i kod nas su aktualne antirecesijske mjere..

prosle godine smo sa njima krenuli bas ono zestoko., organizirali jedan mali vrt i posadili sve i svasta, napravili hrpu zimnice koju jos uvijek trosimo. sto se tice sokova, to vec godinama ne kupujem ( da, da mi smo jedno od onih kucanstava bez cedevite ), nego kad je sezona napravim sirupe od bazge, kadulje, koprive, spremim u boce, zaledim i vadim lagano cijelu godinu.
to je sto se tice hrane..
za struju sam prije par godina ulozila u štedne žarulje pa se malo smanjio racun i od struje.., kupili smo u bauhausu one prekidače za struju, tako da smo spojili produžni na kojem su inace uštekani tv, radio, digitalni recever i sl na njega, i onda sve skupa ugasimo još i iz struje ( ovi prekidači iz bauhausa dosli su sa nekim daljinskim prekidacem, pa mi je to jednostavnije nego da kopam iza stalka za tv stalno...a sada imam i naviku sve to pogasiti kada se ne koristi - sto je veci dio dana ), isto to smo napravili i sa kuhinjskim aparatima: mikrovalnom, pekačem za kruh i fritezom..
sta jos hmmm.... da., pocela sam raditi doma sapune i kreme, tako da je i to velika ušteda u odnosu na prije.
upravo sam nabavila i jednu staru šivaću mašinu koju treba popraviti, pa se planiram baciti i u šivanje nekih manje zahtjevnih predmeta..

ma ne znam.. što više stedimo, imamo manje para.. jos samo da pocnemo izrađivati opanke i to je to haha - RH stvarnosti