Recept za juhu od koprive?![]()
A ja sve krem juhe radim na isti kalup: proprzim luk i cesnjak, kockice krumpira i povrce od kojeg je juha. Podlijem sa temeljcem / vodom toliko da pokrije povrce. Kada se skuha, propasiram i dodam vode ili mlijeka koliko fali da dobijem zeljenu gustocu. Kod serviranja stavim vrhnje pa si svatko stavlja po zelji.
imam negdje i od makronove recept, sa zobenima, sa jedne radionice kuhanja. Jako je fina bila. Ako nadjem recept stavit cu.
Danas je rostilj.a veselim se najvise tikvicama i paprikama sa rostilja.
Stavi malo fete na povrce sa rostilja, to je prefino
ja sam jos dodala i grasak s mentom. A dio krumpira sam zgnjecila i pomijesala sa chillijem i cesnjakom. Super je bila cijela kombinacija.
danas je bio grah s ječmom i kobasicama
aleks, pliz isprazni inbox![]()
Jučer juha,pečena piletina i krumpir sa umakom od blitve. Uz to salata a za desert gris savijača sa višnjama i sirom.
Danas ću meso iz juhe, rižu i paradajz sos.
Sutra planinarimo pa ćemo nešto u skladu s tim.
jučer roštiljs kajmakom i grčkom salatom
danas juha od poriluka i medvjeđeg luka, za glavno jelo piletina s medvjeđim lukom i zelana salata pomješana s rikulom i (pogađate?) medvjeđim lukom![]()
Juha, za muski dio pohano i pire.
Za mene piletina na naglo (sa africkim zacinima) i brokula na dva nacina (sa tahinijem, sa brusnicama i fetom).
Sasa, ljubim te u celo za ovog ottolenghija
Ta brokula je njegova. Pomijesa se zlicica tahinija, zlica maslinovog, 2 zlice limuna, sol, papar, cesanj cesnjaka i dodaje se po mrvicu vode do neke gustoce npr meda. Brokula se skuha (ja sam na pari kuhala), skuhana se prelije sa umakom. Posipa se sezamom. Predivno nesto.
I ima nade
Stariji mi je pojeo komad mesa sa ras el hanutom![]()
hvala. a ti afrički začini, to bi bilo ovo?
Ottolenhi je i moj novi guru. Tako jednostavne namirnice a tako divno ukusno.
ma pusti mene, smiješno mi je bilo kako zhang piletinu umače u afrodizijak, štoviše - španjolske mušice![]()
Posljednje uređivanje od cvijeta73 : 04.05.2015. at 10:10
Kupila sam avokado. Lijep mi je.
Dosad ga nikad nisam jela tako da bih trebala provjerene i fine recepte.
Guacamole je ziheraški recept, imaš masu recepata na webu. Npr. ovdje. Al ne možeš tu puno fulat.
Ja volim tople sendviče s avokadom. Narežem ga na cca 4-5 mm tanke šnite, složim sa šunkom i sirom na kruh i zapečem 10-15 minuta na cca 200 °C.
Ako bih htjela nešto pametnije, morala bih i sama malo googlatiRadila sam bila neki rižoto jednom, al zaboravila sam točno kako. Imam neku mediteransku kuharicu, mogu pogledati večeras, ako ne bude nekih dobrih savjeta.
Ponedjeljak: karfiol sa parmezanom, i tuna na naglo.
Za veceru sparoge-fritaja.
Upravo smisljam ostatak menija za ovaj tjedan.
Juha od teleće koljenice, lešo meso i salata
Jučer varivo od mladog boba i ječma, danas vjerojatno neko od brokule i tikvica. Na detoksikaciji sam od prvomajskih peka.
A za avokado moj omiljeni recept je salata s tunom - avokado, ljubičasti luk, dva tvrdo kuhana jaja, tuna (najbolja je ipak rio mare). sve nasjeckati na komade od ca pola cm, i začiniti limunom i maslinovim uljem. Nema kome se ne sviđa.
menidoduše, nisam probala ovako, al ne paše mi taj avokado nikako. il ga ne znam dobro ukomponirati. a nije da nisam probala
![]()
ja avokado obožavam, iako uvijek kažem da ću napravit guacamole, na kraju ga uglavnom potamanim žlicom onako iz kore
danas sam htjela artičoke, bob i grašak, ali nigdje nisam našla artičoke, pa će bit sve isto, samo bez artičoka
sutra ću mesnu štrucu sa feta sirom u sredini
Travnat??? Svašta osjetim u avokadu, ali travnatost ne
On je zapravo "egzotični" maslac, sam po sebi i nema previše okusa, ali jako je ugodan uz dodatak jače aromatičnih namirnica. Kažem, tko god je probao onu salatu gore, oduševio se i tražio recept.
Angie, ako je tebi avokado maslac bez posebnog okusa, onda se ni ne cudim da ne osjetis travnatost. Meni avokado nije sjeo cak ni u kombinaciji s cokoladom, tj. kakaoom, a svi znaju moju ljubav prema cokoladi
Mislim da u kombinaciji sa čokoladom/kakaom ni meni ne bi sjeo![]()
Avokadu se u slanoj kombinaciji mora ubaciti nesto da ublazi masnocu .
moze avokado ( gnjecen) -limnunov sok- malo maslinovog- ljutika sitno sjeckana ( ili luk)-paradajz ( sitno narezan )persin/ korijander
ili avokado ( gnjecen )- maslinovo- limun/ limeta- ribana kisela jabuka
meni je slatka kombinacija fina kao desert
avokado- med- zlicica kakaa ( miksano) + grcki jogurt na to , ne u to ( moze i sl. vrhnje , ali je lakse sa grckim jogurtom)
Posljednje uređivanje od sirius : 06.05.2015. at 13:29
Smrznuta banana, avokado, kakao, slatko vrhnje i malo meda. Sve smiksati i imas fini, kremasti sladoled.
Meni uz avokado definitivno ide neko svjezi okus, ne mogu si zamisliti slatko i cokoladu. Mozda me netko od prijatelja iznenadi pa se predomislim.
Ja sam radila i ovo:
http://www.coolinarika.com/recept/pi...ja-s-avokadom/
Nikakva senzacija, ali je fino.
Radila sam guacamole. Odlican mi je avokado.
vidjela žaba... pa radila danas pečeni luk, a pošto nisam imala oraha, jako je fino i s pinjolima.
netko je stavljao recept za leću, mislim Mojca, ako mi netko može brzo staviti link, ne stignem sada tražiti, tnx
Pohana teletina, pire, kupus, paradajz te bob&grasak sa mentom.
Baš ste bile brze i ažurne
Skuhala leću po svom, super je ispala, danas smo polizali lonac i tanjure![]()
rehab
nisam vidjela da si pitala, al ja radim ovako http://kuhanaipecena.blogspot.com/20...-lece.html?m=1
oooodlicno je!
Jučer Ceaser's salad, danas ću kotlete s rižom i zelenu salatu.