ja još nisam zaboravila pelene svoje djece a i nespavanje. Tak da ću si nabavit još jednu mačku ili pesa.
Bravo za sve, i sretno svima u novom akademskom životu
Printable View
Je, mlada si postala mama, a ne kao ja - prvo rodila s 38+ :-) (S druge strane, sretna sam da je i tako ispalo, jer sam već bila očajna i pitala se je li majčinstvo iskustvo koje će me mimoići...)
Sve je to dobro. Ne iščekujem unuke, samo se nadam da još dugo neću trebati pelene :-) ...
CathY, ak pitas medicinu optimalno je puuno prije! ;)
kad će unuci ovisi o tome kada ovi naši krenu, a ne kad smo mi krenule :lol:
moj se već prije cca dvije godine zaljubio, zajedno u razredu, sad će zajedno u Zg na studij, ja mu malo "prijetim" da još ne želim biti baka, iskreno se nadam da će tako i biti, ne zbog mene nego zbog njih, ali ... bit će kako bude.
nedavno je rodila nećakinja MMa, ja sve kao mlada je, doživljavala je još kao dijete koje je nama na svadbi nosilo košaru s konfetima u haljinici i s mašnicama u kosi, dok nisam shvatila da je rodila malo prije 30-te, baš kao i ja, sad sam tek shvatila da je ona žena :oops:
dosta cura iz razreda mog brata se udalo i rodilo s 18, 19 godina, nisu išle na faks, zaposlile su se nakon srednje škole - sad njihova djeca imaju oko 34, 35 godina.
Sretno svim novo upisanim studentima !
Pitala ja svog mlađeg - taj je isto imao arheologiju na popisu u kombinaciji s indologijom. Kaže da ove školske godine ne dozvoljavaju upis jednopredmetnih, zato je i morao staviti dva.
Eto - pošto kupila, po to prodala.
Moj mudrijaš je jučer poslao sve e-dokumente na TVZ. Još ja pitam "A uplatnica?", ali u uputi za upis o tome nije bilo riječi. Mislili smo da će im uplatnice slati e-mailom. Kako god bilo, danas je došla informacija da ipak treba poslati kopiju uplate. Zaboravili su to napomenuti na uputama za upis.
Sve su on i mm odradili. Mm radi od doma, ja sam na poslu. Čak ga je i slikao uza zid .
Ma ima jednošredmetnih upisa, kako ne. Moj je skoro komparativnu jednopredmetnu upisao.
Sad mu je samo drama jer ne zna nikog tko ide na filozofski. Ja samo mislim da se nije dovoljno zadubio u provjeravanje.
N grace, ja sam s 19 samo rodila. Nisam se udala. I ošla sam na faks. Vanserijska.
svaka čast!
Bb do početka nastave bude ih pol znal
Do jučer je moj na susjednom tebi faksu,znao 3-4 ljudi danas već zna najmanje duplo .
Neki faksevi traže da im se poštom pošalje original svjedodžbe o položenoj maturi
Zanima me može li se onda dobiti neka kopija i od koga, u jer neke institucije traže opet taj original bar na uvid
ovjerna kopija kod javnog biljeznika.
i svjedodzba je i u moje dobe bila na faksu u dosijeju studenta, dobio si je pri diplomiranju ili ispisivanju.
Čestitke studentima!
Ja mislim da je važno studirati što želiš, jer ni tih 5 godina studija nije za baciti u životu - radiš li ono što voliš, ili ono što treba. Ja sam studirala ono što treba, pa iz tih cipela govorim. Jedino što je teško u toj dobi kad upisuješ imati sliku o poslovima u toj struci.
Kak funkcionira iksica za klopu Zagrepčana?
Kao i svima, samo s manje kredita. Moji su se rođaci prijavljivati kod bake ovdje dole da bi imali više kn na iksici.
Ko daje kredit i koliko ,eto to negdje ne piše?
Već samo da se briše svakog 15 i krajem mjeseca
Ne znam di piše,neko je to valjda odredio. Tnam da mi je sestera oko 1000 kn imala.ona je bila na metković prijavljena.
??
jelena doslovno 2 klika na googl
https://www.srce.unizg.hr/issp
https://issp.srce.hr/
ne kuzim, sve informacije smo mi kao studenti dobivali na referadi, ako tvoj nema online nastavu, a ako planira jesti u SC restoranima ocito nema, onda nek pita tamo.
evo jos jedan link
https://studentski.hr/studenti/vijes...anje-na-iksici
jelena.O sekunda korištenja pretražnika, ali zbilja sekunda.
https://www.srce.unizg.hr/issp/pravo...u/razine-prava
i sad me znaima, ako je student ima vise od 18 godina, po zakonu je odrasla osoba koja je sposobna brinuti se o sebi.
iskreno ja bih umrla od sramote da mi mama mora dati ove informacije.
?? Je bio više na komentar od vereM na 1000 kn na iksici
Sve sam ja to u većini ko i on već ranije pročitala
Ima li netko iskustva s agencijom Integraledu? (Savjetovanje u obrazovanju)
Ima li netko iskustva s odlaskom na studij u inozemstvo (EU)? Studij od prve godine.
Je li moguće se samofinancirati i studirati? (uz malu pomoć roditelja; bez neke realne mogućnosti dobivanja stipendije od prve godine)
Pro i kontra studija menadžmenta?
Pitam ti velikog,jedan njegov kolega je u Škotskoj.
Ali prirodne znanosti
Pošalji mi pp, hvala
ako možeš, ovdje javno opiši kratko postupak suradnje s agencijom i koliko košta to veselje ...
ono što sam u zadnjih nekoliko dana otkrila (a puno djece iz škole želi na studij u inozemstvo (?!?) ) jest - tko to more platit`?! Pune im se glave kako je studij besplatan, sve krasno i idealno, ali kad se zagrebe - smještaj, hrana, troškovi... to ispadne više 1000 eura
Onda mi pošalji preporuku. Hvala!
Zanima me jesu li izražavali želju za odlaskom u inozemstvo (od prve godine)?
Ja mislim da je podloga u nečemu sasvim drugom (uvjerena sam) - želja za samostalnošću koja je nažalost utemeljena na nerealnoj slici, očekivanjima... i svemu tome doprinosi i ova situacija s covidom i potresom (nema toliko druženja, izlazaka, ograničeni su na uski krug prijatelja).
Ono što me posebno iznenadilo da se "ploča" potpuno okrenula - od toga da iz HR neće nikada ići do ovdje ništa ne valja, ni sustav ni studij ... (da mi je saznat tko im puni glavu time:evil:, bajkama o obećanim zemljama, plaćama, savršenom životu... totalno sam iznenađena i izluđena reakcijama)
Moja kći je htjela ići van na studij.
Ne zato što kod nas ne valja, već zato jer je željeni faks vani najbolji u tom području, a ona želi najbolje obrazovanje koje može dobiti.
Budući da je samo školarina 200 000€ koje nemamo, nije otišla.
Neki njeni kolege iz gimnazije su otišli u Englesku i Nizozemsku, ali sve preko stipendija i računalne struke.
Detalje ne znam.
Moj kolega je školovao kći u Grazu.
Violinu je studirala.
Ovdje nije upala na akademiju pa je otišla u Graz.
Iako nije plaćala školarinu, plaćala je podstanarstvo, hranu, prijevoz, literaturu...cca 1000€ trošak svaki mjesec.
No budući da je odlično svirala, brzo se ubacila u neki orkestar, počela nastupati s njima i zarađivati pa je roditeljima olakšala financiranje.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Vrijeska kod moje je bio obratan slijed. Dok je bilo daleko pričala je o studiranju u inozemstvu. Kad se trebalo oko toga pokrenuti stala je sa pričom.
A ja mislim da bi za nju a i za naš odnos bilo dobro da ne studira od doma.
Ove godine svi su jako nadrapali,kad i naši i oni vani su većinom online,a opet vani su puno veći troškovi stanovanja,društvo je ko i kod nas minimalistički,svi su očekivali puno prihoda i sl,kad ono ništ od toga.
Recimo taj kolega od mojeg nije ni došao doma za Božić jer bi tu morao biti u izolaciji,pa opet po povratku isto.