Note se prodaju i u "A classic" u Preradovicevoj. Tamo mozes naruciti sto god zelis.
Printable View
Note se prodaju i u "A classic" u Preradovicevoj. Tamo mozes naruciti sto god zelis.
Ako smijem staviti link:
http://www.king-cross.hr/posebne-pon...usicmax-070916
Ne znam koliko koštaju instrumenti pa..... možda za nekog.
mi trebamo bas Nikolajeva, onu knjigu sa medvjedom, rekla bih da je to njemacko izdanje.
Ima li tko za posuditi za kopiranje? Nisam nigdje pronasla :(
Imas na Amazonu pod nazivom Die russische Klavierschule 1 (izdavac je Sikorski Verlag)
Ili kupi kod A classic u Preradovicevoj.
Originalni ruski Nikolajev ima dva izdanja: prvo klasično polaganog tempa rada i drugo ubrzanije.
Engleska varijanta (plave i crvene knjige manjeg formata s babuškom na naslovnici) vjerno slijedi prvu rusku verziju, a njemačko izdanje (s medom) u pocetku slijedi drugu, ubrzaniju rusku verziju, ali kasnije obuhvaca i mnoge druge skladbe kojih u originalu nema.
Postoji i englesko izdanje ove druge ruske varijante, ljubicaste je boje.
Jučer sam imala omanji slom živaca jerbo nam se smiješi 5 dana glazbene u jednom, a 6 u drugom tjednu. Majke mi ispisat ću ih.
znači da je englesko izdanje vjernija kopija originala nego njemačka verzija?
btw, netko je baš jučer uzeo ono engl izdanje u antikvarijatu, ja zakasnila...:-P
jel može netko poslikati cure tko ima kak izgledaju knjige?
čokolada, imaš li ti?
može i na viber ..
prof je rekla da imam par tjedana vremena tak da bi potražila na netu bilo engl bilo njem izdanje
btw, a kaj je s originalnim izdanjem? toga nema nigde?
Pa moras pitati profu tocno koju knjigu zeli. Nisu iste. Npr.za jako malu djecu nisu baš te brže varijante, moraju se malo dopunjavati i drugim skladbama.
Ruski je original (napominjem, ima ih dva - "brži" i "sporiji") na ruskoj ćirilici pa moras pisati prijevode
naslova i uputa.
Ja mojima kratim muke i dajem kopirati, a ako se odlucim za HR pocetnicu, onda je kupe.
Naci cu linkovr i zalijepiti.
U krajnjem slucaju, koje god izdanje kupis, nastavnik ce se prilagoditi djetetu, nesto ce preskociti ili po potrebi dopuniti ako treba.
Cokolada hvala! imaju medu u Preradovicevoj! Hvala ti puno za info <3
Mi smo mjerkali glazbenu školu no kako se bavi i sportom odlučili smo da bi mu to bilo previše i opredjelili se na tečaj gitare. E sad, ne znam kako je to po ostalim kvartovima ali u gajnicama su svi tečajevi koje sam ja uspjela naći vikendom-a to ne želim. Ima li netko za preporučiti tečaj gitare-zapadni dio grada?
music play ilica
upravo krenula curka od moje frendice
1x tjedno ..ponedjeljkom
Bonar spansko
Molim vas, ima li negdje na Rodi topic bas o Glazbenoj OŠ Pavla Matza?
RUDOLFA Matza! :-)
Nema.
Onda ću pitati ovdje, kakva su iskustva i usporedba sa drugim glazbenim skolama?
Takva da sve ovisi o covjeku, tj.nastavniku.
Mi imamo jako dobro iskustvo s GS Rudolfa Matza, i solfeggio i instrument (flauta).
Ne znam za druge glazbene no moja je zadovoljna sa svojom :-) . A i potpisala bi čokoladu.
Sa koliko godina su vam djeca krenula u 1. razred glazbene?
9 godina, 3. razred OŠ
8 godina, 3. razred osnovne.
Znaci to se ne mora, sa 6,5 kad su u prvom razredu OŠ?! Pa super! :-)
Ne da se ne mora, nego se baš i ne preporučuje. Većina djece upisuje glazbenu paralelno s 2. ili 3. razredom OŠ.
Moj sin je (stjecajem okolnosti) krenuo sa 7 godina, u 1. razredu OŠ, ali te godine nisu ga htjeli upisati na solfeggio, nego je išao samo na nastavu instrumenta. Nakon toga je ponavljao 1. razred, da uskladi godinu učenja instrumenta sa solfeggiom. I opet je u svom razredu solfeggia među mlađima, jer je dosta djece krenulo u 3. razredu OŠ.
Naravno da ne mora. Treba prvo naučiti pošteno čitati i pisati, adaptirati se na osnovnu školu, a onda se obično u trećem razredu kreće u glazbenu.
Ima, doduše, djece koja krenu i ranije. Ali imaš i drugih mogućnosti - početnički solfeggio, privatno učenje instrumenta i drugo. Ali mislim da za većinu instrumenata treći razred osnovne nije prekasno za početak.
Kod nas u glazbenoj školi piše u pravilniku da se kod upisa daje prednost mlađem učeniku ako imaju jednak broj bodova na audiciji. I ako npr. petero učenika ima isti broj bodova a ima 4 slobodna mjesta, najstariji će otpasti. Budući da je ih ima dosta koji idu prvi i drugi razred, čim su stariji manje su im šanse da se upišu ako žele neki od popularnijih instrumenata.
Svaka škola očito ima drugačiji sistem. Kod nas nema audicije, ali kod popularnih instrumenata prednost se daje učenicima koji već idu u 2. ili 3. razred OŠ, a mlađe se upućuje na blok-flautu ili glazbeni vrtić.
I kad se moj sin upisivao, profesorica iz glazbenog vrtića (u koji je već ranije išao) me upozorila na to, samo što on nije birao instrument koji je toliko popularan, pa nije imao taj problem.
Ma to vam je sve individualno :mrgreen:.
Evo, moja je upisala s nepunih 7 i sad je već maturantica u glazbenoj (inače je u 2. razredu gimnazije).
I jako je sretna u glazbenoj školi :heart:.
Prijave za prijemni ispit za 1.r. GŠ Vatroslava Lisinskog:
od 15.5 do 22.5. (10-12, 17-19h).
Audicija je 23. i 24.5.
Prijemni ispiti za 1.r.u Osijeku, Glazbena škola Franje Kuhača održat će se 1. i 2. lipnja 0d 17-19,30 i 3.lipnja od 10-13h
Pozivam i sve zainteresirane na Dan otvorenih vrata 26.5. petak od 17,30-20 sati. Pripremili smo puno zanimljivih događanja - kušaonicu instrumenata, slušaonicu (moći će se zaviriti na nastavu instrumenata), kino i još puuuno toga!
Čemu se reklamirate, kad je preogroman interes s obzirom na kapacitete odnosno broj upisnih mjesta?!
:lol:
Pa valjda da odaberu najbolje, a ostalima kako bude...
A sad ozbiljno: gužve su samo na nekim popularnim instrumentima, a djeci se često dopodne i neki instrument za koji prije nisu ni znali da postoji ili im nije palo na pamet da bi bilo zgodno svirati recimo klarinet.