čini mi se da taj mali neće van, pa sam mu rekla ako se ne želi dogovorit da ja mogu i dalje tako!
Svi mi nešto prognoziraju, ali ne preostaje drugo nego čekanje....još će me i željkica prešišat!
Sutra nam je termin,ali nista od toga!
Printable View
čini mi se da taj mali neće van, pa sam mu rekla ako se ne želi dogovorit da ja mogu i dalje tako!
Svi mi nešto prognoziraju, ali ne preostaje drugo nego čekanje....još će me i željkica prešišat!
Sutra nam je termin,ali nista od toga!
Pozdrav svim trudnicama! Nakon duuugih nekoliko godina, evo me napokon na ovoj temi. U 10. sam tjednu trudnoće i za sada su :heart::heart: Drago mi je vidjeti da vas ima dosta s twinsićima jer imam masu pitanja, nedooumica, strepnji... Kao i sve vi u početku, vjerujem.
Za početak, osjećam neko štrecanje na lijevoj donjoj strani trbuha koje se širi prema preponi. Je li moguće da se već rastežu ligamenti? Ima li koja sličnih iskustava?
p.s. Zavidim curama koje su pri kraju i blizu terminu, meni se to čini kao daleka budućnost, da ne kažem SF...
Čestitam!!! Baš je lijepo da nam se pridružila još jedna trudnica i to s duplićima :-)
Vjerujem da se to ligamenti rastežu. Ja sam od samog početka osjećala ta štrecanja, probadanja i zatezanja i to dosta dugo. Nisam mogla vjerovati da se to tako brzo i naglo širi, ali ispalo je da je tako. A kako se tebi čine naši termini jako daleki, meni se čini jako daleko 36 tjedana i više-još uvijek predano odbrojavam dane do tog famoznog 36.tjedna i nadam se da sve bude dobro.
Cestitam,fijolica na dva srceka:-)
Leptirice,ja sam bila uvjerena da cu prenjeti..cak sam se plasila induciranog..na sam dan poroda sam obavljala plac,setnje,pranje kose,feniranje-sve uobicajno..nije mi ni u snu bilo da cu rodit..kad eto,frajer je odluxio tocno na termin van:-)
Ko zna,mozda i ti sutra postanes mama
fijolica cestitam i dobro nam dosla
sto se tice tog strecanja meni to normalno bilo valjda se materica brze i jace rasteze pa se bas osjeti , a to nije nista kako ce tek kasnije da se razvlaci imaces osjecaj kad se budu krenuli dizati gore ko da ce ti stomak eksplodirati . i da ne tako davno i ja sam zavidila ovima sto su vec daleko otisle a sad imam osjecaj ko da je sve proletjelo kako se blizimo kraju, tako vjeruj mi cim udjes u drugo tromjesjecje proleti i vec si u trecem , a onda lagano krece panika.
fijolice čestitam na dvi mrvice. i mene je brinulo to štrecanje ali dr mi je rekao da je to jači pritisak na jednu stranu mjehura. možda su ti oba dvoje malo više na jednoj strani. barem je tako meni bilo u samom početku.
Evo nešto zanimljivo na što sam naišla, a za što nikad prije nisam čula. Radi o stanju koje se na engleskom zove "pica" ( ne znam prijevod), a radi se o tome da žena u trudnoći ima snažnu želju konzumirati razne stvari koje nisu hrana :-) Jeste se ikad susrele s tim??
http://www.babycenter.com/404_what-c...QXwyMDEzMTIwNA..
Kredu, zemlju i tako? Uglavnom se radi o manjku nečega u ishrani, kako sam skužila
Hvala na dobrodošlici i na odgovorima. Drago mi je da nemam samo ja tegobe;-) Majko mila, kako će to onda izgledati za par mjeseci ako se već sada osjećam ovako. Boss , kud veća paranoja u zadnjem trimestru, mene sad već pere. Taman su malo mučnine popustile (a bile su zaista u duplo) kad eto bolova... A mislila sam kako ću uživati u trudnoći. Umjesto toga svaki dan nova paranojica. No dobro, naviknut ću se, samo neka su oni (ili one:zaljubljen:) meni tu.
Mame blizanaca, daleko ste vi ispred mene i nadam se da će vrijeme zaista proletjeti do nekog 30+ tjedna. Ja si mantram broj 35, nakon toga kako bude.
Očito mi ne nedostaje željeza kad ne žudim za sisanjem leda (potvrdio nalaz krvi). Baš me zanima šta bi mi moja gin savjetovala da joj kažem da me hvata želja za grickanjem plastike
:-D za današnje preglede!
Fijolica dobro nam došla i :klap: na duplićima!
Butterfly a ko zna oću te prešišat čas mislim evo sad ću kako me doli zaboli pa onda nema ništa baš sam danas živčana jako, ono crvenilo mi je i dalje na nogama sa unutrašnje strane bedara baš me nervira a dr uopće ne obraća pažnju na to a ja kopam po netu pa nađem svašta i tako i još su mi se neki crveni krugovi pojavili al čini mi se da nestaju sve me nervira!
Jel se kome Muma javila?
Fijolice cestitke na srcekima!!!
Milasova skoro,skoro da bi voljela da bude kako si napisala...vidjet cemo sutra
,Zeljkice ne kopaj po netu, jer neces naci nista pametno a sigurna sam da neces ni odustat dok ne procitas nesto zastrasujuce. Mislim da su to strije, meni su isto crvene ali se barem nadam da ce posvjetlit kasnije.
Ako me presisas samo javi da lina stavi opet novu listu, jer cu bit izglada najduze na top ljestvici
Ovo je interesantan fenomen, ja sam sisala i grizla led ko luda, naravno bila sam anemična (ne u trudnoći). Točno sam znala kad bi mi palo željezo prema probuđenoj ljubavi prema ledu (naravno, jednom nakon što sam sama to na netu iskopala). I opći dr. i hematolog su me gledali ispod oka kad sam to spomenula, ono, "nikad čuli, ova je luda". A moja mama je pol života imala džepove pune zrna kave. Ni njoj to nikad nitko nije povezao s anemijom...
Muma je navodno jos u bolnici, jer bebek je mali, ali nemojte me držati za riječ probat cu sutra saznati vise detalja! ja do sad nisam vadila zeljezo, po kojim znakovima da znam ako mi fali?
Je, Muma i misek su jos u bolnici, cekaju da malo dobije na tezini
butterfly jel ideš sutra na gledanje plodne vode?
A ove nase finaluse nikako krenut :-)
ufff ima koga?
grlo me boli, kvragu moralo dohvatiti krajnike sada nekoliko dana problema a taman se sinusi primirili
inače zbog začepljenog nosa teže dišem pa znam disati na usta, od čega ili hrčem ili eto patim od upale grla
hladi mi se čaj s medom
Leptiriću za termin danas :storma:
Snupi za željezo mislim da su simpotomi umor i pospanost, svijetle sluznice i blijedilo
hejjjjj
jel popustila euforija, ili još drži?
pusa
dobro jutro cure
evo mi se spremamo na pregled ovog jutra na ovome minusu , a muz ima gripu tako da nek nam je bog na pomoci da i mi ne dobijemo od njega
Boss držte se i za lijepe vijesti i doživljaje
I mislim da ti nisam čestitala na ulazu u Treće tromjesječje:pivo:
Dobro jutro drage moje :)
Boss sretno na pregledu danas i ulazak u treće tromjesečje.
Hmmm raspisale se vi rano jutros a ja čitam i mislim evo sada će nam Butterfly napisati da broji trudove i ide polako roditi. A ona biće spava i dalje nas drži u neizvjesnosti :)
Dobro jutro drage moje,
pa da nazdravimo za moji pun termin danas, i jedna zdravica za naseg Čupavca M.,ne mogu vjerovat da je vec proslo tjedan dana!
U to ime :pivo::pivo::pivo::pivo::pivo:
Idem se ja spremati za pregled, nadam se da nece vode nestati ;-)
Zeljkice nadam se da mi nece radit amnioskopiu,jer koliko se sjecam Bb nije bila bas sretna!
Javim se popodne kad dodjem sa nekim vjestima ako ih bude, ako ne samo vas pozdravim!!!
Hehehe corina , nema nista .... nema zurbe
Linalena i ja sam fuć, prehlada,nos,grlo....bas sam spremna za radjaonu :-)
Obzirom da je ovaj topic izrazito aktivan, ali isključivo izrazito chatarski i nema već odavno nikakve veze sa (uglavnom početnim) specifičnostima MPO trudnoća...i jedini tog tipa na cijelom forumu, jer su se na trudničkim pdf-ovima takvi topici odavno ukinuli, obavještavam vas da će se i ovaj uskoro ključati, sukladno čišćenju, uređenju i reorganizaciji ovog podforuma. Pokušat ćemo još jednom otvoriti novi prema ovim starim smjernicama s početka ove teme:
NO. ukoliko ne uspijemo održati novu temu bez chata... i razgovora o svemu i svačemu, od odjeće do svakodnevnih prijavaka, jedenja bureka, nazdravljanja, zaključat ćemo je.Citiraj:
Molim vas ponovo da ne pišete o stvarima o kojima možete raspravljati sa svim trudnicama (ii općenito ostalim korisnicama i korisnicima foruma) na drugim topicima i pdf-ovima...
Ovo je zamišljeno kao mjesto gdje ćete govoriti o specifičnostima koje vas muče, plaše ili vesele...vas, kao MPO trudnice...i da izbjegnete chatanje...
Ovo je uputa sa stare teme...
Citiraj:
Shvaćamo i da su vaše/naše trudnoće specifične u odnosu na druge i da ovdje možete opuštenije i realnije izmjenjivati iskustva nego na trudničkim pdf-ovima. Trudnoće su specifične s psihološkog aspekta - zbog načina začeće i teškoća prilikom ostvarivanja, kao i zbog 'tehničkih', pitanja i problema - već samom činjenicom da od prvog dana do 12 tjedna koristite utrogestan, neke koriste heparin, neke u trudnoću ulaze s cističnim jajnicima i iz hiperstimulacija, neke su i dalje po liječničkom pashom jer troše lijekove za neka druga stanja i bolesti…
Iako nemamo ništa protiv da otvarate slavljeničke topice, odnosno topice sa svojim sretnim pričama svaka za sebe, a gdje onda možete pisati i o tijeku svoje trudnoće te, iako je naše mišljenje kao osoblja foruma, da na tudničkim pdf-ovima možete naći/dobiti/razmijeniti puno više informacije o samoj trudnoći kad jednom poprimi normalni tijek, shvaćamo vašu potrebu za razmjenom mpo iskustava, otvaramo vam ovaj topic i stikamo ga gore…nadamo se da ćete ga koristiti kako bismo raskrčili topice klinika i kako biste razmjenili baš iskustva o stanjima koje su posljedica MPO-a.
Pozivamo vas da pitanja koja imate baš u vezi trudnoće izvan konteksta MPO-a ne postavljate ovdje, već baš na trudničkim pdf-ovima jer je tamo koncentrirano iskustvo i osoblja i korisnica i korisnika, a ovdje zasigurno nećete moći dobiti adekvatne i kvalitetne odgovore.
Dakle, ovdje možete postavljati pitanja i iznositi iskustva o specifičnostima i drugim aspektima vaših MPO trudnoća te vas molimo da više o tome ne pišete na drugim topicima.
Možete si raditi aktualnu listu MPO trudnica, ako će se netko primiti toga i ako vas to veseli :-)
Ostavljamo vam još koji dan prijelaznog razdoblja, a nakon toga ću vas zamoliti da se na novoj temi pridružite i usključite s konstruktivnom razmjenom informacija.
Nadam se da ćemo se uspjeti prilagoditi BHany hvala
i ja se nadam :-)
:kiss:
nemoj nam zakljucati temu plizzzzzz
evo ovako mi se vratili momci pravi , malo buckasti kako dr kaze .
e sad jedna novost koja me malo iznenadila a to je da kako njemu izgleda da bi ja mogla i prirodno zavrsiti ako se njega pita , medjutim s obzirom da cu ici kod drugog dr na porodjaj on sumnja da ce iko htjeti rizikovati prirodno .
Boss, bravo za dečke! Moja želja je vaginalni porod. Voljela bih izbjeći taj carski ako je ikako moguće. Zašto je porod blizanaca rizik ako su oba u pravilnom položaju i porod krene nekim normalnim tijekom? Je li MPO trudnoća indikacija za carski kod blizanaca ili ima još faktora? (Godine trudnice, visoki tlak, srčani problemi...? Nagađam.)
Butterfly101, sretno! Jesi se odlučila za Pu ili Ri?
Linalena, shvatila sam da i dalje koristiš duphaston. Zašto? Čisto preventivno ili s nekim razlogom? Mene pomalo sztrah tog skidanja na naglo s Crinone gela nakon 12. tjedna. Nadam se da će ipak ići postepeno, makar s duphastonima nakon toga.
Nema te što biti strah. Ja sam se skinula s utrića u 9tt, posepeno kroz tjedan dana, i nisam imala nikakve probleme.
Istina, i sad sam na duphićima opet, ali zbog cerviksa...
Da, čitala sam da ga se zna uzimati zbog cerviksa i kontrakcija. Uh, Vrci, nakon svega pušem i na hladno.
Mene isto bilo strah, najviše kad sam prestajala s kortićima koje sam uzimala. Ali bebači se dobro prime do tada, nema frke. Zapravo nisam čitala nikoga da bi rekao da je imao problema sa skidanjem s progesterona, čini mi se
fijolica i ja bi zeljela prirodan porod ali kao zbog mpo trudnoce+ blizanacka niko nece da rizikuje nego se radi carski rez to je bar ovdje kod mene indikacija za carski i vodi se ko visoko rizicna trudnoca iako je bolja i urednija od ovih prirodnih jednoplodnih.
i fijolioca i ja sam se nadala da cu se skinuti sa utrica u 12 nedelji ali takodje zbog bliznacke trudnoce iz mpo utrice koristim do 36 nedelje , al to je sve od doktora do doktora ovi moji doktori su svi isprepadani i boje se ovakve trudnoce.
Ne znam ja zakaj sam još na duphostanu, doktor napiše a ja od hrpe drugih razgovora to mi ni ne pada na pamet pitati - držim se da ne može škoditi već dapače. Možda je razlog moje godine pa kao da hormoni slabe, ko će ga znati
Što se tiče CR imaš temu http://forum.roda.hr/threads/41983-I...-za-carski-rez