Ovo "čekanje da se vidi ide li joj" izluđuje nastavnika (nemojte mi zamjeriti primjedbu) jer joj ne može ni krenuti ako nema na čemu vježbati.
Ovo "čekanje da se vidi ide li joj" izluđuje nastavnika (nemojte mi zamjeriti primjedbu) jer joj ne može ni krenuti ako nema na čemu vježbati.
svjesna sam ja da to nije omiljeno među profesorima..nećeš vjerovati, ali to nije razlog![]()
kupili smo novi.
Moja je zelja vec dugo bila pianino pa smo sad odlucili kupiti za obje
Kupili smo Schulze Pollmann 122, kostao je 29 tisuca ali je bio popust 30 posto. Zadovoljni smo.
hvalaa
dobro je znati da ima i većih popusta![]()
Ovo zaboravi, to ti odmah kažem, dobronamjerno, ali ništa od toga. Ako želiš da mala prosvira mora imati instument doma i vježbat svaki dan i po nekoliko puta kraće u intervalima ono što joj zapinje, i ti sa njom, inače ništa od svega, osim ukoliko nije wunderkind.
Znam da je klavir skup, sve mi je jasno, prošli smo to, ali posudi onda radije od nekog sintesajzer dok ne nauči note, ili električni piano za tih pol godine, pola ogdine nije toliko kritično, ne mora imati hammer polugu, kasnije već mora, bez toga opet ništa jer tad već dolazi tehnika sviranja koja nije izvediva na sintesajzeru ili elektroničkom, sempliranom pianu.
E da osim ukoliko se radi o velikoj curi, ovako više će se igrat sa prijateljicama nego vježbat.
hvala ti Š,
al da, radi se o velikoj curi![]()
kako izgleda prvi razred u GŠ? Zanima me tocno za klavir, sto se uci?
Uci se kako pravilno sjediti za klavirom, postava ruke, sake i prstiju. Upoznaje se klavir, njegova gradja i nacin dobivanja tona. Svira se prvo jednim prstom, obicno srednjim prstom i kaziprstom pa zatim svim prstima, razlicite vrste udara tipke, notno pismo u G i F kljucu, dinamika, fraziranje. Prvo se svira svakom rukom posebno a onda se uci kako spojiti obje ruke. I onda ovisno o nadarenosti i zainteresiranosti djeteta ide se na sve teze vjezbe
Na kraju 1.razreda vecina djece usvoji osnove sviranja objema rukama i u stanju su sami procitati i odsvirati vjezbe iz klavirskih pocetnica. Napredniji vec sviraju prave etide, sonatine a neki i Bachove Male kompozicije
hvala sonata!
Dali je veliki problem ako je dijete gotovo sve navedeno vec usvojilo? Mozda onda ucitelj malo prilagodi gradivo?
Ulovila nas je panika da bi se moglo dogoditi da joj bude dosadno, a onda ona odustaje.
Nama je profa na jednoj produkciji rekao da se dosta djece u 1. razred upisuje sa nekim predznanjem, tj da je predznanje u Gš razlicito. To je rekao nakon sto smo mi zinuli kako neki prvašići sviraju.
Za jednu malu od 6 godina se zazamo da je rodena na klaviru. Mala doslovce bolje odsvira od nekih 6-tasa.
Ne treba te brinuti da ce joj biti dosadno, u GŠ ti program nije striktan kao u OŠ, odnosno imas minimum sto djeca trebaju naučiti u svakom razredu, ali ne I maksimum. A nebo je granica![]()
Posljednje uređivanje od orange80 : 18.08.2016. at 08:59
Općenito je razina znanja djece koja su isti razred glazbene cesto jakoooo razlicita.
Upravo zato jer profe prilagodavaju program djeci i njihovim mogućnostima napretka.
Posljednje uređivanje od orange80 : 18.08.2016. at 09:05
Moze se, ali nema potrebe jer je nastava ionako individualna. Ponekad, ukoliko se krene npr.s 10g., moze se u jednoj g.zavrsiti prvi i drugi razred.
Super cure! Hvala vam na odgovorima.
Nisam znala da je program ustvari fleksibilan. Misila sam da je slicno kao u osnovnoj.
Ako sam dobro upratila, vi ste upisali "Elly Bašić", zar ne? Oni su izrazito fleksibilni, možda još i više nego "obične" glazbene škole. Tamo uopće nije važno koji razred piše na papiru. A što se tiče preskakanja razreda, kod njih je češće obrnuto - ponavljanje razreda, kako bi se uskladile godine opće i glazbene škole (moj sin je ponavljao 1. razred iz tog razloga, a kako nemaju ocjena ni svjedodžbi, to je bila najobičnija formalnost pri upisu).
I recimo tvoja cura bude jako vrijedna i presisa ih za neko vrijemeIli oni dodju za par godina do svog maksimuma a ona ode jos 3 stepenice gore. Samo radite na tome da se previse ne usporedjuju tj.neka joj budu pozitivna motivacija a ne da ju ubijaju u pojam. Ok oni su krenuli ranije, ti eto nisi i dobro...radi, trudi se pa cemo vidjeti kako ce ici...
jučer bili na prvom sastanku s prof
i frajla se jako veseli
i ja isto..
a ja imam pitanja, naravno
dobili smo jučer da se kreće s Ruskom klavirskom početnicom
moj second hand način razmišljanja ne da a da to ne provjerim
jel se mogu koristiti knjige second hand?
i ak da? gde se to ide pogledati? jel ima tu neko cure na forumu?
solfeggio još nije krenulo, ali računam da je isti princip, kaj ne?
Neces naci nigdje rabljenog Nikolajeva, iako postoji staro rusko i novije englesko i njemacko izdanje. Moze se u Melodiji (Masarykova ili Ilica 124) kupiti englesko izdanje rastegnuto, ako se ne varam, kroz 3 sveska, dosta je skupo (bar 250kn sve skupa).
Evo, tek sto sam ovo napisala, izbaci gugl ovo
https://antikvarijat-studio.hr/the-r...roizvod-18126/
Posljednje uređivanje od čokolada : 06.09.2016. at 22:36
Inace, rabljene se pocetnice normalno mogu koristiti.
Note se prodaju i u "A classic" u Preradovicevoj. Tamo mozes naruciti sto god zelis.
Posljednje uređivanje od čokolada : 06.09.2016. at 22:51
Ako smijem staviti link:
http://www.king-cross.hr/posebne-pon...usicmax-070916
Ne znam koliko koštaju instrumenti pa..... možda za nekog.
Posljednje uređivanje od Cathy : 07.09.2016. at 18:55
mi trebamo bas Nikolajeva, onu knjigu sa medvjedom, rekla bih da je to njemacko izdanje.
Ima li tko za posuditi za kopiranje? Nisam nigdje pronasla![]()
Imas na Amazonu pod nazivom Die russische Klavierschule 1 (izdavac je Sikorski Verlag)
Ili kupi kod A classic u Preradovicevoj.
Originalni ruski Nikolajev ima dva izdanja: prvo klasično polaganog tempa rada i drugo ubrzanije.
Engleska varijanta (plave i crvene knjige manjeg formata s babuškom na naslovnici) vjerno slijedi prvu rusku verziju, a njemačko izdanje (s medom) u pocetku slijedi drugu, ubrzaniju rusku verziju, ali kasnije obuhvaca i mnoge druge skladbe kojih u originalu nema.
Postoji i englesko izdanje ove druge ruske varijante, ljubicaste je boje.
Jučer sam imala omanji slom živaca jerbo nam se smiješi 5 dana glazbene u jednom, a 6 u drugom tjednu. Majke mi ispisat ću ih.
znači da je englesko izdanje vjernija kopija originala nego njemačka verzija?
btw, netko je baš jučer uzeo ono engl izdanje u antikvarijatu, ja zakasnila...
jel može netko poslikati cure tko ima kak izgledaju knjige?
čokolada, imaš li ti?
može i na viber ..
prof je rekla da imam par tjedana vremena tak da bi potražila na netu bilo engl bilo njem izdanje
btw, a kaj je s originalnim izdanjem? toga nema nigde?
Pa moras pitati profu tocno koju knjigu zeli. Nisu iste. Npr.za jako malu djecu nisu baš te brže varijante, moraju se malo dopunjavati i drugim skladbama.
Ruski je original (napominjem, ima ih dva - "brži" i "sporiji") na ruskoj ćirilici pa moras pisati prijevode
naslova i uputa.
Ja mojima kratim muke i dajem kopirati, a ako se odlucim za HR pocetnicu, onda je kupe.
Naci cu linkovr i zalijepiti.
U krajnjem slucaju, koje god izdanje kupis, nastavnik ce se prilagoditi djetetu, nesto ce preskociti ili po potrebi dopuniti ako treba.
Cokolada hvala! imaju medu u Preradovicevoj! Hvala ti puno za info <3
Mi smo mjerkali glazbenu školu no kako se bavi i sportom odlučili smo da bi mu to bilo previše i opredjelili se na tečaj gitare. E sad, ne znam kako je to po ostalim kvartovima ali u gajnicama su svi tečajevi koje sam ja uspjela naći vikendom-a to ne želim. Ima li netko za preporučiti tečaj gitare-zapadni dio grada?
music play ilica
upravo krenula curka od moje frendice
1x tjedno ..ponedjeljkom
Posljednje uređivanje od mama pticica : 16.09.2016. at 12:15
Molim vas, ima li negdje na Rodi topic bas o Glazbenoj OŠ Pavla Matza?
Nema.
Posljednje uređivanje od čokolada : 19.09.2016. at 15:45
Onda ću pitati ovdje, kakva su iskustva i usporedba sa drugim glazbenim skolama?
Takva da sve ovisi o covjeku, tj.nastavniku.