Mishekica, zašto?
(može i na temu o PP, da ovdje ne idemo u off topic)
Printable View
Još jedno pitanje za onaj BeFree račun... Možda malo blesavo, ali eto. :) Može li jedna osoba imati dva različita BeFree računa? I ne pitajte me zašto. :mrgreen:
Prvom prilikom idem otvoriti taj B Free račun, samo dok smislim otkud ću sredstva uplaćivati na njega... :/
Ne možeš imati 2 bee-free u istoj valuti ali možeš jedan u kn i jean u eurima.
Ne mogu reći kako je kad se prebacuju u druge banke (ja sam u istoj) ali meni bi bilo logično da ako ujutro zadate transakciju da bi ona do kraja istog dana trebala biti provedena i proknjižena u drugoj banci.
i kod nas su aktualne antirecesijske mjere..
prosle godine smo sa njima krenuli bas ono zestoko., organizirali jedan mali vrt i posadili sve i svasta, napravili hrpu zimnice koju jos uvijek trosimo. sto se tice sokova, to vec godinama ne kupujem ( da, da mi smo jedno od onih kucanstava bez cedevite ;) ), nego kad je sezona napravim sirupe od bazge, kadulje, koprive, spremim u boce, zaledim i vadim lagano cijelu godinu.
to je sto se tice hrane..
za struju sam prije par godina ulozila u štedne žarulje pa se malo smanjio racun i od struje.., kupili smo u bauhausu one prekidače za struju, tako da smo spojili produžni na kojem su inace uštekani tv, radio, digitalni recever i sl na njega, i onda sve skupa ugasimo još i iz struje ( ovi prekidači iz bauhausa dosli su sa nekim daljinskim prekidacem, pa mi je to jednostavnije nego da kopam iza stalka za tv stalno...a sada imam i naviku sve to pogasiti kada se ne koristi - sto je veci dio dana ), isto to smo napravili i sa kuhinjskim aparatima: mikrovalnom, pekačem za kruh i fritezom..
sta jos hmmm.... da., pocela sam raditi doma sapune i kreme, tako da je i to velika ušteda u odnosu na prije.
upravo sam nabavila i jednu staru šivaću mašinu koju treba popraviti, pa se planiram baciti i u šivanje nekih manje zahtjevnih predmeta..
ma ne znam.. što više stedimo, imamo manje para.. jos samo da pocnemo izrađivati opanke i to je to haha :lol: - RH stvarnosti ;)
radi se isto kao i od bazge. kadulja se bere samo cvijet, a kod koprive i list i cvijet ( barem ja tako radim )., potopis u vodu 24 sata, nakon toga procjedis i onda dodas šećer i limun.
radim i sok od nara koji je fuuul fin i jako, jako zdrav za zimu! sok se radi tako da se cijela unutrašnjost ( one kao koštice ) izvade u jedan lonac s time da se slaze red sjemenki, red šećera i tako dok ne potrosis sve., pusti se 24 sata i onda se sjemenke procijede. sok bude fantastican
meni osobno je kadulja nadraza :)
de malo objasni kakvi su to prekidači sa daljinskim, molim te!
evo jos bolje link http://www.elmatis.hr/ProductDetails...roductId=39432 :)
znaci... u njih ukopčas sto zelis ( mi smo ukopcali produzni na koji su spojeni tv. itd. ), i onda kada zeli sve to skupa odspojiti od struje ( da ne trosi nista cak niti u stand by modu radnje ), ljepo na daljinskom pretisnes off.
ono sto je super je to da rade kroz zidove i namještaj, pa ljepo sa jednog mjesta iz kuce mozes jednim klikom odspojiti sve uređaje iz struje :)
ne sjecam se vise koliko je kostalo.. ali znam da nije uopce bilo skupo!
Super je to, samo da se ne nasadiš s tim daljinskim kao moj nekadašnji kolega s posla - išli su na godišnji, ona je rekla "sve isključi" i čovjek je isključio sve, u što se računala i škrinja i frižider. Možete si misliti veselja kad su se vratili....
Ont. ova igračka s daljinskim čini mi se relativno nepotrebnom stvarčicom, osim ako nemaš jako veliki prostor - računalo i slično ionako je obično priključeno preko produžnjaka s prenaponskom zaštitom, to se može isključiti na prekidaču. Router isto mora biti uključen i noću i kad si na godišnjem. Vešmašinu i slično ne bih nikad, ali nikad priključivala preko takvog uređaja. Ali to je samo moje mišljenje.
pa zasto su opce spajali škrinju i frižider na daljinski?
definitivno se covjek moze setati od prekidaca do prekidaca i iskapčati ih iz struje, ali onda ( barem iz naseg iskustva ), vise vremena ti se neda pa ostavis., nego ovako.. prije spavanja; klik, klik i klik i gotovo :D
za neke stvari ti definitivno ne treba, tipa veš mašina.. to izvucem iz zida kad ne koristim
da., a isto smo kao jednu od mjera iskopčali kucni telefon, tako da ne posjedujem ni broj ni telefon ( a ni internet ).. i onako imamo mobitel, pa nam je kucni telefon bio jedna od stavki viska., a bome se to jaaako osjeti na kucnom buđetu. o maxtv-u i slicnim programima koji se placaju mogu samo sanjati hehehehe
mah.. i onako je nezdravo sjediti i blejati u tv ;)
Ma nisu spajali škrinju ni frižider na daljinski, nego na običan produžni s prekidačem. Čovjeku je žena rekla "sve isključi" pa je ovaj to i učinio.
Offt. nemam ja povjerenja ništa što je jače od dvd-a spojiti preko tog čuda s daljinskim. Na ovom tvom linku ne pišu najbitnije karakteristike, tj. kakav se uređaj na to može priključiti, piše samo kakve baterije idu (relativno bitno) i na kojoj frekvenciji radi (meni to nije baš bitno, ali ne znam s čim se u kući sve može tući). Tako da nula bodova za ovu stvarčicu.
Ont. ne mogu si zamisliti da iskopčam kućnu fiksnu liniju. Promijenili smo dobavljača usluga i to je to. Radije pazimo na mobitele i to je isto dalo super rezultate.
Kad kažete da ste promijenili operatera (što smo i mi napravili svojedobno) radi kolike razlike je mijenjan? Odnosno, jel mi netko može reći cifre koje je imao ranije i sad?
Mi smo ranije (prije cca. 2 godine kad smo prešli) samo telefona u T-comu znali imati oko 400 kn (neki prosjek). Pa net još posebno cca. 100.
Sad nam je 280 (kuna gore-dolje) telefon, flat i hrpetina (besplatnih) programa (koje nismo ranije imali).
da.. kod nas doma je puno ljudi kao Alisa u zemlji čudesa :lol:
nema telefona, nema interneta, ne posjedujem cak niti zidni sat
samo radio, navecer tv, a umjesto svega toga veliki akvarij od 160 l, vrt i balkon sa pogledom na more :)
priroda i drustvo ;)
ps. za kolicine moram pogledati u svoju magicnu knjižicu hehe, jer mi je pamcenje na razini ribice, ne pamtim nista sto mogu zapisati na papir hehe :)
Sokove ne pijemo, ne kupujemo, tako da tu ne mogu smanjiti.
Jedva čekam proljeće da opet krenemo s vrtom.
ja sam davnih dana otišla iz t-coma i preporodila se, u međuvremenu su "malo" spustili cijene pa bi me samo 80 kn skuplje izašlo ovo što ovdje imam, mada razmišljali smo(mm je razmišljao) o maxtv-u i to isključivo zbog utakmica no odustali smo, ako je nešto jako bitno odu u birtiju ili mm sjedi u autu i sluša :mrgreen:.
Ove utičnice su zgodne no ja mogu jedino komp i tv isključit preko noći, a to mi nije problem onaj produžni s prekidačem stisnuti( samo moram pronaći još jedan, znam da ga negdje imam).
Peterlin ovaj tvoj kolega je za neku drugu temu :).
puno isplativija opcija od maxtv-a je dreambox.
Cijena povoljnija a mogucnosti sire.
pojma nema što je dreambox.
Dali prenosi utakmice HNL-a?
http://www.hub.hr/Default.aspx?sec=666
uzmite pola sata i prođite Elearning korak po korak. Izgleda mi jako korisno, baš bi mogla posjest muža da zajedno sve prođemo. Zapravo mi je za nas, za zajednštvo najljepši onaj dio šta mislimo da nam u budućnosti treba, koliko je u to bitno ulagat, koliko je to njemu bitno, a koliko meni...
Osim toga, zapanjuje onaj izračun koji je oko neke 28. minute pod naslovom štednja ili kredit
na rok od 5 godina ako ste npr. u stanju izdvajati 500 kn mjesečno:
Ako to potrošite tako da u banci kupite kredit, banka vam za te novce daje oko 24 500 kn, a ako štedite svaki mjesec 5 god na rn ćete imati 33 000 kn
Ima dobrih momenata ovaj "tečaj" iako mi je u početku banalan, spor
isplati se pogledat
a malo općih savjeta, čisto da se rifrešamo
http://www.24sata.hr/pametnakuna/moj...canstvu-258579
Da podignemo malo i ovu temu? :mrgreen:
evo, ja sam si jučer sama samcata promijenila gumice na pipi u kuhinji! ha! :alexis:
ne kupujem slatkiše i grickalice, em dobro za buđet, em dobro za liniju hahaha
Antirecesijke mjere - ne kupujem nista, samo Ono osnovno! Al zato nisam sto godina kupila komad robe :/
Evo sad se spremam MD-U kupiti nove postole jer su mu sadasnje stvarno gotove, a Sta je najgore tesko mi je i tih 200-300kn cca izdvojit! Jedva cekam da pocnen stagod radit da bude barem malo lakse :)
Ja moram sebi, mm, i j kupit zimske jakne, mm, j i m zimske cipele. M treba novu autosjedalicu, ovu je prerastao. A Bozic je pred vratima. I koliko god mrzila rate , sad nemam izbora. Muka mi dodje kad se sjetim.
Suosjećam... Ima stvari koje ne možemo izbjeći pa je ovo jedini način.
Nama je jučer krepao akumulator. Ne smijemo se žaliti, auto je u 12. godini i to je bio originalni akumulator. Pa još kad moraš mijenjati gume (zimske imamo, jučer su stavljene, ali ljetne još nismo otplatili, ima još jedna rata :-().