Ovo mi taaakooo "smrdi" na doooobroooo :yes: :heart:
Printable View
i ovdje čestitam novim trudnicama, bravo cure!
čekalicama želim da im vrijeme što brže prođe i da testići budu pozitvni, a bete visoke!
meni je danas 1.dnt petero i šesterostaničnog zametka...
Aneri :-D bravo za bebicu (ili bebice :-P)!
Evo da se ja malo javim, danas mi je 5dnt, i joj kako me pikaju jajnici. Zbunjuju me sve statistike simptoma koje ili opisuju transfer 4staničnog 3dan i blastice 5dan, ja imala 4stanične 5dan vraćene, joj niš mi nije jasno. Da li se moje dječica ipak trgnula i još malo narasla da se uspiju i implantirati dok još mogu?? Nada je tu
Kako ima lijepih beta zadnjih dana, prekrasno prekrasno
Divno je pročitati koliko ćemo imati trudnica:-D:-D
Bravo svima na betama i svim onim koje čekaju~~~~~~~~
Što se simptoma tiče, ja sam imala simptome kao da ću svaki čas dobiti ali ........(vidi se u potpisu):-D
Još da pomenem ako se poslije bete javi krvarenje, odmah doktoru. Ja sam krvarila cijeli mjesec, stane pa krene, stane pa krene...a sada nemam nikakvih problema.
Jos jednom svima velike čestitke a svim čekalicama držim palčeve:klap:
Jutro moje drage čekalice i velike čestitke kinki,aneri,suzie2:-D:-D:-D:klap:
Danas brojim 10 dnt. super se osjećam, sada ništa ne boli...
Sinoć me rasturalo kao da ću dobit ali ništa...samo neka tako bude do četvrtka kada vadim betu.
Zeljana uljevaš mi nadu jer i meni je ovo prvi ICSI...čestitam od srca :klap:
Ako je transfer bio u četvrtak, a danas je nedjelja, onda mi je danas 3dnt? Od čekanja ću poluditi, stalno moram piskiti i grudi bole za poluditi. I to su svi simptomi. Trbuh mi se vratio u normalu dan prije transfera i uopće ne mogu procijeniti da li je to dobro ili loše ali na tom području ništa čudno niti neobično ne osjećam?!?
Cure koje su bile na MPO u inozemstvu, da li ste imale problema s otvaranjem bolovanja? Naime meni je preporučeno mirovanje do bete tj do 1 uzv ako ga dočekam, a sjećam se da mi je zadnji put soc gin jedva dao recept za utrogestane, sve me strah koja će biti njegova reakcja kad zatražim bolovanje. Da li je itko imao ikakvih iskustva po tom pitajnu?
Logično je da se ostane doma jer ako nakon utrogestana ne odležim cca sat vremena sve mi iscuri van, a u uredu se ne može ležati+rečeno mi je da pijem jako puo tekućine (u uredu popijem jedva čašu, jednostavno zaboravim da treba puno piti)
Strumpfice ja nisam imala nikakvih problema, socijalni gin mi je napisao preporuku za bolovanje do bete i moja doktorica mi ga otvorila bez problema. I rekao mi gin da ako beta bude pozitivna da odmah odem da mi zatvore bolovanje i otvore komplikacije. Ali ja imam super gina i super doktoricu koji su osjetljivi na dijagnozu pa nikad nisam imala nikakvih problema.
Ja sam jutros 4dnt5d imala prave menstrualne grčeve ujutro kad sam se probudila:-o Nije mi baš svejedno, iako znam da to može biti i dobro i loše- srce mi je stalo. Sad se malo smirilo.
Strumpfice nemoraš baš ležati nakon utrića, možeš i sjediti, ili popij kad si na poslu ako ti je sve to nezgodno ali onda bi bilo dobro da si uzmeš na dan transfera brevitacid (štopericu) to ti je kao dodatna pomoć utrogestanima za slučaj ako malo iscure ili ako ih piješ.
Inače meni dr. opće prakse nije radila probleme oko otvaranja bolovanja nakon transfera samo sam je nazvala tel. i objasnila gdje sam bila i otvorila je bez problema, donesem joj samo kopiju da ima za svoju dokumentaciju, ali nisu svi doktori isti.
Gabi, si sigurna da to nisu bila crijeva?
Inače, nas su prije transfera upozorili da nekih tjedan dana nakon transfera može doći do jačih bolova, čak i gore nego ono nakon punkcije, da je to normalno i da se ne brinemo previše, samo da nastavim piti jako puno tekućine.
mali mimi, nitko brevatcide ne uzima na svoju ruku. osobe koje su sklone hs ga ne smiju ni uzimati, a strumpfica je imala dosta folikula. i nije dodatna pomoć utrogestanima, već se uzima kao potpora žutom tijelu.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ puno pluseva vam želim!
Thanks Pinky, nisam niti planirala uzimati neke lijekove na svoju ruku, jer želim da mi ovo ovaj put uspije!
A valjda bu sve OK, za sad mogu ostati doma do kraja idućeg tjedna na konto prošlotjedne uple mjehura koja je, nadam se, sad zaliječena, u slučaju da mi ginekolog sutra ne da bolovanje...
Strumfice, polako s brectavidom, mislim da je Strumpfica imala laganu hiperstimulaciju koja bi mogla biti gora od HCG-a, bilo izvana ili od trudnoće, stoga oprez................. Brijem da su ti zato i rekli da puno piješ.
Ja sam radila nakon ET-a, ali to kako tko može, želi, hoće, no sigurna sam da ćeš dobiti bolovanje, btw. meni bi bez po frke napisala i dr. opće prakse bolovanje za neku drugu bolest, samo da joj dođem reći.
vidim da je i Pinky već napisala za brectavid:oops:
Zadnji put je dr Reš rekao da mogu ići raditi pa sam i išla raditi. Ovaj put su mi napisali da ostanem doma do bete pa si mislim kak je najbolje slušati što je doktor pripisao, vjerojatno je to napisao s nekim razlogom.
Mislim da sam se spasila od bolova nakon punkcije a prije ETa jer sam poslušala doktoricu i fakat pila jako, jako puno tekućine, iskreno već mi je zlo od čaja, ali se odlično osjećam!
Imala sam nekih problema sa hzzo ginekologom i sad svaki put imam kamen u trbuhu kad trebam ići do njega i nešto ga tražiti, katastrofa...znam da bi mi bilo najpametnije da ga promijenim ali jako je teško naći ginekologa koji uopće prima pacijente i za kojeg se zna da je dobar i normalan. Koje god ime pretražim na googleu samo nalazim na negativne komentare :(
Nisam znala da se ne smije uzimati uz HS, ali dobro da ga Strumpfica ni nema, znam da su nama na VV masovno davali štopericu nakon transfera, a utrogestani su isto za žuto tijelo
šaljem PP, Strumpfice
Mislima da je Strumpfica ipak imala blagu HS s 23 j.s. i s uputama koje je dobivala u Mb...... stoga oprez svakako.. :-))
Srtumpfica, mi ko da imamo istog ginekologa, i ja bi svog mijenjala.
gabi 25...tak je i meni jučer bilo-tavo neko probadanje da nisam ni sama znala kaj je-crijeva,jajnici,želudac??...ali evo danas sam ok...
ujutro sam si rekla-još jedan dan manje...danas sam 4dnt5d,što znači još 5 dana do bete(na računajući danas)...ne,uopće nisam opterećena...haha....
Prijavljujem transfer 2 blastice danas...beta 24.12.2010.
Super Zedra! Sad samo lagano!
Gabi, sve cure koje su u četvrtak bile na transferu su rekle da imaju problema sa crijevima tako da smo zaključile da je to od utrogestana. I ja sam noć pred transfer imala strašne grčeve. Sestra je rekla neka papamo suhe šljive...
Prijavljujem transfer dviju 5 dnevnih mrvica - 11.12. :zaljubljen::zaljubljen:
Beta 24.12.!!!
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ svim čekalicama bete za ooogromnu beturinu! :-*
bebach, nek ove dvije blastice za 9 mjeseci postanu tvoje dvije bebachice !!!!!!
suborkemoje drage,svima vam šaljem dobre~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~u iščekivanju velike tete bete....
danas skoro pola puta-4dnt5d(bc,cc,cc)....još malo na spavanac pa jedan dan manje....mislim da ću u sub po betku!
Zedra, Bebach sada samo treba izdržati ovo ludo čekanje...
Prolazi moj 8dnt.
Puse svima!
tigrical :heart: za ogromnu betu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Jutro moje čekalice!!!!
Danas 11 dnt. još samo tri dana i u četvrtak beta... što se bliži taj dan sve nervoznija i sve manje spavam
Jučer se super osjećala, bez bolova osim uvećer malo žigalo oko jajnika kao kad trebam dobit, sada opet sve ok.
Dolazim u iskušenje da danas naprvim kućni test ili možda sutra? Jel možda bolje s prvom jutarnjom mokr.?
Hakya, svakako ti je test uvijek najbolje raditi s prvim jutarnjim urinom jer je kod trudnica HCG u urinu uvijek najkoncentriraniji upravo tad.
Pišeš da si 11 dnt, koliko dana prije transfera si imala punkciju? Odnosno koji ti je danas dan nakon punkcije? I držim ti fige da nam budeš čini mi se prva trudnica na ovom forumu s KBC Firula.......................
Dnanas mi je 14 dan nakon punkcije. Znam da bih trebala s prvom jutarnjom mok. pa bi bilo najbolje da to sutra napravim, ili da ipak saćekam do četvrtka?
Neznam ni sama više. Hvala Kadauna na dobrim željama.
sutra bi mogla napraviti test s jutarnjim urinom, to bi ti bilo 15. dan nakon punkcije.................... , pa ponovi ali isti u srijedu ili četvrtak.........
dobro jutro, eto meni 7dnt5d (4stanične mrve)
jučer navale gladi, malo slano, malo slatko, i navečer konačno prestalo, već sam mislila pa kolik ja to mogu pojesti i da je PMS tu, ali opet nada
a sada ujutro malo grčeva, al to sam nakraju skužila da mi je od zatvora, jedno 3 dana nisam bila al zato vjetrovi ufffff
Evo da se pridružim.
U nedilju smo vratili dva osmostanična embrija mami.. :heart::heart::zaljubljen:
TwistedQ, Zedra i Bebach bravo za malene mrvice, želi vam, kao i svima, da se čvrst rime za svoje mamice!
3dnt3d
ja sam baš u bedu jer sam dobila nekakvu urino infekcju i strašno me boli i reče kad piškim, a ne znam što da radm i koliko će to naškoditi mojim mrvicama :-(.
je li netko imao takvih problema?
Pato, a jesi radila pregled uina? Mene isto boli kad piški, onako u jjnicima, ništa ne pece...Od jucer više...ali ne brinem jako...puno tekućine i valjda će biti dobro...
Pato, mene je to čopilo par dana prije punkcije. Stalno mi se išlo na WC, nisam niti 5 min mogla sjediti na miru i onda naravno nema što za popiškiti, pa peče, pa strašno. Uglavnom kako je to bilo navečer završila sam na hitnoj i na antibioticima. Jer inače neće prestati,znam jer sam istih problema imala i ljetos.
Ono što bih ti ja savjetovala je
A) odmah odi doktorici i neka ti odmah danas naprave urinokulturu (za tri dana će se znati da li je bakterija u pitanju i koja), a možda te i odmah stave na neke antibiotike koji neće škoditi mrvicama
b) pij jako, jako, jako puno čaja(do 4 litre dnevno, ne šalim se), pogotovo uvin ili urološlog čaja, jer postoji i mogućnost da se to ispiša :)
u svakom slučaju iskoristi što je jutro i odi doktoru da odmah naprave sve analize prije nego kreneš s antibioticima. Ja sad čekam da prođe 10 dana nakon zadnjeg antibiotika da mogu napraviti analizu da vidimo da li je bakterija pokošena tj da li su me liječili pravim lijekom.
sretno!
Zedra, mene su bolili jajnici par dana nakon punkcije prije nego sam počela piškiti, ono ko da su se trebali razmaknuti da mjehur proradi, ali ta bol je bila drugačija od bola i pečenja kad se ima urinarna infekcija....
puno vam hvala cure na brzim odgovorima. meni se to pečenje i iritaciia pojavilo jučer. inače nemam baš problema s time i prilično me iznenadilo da baš sad kad mi je je najbitnije da je sve ok.
doktorica mi radi poslijepodne pa ću otići po antibiotik.
pusa!
da samo je problem u tome da ti sad ujutro mogu odmah napraviti urinokulturu a ne davati ti antibiotik na pamet (dobit ćeš Novocef, kladim se). Ako naprave urinokulturu prije nego uzmeš antibiotik za tri dana ćeš znati o kojoj bakteriji se radi i ako su krenuli s krivim antibiotikom stignu ga na vrijeme zamijeniti. Ako kreneš s antibioticima prije urinokulture (ko ja) onda ćeš idućih 3 tjedna biti u neizvjesnosti da li su bakterije stvarno otišle ili nisu
Uglavnom dva sata nakon što popiješ antibiotik ćeš se bolje osjećati (zato ja nisam htjela čekati idući dan da napravim urinokulturu jer sam znala da će mi biti bolje makar i s krivim antibiotikom)
:)