karla, vidim da si dalje u akciji! :love:
Printable View
karla, vidim da si dalje u akciji! :love:
Vali draga a što mi drugo preostaje nego ići dalje!
Kontaktirala Mb. da me ponovno stave na listu za postupke, a to je tek za godinu dana.
Probala bih sa Ljubljanom pa se raspitujem.
Ja sam jučer zvala sestru Jasnu i pitala zašto još nismo dobili termin a dok. smo poslali u 7 mj. pa mi je rekla nek joj napišem sve to u mailu i da će mi odgovoriti kad bude na poslu (sad je na godišnjem)
Ja bih sutra trebala početi sa Suprefactom i u !. mj. pravac Reš. Da stvar bude malo komplicirana užasno me bole cice i napuhnute su (21.d ciklusa) i jedu mi se krastavci :mrgreen: I sad mi je crv sumnje, šta ako sam nekim čudom trudna? Neobično mi je da me cice ovako bole i to ovako rano u ciklusu. Ovakve mi nisu ni pod utrićima. Znam da su šanse male, ali ipak? A za test je prerano. Koma. U prošlom postupku mi je rečeno da počnem 3-5 dana prije postupka, a sada kod Reša 21.d.? Možda da sačekam još koji dan sa Suprefactom? Ima li netko iskustava s početkom špricanja?
Gupi draga, vjerujem da nas ima puno koje smo u takvoj dilemi-što ako smo trudne,a treba početi sa supresijom? Prije nego sam trebala početi s decapeptylom (23. dan ciklusa) postavila sam to pitanje dr R na zdravlje i život, odgovor je bio da nije rijetkost da se ostvari trudnoća u ciklusu prije postupka i da čim se može napraviti test treba prestati sa supresijom. Nije bilo komentara da to nešto jako smeta. Moj savjet je da pričekaš još dan, dva, da napraviš test i onda vidiš, ovisno o testu (tako sam i ja iako sam se do same menge nadala da je zapravo bilo prerano za test :) ). A kad ti je bila O? Čekat ćemo test :heart:
Draga Mare, nažalost skužila sam u čemu je fora. Danas sam dobila nalaze hormona koje sam ponovila (sva sreća da jesam). Uglavnom, prolaktin mi je 1000 (ref. vrijednost je do 500). Eto, zato me bole cice nažalost. :(
A da stvar bude još gora FSH mi je 11.3, a LH 10.3. O trudnoći ipak mogu samo sanjati. Mare hvala ti na podršci.
Gupi, jesi razgovarala s nekim o tome da li je pametno u takvom ciklusu ući u postupak? Sjećam se odgovora dr R na zdravlje i život da treba pratiti hormone i ući u postupak s povoljnijim nalazima.
Gupi,slažem se s Mare mislim da bi ti sa tako visokim prolaktinom trebala piti bromergon i meni je nekad bio povišen pa sam ga isto uzimala, a on ti ne može štetiti čak mi je dr. Radončić rekao ako se sad opet bude povisio da ću ga uzimati do trudnoće
Gupi,i ja se slažem sa curama da bi trebala koristiti Bromergon. Meni je prl bio povišen samo za 50 i dr.R mi prepisao taj lijek i ja sam u slijedećem postupku zatrudnila. Ja mislim da mi je jako pomogao,pitanje šta bi bilo da ga nisam trošila.Citiraj:
Mali Mimi prvotno napisa
Strike, koliko dugo si ga pila prije postupka i u kojoj količini? Meni je več godinu i pol konstantno povišen i uvjek je između 500-600 (ref.vrijednost 495) popračeno iscjetkom iz dojki, ali u Rijeci ne daju za to terapiju, već tek kad je visina utrostručena. PS.moja prijateljica je zatrudnila u ciklusu kada joj je bio 1200 (mjerila ga je treći dan s ostalim hormonima) tako da ni to ne mora znaćiti ništa. Vjerojatno se treba više toga poklopiti!
Moj prl je bio 665Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
Pila sam ga samo 2 mjeseca prije postupka 1 tabletu od 2,5mg. Par dana nakon pozitivne bete izvadila sam još jedanput i bio je 1035,to je normalno da se u trudnoći podigne,i sad ga još pijem. Slijedeći tjedan moram opet izvaditi i onda će mi ga dr.lagano skinuti. Tako da mislim da bi ti dobro došao.
Počela sam uzimati bromergon danas, muči me da li je to prekasno. Sutra bih definitivno morala početi sa Suprefactom. Što mislite? Na uputama piše 2x1 tbl. Reš mi je rekao ako slučajno bude povišen da uzmem 1/2 tbl ali ja blesava nisam znala da postoje tbl od 2,5 i 10 mg, a on nije rekao koje. Pisala sam mu ali ne odgovara, na godišnjem je. Baš lijepo ulazim u Novu g.
Citiraj:
gupi51 prvotno napisa
Probaj pitati dr.R na zdravlje i život,možda ti već sutra odgovori
"slovenke" moje drage, nek vam 2010 donese toliko zeljene smotuljke, vama koji skupa sa mnom cekate termin za mb zelim da ni ne odete na njega, vec ostanete trudne puno ranije :*
Ovo nije istina ja sam ga uzimala po preporuci dr. Saftića iz Rijeke kad mi je bio oko 600, vjerojatno ovisi o dr.Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
Zaboravih napomenuti da su mi svi ostali hormoni bili uredni i da je to bilo na samom početku kad se još nije znalo ni za endometriozu tako da mi je isključivo zbog povišenog prolaktina dao terapiju.
I ja vam svima želim uspješan start u Novoj i da zatrudnimo čim prije :love:
Ja sam oko Bromergona i prolaktina dobila puno različitih odgovora:Citiraj:
Mali Mimi prvotno napisa
1. Doktor iz Izole kod kojeg sam radila sve početne pretrage rekao je da ga svakako trebam piti i da je to jako bitno
2.Docentica kaže da tek ako je utrostručen
3. Soc. ginekologica se slaže s docenticom, ali vjerojatno nema svoje mišljenj, pa je potvrdila njeno
4. Dr.V. iz Maribora rekao je da se tome više ne pridaje neka pažnja posebno ako je na nekim graničnim vrijednostima
5. Dr.R sa "zdravlje i život" rekao je da je jako bitno posebno zato što je popračeno iscjetkom...mislim da je napisao da mi je dovoljno 1/2 tbl na dan
6. Endokrinologica (nakon detaljne obrade) rekla da hormonalna terapija nije potrebna
Nakon svega ja sam ih odlučila uzimati prije postupka pa šta bude
Želim vam svima lijep provod večeras i da vam/nam iduća godina donese puno prekrasnih beta! :heart:
Pa ja u ponedjeljak navečer imam konzultacije u Mariboru!
...imate vi pravo, brzo prođe vrijeme....
Drage moje u Novoj Vam želim velike trbuhe, prljave pelene, nove zubiće i besane noći...
Drage Slovenke želim Vam sve naj, najbolje i da vam sljedeći postupak gdje god bio bude dobitni.
Hvala svima na informacijama o prolaktinu, dr. R na zdravlje i život mi je odgovorio da uzimam po pola tbl Bromergona i da mogu u postupak. Počela sam odmah isti dan. kako ste ga vi podnosile. Meni je koma, imam užasne mučnine.
E da, da se pohvalim od jučer sam šmrkalica.
Pusa svima.
Ni meni baš nisu bile dobre njegove nuspojave, srce bi mi luđački tuklo i to dok ležim jedva sam čekala da ga prestanem uzimati a isto su bile male doze
cure :bye:
Evo da vam se i ja pridruzim ,imam termin u Mariboru krajem cetvrtog mjeseca.Bila sam kod njih na konzultacijama prosle godine u petom mjesecu,imala sam operaciju endometrioze prosle godine u 11 mjesecu i nakon toga sam bila na terapiji zoladexom sest mjeseci.Vec na prvom pregledu endometrioza se vratila,a i povisen mi je marker ca 125.Poslala sam im sve nalaze prije mjesec dana,ali nitko mi se ne javlja,a dr mi je rekao da mu se javim cim mi zavrsi terapija valjda da budem na tabletama do postupka.Evo sad trebam dobit i sljedecu menstruaciju i trbala bih uzimat terapiju (to mi moj ginekolog rekao) i sad ne znam sta da radim.
Veliki pozz svima i da vam se u novoj godini ispune sve zelje :love:
ja bih zvala sestru jasnu za svaki slucaj...
A šta si dobila nove ciste nakon zoladexa ili? Ne znam kakva je situacija u Mb, da li primaju u postupak s endometriomima, ali to i mene brine, jer iako je 4 mjesec blizu, opet je to puno vremena i svašta se može izdogađati. Inače, i ja sam naručena u 4 mjesecu za prvi postupak i slala sam im 2 maila ovih dana ali nisu mi odgovorili. Poslala sam i nalaze preporučenom poštom 24.12. ali nisam dobila potvrdu u primitku. Netko je napisao da je sestra Jasna na godišnjem pa nam možda zato ne odgovara, a možda i oni imaju kolektivni godišnji pa ne rade u 1 mjesecu, tko zna...Treba biti uporan!Citiraj:
ketyy prvotno napisa
Cure (i dečki)
zanima me dali je u sloveniji moguća donacija jajnih stanica. znam da u češkoj to ide, ali zbog bilizine mi više odgovara slovenija. dali netko ima kakve info o tome (e mail, web addresse itd) bilo bi mi od velike pomoći.
unaprijed zahvaljujem.
Susanna
Ja sam sestri Jasni pisala mail prije 4 dana i odgovorila mi je da je na godišnjem do 04.01. i da će mi detaljno odgovoriti u ponedjeljak kada počne raditi.
Tako da znate cure, da očekujete odgovore kada se vrati sa godišnjeg.
Dobro došla Susanna :)
Mislim da u Mariboru rade s doniranim j.stanicama.
Evo ti link pa pogledaj malo na njihovoj stranici. http://www.ivf-mb.net/darovanje.htm
i s r e t n o ~~~~~~~~~~~~ :)
mislim da donaciju rade isključivo za slovenske državljane
Naravno da primaju slucajeve s endometriozom,ako je cista veca savjetuju da je bolje to sve ocistit,ja sam bila na operaciji i terapiji iza nje, a odmah nakon toga pojavili su se isti simptomi pa mi je moj gin rekao da me to boli jer su ostala zarista koja su se s terapijom trebala sasusit a ne znam ni ja kako nisu.Kad sam bila na konzultacijama dr.Vlaisavljevic mi je rekao da za taj postupak endometrioza nista ne znaci,meni to vise nista nije jasno...Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
uglavnom nadam se da ce se uskoro javit jer cu na psihijatriju :*
Rade samo za svoje državljane.Citiraj:
Susanna prvotno napisa
zahvaljujem na korisnim info. svakako cu ih kontaktirati i javiti sta sam saznala. još jednom hvala.Citiraj:
bublica3 prvotno napisa
Susanna
Javi svakako, meni su u Sloveniji preporučili Prag.
Rade samo za svoje državljane.[/quote]
hvala mare41,
dali donacija ide samo slovenskim državljanima ili može i EU državljanima.
svakao ću nazvati, provjeriti i javiti. još jednom hvala
Susanna
cure jos jedno piteanje,
vidim da ste vas većina upoznata sa svim detaljima u vezi slovenije. ja sam ovdje sasvim nova pa vas molim za jos pomoći. gdje i kako mogu doći do Dr Reš. sa centrom u mariboru sam uspostavila kontakt, ali bih htjela i s centrom u ljubljani - postojni.
zahvaljujem
Susanna
cure jos jedno piteanje,
vidim da ste vas većina upoznata sa svim detaljima u vezi slovenije. ja sam ovdje sasvim nova pa vas molim za jos pomoći. gdje i kako mogu doći do Dr Reš. sa centrom u mariboru sam uspostavila kontakt, ali bih htjela i s centrom u ljubljani - postojni.
zahvaljujem
Susanna
Evo web sitea:Citiraj:
Susanna prvotno napisa
http://www.neplodnost.com/
A i na prvoj stranici ovog topica opsežan opis od forumaša lezanke do u detalja kako to ide kod Reša - odi na prvu stranicu ovog topica.
Sretno!
Susanna, dr Reš je na godišnjem do 7.1., a vrlo ažurno odgovara njegov sin embriolog na mail: primoz.res@neplodnost.com
još jednom puno hvala na korisnim info. htjela bih skupiti sve info pa se aktivirati. pitati ću sina Dr Reša za detalje. još jednom hvala
Susanna
Mi smo se danas po ovom užasnom vremenu (snijeg po cijelom putu) odvezli do Maribora na konzulatacije. Prof. dr V. nas je oduševio.
Stavio nas je na listu za ICSI (možda negdje na jesen budemo na redu) no ono što je važnije, prema njegovom stručnom mišljenju mi bi trebali probali klomifenom izazvati ovulaciju i prirodnim putem probati doći do bebe.
Dr nas je gotovo uvjerio da ćemo uspjeti u idućih 6 mjeseci i da nam ICSI uopće neće trebati!