Ako planiraju i u rujnu online nastavu, što će naši prvašići, ovi koji će najesen krenuti?
Oni pojma nemaju što je škola, kako se tamo radi, što se uopće tamo radi. I sad bismo ih posjeli doma uz TV? Ne kužim stvarno
Printable View
Ako planiraju i u rujnu online nastavu, što će naši prvašići, ovi koji će najesen krenuti?
Oni pojma nemaju što je škola, kako se tamo radi, što se uopće tamo radi. I sad bismo ih posjeli doma uz TV? Ne kužim stvarno
Moja isto po cijeli dan nešto radi ali iskreno čini mi se da će od toga biti puno manje koristi nego da je u školi. Odradi točno onoliko koliko se traži. Mi dođemo kući oko 17 strgani od posla i ja stvarno nemam snage ni fizičke ni psihičke sjediti 2-3 sata s njom objašnjavati neko novo gradivo. Objasnim točno minimum. Koliko će joj od toga ostati ne znam. Opet razumijem i nju da nakon što je od 10-16 rješavala zadatke nema više ni volje ni koncentracije slušati mene kako joj nešto objašnjavam. Dogodi se da i po 3-4 dana kad je baš bio pritisak s hrpom zadaće nije izašla van udahnuti zrak. Sad smo par dana popustili...odlučili vikend i petak iskoristiti za radove na vrtu i evo kasnimo s predajom zadaće.
nastavnicima je dosta 2 tjedna godišnjeg.
ako je realnom sektoru dosta, a bogami i vama je.
ja imam još 10 dana novog godišnjeg, sve mi uzela pandemija. redovno bih u ovo vrijeme imala sav novi plus 10 dana starog.
i smanjilo mi plaću i bila sam i na čekanju i eto svakakvog sam se finog kruha napekla dok ste vi rintali.
i ostajem raditi na poslu koliko god treba i nema prekovremenih, ali ima posla, hvala bogu, još nismo propali i nadam se da nećemo i već mi je to sreća par excellence.
tako da, draga rosa, nema odmora dok traje obnova.
ili nešto krivo govorim?
jesam li ja jedina koja SE PITA
zakaj sve radi ili je krenulo raditi normalno, samo djeca ne idu u skolu!?!
Teško da netko postoji a da nije na neki način podnio žrtvu ove pandemije. MM i ja inače radimo kod privatnika, sami smo si tako izabrali tako da imamo ukupno 4 tjedna GO. MM je prisilno sad iskoristio dio starog i ostalo mu 10 dana novog. Ja sam pak odradila ova 2 mjeseca krvavo pod ogromnim stresom i pritiskom za 70% plaće jer sam eto u djelatnosti koja je morala odraditi sve ove mjere i kredite za poduzetnike koji su zatvoreni pa nam ne mogu platiti i još sam k tome bila i učitelj djetetu i psiholog jer sam ju nakon potresa morala smiriti i ostaviti samu doma. Ja sam ovu godinu već prekrižila i idem iz dana u dan. Neki godišnji ću imati ali koliko i kakav ne znam. Situacija je takva da se moramo prilagoditi pa ako to znači i da treba školska godina ranije početi pa da će i nastavnici imati manje godišnjeg a neće biti jedini.
Potpis pod Tanju i Vertex. Osobno mislim da je emocionalna steta
ovog settinga po djecu nemjerljiva, i koliko god mi je drago da je moja prvasica sad u skoli, mislim da je steta jos vece po tinejdzere i adolescente. To je takav gubitak u razdoblju kada oni ionako funkcioniraju samo ovdje i sada. Moj je isto cijele dane za kompom, dobro adaptiran, zabrinjavajuce dobro adaptiran. Ja mislim da se isto trebalo razmisljati o produljenju skole do polovice srpnja, ako nam je epidemioloska situacija povoljna.
I da bi skola uzivo od jeseni morala biti prioritet. Samo ne znam komu- jer Divjakica sigurno tada nece biti ministrica sto mozda objasnjava manjak ambicije u rijesavanju ove krize.
Osim emocionalne stete- sigurna sam da se cini i ogromna obrazovna steta.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Rosa, ljudi su prisiljeni trošiti godišnji jer rade od kuće.
Npr. moja prijateljica u jednoj velikoj firmi 3 dana tjedno radi a dva mora pisati godišnji.
Ja sam morala potrošiti sav stari go, a ako se u lipnju ne vratim u ured morati ću i tjedan novog.
U 7. i 8. ću smjeti uzeti max 2 tjedna.
evo, da se upoznamo, ja sam adiomare.
10 dana godišnjeg je kontinuitet od 2 tjedna. iz tvoje perspektive to je sigurno malo, slažem se.
ne govorim za ukupni godišnji, ukupnog imam 27 radnih dana. i da ga cijelog u hipu odlučim potrošiti kojim čudom, iako je to u realnom sektoru nemoguće, ti bi me šila sa još toliko ;-)
ja znam, radila sam za kikiriki od godišnjeg
na papiru ga imaš, ali u praksi ne jer ti daju da ga iskoristiš u točno određeno vrijeme i još ti podvaljuju subote pod godišnji i slično
ja još ne mogu doći sebi od ovih vrlih nastavnika koji puštaju djecu da gledaju u zid od 8 do 16
to je toliko nečovječno, ma gnjusno
i nek sada netko kaže da to nije inat
fakat trebaš biti duboko ogorčen na roditelje da na taj način tretiraš dijete
znam da će sada krenuti obrane da im je grad to naložio
boli me k
moral im je trebao naložiti nešto drugo
čak bih i ovu "školu na daljinu" progutala, al da je to bilo moje dijete (što se isto tako moglo dogoditi) koje dođe doma nakon 8 sati u školi i kaže da nije radilo ništa i da tek sada treba početi raditi, majkemi otišla bih tamo i za ručicu uzela učiteljicu i štipala ju dok ne počne predavati
Sram ih bilo!!!
Uvijek sam bila na strani profesora, ali u današnjoj situaciji više nisam. Svima je korona otežala život, mnogi su već potrošili pola godišnjeg jer bi inače mogli na burzu, npr. privatne zubne ordinacije.
Ne mogu profesori tražiti cijeli godišnji ljeti u pandemiji. Nikako. Trebali su sada poslati nastavnički kadar na godišnji i 1.6. otvoriti škole za svu djecu. Ili 15.6., kad epidemiološka situacija dozvoli. Pa imati mjesec dana nastave da se djeca bar malo psihički oporave.
A ne po svojom profesorskim grupama pisati kako trebaju opet štrajkati, jer nemaju povišicu. Opet preko dječjih leđa! Bilo mi je to teško pročitati. Treba misliti na djecu u ovoj situaciji.
Svima nam novac treba, ali pričekajte. Bit će bolje. Sada treba svoj djeci olakšati život.
Preko ljeta imam 3 tjedna. Tri. Tjedna.
I nikad ne mogu birati pocetak srpnja ili kraj kolovoza npr.
Ostala tri tjedna imam za Bozic i Uskrs.
Ne zalim se, da me se ne bi krivo shvatilo. Dosta je to.
Ali svi oko mene koji su u realnom sektoru imaju isti broj radnih dana godisnjeg. Kojeg vise-manje dogovore s kolegama i poslodavcem. Sto ja ne mogu. Nikad.
To sto kao narod prihvacamo generacijama da je normalno da se krsi radno pravo i da ti se pise godisnji, a ti radis, zbilja nije nesto sto bi trebao biti standard. Ili jest?
Ma nemoj Beti skretati priču gdje ne treba. Treba napraviti najbolje za sve one koji su uključeni u online školu i učenike i nastavnike.
Privatni zubari pogotovo u tvojoj zupaniji skupili su love za nekoliko zivota. Druga stvar sto djelatnike nisu zeljeli placati , tako da to i nije neki primjer.
Sto se tice ostalog ...mogli su nastavnici svakako pozitvnije reagirati na ideju da se dio djece vrati u skole ove skolske godine.
Plus , svakako bi mogli pripremati se za nastavu na jesen pod pojacanim epidemioloskim mjerama .
rosa, fakat sada nije vrijeme kada prštimo od empatije prema nastavnom osoblju, probaj i ti shvatiti
ljudi ostaju bez posla, ispucali su sve godišnje, mislim da u tom kontekstu nije neki problem ako možeš SAMO 3 tjedna početkom kolovoza
empatije smo imali na pretek u listopadu i studenom
ova tvoja kolegica koja ne da djeci da rade zadaću, njoj bih ukinula godišnji kompletno
Ti zbilja misliš da ja mogu birati kad ću na godišnji. Čak unutar mjeseca ne mogu birati. Moram gledati ako idem na go da hvatam zadnja 2-3 dan u sedmom i 12-13 dana u osmom i to je moj godišnji ali ne žalim se jer mi je takva priroda posla. Da mi ne paše mijenjala bih posao.
Sve kuzim, ali sizofreno je sve ovo. Ispada da su nastavnici sve ovo zakuhali i trazili.
S druge strane, zar je normalno da se 1% ucenika nizih razreda vratio u klupe? Svi su prezadovoljni online-nastavom ili su roditelji zbilja u strahu od zaraze kojim nas filaju od veljace?
pa baš evo i ja imam godišnji u isto vrijeme i ne mogu birati.
kupac staje ista 2 ili 3 tjedna već godinama, a mi kao dobavljač ga pratimo. i tako već 22 godine svi kolektivno stajemo uvijek u isto vrijeme, a korištenje godišnjih između nema, jer kod privatnika nema baš pustog kadra da te mijenja jer ti koristiš godišnji mimo kolektivnog.
No to je proslo, sad se ide u otvaranje i trebalo bi razmisliti i o povratku u škole .
kako ne, čudo je da se itko vratio pored sustavne kampanje odvraćanja roditelja
ako bi u jednom razredu samo jedno dijete krenulo u školu, učitelji/ravnatelji bi zvali i pitali roditelja - pa zar se ne može nikako snaći?
mi smo dobili službena izvješća s preporukama povjerenika za rad i roditeljskog vijeća i ravnatelja - da se ne preporučuje povratak djece u školu
u takvim okolnostima potrebna je ne baš zanemariva hrabrost roditelja da pošalje dijete u školu, jer je to suprotno svim preporukama koje su došle iz škole
a ovo da na kraju dijete ni nema nastavu je van svake pameti
Nastavnici ovo nisu zakuhali niti tko to kaže. Nisam dijete poslala jer nije bilo jasno definirano što i kako. Zato što su mnogi ravnatelji, pedagozi pa i nastavnici nazivali i odgovarali ljude da šalju djecu. Zato što je došla preporuka da ih se šalje SAMO ako nemamo kud s njima.
Imam veliki respekt prema nastavnicima ali mi se kosa na glavi diže kad se sad hvataju za godišnji i za rizike koje im djeca nose ako se vrate u škole. Nisu jedini, ja radim 2 mjeseca u zgradi stradaloj nakon potresa sa 6 kolega u 80m2 i u kontaktu (naravno s mjerama opreza) ali ipak kontaktu s klijentima ( a bilo ih je i pozitivnih samo srećom tada nismo bili u kontaktu) i s tim da doma imam 2 astmatičara.
Znam, jasno je, cirkus je nastao s vise strana.
Kamo srece da su donijeli odluku da se svi vracamo u skolu. Svi. Jer nikakve mjere de facto vise ne postoje.Samo na papiru.
Ako moze parkic, vrtic, crkva, glasanje cak i ako si u samoizolaciji, onda je mogla i skola.
normalno da nije normalno. ali trebalo je objaviti nastavak školske godine u školama za svu djecu bez simtetamte-vakonako-oćuneću. djeca kojoj zdravstveno stanje ne dozvoljava vraćanje u klupe zbog pogubne opasnosti od zaraze ostaju doma, svi drugi idu u školu. to je to.
da se zaraza ipak manje širi, ako moraš, ograniči sve ostalo. ne znam, penziće stavi doma stajat, ne uvozi koronu zbog turizma iz drugih država, šta ja znam koje sve sheme su dozvolili, a škole ne.
Eto, ipak se oko glavnog slazemo.
Trebalo je MZO sa stozerom bolje iskomunicirati.
Sto dalje, sve vise mislim da smo svi skupa pokusni kunici za projekt digitalizacije skolstva kojeg ce netko za masnu lovu prodati vani.