vidjela sam te jaknice danas, i ne izgledaju mi loše, ali da ih kupujem sada, malo je prerano za to :) valjda će ih biti jop u ponudi..
isto su mi curke rekle da su im super traperice za klinčeke :)
Printable View
vidjela sam te jaknice danas, i ne izgledaju mi loše, ali da ih kupujem sada, malo je prerano za to :) valjda će ih biti jop u ponudi..
isto su mi curke rekle da su im super traperice za klinčeke :)
Kupila spring rolice od piletine i šrimpove u tempuri, danas probali, odlično je.
Pozdrav svima,
nova sam na ovom forumu, do sada sam samo čitala, a sada želim nešto i pitati.
Da li je netko kupio toster u Lidlu? Gledala sam ovu njihovu prezentaciju i svidjela mi se.
Zanima me da li je sve pokazano i rečeno istinito?
kupila rolice od povrca, odlicne! moram i po onu boju za jaja metalik, super mi je!
S obzirom na to koliko su poskupili, vrijeme je da otvorimo topic "Što više ne kupujem u LIDL-u".
Maslac je u nekoliko mjeseci došao sa 8 na 14kn, pa to je poskupljenje od 75%. Ja sam jedno vrijeme kupovala neke stvari kod njih iako preferiram hrvatsko, jer razliku u cijeni nisam mogla zanemariti. Sad mogu. Mirno.
X
ja već dugo kupujem 5 pakiranih kroasana s čokoladom. 50%.. od 6 na 9.... mic po mic... mlijeko (dukat, 2,8%) - došlo na istu cijenu kao i drugdje (a bilo je skoro kunu jeftinije)... još je ostala voda (kunu jeftinija po boci) - pa uz nju kupim i nešto drugo... smrznuto povrće se sve više približava "hrvatskim" cijenama.... šampinjoni - ista cijena. gledala sam "akciju" jaja (onih 30 komada) za 20 kuna zadnji put kad sam kupovala. dođem u spar - a tamo 1 paket 7kn. i ne moram kupiti 30 jaja.
kako se svi razbahate kad dođu na naše tržište, strahota.
ja sam danas išla po knedle za brzinski ručak, kad ono nema.
nisam pitala jel ih uopće neće biti ili su slučajno ostali bez njih, zna netko?
kod nas u lidlu već duže vrijeme nema knedli :(, a ni onih finih ribica :(
mene je najviše naljutilo poskupljenje maslaca
mislim da ću tamo otići samo po npr. jedan proizvod koji je na super akciji, a ostalo više ne
U konzumu su maslaci po 14.99, jučer sam gledala.
i ja polako odustajem od lidla
odem po nešto na akciji, tipa dječije odjeće pa toga (pod normalno) nema a ja kupim nešto drugo što cjenovno više nije baš tako povoljno.
npr. u našem lidlu je svaki tjedan nešto na akciji, npr. ovaj tjedan je -30% na voće i povrće, ili prošli je bilo -25% na sve iz frižidera (ja išla po svježe mlijeko i više ga nije bilo), pa to koristim.
ostalo sve manje i manje.
off- planiram malu turu po SLO (H&M, Kik, Lidl i Hofer).
a koliko su u prosjeku jeftinije cijene u slo?
možete popisati još povoljnih stvari iz slo lidla ? mislim treba isplatiti i benzin i vinjetu :/ to nije malo---
U Sloveniji je praktički SVE je jeftinije 25-50%.
Cijene su u 99% slučajeva brojčano kao kod nas. Brojčano. S razlikom u decimalnom zarezu.
Npr. Čips 8,99 kn kod nas, kod njih 0,89 € (6,60 kn) -> 2,39 kn jeftinije. I tako većina cijena (čak i s većom razlikom).
Nemojte zaboraviti i na povrat poreza na račune od 50€ +
Mora li se baš za svaki Lidl u Slo uzimati vinjeta?
Koji je sa zapada Zagreba najbliži?
MarijaP, imaš na prethodnoj stranici mislim upute kako doći bez vinjete do prvog slovenskog Lidla
Evo trenutna ponuda akcije pa... provjerite cijene.
Neke čokoladice mliječne po 0,25€ (ispod 2 kn, mislim da kod nas nikad nije bilo tako nisko)
http://www.lidl.si/cps/rde/xchg/lidl...&ERR=noservice
meni radi, upravo probala :/
Kako stvar stoji sa carinom? Koliko smiješ unijeti po glavi (i jesu li malodobna djeca isto tako punopravne "glave" koje imaju pravo unijeti nešto), a da te ne carine, ne lupaju neke dadžbine i slično?
:evil:
djeca imaju isto pravo. ja sam pred ohoho godina imala "duel" s carinikom, a gospođa / gospodična koja je moje dijete usporedila s psom je "nestala" s prijelaza! jer sam zvala ravnatelja carine (spojili me bez problema)!
kad sam prelazila granicu - carinik mi je rekao da dijete nema pravo na povlasticu. i da će mi "progledati" kroz prste :-o...
pa sam zvala drugi carinski prijelaz na kojem je "ljubazna" gđa/ica rekla da kaj ja hoću, najbolje da uzmem i pesa pa na njega tražim "povlastice", dođe mi na isto... :evil::evil:
onda sam nazvala ravnatelja, pa sam pitala tajnicu da li me može spojiti s njim, ili da zovem novinare koji će sigurno prihvatiti poziv... i tako smo to riješili.
na djecu ne možeš unositi cigarete i alkohol, ostalo da:
UREDBA O UVJETIMA I POSTUPCIMA ZA
OSTVARIVANJE OSLOBO
DENJA OD PLACANJA
CARINE*
Redakcijski procišcen tekst. Uredba je objavljena u „Narodnim novinama“, br. 5/2007.novinama“, br. 41/2010
Izmjene i dopune Uredbe objavljene su u „Narodnim novinama“, br. 153/2009 i Ispravak Uredbe objavljen u „Narodnim
Clanak 5.
Oslobodenje od placanja carine prema clanku 4. ove Uredbe kolicinski se ogranicava za
odredene proizvode, kako slijedi:
a) duhan i duhanski proizvodi: do 200 cigareta ili 100 cigarilosa (cigare težine do 3 g po
komadu) ili 50 cigara ili 250 g duhana za pušenje, odnosno srazmjerna kombinacija
navedenih kolicina duhanskih proizvoda;
b) alkohol i alkoholna pica:
- destilirana i žestoka alkoholna pica s udjelom alkohola vecim od 22 %, etilni
alkohol s udjelom alkohola od 80 % i više: 1 litra, ili
- destilirana i žestoka alkoholna pica, aperitivi iz vina ili alkohola i slicna pica s
udjelom alkohola 22 % i manje, te pjenušava i desertna vina: do 2 litre, te
- ostalo vino: 2 litre, odnosno
- odgovarajuca srazmjerna kombinacija kolicine navedenih pica;
3
c) parfemi do 50 ml i toaletne vode do 250 ml;
d) lijekovi i medicinski proizvodi u kolicini neophodnoj za putnikove osobne potrebe, te
e) homeopatski proizvodi: najviše jedno pakovanje.
Putnici do 17 godina nisu oslobodeni placanja carine na robu iz stavka 1. tocke a) i b) ovoga
clanka.
Proizvodima iz stavka 1. tocke d) i e) ovoga clanka smatraju se oni proizvodi koje kao takve
utvrduje Zakon o lijekovima i medicinskim proizvodima.
Clanak 6.
Oslobodenje od placanja carine na ostalu robu nekomercijalne naravi iz clanka 4. ove Uredbe
ogranicava se na predmete u vrijednosti do 1.000,00 kuna.
Pri izracunu vrijednosti robe u smislu stavka 1. ovoga clanka ne uracunava se roba navedena u
clanku 5. stavak 1. ove Uredbe.
Premašuje li vrijednost pojedinoga predmeta koji se uvozi prema stavku 1. ovoga clanka
utvrdene vrijednosti, u svrhu ostvarivanja povlastice podjela vrijednosti takvoga predmeta nije
dopuštena, niti se njegova vrijednost može dijeliti na dvije ili više osoba.
Clanak 7.se bilateralnim medunarodnim ugovorima.
Odredbe o oslobodenjima od placanja carine iz clanaka 5. i 6. ove Uredbe ne odnose se na:
a) osobe s uobicajenim mjestom stanovanja u pogranicnim podrucjima Republike Hrvatske i
susjednih država,
b) radnike na granici ili u pogranicnom podrucju susjedne države, te
c) posade prijevoznih sredstava u prometu izmedu susjednih zemalja i Republike Hrvatske,
prilikom putovanja u obavljanju svojega posla.
Radnikom na granici ili u pogranicnom podrucju smatra se ona osoba ciji uobicajeni poslovi
zahtijevaju da tijekom radnog dana prelazi na drugu stranu granice.
Ogranicenje za osobe iz stavka 1. tocke a) i b) ovoga clanka primjenjuje se u slucajevima kada
ove osobe carinsku crtu prelaze s pogranicnim propusnicama.
Opseg drugih oslobodenja od placanja carine osoba iz stavka 1. tocka a) ovoga clanka regulira
Moj upit od prije pola godine:
Citiraj:
Poštovani,
čitajući Uredbu o izmjenama i dopunama Uredbe o uvjetima i postupcima za ostvarivanje oslobođenja od plaćanja carine, koja je dana 21. prosinca 2009. godine objavljena u Narodnim novinama, broj 153. nametnuo mi se konkretan problem:
putujem li s maloljetnim djetetom mlađim od 16 godina, koliki je iznos robe nekomercijalne naravi na koju u putničkom prometu ne plaćamo carinu: 1 000 kuna ili 2 000 kuna?
Njihov službeni odgovor (urudžbiran):
Citiraj:
PREDMET: Odgovor na upit
- dostavlja se
Poštovana,
Povodom Vašeg upita zaprimljenog u Ministarstvu financija, Carinskoj upravi, dana 16. kolovoza 2010. godine, elektroničkim putem, u odnosu na pojašnjenje carinskih propisa kod unosa robe za fizičke osobe u putničkom prometu u Republiku Hrvatsku,sukladno informacijama koje su nam dostavile stručne službe, nastavno Vas izvješćujemo:
Prava fizičkih osoba pri uvozu i izvozu robe propisana su odredbama Zakona o trgovini (NNRH, broj 87/08, 96/08 i 116/08). Članak 53. navedenog zakona propisuje da domaće i strane fizičke osobe mogu slobodno unositi i primati iz inozemstva, odnosno iznositi i slati u inozemstvo predmete osobne prtljage, hranu i predmete za osobne potrebe i potrebe članova svoje obitelji, predmete za potrebe svog domaćinstva i životinje, u količinama koje nisu namijenjene preprodaji.
S tim u vezi ističemo da uvoz koji obavljaju fizičke osobe odnosi se isključivo na robu nekomercijalnog karaktera, za osobne potrebe, slijedom čega proizlazi da ukoliko se iz naravi i količine suvenira može zaključiti da isti služe isključivo za osobnu uporabu, dozvolit će se uvoz.
Dakle, roba nekomercijalne naravi, u vrsti i količini koja nije namijenjena preprodaji, već osobnim potrebama putnika i članova njegove obitelji, oslobađa se plaćanja i carine i PDV-a do vrijednosti 1.000,00 kuna. Oslobođenje se odnosi na svaku osobu – putnika. Na robu vrijednosti veće od navedenih potrebno je obračunati carinu i PDV.
Iznimno, u slučaju da se u prijevoznom sredstvu nalazi više osoba - članova iste obitelji, od kojih svaka unosi raznu robu vrijednosti koja ne prelazi 1.000,00 kuna, iako se oslobođenje odnosi na svakoga putnika pojedinačno, isto se može kumulirati, neovisno od činjenice da li je sva roba navedena samo na jednom računu koji glasi na nekog od njih ili svaki putnik posjeduje pojedinačni račun. No, ova kumulacija nije moguća ukoliko iz karaktera, vrste i količine robe nedvojbeno proizlazi kako će ista služiti isključivo za potrebe jedne osobe.
Pritome, međutim, ističemodanijemogućejedanpredmetdijelitinavišeosoba (putnika), već ukolikoistipremašujenavedeniiznospotrebnojeobračunaticarinuiPDVnacjelokupnuvrijednostpredmeta.
Propisana stopa carine obračunava se na carinsku vrijednost robe. Carinska vrijednost utvrđuje se temeljem metoda propisanih Carinskim zakonom (NNRH, broj 78/99…45/09) i Uredbom za provedbu Carinskog zakona (NNRH, broj 176/03…76/09).
Temeljna je metoda transakcijske vrijednosti, odnosno cijene stvarno plaćene ili plative za robu prilagođene za troškove i naknade propisane člankom 38. i 39. Carinskog zakona, kao što su npr. prijevoz, osiguranje, naknade za licence i tantijeme i sl.
Inače, povrat poreza ide tek od navršene 16. godine.
enela - pa to je to.
ako kupuješ npr. motor - nemre biti jedan račun za kotače na tebe, drugi za sjedalo na muža, treći za šasiju na dijete... to se objedinjava.
ali ako kupuješ dječuju robicu za dijete koje je putnik u autu - možeš ju kupiti za 1000kn.
ja sam išla u vrijeme kad je bilo 300 po osobi, i kupovala sam hranu za 600. onda mi je biserko rek'o da mogu nosit samo za 300!? - jer da moje dijete NIJE OSOBA! halo?????
pa sam ga pitala jel djeca smiju jesti (obzirom da nisu OSOBE)???
baš bi volila da mi je opalio carinu, i potpisao se :mrgreen: ... al nije imao 3 čiste...
p.s. bilo bi dobro da moderatori splitaju ovaj topik na lidl i carinske propise ;-) ...
ja sam se sada totalno zapalila za slovenski lidl.
ajde jos koju usporedbu cijena.užasno me zanima!
PISALA SAM VEĆ ZA MASLAC, ako tko nije pročitao:
Veronika je isto poskupila, ali sam otkrila KRIŽEVAČKU MLJEKARU - štand na Dolcu, dolje među mliječnim proizvodima, Kila maslaca je 30 kuna, kad to podijelim, ispadne me maslac oko 7 kn za 250 gr !
Zašto ne koristite zamrznuti maslac ?? Ja kupimi ovog križevačkog po kili pa odmrzavam po potrebi, nema mi razlike.
Mogu komotno reći da je kvalitetom gotovo jednak Veronikinom.
Citiraj:
Maslac Veronika prodaje, kila za 40 kn. Odmjerim koliko možemo pojesti do isteka roka trajanja (gotovo sve http://forum.roda.hr/threads/47775-S...lies/smile.gif ), a ostatak izvažem za recepte koje često pravim i zamrznem. Nisam primjetila razliku u kolačima
ma jel to moguće? gledam link iz SLo i ne mogu doć k sebi!!! čokolade po 1,80kn ,cappucino manje od 9 kn?
Gdje je najbliži LIDL u slo, koliko je vinjeta ( ili se može bez nje?) i može li se samo s osobnom?
Mi pojedemo puno pa mi zamrznuti ide samo u kolače. Nisam nikad probala jesti odmrznuti. Nemam neki točan razlog. Navikla sam sve odmrznuto termički obraditi.
Ako netko zna više o ovoj temi zamrzavanja i odmrzavanja hrane, može li uzeti malo vremena za prosvjetliti nas :)
Znači, postoji i povoljna Križavačka mljekara, hvala za info. Potražit ću na našem placu. Dolac mi je daleko.
Lidl je postao bezobrazno skup. Još tu i tamo nešto nađem da je stvarno jeftinije. Odjeća im je i dalje kvalitetna i povoljna. Samo se pitam do kad?!
vidim da se žalite na poskupljenje u LIDL-u. Ja ne pratim druge dućane, pa ne znam kako je, ali čini se da se svuda, rijčima naše premijerke "korigiraju" cijene, što hoće reći da je inflacija.
Jel netko zna jesu li poskupljenja posvuda?
najnovije poskupljenje: voda cetina koja je bila 3,49 - danas je 3,99. više nema jeftinijeg brašna (bilo je ispod 3kn), sad ima samo skuplje (4,79).
fakat mi se čini da oni ovo čitaju, i poskupljuju ono što smo napisali da je jeftinije (koji mi je bio vrag da sam spomenula vodu????)