ma gdje bi ti dodirko...
ajde bar smo se nasmijale :)
Printable View
ma gdje bi ti dodirko...
ajde bar smo se nasmijale :)
veronikino? meni je fino!
Napravila sam imitaciju pomfria od celera izrezanaog na trakice i pečenog u acty fry fritezi s velikom žlicom masti, da ne pričam kako smo polizali zdjelicu, jedino su djeca mrmljala jer su očekivale drugačiji okus.
veronikino je ok, ima zaista kratak rok trajanja (što je dobro jel), ali podosta je rijetko. Nisam ga probala umutiti u šlag, samo sam ga koristila za kuhanje, ne znam jel bi uspjelo se umutiti.
Ja koristim veronikino slatko vrhnje za sladoled i prefino je, izmiksam ga bez problema ali mi se po ljeti znalo pokvariti prije isteka roka i od od onda ga kupujem po hladnijem vremenu.
Iako sam i to kakti pokvareno iskoristila za maslac.
sada ću i ja morati probati - samo jednom sam kupila Veronikino i bilo mi je očajno (znam da je bilo veliko pakiranje ili 1 l ili pola)
za gablec sam pojela špageti bundevu
http://www.seeds-gallery.com/sr/spag...deva-seme.html
jučer sam kupovala najobičniju bundevu - nju ionako najviše volim, a ne volim niti jela od bundeve, nego isključivo pečenu bundevu izrezanu zna šnite. i tako dok sam birala, prodavač mi je poklonio ovu špageti i stvarno je odlična. nakon pečenja se odvaja u špagete. isto je malo slatkasta, ma baš je fina
NanoiBeba, imas li mozda kostica od te bundeve za posaditi? Nikako da negdje naletim na sjeme.
Ja sam danas odusevljena purecim prsma izrezana u tanke snicle pecenima na maslu i pred kraj posula vlasac! Njam!! Obicna glupa anonimna puretina mi postala delikates! Uz to grill patlidjan i zelena salata s kiselim vrhnjem i bucinim uljem.
I danasnji delikt: - Lindt cokolada s 90% kakaa! Neprocjenjivo! Za past u nesvjest! A nema ni sojinog lecitina ni suncokreta. Samo malo vanilije. Ne zvakati nego drzati u ustima dok se ne otopi.
NiB, samo ih stavi na papirnati rucnik da se osuse. Ti meni kostice, ja tebi iduce godine tikvu ako uspije.
Kakav je stav prema špicama ( bučine sjemenke)?
Bas si me razveselila ! Istina je da sam danas podjela još 7 sljiva, ali to su posljednje ove godine, nema vise
Pece mi se upravo ova kakao coko badem torta ali nakon 20 min mi je bila jos uvijek mlohava. Vise puding nego torta, pa se produljilo pecenje. Valjda nisam sta pogrijesila. Cekam da tijesto stvrdne.
Ima ko kakvu ideju/iskustva sta gore staviti?
Kako se radi mouse od mascarponea?
Tiziana, ja sam je radila ovaj vikend i super je ispao kolac, ali bademe uopce nisam samljela u brasno jer mi se nije dalo. Ako si radila po receptu, pricekaj jos malo pa ce biti ok.
Stavila sam dva reda crne cokolade i pojela sam komad oko 8 navece pa pola noci nisam mogla spavati. PAzite tko je osjetljiv na crnu cokoladu jer ona razbudjuje.
upadam ko padobranac, ali moram
veronikino slatko vrhnje kad je pri kraju rok trajanja ubacim u keramičku zdjelu i dodam par zlica vrhnja, promijesam i ostavim preko noci pa dobijem creme fraiche, mislim da moze i jogurt, do jutra se to malo zgusne i onda vratim u teglicu i onda moze biti korisno jos 4-5 dana
ide super uz ove čokoladno bademaste torte, a savršeno pase ako to sve ukrasim zlicicom (znam da nije LCHF) moje marmelade od naranči
cremu naravno koristite i u slanim jelima
ja sam malo na, a malo ne na LCHF, skinula sam nekih 5 kilograma prije ljeta
sad brljavim, ali nisam vratila, mada imam plan opet na LCHF
pozdrav
Jesam, radila sam po receptu,jedino sto se peklo 40 minua a ne 20. Jaoooooo koji mrak kolac!!! Ludilo! Jel se moze od toga udebljati? Ostalo mi vise od pola, sve me strah proci pored frizidera da ne dodjemu napast!
Dodala sam mu i premaz koji sam izmislila od mascarponea jabuka i manga.
to je kalorijska bomba :) pa ako hoces smrsaviti ne pretjeruj.
Ja sam vec sretna ako se (opet) ne udebljam!
jutros - voćni šejk sa slatkim vrhnjem
ručak - juha sa hrpom mesa i kupusa
večeras - ništa :-/
+ nekoliko kokos kuglica koje se meni nije dalo valjat pa sam napravila kokos kocke :-)
kaRfiol zapece u pecnici sa kis vrhnjem i jajima
Zapecena brokula s mozzarelom, plaći file zapecena s mozzarelom.
Sutra pečen batkovi, tikvice varivo
Mljeveno pureće meso sa špinatom, prodinstano sa lukom i mrkvom, gore posložena tvrdo kuhana jaja, preliveno sa vrhnjom i sirom i zapečeno, salata od cikle s lanenim uljem.
Jučer pile na soli, prilog špageti od tikvica, na mješavini maslaca i maslinovog ulja. Ja sam si dodala još soka od pečenja po tikvicama. + kiseli kupus
Danas, juha od juneće kosti. Glavno jelo - nasjeckala ostatke piletine od jučer, pomiješala s prokulicama, cvjetačom i mrkvom (prethodno sam napola na pari skuhala), zalila s vrhnjem i naribala sira gore pa zapekla u pečnici. :njam: + kiseli kupus kao salata
Hobotnica na salatu s tvrdo kuhanim jajima + brdo zelene salate. Nakon toga avokado-kakao puding
Najbolji recept za džem - svježe voće izmiksati i dodati chia sjemenke unutra. Ja dodam i vanilije (li još nekog začina, ovisno o čega je "džem"), obično ne dodajem nikakav zaslađivač. Zadnji put sam radila sa šumskim voćem, pa sam dodala 4 datulje, one su super za zasladiti. Prefino je :yes:
Evo kako to izgleda
i koliko ti to traje?
A ne znam, nikad nije propalo :lol: Može biti par dana u frižideru rekla bih. Ono može koliko može i samo svježe voće izmiksano. Ja sam svoj radila u subotu čini mi se, i jučer sam pojela zadnji dio iz teglice.
Ženska na ovom linku kažeTo je ono treba ti, napraviš si za pol sata džem i pojedeš ga tad i nekad uskoro. I nije to velika količina, od jednog ledovog smrznutog šumskog voća dobila sam malu teglicu punu. To odleti u sekundi obzirom da možeš žlicom jesti :mrgreen:Citiraj:
Hi Amanda, I am glad you like the recipe. You can add a little lemon juice I have kept mine in the fridge for a week without any problems,
meni je to bezveze. Ja volim voće i to sirovo. Svrha džema je da ga jedeš kada nemaš svježeg voća- tako da ne znam za šta bih ovo koristila
ne znam zbilja :)
ja jedem mnoge stvari samo zato što su mi fine
za LCHF palačinke, za LCHF kruh.. ono za šta god bi koristila pravi pekmez. I sada kad ima voća mi imamo domaćeg pekmeza i jedemo (ili bolje rečeno jedU) ga nevezano za voće. Tako da to mi nije neki argument.Drugi mi je feeling pojesti šumsko voće, a drugi to isto šumsko voće namazati na palačinku i oblizati se :mljac: tako da kao što reče kavofob, neke stvari jedem jer su mi fiiiineeee :)
niste me uvjerile - možda zato jer ne radim niti jedem Lchf palačinke
Ja volim pojesti kruh s džemom. I ovo mi je presuper verzija kad mi se jede slatko - "kruh", maslac i taj džem :mljac:
da, svi smo različiti. ovo bi bilo za MMa. ja džem volim jesti žlicom. S kruhom ga nikad ne jedem.
Jučer saft od paradajza i kozica na tikvica-špagetima.
Danas varivo od poriluka i tikve.