Tog programa nije bilo nekoliko godina pa je pitanje koliko je to relevantan podatak, ali potrazi podatke iz 2021. ili 22.
Printable View
evo za HTT - dobila je moja letak, 64 boda je prag za jezičnu gimnaziju, 60 za turistički smjer a 57 za sportski razred
Mitovski, uči li ona još neki jezik svih 8 godina? Jer ako ne uči, škola joj mora osigurati nastavak učenja prvog stranog jezika. Kad sam ja išla u srednju, samo dvoje učenika je išlo na nastavljački francuski, i to ne kao izborni nego umjesto engleskog. Škola to mora osigurati. A osigurali su im francuski čak i na faksu, samo što na faksu nastava nije bila u našoj zgradi nego na filozofskom.
A što se klasične tiče, raspitate se oko padanja razreda zbog matematike i informatike. Ja sam čula nešto malo i nisam baš pouzdan izvor, ali činjenica da žena u svakom razredu kojeg ima pola učenika pošalje na produžnu a nekoliko učenika i poruši mi je ogroman red flag. Ne znam je li ta priča koju sam čula realno prenesena ili prenapuhana. Pada li se i inače tako lako i u drugim školama? Kod mojih u srednjoj kruže legende o tome kako su jednom davno dva učenika pala, tako da padanje razreda definitivno nije uobičajeno, a za druge škole nisam provjeravala.
Uči engleski kao drugi jezik u školi, a i išla je 8 godina na engleski u školu straih jezika. Odlično joj idu i jedan i drugi.
Da, čuli smo to za klasičnu. Neki dan nam je poznanica rekla čija kćer sad završava 1. razred klasične da će imati 2 iz matematike i da pola razreda ide na produžnu. Ne znam što bih mislila. Njena kćer je i u osnovnoj imala 2 iz maremattike, ali da pale se alarmi ako pola razreda ide na produžnu.
Druga pak curka koja ide s mojom na ples sad završava 2.r klasične i rekla je da ih na početku prvog malo nagaze, ali da je poslije lakše.
Nisam previše pametna. S obzirom na određene poteškoće s kojima se moja bori (bilo je na forumu bezbroj tema na kojima sam pisala) imam određeni strah od pogrešnog odabira škole, ali nemam kristalnu kuglu.
Koliko sam shvatila taj problem s matematikom je kod određene profesorice pa se nadam da ju neće dopast, ako izabere i uspije upisati klasičnu.
[Hvala.
S letka od ove godine? To je onda svježa info.
QUOTE=Willow;3274234]evo za HTT - dobila je moja letak, 64 boda je prag za jezičnu gimnaziju, 60 za turistički smjer a 57 za sportski razred[/QUOTE]
Da, navodno je samo jedna problematična profesorica. A u drugom razredu je navodno slično s informatikom, koja u klasičnoj uopće ne bi trebala biti bitan predmet. S obzirom da je informatika samo jedne godine, mislim da je svima isti nastavnik ili nastavnica. Klasična je teška škola, ali ima prilično nizak prag, pogotovo za nastavljače, pa je to sigurno jedan od razloga zašto ih toliko ide na produžnu.
Kako god bilo, najbolje da konačan odabir svakako bude na njoj.
Ono što meni zvuči super u klasičnoj je mogućnost učenja talijanskog i španjolskog, i koliko sam čula čak se mogu prebacivati, ne moraju sve četiri godine učiti isti jezik.
Iskreno ja se ne bih pozdavala u nikakav vibe sa štanda nego radije u iskustva drugih i raspitivala se medju prijateljima, roditeljima...
Evo mojoj vibe u X. gimn nije uopce sjeo (upisala na kraju XV.gimn), a znam masu prezadovoljnih ucenika i roditelja.
Znaci donijet zakljucak o školi temeljem tih par ucenika, koji su taj dan na štandu ne bi bio moj izbor.
Sretno kcerki mitovski u svakom slučaju!
Ma ne donosi ona uopće zaključak prema vibu na štandu. No, realno uvijek možeš naći nekoga tko će ti za neku školu reći da mu je koma, a vjerujem da i svaka
škola ima nekog profesora koji je problematičan.
Za klasičnu smo čuli i iskustva da je genijalno i da au nekima stwm predmeti koma. Ono što se meni čini je da većina učenika koji upisuju klasičnu upisuje upravo jer ili ne vole ili im ne idu stem predmeti. Moja ih voli i idu joj tako da stvarno ne znam koliko se osloniti na to sve. Njoj je srce u klasičnoj već duže pa nek ide i nadamo se najboljem.
Pa onda ste odluku vec donijeli, neka joj je sretnoo!!
Super da joj idu stem predmeti, to sam smetnula. Tad nece bit problema.
Otvorena vrata srednjih škola
Gornjogradska 17.5 https://ggg.hr/dan-otvorenih-vrata/
Tesla 15.5 https://www.facebook.com/Tesla.hr/?locale=hr_HR
IV i Fran Bošnjakovića su imali prošli tjedan
Ix 16.5 https://www.google.com/url?sa=t&sour...j106ZIro1ORfTV
MIOC 7.6 https://www.mioc.hr/wp/?p=31802
X gimnazija 17.5 https://deseta-gimnazija.hr/?p=13902
V gimnazija 14.5
https://ggg.hr/dan-otvorenih-vrata/ gornjogradska 17.5
Gledala sam danas školski rudnik i šokirao me podatak da je prošle godine u Klasičnoj 17 učenika palo razred. Od toga 15 učenika 1. razred, što ispada da je cca svaki 10ti učenik prvog razreda pao razred. Nije mi jasno što ae to dogodilo i kako je to moguće. Gledala sam i prijašnje godine i nije bilo ni blizu toliko. Na razini svih razreda kako koju godinu 3,4,5,6. U usporedbi s ostalim gimnazijama imali su nešto veći postotak pada, ali ovo prošle godine je alarmantno.
Sad stvarno ne znam više što misliti s obzirom na priče koje čujem.
Klasičnu upisuju nastavljači iz osnovne, među tom djecom ima djece koja ne mogu pratiti gimnazijski tempo, a vjerojatni im ni disciplina nije bajna pa kad jedan krene krenu povede i druge u lijenost ...
a joj, baš ne izgleda nešto lijepo...
ja sam već vidjela (kad sam htjela vidjeti sve o školi) da ih dosta ide na produžnu ali baš da padnu razred... to mi je koma
za produžnu obično objave info na stranici škole nakon kraja nastave... pa škicni i to
mitovski, jel vam dolazi u obzir nadbiskupska? čujem dobre stvari, dosta je zahtjevna ali su klinci zadovoljni... oni su prošlih godina imali dane otvorenih vrata početkom lipnja, vidi i to...
nekad je bolje bilo kad nisi znao skoro ništa o školi, ni o profesorima, nit je bilo društvenih mreža nit e-rudnika, eventualno si mogao pitat nekog rođaka ili susjeda i to je bilo to :mrgreen:
Da, bolje bi bilo da svega tog nema pa da ne znam ništa :mrgreen:. Šokirala me brojka, ne znam što se dogodilo prošle godine da je toliki skok.
Na profesionalnoj orijentaciji psihologica je klasičnu nahvalila kao odličan izbor za nju i rekla da zaboravimo priče da to nije tako. Za Nadbiskupsku je rekla da to nije profil škole za nju.
A kak si s njom išla na profesionalnu orijentaciju?
Znam nekoliko djece koja su upisala klasičnu a da su i u OŠ muku mučili s matematikom i upisali su tu školu jer su im roditelji pošto-poto htjeli da djeca idu u gimnaziju a nisu imali bodove ni za jednu drugu. Iz tog bazena se, vjerujem, nakupio toliki broj djece koji su pali razred.
Ako ti dijete nema nekih značajnijih problema s matematikom i stvarno želi u klasičnu (da, ta škola stvarno ima posebnu vibru koju voliš ili ne) - ja bih da sam roditelj savjetovala da ide tamo.
Fracuski moze uvijek nastaviti u Alijansi (moja je išla 8 godina i mogu reći same pohvale za tamošnje profesorice).
Mitovski jeste isli privatno na profesionalnu orijentaciju?
Iz nekog razloga mi neda citirat post s prijasnje strane.
Za dane otvorenih vrata:
Link za Gornjogradsku je iz 2024.
Link za IX iz 2023.
Mislim da nije loše otići na dane otvorenih vrata, mislim da ipak djeca steknu neki pregled - zgrada, ekipa, barem im nije skroz apstrakcija... Mojoj je bila jako legla xvi., nije na kraju to upisala jer je tvrdila da je ne zanimaju jezici nego je upisala nešto što nije išla na dane otvorenih vrata. Ali, drago mi je da smo odradili tu rundu, stekne se vibe škole i profesora, neke se isključe, neke uključe. Sretno!
Ajmee, pa matematika u klasičnoj već ima svoju temu :lool:
https://forum.roda.hr/threads/59965-...cnoj-gimnaziji
A našla sam nešto i na forum.hr:
https://www.forum.hr/showthread.php?t=155830&page=82
Ima, ali to je tema od prije 15 godina.
+ ako su to upisani 2023. godine, bili su im jako niski bodovi, vidim na kalkulatoru bodova za klasičnu... 54 za nastavljače a 58 za početnike, to je baš malo, pogotovo za gimnaziju
Evo, upravo mi je javila da su stigli rezultati i da je položila DELF B1 koji se inače uobičajeno polaže u 2.srednje. Možda ju to pogura prema 18.toj :mrgreen:
Lijepo i čestitke!
Ak je bilo čuđenje za onih 58 za 18 logično je.
Dečko koji je prije 9 godina upisivao njemački u 18. , isto je imao mizerni broj bodova.
Bravoo pour ta fille mitovski, felicitations!!!
Bisous de Paris!
Merci a tous! :mrgreen:
Jako smo ponosni! Nismo sumnjali u znanje francuskog, ali ovo je ogroman korak za nju s obzirom na anksioznost i strah koji je imala. Stati pred komisiju i uopće progovoriti je bilo upitno tako da srce ko kuća.
mitovski, bravo za curku!
jelena.O, ma nisu to bodovi za 18. već za klasičnu... klasična uopće nema bodovni prag (jedino valjda klasična i nadbiskupska u ZG su bez praga) pa se upisuju klinci s vrlo malo bodova koji bi u gimnaziju pa im jedino ona preostaje
van ZG s tim bodovima upisuju gimnazije skoro u svakom gradu...
Još uvijek se ne zna jel ide ili ne modularna. A o tom je i kako se neke škole upisuju i koliko programa ili godina imaju .
Više a jučer na jednom predstavljanju škole je rečeno da je to sve još u zraku!
savjetovanje je do danas i to s novim programima, odluku će valjda donijeti sljedeći tjedan... sumnjam da će se u međuvremenu odustati od uvođenja
Ako netko upisuje ove godine dijete u srednju, može li mi se javiti u inbox ?
Pozdrav svima! Zna li netko koliko je bodova prošle godine imao zadnji upisani učenik u XVI. gimnaziju, jezičnu Križanićevu? Dobivam razne informacije, a bitno mi je, kćer je zapela baš za tu školu. I ako netko ima kakve nedavne informacije o toj školi, bila bih jako zahvalna.
Prosli tjedan su bili dani otvorenih vrata XVI, jako lijepo odrađeno. Od prezentacije ravnateljice do klinaca na standovima koji su prezentirali aktivnosti.
Lani je zadnji upisani imao 73,38 boda, a za dvojezicni razred na engleskom 76,01.
Cini mi se odlicna skola za klince koje zanimaju razne aktivnosti i projekti, nesto mimo samog ucenja.