Kod mojeg je prosle godine bilo obvezno, sad kaze da neki nose neki ne pa valjda nije.
On nosi i stvarno je discipliniran oko toga, kaze da mu nije tesko.
Printable View
Kod mojeg je prosle godine bilo obvezno, sad kaze da neki nose neki ne pa valjda nije.
On nosi i stvarno je discipliniran oko toga, kaze da mu nije tesko.
Kod nas ne nose u ucionicama, samo na hodnicima kako rece jelena.O. Upravo tom logikom ako su isti ucenici bez maske u ucionici A, zasto ne bi mogli biti i u ucionici B/kabinetu?! Na hodnicima imaju maske.
Moja od ove godine nece vise ici na informatiku jer im je to cisto gubljenje vremena, sluzi samo za igranje igrica, nista ne uce, bezvezarija teska a kontra smjera kao izborni :rolleyes:
Iz nase skole ravnatelj i ekipa kazu da djeca imaju dovoljno razmaka medjusobno jer sjede solo za onim mono stolicima i ucionice jesu zaista vece od prosjecne ucionice u osn.skolama. Tako je bilo prosle, a i ove godine sto se tice maski.
Jedino nemaju prehranu ovi stariji, a prije korone su uvijek imali. Prehrana je sada organizirana samo za 1.do 4.razred.
Danas me jako razljutila jedna situacija u skoli, al sad nemam vremena pisat, javim se naknadno.
Kod nas je dobro sto su, otkako je korona, svi izborni u istoj smjeni. Prije su bili u suprotnoj. I vjeronauk je blok sat na pocetku ili na kraju nastave, sto je isto super onima koji ne idu na vjeronauk.
Zbog aerosola koji lebdi satima na jednom mestu, čak i uz provetravanje. I zbog dodatne gužve i ukrštanja u hodnicima dok svi menjaju učionice.
Naši iz tog razloga ne smeju da napuštaju učionicu na malom odmoru, a na wc bi valjda trebalo da idu na časovima. Prošle godine wc nije bio problem jer su bili 2,5h u školi svaki ili svaki drugi dan, ove godine će ili nastavnici da im izlaze u susret na časovima ili će menjati pravilo.
Znam da ćeš da kažeš slično kao i Jadranka, da oni prođu kroz hodnik kad dolaze u školu, i kad idu na odmor, i kad izlaze iz škole, i da nose maske itd., i onda mic po mic dođemo do toga da ne trebaju nikakve mere...
Naravno da nijedna mera nije savršena i nije sama po sebi dovoljna, stvar je u kombinovanju nekoliko mogućih mera i smanjivanju verovatnoće zaraze. Teško je smanjiti verovatnoću na nulu, ali tu dolazi ona priča o razvlačenju krive i kupovanju vremena kod skokova obolelih.
Btw ode nam od sutra jedno odeljenje na online na deset dana. A naši kao nose maske i na času. Osim što većinom ne nose.
Kod vas su trenutni brojevi puno bolji, pa će vaš skok biti postepeniji. Mi smo premašili 4 000 na dan, bolnice su ponovo popunjenih kapaciteta. Ni stopa smrtnosti nam nije tako sjajna kako je mogla biti.
Moj trenutno u ovoj jutarnjoj smjeni ima sve izborne u jednoj smjeni,tko zna kak će biti popodne na smjena
Sad gledam ima masu blok sati, čak i srz i predmet razrednika ko blok sat
Ali i hrv, mat,I jezik,prirodu,povijest,vjerovatno u popodnevnoj i zemljopis uz ono što je normalno teh,lik. II jezik mu je u dva dana
Kaae, iz načina na koji pišeš na ovoj temi ja sam isčitala veliku zatvorenost. Kad ono ništa posebno. Cijepljenje i maske. Rodendani, hoteli, sport... sve otvoreno. Istovremeno, sebe doživljavam kao osobu koja propituje i nema tvrd stav. A cijepljeni svi osim djece. I nosimo maske. Komunikacijski šumovi...
Ja sam kod Kaae iščitala iz svega ključnu razliku od ovog mog podneblja i mentalnog sklopa, parafraziraću je: "družimo se sa ljudima koji dele naš pogled na pandemiju, a to je jako puno, tačnije većina ljudi oko nas".
Da ja imam većinu ljudi oko sebe koji su veoma pažljivi zbog pandemije i vakcinisani, pandemija bi bila samo velika neprijatnost sa kojom se svi borimo i pri tome podržavamo jedni druge.
Ovo u čemu ja živim je kolektivna šizofrenija nekih borderline ličnosti, gde korona ne postoji dok te ne opali, a onda začepiš svima mogućnost zdravstvenih usluga svojim zauzimanjem bolničkih kreveta, doktora, respiratora i svih ostalih resursa.
Besna sam trenutno jer tata ne može više da obavi ni najneophodnije preglede jer su doktori ili na bolovanju ili raspoređeni opet u kovid sistem. Meni je toga tako dosta...
Ja sam možda prije godinu dana i više bila veliki paničar.
Ali sad mi dosta. Dosta mi članaka i rasprava
cijepili smo se, zašto nosimo maske
cijepljena xy država ima hrpu novozaraženih
koliko antitijela je ok i jel nas taj broj štiti
količina antitijela pada, treba nova doza
xy cijepi s trećom
I sve varijacije na temu
Umorna sam od prežvakavanja istih stvari i pričanja ukrug istog. I istih prepucavanja i svega. Iz dana u dan, iz tjedna u tjedan, iz mjeseca u mjesec
Kod srednjoškolke vraća se kabinentna nastava
Vrci, kad trebaš predah, makneš se od ove teme ;)
Istina je da se vrte stalno iste teme.
Meni se čini da od provax forumašica dugo nitko nije prijavio pozitivan test. To je super.
Vrci, potpuno te razumijem :heart: ko da se vrtimo ukrug.
Na temu škole, kod mene kćerka ima NJEM u kontra smjeni.
Ono što me naljutilo jučer je da je dobila rabljenu kutiju iz fizike što nije samo po sebi problem nego što je ta kutija blagi užas.
Unutra sve polomljeno, fali pola stvari, nema radne bilježnice i ono najgore unutra je bila iskorištena šmrkava maramica i još neko smeće. Eeej u pandemiji smo, a ti mi djetetu daš kutiju sa šmrkavom maramicom u koju je netko ispuhao nos...ma fuj,...bila sam ljuta ko ris, pa jel uopće netko pregledao te kutije, jel ima išta u njima...bljaaak. Rekla sma kćerki da ništa ne dira i da izvoli svom pametnom razredniku vratit tu kutiju.
Dobila sam odgovor od njega jutros da je dijelio nove kutije i da se očito zametnula ta neprimjerena rabljena, a na kutiji naljepnica s velikim slovima ime i prezime bivšeg učenika.
Niišta od isprike naravno. Grrrr....
Ma ne mislim na ovu temu. Mislim sve novine, sve portale, sve vijesti, čak i facebook i svašta. Jednostavno gdje god se okreneš vrti se isto
Meni je užas da naše ne puštaju vani (mislim, vani na zrak) preko velikog odmora, unatoč (novim) preporukama da izađu na zrak tih 20 min.
Lani nisu smjeli ni iz razreda, a sad smiju iz razreda ali moraju ostati po hodnicima škole. 6. razred.
I sama razrednica se lani žalila da im je koma 6-7 sati u istoj učionici bez mrdanja, a u razredu ih je 29. Sad, pak, smiju mrdat, ali iz nekog suludog razloga ne smiju izaći vani.
Totalna nebuloza.
To mi je moram priznati stvarno najneshvatljiviji dio. Jeste li postavili to pitanje?! Kod moje kćeri ne samo da se može van pod odmorom, nego su neki profesori držali nastavu vani.
Sljedeći tjedan je roditeljski i svakako ćemo to staviti na dnevni red. Nisam jedina od roditelja kojima je ovo nebulozno.
To je stvarno kontra svih preporuka. Slaba korist od roditeljskog, ako je odluka od skole. Trazite pojasnjenje od ravnatelja.
Naravno.
Naši (u OŠ) niti prije korone nisu smjeli van za vrijeme velikog odmora.
Razlog: ako se neko dijete ozlijedi vani za vrijeme odmora, škola je odgovorna.
Pa tako zbog jednog eventualno ozlijeđenog djeteta, ostalih 500 ne smije van.
Moj prvašić - maske imaju dok su na hodniku i dok idu na wc. U razredu nemaju.
Sele u drugi razred na informatiku. Nastavnici iz vjeronauka, engleskog i informatike će nositi maske u razredu (jer idu po više razreda), njihova učiteljica ne nosi (osim van razreda jel)
E da, za vrijeme odmora je učiteljica cijelo vrijeme s njima.
Mi smo imali prvu virozu od pocetka pandemije. Thea (5.5 god) ide u osnovnu skolu, 0. razred) i donela nam je smrkav nos i jedan dan neznatno povisene temperature. Testirali je antigen testom kod kuce dva puta, negativna. Isla na pcr, isto negativna. Danas moram testirati i Lunu, da bi se mogla vratiti u skolu.
Vjerojatno sumovi. Mislim, racunam da je stvar i u okruzenju. Ne znam sto bih trenutno u Hrvatskoj, na primjer u vezi skole, s obzirom na nepostojanje maski, a imam i clanova obitelji koji nisu cijepljeni tako da bi i to bio problem koji ovdje nemam.
Sto se tice svega ostalog, pulinka je opet prilicno dobro pohvatala. Idemo kamo nam se ide i radimo sto nam se radi, ali prema "pravilima pandemije", sto znaci da u hotelu ne jedemo van sobe, otvaram prozore kad stignemo, rodjendani su vani, u kucu idemo samo kod "biranih" ljudi... itd.
Kod nas ista stvar ranije ovaj vikend, samo mislim bez temperature i nije iz skole, vec jos uvijek iz vrtica. Negativna je, a i drugo dijete sa slicnim simptomima takodjer. Uspjeli smo inace odraditi dvije vrticke viroze u travnju, odmah po povratku u vrtic. Njoj maske stoje poprilicno lose (imala je tad samo ona, druga djeca ne), uzasno je sitna.
Komunikacijski šum
Bio je klinac u ljeti na pregledu kod orl i nešto nije čuo na audio testu,onda je tehničar reko da skine masku i sve je bilo ok
Jel netko od vas kupovao testove u ljekarnama pa da ima za recimo sumnjive situacije? Meni palo na pamet
A tko je to kvantificirao, da je stajanje u razredu cijeli dan predstavlja manju opasnost za zarazu od izlaska na odmor i svjezeg zraka, i prozracivanja ucionice. Ovako je to samo nasumicna mjera za koji nije jasno je li ili nije korisna. A gomila istrazivanja istice vazmost prozracivanja sto cesce i dulje. Nasi su npr. svi izlazili u razlicito vrijeme na odmor, nije bilo zvona nego se unaprijed dogovorilo za svaki razred kad ulaze, imaju odmore, izlaze, i na koja vrata.