Hvala cure
angel1 ja bih zbog dijagnoze tvoje cure svakako cijepila
mojim curama sad temperatura dosta naglo skace
ne znaci da bi i tvojoj, ali ja ne bih isprobavala
Printable View
Hvala cure
angel1 ja bih zbog dijagnoze tvoje cure svakako cijepila
mojim curama sad temperatura dosta naglo skace
ne znaci da bi i tvojoj, ali ja ne bih isprobavala
Ginger kako je prošla noć?
flopi, relativno ok
terapija djeluje, temperaturni skokovi imaju veci vremenski razmak, ona je zivahnija
cak je usred noci, izmedju dvije terapije, trazila nesto jesti
pa je u 1 h papala malo klipica, sto je super, jer danima ne jede
i ja sam uspjela odspavati koja 3 sata, jer se uspjela smiriti i otkaciti sa cice
Ginger, sretno! Držim fige.
Moj mali je bio izložen i prije male škole i u maloj školi je većina imala, pa u prvom razredu su svi u razredu dobili, uključujući djecu s kojima živimo u kući. Oni su dobivali jedno za drugim.
Znači u kući je bio izložen cca 2 mjeseca bez prestanka, nije dobio.
U razredu je ostao on i jedan dečko, svi su drugi imali. Sestra tog dečka je isto imala prošle godine,... tako da su šanse da dobije u društvu u kojem se kreče male.
Uskoro će 9 godina, pomalo razmišljam o cijepljenju (naravno uz prethodnu provjeru da li je "tiho" prebolio) negdje oko 11. godine.
ginger kako curka?
Daj mi reci dal vam doma temp.odmah sa kozicama dosla ili kasnije?
Moja nema turicu pa me zanima dal moze doc kasnije tj.kolike su sanse?
Kada vam se pogorsanje pojavilo?
Moja malecka danas ima 13povecih kozica...a sto je najgore od tih 13 ,10 po glavici... :-(
I to na straznjem djelu...a kako je ona jos mala ni ne sjedi samostalno bas lezi na njima...
nezgodno mi je i za mazanje a i za kupanje... :-(
I bas primjecujem da jos po glavivi idu... :-(
na nogici ima jednu na ledima jednu i na rukici jednu...ostalo sve po glavici... :-/
lidac koze ti vole topla mjesta, pa vejrujem da zato ima na ledjima.
moj i nisu imali teperaturu.
spajalica-moja ima samo jednu na ledima...
ima ih na straznjem djwlu glavice... :-/
mogu kozice i bez temperature, moja mala je imala 37,5 do 38 a mali 2 dana do 40,
njega je puno gore ćopilo :cry:
sada ih ima vec preko 20 :-(
Uz te kozice imam prilicno veliki problem i neznam ato da radim...
u petak mi istice porodiljska i tada bi trebala ici na hzzo pa na burzu pa opet na hzzo...
suprug samnom...
dal ce bebi skoditi to malo izlaska?...bojim se a nemam mi ju tko cuvati...a nitko nemoze u moje ime jer moram osobno (vec provjerila)...
uopce neznam sto da radim...ako ne odem mogla bi izgubit porodiljnu...
Bebi bi pretpostavljam moglo skoditi eventualno toliko da usput ne pokupi jos kakav virus ili neku drugu bolest. Ali, ja tu vidim i drugi problem, a to je da je dijete zarazno i da kao takvo ne bi smjelo izlaziti i izlagati zarazi druge. Zamisli samo da se preko nje zarazi neka trudnica koja nije preboljela kozice.
Ili na svaki nacin pronaci nekoga da pripazi dijete dok ti ne obavis sve potrebno ili se pokusati dogovoriti na hzzo i burzi da dodjes kad budes mogla.
a zašto ne otiđeš sama i dete ostaviš doma s mužem, ili ako ide već muž onda idete s autom kaj ne, dete može s njim ostat u autu u hladu dok ti rješavaš stvari
Svijesna sam svega zato kazem neznam sto da radim...
Suprug mora samnom jer mora dati pristanak za produzetak porodiljne...
Znate i sami kako gledaju da zeznu nas male ljude pa se bojim opet riskirati...a s druge strane mi nikkao nije ni dacriskiram djetetovo zdravlje...
Pa ne mora suprug ici s tobom..treba samo popuniti i potpisati taj formular..a to može i dan ranije
da ni moj nikad nije za to išo, ja sve sredila sama
ako tako moze bit ce super...
ja sam u par navrata pitala kada trebam doc...pa su mi svaki put naglasili da suprug mora samnom doc da se ispuni zahtjev...
no nisam pitala jel mogu ja ispunit a on potoisati samo bez dolaska...
Slažem se s Aurorom. Moze druge zarazit.
Ona, ako nema temp, moze ici van - ALI negdje gdje nema nikog i ne na sunce.
A glavica i podrucje oko pelena i je karakteristicno za kozice.
Moj ima isto najvise na glavi, po licu i oko pelena.
Ginger vibram!
I ja se nadam da su curke sad vec bolje Ginger..
Cure -ak zna koja vise o tom cjepivu..nesto sam pročitala da cijepis i onda to ' drži ' 7-10 god. I što onda? Opet se mora cijepiti?
Nisam bas luda za cijepljenjem, ali ove komplikacije mi zvuce uzasno..
I ako cijepim malenu onda moram i mlađeg brata? Ili ne treba..pa on ako dobije -ne može nju zaraziti ? Ili može?
Ne bi trebao biti slučaj, ali raspitaj se dobro kod doktora.
Bas si razmisljam pa me zanima nesto...
Vani mi je toplije nego u kuci...prozor imam otvoren da ude zrak...
Vani ne puse i bas je ugodno...
Zasto se nesmije van s kozicama?
Osim sto je zarazna (ali bila bi u dvoristu u kojem nema nikoga u blizini),nema temp. (nije ni imala)osjeca se suoer vesela je...
Znam da je imunitet slab ali vani nema s kim ni biti da ju nesto pokupi...i cini mi se da ce se prije razboliti u kuci di je hladnjikavo s prozorom otvorenim ....
Nemojte me krivo shvatiti nebi htjela riskirati ...mozemo izdrzati par dana u kuci ali zanima me bas konkretan razlog zasto ne van?
Jer unutra je trenutno sada em hladno,em zagusljivo..vise mi se cini da bi joj godio zrak...
Mi smo vani kad god nikog nema i u vrtu. Svaki dan, a kozice ima od prosle srijede.
Kao sto sam vec napisala, smije ici van ako nema temp i ne na direktno sunce.
I ako nikog nema vani.
Nebi ni isla direktno na sunce...tako bi bila u kolicima u hladu na miru sjedila...
No bas me zanima dal postoji neki VAZAN razlog zasto ne van?...bez ovoga gore...
tocnije da nebi slucajno kozice pogorsale,rasirile ...jer one su jos uvijek u fazi izbijanja...
Kod nas su izbijale prva tri dana, ali iskreno sumnjam da ikako mozes na to utjecat.
Odustala ja od odlaska vanka...
Danas su joj bas izletile kozice svugdje ...i to bas velike... :-/
Starija je imala hrpetinu sitnih i par vecih...manja svega par manjih a punooo velikih...ok ni priblizno onoliko ko starija ali to izgleda bas grozno na malom tjelescu... :-/ s tim da su bas svugdje razbacane po glavici,rukicama,trupu,nogicama ,liceku... :-/
Zabrinjava me jedna stvar ispod jednog pazduha ima bas vecu crvenu fleku ,kozice tamo nije bilo...
Bilo joj je prije nekih 2tj.mrvicu crvenkasto...no nisam obracala paznju previse (namazala kremicom i prepisala iritacijim od znojenja)...no sada je zarko crveno pa neznam sto da mislim ...
Opet namazala kremicom i sada pava...pa neznam dal da se brinem ili ne?
Ginger ti si spominjala crvene fleke pa sam se malo i zabrinula...
Kako ste vi danas?
ps.kada prestaju izbijati....starija se treci dan vec lagano pocela oporavljat..a bebi danas tek izletilo..
Mi cemo, nakon tjedan dana bolnice i teske terapije, doma
S terapijom i dalje
I neizvjesnoscu hoce li morati operirati apces koji je nastao kao posljedica infekcije
Nadamo se da ce se ipak sam resorbirati
Rekose nam da imamo srece sto smo dosli na vrijeme, jer da nismo...:no:
Ovo su im cetvrte komplikacije varicela u zadnja dva mjeseca i nije im jasno koji vrag se dogadja
Ginger, uzaš! Drago mi je da ćete doma.
Ajme Ginger katastrofa...držim fige da ipak sad dalje bude sve ok..
Ginger, nadam se da će biti sve ok :love2:
i kod nas je bila u vrtiću kod nekih kombinacija šarlaha i kozica, užas
Ginger šaljem puno zagrljaja tebi i curkama! :love2:
Hvala cure
Nije samo kombinacija sa sarlahom, bilo je tu jos toga...goreg..
Joj, Ginger, vibre do neba da brzo ozdrave. Nevjerojatno kako je svima različito.
Sinu (4.g.) je krenulo u nedjelju večer s temp.38, i jednom crvenom točkicom. U ponedjeljak ih je imao 7-8 od toga 3 velike vodene, ostale male, točkaste. Ta jedna se bila malo upalila, ali sad je u prolazu. Mazali samo eteričnim uljem lavande / čajevac.
Utorak ujutro počelo ga svrbiti i dalje eterično ulje. Popodne ipak tekućim puderom.
Srijeda na četvrtak (3.dan) bila najgora, tada sam ga tuširala i Cicaplastom Lavant B5 od La Rochea koji sam dobila od šogorice jer njoj pomaže za alergije i klincima pomoglo za kozice. Odmah ga prestalo svrbiti. Tijekom noći jedna, dvije najveće ga malo gnjavile i opet eteričnim uljem tapkali. Četvrtak ujutro samo još tu i tamo namazali po koju. Danas sve suhe i s krasticama.
Veći dio njih su bile male s vrhićima veličine igle.
Tako da je nama tijek bio baš lagan.
Joj ginger...daljem vibrice da bude sve u redu...~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kod nas kozice u fazi susenja a kako su bile velike prilicno gadno izgledaju...
Dvije mi ima na predjelu bradice a prstici stalno u ustima a i jezikic stalno vani pa se bojim da ih ne strha...ima jednu i na samoj usni i cini mi se da je ta smeta jer kaa ciki ili papa postane malo nervozna...
Pocela mi je kasljucati jucer...a i starija danas iz vrtica dosla kasljajuci i kaslje li ga kaslje...mislim da sam ju ipak trebala jos doma ostaviti... :-/
Da bas ove zime hrpu streptokoka,sarlaha i koza..kod nas se to vrti u vrticu jos od negdje sredine 12mj.i nikkao da se rijesi toga...koma...
Bok cure i mi smo u kozicama od utorka, vidjela sam da je netko napisao (na web pregledu) da je lijecio kozice sa sudocremom. Sto mislite o tome?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Netko?
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Ginger ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~