljstvu nastavom.
    Ni dijete ni roditelji.
    Dva tjedna nakon potresa i to vjerojatno nakon što su u FB grupama roditelji raspravljali o velikim zahtjevima nastavnika spram djece nakon potresa, a za vrijeme dok se roditelji bave saniranjem štete po zgradama (aktivna je bila jedna učiteljica iz škole), došao je upitnik sa tri pitanja: koji je razred, s kojeg se uređaja spaja i imamo li problema pri spajanju na internet.

Moguće da su procijenili da smo zadovoljni.
    Da su pitali konkretna pitanja, ja bih iskreno odgovorila. Ovako bez povratne informacije i s roditeljima koji su solidarni prema učiteljicama, postoji privid da sve funkcionira.
    Kao što se izokrenula informacija da roditelji iz straha ne šalju djecu u školu, a ne šaljemo ih jer ne možemo ni ispunit anketu kad je postavljena samo za djecu koja su upisana u produženi boravak s 13.03.20.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Svojeg ne šaljem niti ću, jer, iskreno, ovako mi odgovara.
    On je 4. razred.
    Meni je u glavi odavno kraj godine.
    Jedino što čekam kao zapeta puška je da mi starci odu na more i da ga storpediram na taj Krk i da imam slobodne ruke.
    Selimo se u drugi stan, selim ga u novu školu.
    Da se sad zaključi godina, nitko sretniji od mene, ali otplesat ćemo i ovaj tango još tih nekoliko tjedana.
    Skroz mi odgovara ovo da se ne vraća, puno će se lakše emotivno odvojiti od razreda.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Citiraj Jadranka prvotno napisa Vidi poruku
    Pa zar grad Zagreb i Zupanije mogu donositi odluke o tome kako ce se odvijati nastava u skolama??
    Nisu jedini. Ovi doduše nisu donijeli takvu odluku, ali će učiniti sve da se nastava pruži koliko je to moguće, “iako to nema nikakvog smisla”. Pa najbolje sve odgoditi.

https://dnevnik.hr/vijesti/koronavir...---604451.html

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Kladim se da je to taktika kako natjerati virus da umre od sramote. Kad vidi sto sve rade u njegovo ime potpuo ce nestati s ovih prostora.
    Posljednje uređivanje od sirius : 11.05.2020. at 05:34

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Jasno da su te price o privatnosti vise manje izgovor.
    Ma stvarno
    Hrpa novinara je radila od doma kod njih nema privatnosti?
    Naša je snimila dva filmića gdi se vidi samo postupak i vidi do rješenja njen glas.nema tu pogled na sliku od zadnje generacije pa

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

....i vodi do rješenja....

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Pa zar grad Zagreb i Zupanije mogu donositi odluke o tome kako ce se odvijati nastava u skolama??
    Nisu jedini. Ovi doduše nisu donijeli takvu odluku, ali će učiniti sve da se nastava pruži koliko je to moguće, “iako to nema nikakvog smisla”. Pa najbolje sve odgoditi.

https://dnevnik.hr/vijesti/koronavir...---604451.html
    A valjda svi smatraju da kao osnivaci, koji imaju najveci utjecaj na izbor ravnatelja, mogu i odluciti hoce li se ili ne odvijati nastava u "njihovoj" skoli.
    A to sto su ucitelji (osim onih u boravku) i ravnatelji zapravo zaposlenici MZO nema veze. Skola je ipak njihova

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Blago nama, ako je necije smatranje iznad zakona. Katastrofa. Iskreno se nadam da tako nesto ne moze i nece proc!

Mi smo svog predali u skoli. Ravnatelj mu iznjerio temperaturu, a ucitelj ga odveo u razred. Milo mi ga je. On ce svakako imat pravu nastavu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Nismo jel to množina?
    To je niječni oblik glagola BITI.

Da, ovdje je u množini.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma znam zakaj pitam,pa ne mora likovni raditi s klincem

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

a zasto pitas?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma daj da klinac ne može nekaj nacrtati, pa nije to isto ko gramatički napisati rečenicu ili dve ili vi mislite da je?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

E pa jelena onda tako i napises, a ne lupas postove
    hm?
    jel to mnozina?
    .........

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Shvatila sam sad što pita... ne crtam s njim. Crta sam. Nakon što ja na tome radim x vremena da on uopće počne: “zato što se i likovni mora raditi da vježbaš crtanje. Nije zadala, odaberi sam boju/veličinu... kakvo god hoćeš. Nije bitno. Možeš sve crnom bojom. Zato što je ona napisala pticu, treba ptica”. 5 sati kasnije uzima kist... zato to zovem “mi radimo likovni” . Da nema množine ne bi bilo ni jednine.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ma daj da klinac ne može nekaj nacrtati, pa nije to isto ko gramatički napisati rečenicu ili dve ili vi mislite da je?
    Kako kome, a ovisi i o likovnom zadatku. Mojem je oduvijek (od nižih razreda) crtanje ili bilo što drugo iz likovnog bilo daleko teže nego gramatički napisati i deset rečenica ako treba. Nisu sva djeca ista. A naročito ako ga stisnu zaostaci od nekoliko likovnih radova, potpuno razumijem da se djetetu u tome odjednom teško snaći i da treba pomoć roditelja, ako ni zbog čeg drugog, onda zbog organizacije.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ne zaboravimo da su tu još i dvije mlađe sestre koje isto baš tad moraju crtati, pa dok paziš da mlađa sve ne zalije vodom od tempera (lektiru mu je npr. carica već pošarala flomasterima) taj likovni ispadne teži nego put na mjesec.

Inače, danas je uciteljica iz engleskog ovaj tjedan najavila prvi zoom sat. Jupi, bas dobro da se sjetila sad kad više ne radimo od doma. Naravno da je njegova prva reakcija bila “neću je gledati i neću da mene itko gleda!” .

Nisam se dugo farbala, a sad ni neću, samo zato što me zanima koliko sam točno sijeda .

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj spajalica prvotno napisa Vidi poruku
    A valjda svi smatraju da kao osnivaci, koji imaju najveci utjecaj na izbor ravnatelja, mogu i odluciti hoce li se ili ne odvijati nastava u "njihovoj" skoli.
    A to sto su ucitelji (osim onih u boravku) i ravnatelji zapravo zaposlenici MZO nema veze. Skola je ipak njihova
    mene je ravnateljica jutros uvjeravala da će imati nastavu, dok mi je sinoć preko maila govorila nešto drugo.
    Moj zaključak je da su se našli u tom političkom prepucavanju između MB i vlade i da nemaju muda otvoreno odbiti zahtjeve MB, pa zato će održavati nastavu a ne ostavljati pisani trag o tome.

Mislim, ovo jeste banana država, ali grad zagreb je jedna posebna mutirana banana koja raste iz onog crnog dijela (državne) banane kojeg nitko ne jede, tako da smo nutritivno obogaćeni za puno više sranja od ostalih dijelova banane

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Citiraj betty blue prvotno napisa Vidi poruku
    mene je ravnateljica jutros uvjeravala da će imati nastavu, dok mi je sinoć preko maila govorila nešto drugo.
    Moj zaključak je da su se našli u tom političkom prepucavanju između MB i vlade i da nemaju muda otvoreno odbiti zahtjeve MB, pa zato će održavati nastavu a ne ostavljati pisani trag o tome.
    Ovo je katastrofa! Da se ravnateljica osjeca obveznom opravdavat Milanu Bandicu zato sto u skoli odrzava nastavu :/ To nikakve veze s pamecu nema.

Nas se vratio iz skole. Zadovoljan ucitelj, zadovoljan on, a bome zadovoljna i ja. Koje olaksanje da ne moram vise s njim radit... tj. uvjeravat ga da pocne radit.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Moja je u boravku do 16
    mislim, ako neće radit nastavu, stvarno ne znam šta će raditi, tj kako će ispuniti vrijeme do 16
    ne kužim kako MZO oštrije ne reagira na te poteze lokalnih šerifa

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

U MZO vjerojatno glume da ne znaju nista.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

I moj dosao iz skole zadovoljan, troje ih je u razredu.
    Nisu gledali skolu na trecem, ali rade po tom planu i programu.
    Imali su hrvatski, prirodu i matematiku, normalno su imali nastavu i normalno im je drzala predavanja.
    Hvala bogu, online je iza nas, nadam se...

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ne zaboravimo da su tu još i dvije mlađe sestre koje isto baš tad moraju crtati, pa dok paziš da mlađa sve ne zalije vodom od tempera (lektiru mu je npr. carica već pošarala flomasterima) taj likovni ispadne teži nego put na mjesec.

Inače, danas je uciteljica iz engleskog ovaj tjedan najavila prvi zoom sat. Jupi, bas dobro da se sjetila sad kad više ne radimo od doma. Naravno da je njegova prva reakcija bila “neću je gledati i neću da mene itko gleda!” .

Nisam se dugo farbala, a sad ni neću, samo zato što me zanima koliko sam točno sijeda .
    ne mora ga nitko gledati
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.05.2020. at 12:05

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ovo je katastrofa! Da se ravnateljica osjeca obveznom opravdavat Milanu Bandicu zato sto u skoli odrzava nastavu :/ To nikakve veze s pamecu nema.

Nas se vratio iz skole. Zadovoljan ucitelj, zadovoljan on, a bome zadovoljna i ja. Koje olaksanje da ne moram vise s njim radit... tj. uvjeravat ga da pocne radit.
    Kako mislis da nema veze s pamecu?
    A ravnateljica je odlukom Ministarstva znanosti? Bozjom milosti? Ne.. nego, nego miloscu onoga kojem se opravdava.

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Zasto nema veze s pamecu da se ravnateljica opravdava gradonacelniku zato sto radi svoj posao?
    Posljednje uređivanje od Jadranka : 11.05.2020. at 12:33

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Ministar potvrđuje ravnatelja, ali ga prethodno odobrava Školski odbor u kojem škola+predstavnik roditelja imaju većinu. Pa o tom roditelju puno ovisi.

betty blue avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

mene baš zanimaju minutes tog sastanka na velesajmu, tko je to režirao i je li bila ikakva rasprava
    jer mi nismo dobili nikakvu obavijest niti smo na drugi način informirani, izuzev ovog preko medija.
    na mail sam dobivala dvosmislene, tj nejasne odgovore na pitanja, a jutros vrlo nedvosmisleno: bit će nastave, ono su politička prepucavanja

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Ministar potvrđuje ravnatelja, ali ga prethodno odobrava Školski odbor u kojem škola+predstavnik roditelja imaju većinu. Pa o tom roditelju puno ovisi.
    evo pogledala sam u nasoj skoli. ima 7 clanova
    od toga je
    1 clan predstavnik radnika
    2 clana uciteljskog vijeca
    1 clan vijeca roditelja
    3 clana predstavnici osnivaca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Svugdje u zg je toliko

Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Pa da, radničko i učiteljsko vijeće je obično složno, a i bilo bi fer da ih i predstavnik roditelja podrži, a ne da padne pod utjecaj gradske politike.

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Moja drugašica se vratila zadovoljna iz škole. Imaju spojen razred a i b (njih 6) i unatoč tome što je jedina curica, sjajila je od sreće. Bilo joj je lijepo, učiteljica je iz produženog, rekla je da je odlična. Učiteljica u školi u dogovoru s razrednicama a i b razreda obrađuje sve isto što se i online obrađuje, tako da je danas došla s obavljenim hrvatskim i matematikom, samo engleski ćemo ostati online. Donijeli su im marendu u razred, svaki razred koristi jedan wc.

Mali je u vrtiću, u vrtić se prijavila četvrtina djece. U svojoj je grupi, ima ih 7.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku
    Moja drugašica se vratila zadovoljna iz škole. Imaju spojen razred a i b (njih 6) i unatoč tome što je jedina curica, sjajila je od sreće. Bilo joj je lijepo, učiteljica je iz produženog, rekla je da je odlična. Učiteljica u školi u dogovoru s razrednicama a i b razreda obrađuje sve isto što se i online obrađuje, tako da je danas došla s obavljenim hrvatskim i matematikom, samo engleski ćemo ostati online. Donijeli su im marendu u razred, svaki razred koristi jedan wc.

Mali je u vrtiću, u vrtić se prijavila četvrtina djece. U svojoj je grupi, ima ih 7.
    Napokon dobre vijesti na ovoj temi. Nadam se da će ih biti još... Sretno!

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala, Peterlin! Sretno svima.

Bubilo Bubich avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Bravo! Baš sam sretna zbog svih vas koji su krenuli u školu!
    Ja sam u našu školu (nije uopće otvorena danas) poslala mail da me zanima organizacija nastave za 14 dana, odgovorili su mi da će mi se javiti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Užas su mi ove Bandićeve manipulacije sa povratkom u škole u Zagrebu.

I drago mi je da ipak ima svijetlih primjera povratka u škole.

Datum pristupanja
    Apr 2004

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Da, baš je pogodila bit stvari. Ima puno dobrih učitelja , ali su samozatajni i njihov trud često nije (pre)poznat.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj larmama prvotno napisa Vidi poruku
    Užas su mi ove Bandićeve manipulacije sa povratkom u škole u Zagrebu.

I drago mi je da ipak ima svijetlih primjera povratka u škole.
    Koje manipulacije? Nemojte zaboraviti da iste te riječi su rečene na stožeru,samo kaj su tu bilo crno na monitoru
    Inače zuska nije u zg
    Naša škola je otvorena,baš sutra moram donesti neke papire u školu

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Inače zuska nije u zg
    nisam znala. ajde sad još lijepo napiši njeno ime, prezime i adresu

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ajde se skuliraj
    Koliko si ti znatiželjna ko ni rekao
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 11.05.2020. at 17:23

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

Svaka cast ovoj uciteljici!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ta učiteljica ima dosta materijala za trećaše,mada sam dio materijala viđala i drugdje, bacite oko

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

bravo za sve koji su krenuli u skolu!!!

n.grace avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ajde se skuliraj
    Koliko si ti znatiželjna ko ni rekao

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Jel ti to štancaš postove???

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj Zuska prvotno napisa Vidi poruku

Super vijesti! Nadam se da će i kod nas biti uskoro tako.

Moji su inače stvarno odgovorni, savjesno rješavaju sve što mogu samostalno bez nagovaranja i drame, i jako sam sretna zbog toga ali svejedno iscrpljuje taj full time posao od doma (koji je valjda 9-10h svakodnevno) plus kuhanje svih obroka (prije su bar dio pojeli u školi a ja u menzi) plus pomoć i motiviranje (a bogme i meni bi dobro došla motivacija za posao s vremena na vrijeme). Srećom i mm radi od doma pa se pokrivamo i dijelimo obaveze, da sam ja sama bilo bi puno puno teže (i priznajem, patio bi posao, ne mogu pustiti dijete da pol dana čeka pomoć jer nešto ne razumije ili da ne jede...)

Inače danas je starija imala prvi trening u grupi (ne online) a sutra bi mlađi trebao imati svoj prvi trening uživo (ako ga kiša ne pokvari), i ja sam sretna da će vidjeti prijatelje i uživo a ne samo preko zvučnika, mikrofona i kamere

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Jel ti to štancaš postove???
    jele, pa kud baš ti sa skoro 30000 nepregledanih postova spominješ štancanje?
    mora da se zezaš

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Spajaličine riječi

Jadranka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2012

Početno

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti...soping-1020728

Jedna krasna uciteljica.

No, ono sto mene cudi je da svi kazu da je negdje propisano da u skole mogu samo djeca ciji roditelji rade. Ali to nije propisano, samo je u nekom dokumentu mzo-a navedeno da su ta djeca prioritet. To skole same stavljaju u izjave. No, ja sam uvjerena da bi morali primiti i dijete ciji roditelji ne rade jer ga nemaju na temelju cega odbit.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Spajaličine riječi
    a ti stavila u pravi kontekst.

onu gore (pilu naopako) o znatiželji ne treba ni komentirati, pa ti si forumski zanat ispekla na znatiželji. uopće ne znam kako tome doskočiti.
    no, nema ovo smisla pisati, šuma i drum su ponekad čak i za lijek nepremostivi.

AdioMare avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Citiraj mama pticica prvotno napisa Vidi poruku
    bravo za sve koji su krenuli u skolu!!!
    i ja kažem, kao i za njihove nastavnike.

ovi koji nisu, srednjoškolci recimo, po meni je katastrofa.
    bar neki model nastave da su im uveli. godina je propala totalno. on line nastava u nedostatku boljega teče kako teče, ali nema tu ni usvajanja novih znanja ni discipline. kako će biti na jesen, živo me zanima.
    nadam se da će djeca fizički krenuti u školu, on line je teža boleščura.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •