Inace, kuham ja i ovih dana, samo ne stignem tipkati
Nesto sam knap s vremenom
Printable View
Inace, kuham ja i ovih dana, samo ne stignem tipkati
Nesto sam knap s vremenom
Frka je sa tim lukom u ovo doba jer su durdice narasle. Ako se bere ranije, kad durdica jos nema ( on raste mjesec dana prije) opasnosti nema.
Jucer sam upalila TV kad je Ana U. kuhala pa je ona govorila bez objasnjenja da bistra juha mora biti baš bistra, a meni upitnik iznad glave.
Ja cijedim obavezno. I ne jedem povrce iz juhe , osim mrkve ( jer sve bude raskuhano nakon 4 + sata kuhanja).
ako imam goste , cak skuham sa strane novu mrkvu koju dodam u juhu sa rezancima i komadicima kuhanog mesa.
Ali ne vidim razlog da ti ne kuhas kako zelis i jedes sto zelis. :)
ja isto cijedim, nitko od nas ne voli te komadiće mesa, listiće peršina i slično. onda samo mrkvu i pastrnjak prebacimo posebno u tanjure.
moja baka kad cijedi juhu, u cjediljku ubaci rajčicu i krumpir iz juhe i izgnječi/propasira, tako da juha bude malo gušća i crvenkasta
isto. a znam i ovako propasirati, al rijeđe. jedemo samo mrkvu. ja pak ne kužim kako jelena ne cijedi. :mrgreen: pa onda plivaju kožice pomidora (ja stavim u juhu jedan pomidor), pa onda kapula koja se raspadne, pa ti listići peršina, pa onda i komadića kosti zna biti, svašta nešto što ne želim da mi pliva u tanjuru :D
Danas kuham leso tikvice i pohana piletina.jos cu smisliti nesto.
:) ja sam odmah pitala muza smeta li mu narezan kuhani luk i ispalo je da oboje volimo.
Al ja ne kuham juhu 4 sata. Toliko sam samo preko noci u komadu kod kuce. Sat vremena uvrh glave. Ako i toliko. I kozice paradajza imaju vlakna i ne vidim nista lose u njima. Jedino stabljike se ne daju zvakati.
Al ne bojte se, za goste cijedim :)
Meni juha bez povrca nema smisla :-/
Nista se ne raskuha, jer stavljam cijele/velike komade
Luk isto stavim cijeli i ako se raspadne, izbacim ga
Listice uvijek bacam
A paradajz nikad ne stavljam, jer to meni nije povrce za juhu
Ako radim paradajz juhu, to je onda krem juha od maminog domaceg pasiranog, tj. od paradajz sosa
Ali obicnu juhu uvijek procijedim, jer ne volim ono sto pliva od mesa
ja kuham juhu ovako kao Ginger
danas lignje s krumpirom iz pećnice i neki fini umak uz to planiram
za mene batat umjesto krumpira
I brdo slate svakojake
Ja ju procijedim, ali povrće propasiram kroz to cijedilo.
Moja "bistra" juha mora biti malo mutna :)
I sa paradajzom obavezno.
dosla sam napisati da cu danas imati mastoviti prvomajski rucak: rostilj :mrgreen:
Ja povadim vilicom sve nezeljeno povrce, osim mrkve. Ali ne cijedim jer mi je onda preprazna juha.
sta ucini flopi, pa to je mrak stvar: kao spinat, njoki, pesto, u slanu strudlu... ma na sto nacina.
ali ok, ne bih niti ja svima vjerovala. Zapravo, pojela bih samo kad mi jedna frendica ubere. I ja. :mrgreen:
Poznavaoci tesko mogu fulati, a oni koji ne znaju bi se moglu zabuniti.
Danas ne idemo nigdje i nitko nam ne dolazi i praznim skrinju.
Za starijeg i mene pastve, a mm i mladjeg pohano meso. Pire. I za mene kombo blitve i medvjedjeg luka / srijemusa :mrgreen:
za sutra vjerojatno pecena piletina i mlinci i povrce u woku. Mozda juha od koprive.
Recept za juhu od koprive? :)
A ja sve krem juhe radim na isti kalup: proprzim luk i cesnjak, kockice krumpira i povrce od kojeg je juha. Podlijem sa temeljcem / vodom toliko da pokrije povrce. Kada se skuha, propasiram i dodam vode ili mlijeka koliko fali da dobijem zeljenu gustocu. Kod serviranja stavim vrhnje pa si svatko stavlja po zelji.
imam negdje i od makronove recept, sa zobenima, sa jedne radionice kuhanja. Jako je fina bila. Ako nadjem recept stavit cu.
Danas je rostilj.a veselim se najvise tikvicama i paprikama sa rostilja.
Stavi malo fete na povrce sa rostilja, to je prefino
ja sam jos dodala i grasak s mentom. A dio krumpira sam zgnjecila i pomijesala sa chillijem i cesnjakom. Super je bila cijela kombinacija.
danas je bio grah s ječmom i kobasicama
aleks, pliz isprazni inbox :-)
Jučer juha,pečena piletina i krumpir sa umakom od blitve. Uz to salata a za desert gris savijača sa višnjama i sirom.
Danas ću meso iz juhe, rižu i paradajz sos.
Sutra planinarimo pa ćemo nešto u skladu s tim.
jučer roštilj :) s kajmakom i grčkom salatom
danas juha od poriluka i medvjeđeg luka, za glavno jelo piletina s medvjeđim lukom i zelana salata pomješana s rikulom i (pogađate?) medvjeđim lukom ;)
Juha, za muski dio pohano i pire.
Za mene piletina na naglo (sa africkim zacinima) i brokula na dva nacina (sa tahinijem, sa brusnicama i fetom).
Sasa, ljubim te u celo za ovog ottolenghija :-)
Ta brokula je njegova. Pomijesa se zlicica tahinija, zlica maslinovog, 2 zlice limuna, sol, papar, cesanj cesnjaka i dodaje se po mrvicu vode do neke gustoce npr meda. Brokula se skuha (ja sam na pari kuhala), skuhana se prelije sa umakom. Posipa se sezamom. Predivno nesto.
I ima nade :-D
Stariji mi je pojeo komad mesa sa ras el hanutom :mrgreen:
hvala. a ti afrički začini, to bi bilo ovo?
Ottolenhi je i moj novi guru. Tako jednostavne namirnice a tako divno ukusno.