TNX Strike :heart:
Printable View
TNX Strike :heart:
tikica_69 možeš ali ne moraš ići na prvi UZV, ali im to moraš javiti. Ako ti je nezgodno zvati pošalji mail sa upitom gdje i kada trebaš doći, sestra Jasna će ti odgovoriti. Ja sam htjela ići na prvi UZV, no nešto je iskrsnilo, pa nisam. Sestra Jasna mi je rekla neka samo idem na UZV kod svoje gin. pa da javim je li sve ok. Njima je bitno da nema cista ili njima sličnih tvorevina. Ako ikako možeš ipak idi, tako da još možeš doktora pitati što te zanima i porazgovarati o terapiji. Meni je žao što nisam mogla otići.
loks imaš pp
Evo dogovoreno. 01.02 u 17:30 sam na UZV-u :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :DCitiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Bolje je otici na UZV ako ste u mogucnosti meni je bilo puno lakse kad sam upoznala doktora osobno.
Meni se isto nitko ne javlja vec mjesec dana,Zvali su me krajem 11 mjeseca da im posaljem sve nalaze i da se to ubrza zbog terpije i endometrioze i sad nista.M je ovaj put naravno stigla dan ranije,a ja se ponadala da ce zakasnit koji dan kao i uvijek...sve naopako...
Veliki pozdrav svima :love:
Prvi UTZV bi trebao biti 1.2.2010, punkcija planirana za 13.2.Citiraj:
pčelica2009 prvotno napisa
A ti?
E sad sam isto u dilemi jer mi u tom protokolu ne piše koliko čega moram uzimati; pretpostavljam da Decapeptyl ide po jedna dnevno a po koliko Menopura to ne piše. Piše samo općenito da nabavim oko 25-30 menopura i 4 kutije Decapeptyla?! :? Najbolje da ih pitam
Niste mi ništa odgovorile , šta mislite?Citiraj:
Suzanaab prvotno napisa
Decapeptyl 0,1 ti ide svaki dan po jedna injekcija, a za Menopur će ti reći tek na prvom uzv. Na taj prvi uzv sa sobom ponesi par Menopura da se odmah tamo možeš piknuti.
Draga Suzanaab,Citiraj:
Suzanaab prvotno napisa
piše ti da od kontracepcijskih tabletica možeš imati spotting, to je normalno i mnoge žene imaju spotting, nije zabrinjavajuće. Ja sam imala u jednom trenutku krvarenje lagano od Yasmine pilula.
Čak ti piše i u protokolu "ponekad se za vrijeme uzimanja tableta pojavljuju slaba krvarenja ili taman, krvav iscjedak. U tom slučaju nastavite sa uzimanjem tableta, a ukoliko je iscjedak obilniji nastavite sa uzimanjem po dvije tablete, do datuma predviđenog za uzimanje poslednje tablete, određenog u protokolu".
MOžda nisi trebala uzimati odmah dvije tablete nego ako je bio u pitanju samo spotting, uzimati kao što su u protokolu napisali samo jednu pilulu.
Za uzimanje jačih pilula, ja ne bih mijenjala u ovom trenutku anti-baby-pilulu nego nastavila bih s istima....
Što se tiče merionala, to sam ti odgovorila ranije......
Kopiram ti ponovo dio maila koji mi je sestra Jasna napisala a odnosi se na lijekove:
Potrebni ljekovi za terapiju:
-kontracepcijske tablete (2-3 kutije) navedene na uputama a može i LOGEST ili HARMONET
-Decapeptyl 0,1(ili Diphereline 0,1) 28amp (4kutije)
-Gonal F ili Menopure 75 oko 25-30 amp(moze se kupiti ili dokupiti u MB) ili Merional
Hvala draga Kaduna i Strike!
Meni piše : Gonal F ili Menopure 75 oko 25-30 amp(moze se kupiti ili dokupiti u MB) ali ne piše mi za Merional.
Ja sam iz Zg i jel netko zna gdje i kako mogu otići kupiti lijek u Mađarsku i dali mi se to isplati jer onda račun ne mogu prijaviti u poreznu prijavu? Ali s obzirom da i sam postupak radim u Sloveniji neznam dali bi mi porezna onda uopće uvažila i račun za lijekove jer mi je protokol od Slovenaca. Jeli neka razlika u kvaliteti između menopura i merionala?
gonal u Zg najpovoljnije za gotovinu --> 200kn/ampula
menopur u Zg najpovoljnije za gotovinu --> 140 kn/ampula
Merional u Mađarskoj u 01/2008 --> 75 EUR/10 ampula, cca 55kn/ampula
a piše i cijena za Menogon (Italija) --> 109 EUR/10 ampula dakle 73 kn/ampula
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...54ea1fa02eef3c
Da li se to tebi isplati, moraš sama izračunati, ovisi i o tome koliko povrata poreza ćeš dobiti od lijekova (15 ili 25 ili 35 ili 45%), moraš računati na cestarinu u HR, pa na vinjetu u Mađarskoj (mislim da ti treba), pa na gorivo koje ćeš potrošiti uz ručak koji ćete pojesti negdje na putu, etc.
Upiši si u pretražnik menopur ili merional ili menogon pa ćeš vidjeti što druge cure na to kažu.
Hvala na pomoći!Citiraj:
Kadauna prvotno napisa
Kako znate koliko povrata poreza će te dobiti? Ja sam zaposlena i imam dosta veliku plaću. Gdje to mogu saznati?
Sve isto kao i ti i KadaunaCitiraj:
Suzanaab prvotno napisa
A joj draga ima nas tri na punkciji 13.02. tikica, ti i ja superrrrrrrrrrrrrr da ću Vas upoznati.Citiraj:
Suzanaab prvotno napisa
A čudi me za logest kako ti se javlja spoting i ja ga koristim kao kontracepciju i nemam baš nekih specijalnih nus pojava jedino mi je mengač ovaj mjesec bio nešto manje obilan 1 i 2 dan ciklusa nego inače kada 1 i 2 dan bukvalno poplivam.
krivo sam napisala-punkcija je 13.3.a prvi uzv 1.3.Citiraj:
Zar de V u Mariboru ne određuje za svakog pacijenta individualno koju terapiju uzeti i u kojoj količini? To mi se zbilja čini blesavo. Pa ne reagiramo svi jednako na iste lijekove?!?!
Ja još u MB nisam došla do stadija odabira lijekova, ali znam da mi je Dr Reš na temelju postojećih dotadašnjih nalaza točno rekao koji lijek treba uzeti i točnu količinu, da mi na kraju ne ostane viška jer to i nisu baš jeftini lijekovi. Odnosno, ono što mi je ostalo je on otkupio tj umanjio mi konačni račun. Štoviše nakon punkcije si je zapisao u moj karton kakvu terapiju treba primijeniti idući put da bi rezultati bili bolji.
Na prvi UZV se ide tamo u Dom zdravlja gdje su i konzultacije?
Zaboravila pitati sestru Jasnu :mrgreen:
ja znam već kako reagiram na koje a pretpostavljam da on preporuči na konzultacijama koje injekcije kome najviše odgovaraju, a količina se određuje individualno na prvom uzv(cure ispravite me ako griješim-ovo pretpostavljam).Citiraj:
Strumpfica prvotno napisa
SUZANAAB - povrat poreza ti je 22% od cijene lijeka, pa izračunaj. Toliki ti je kod nas PDV. Ako kupuješ u Sloveniji dobiješ 8,7 % njihovog DDV. Možeš ga tražiti u roku 6mj. od kupovine lijeka u toj ljekarni u kojoj si i kupila.
TIKICA_69 na ultrazvuk možeš ići ili u ambulantu u Novu Vas ili u bolnicu, pa ako ti sestra Jasna nije napisala, pitaj ju.
Zadnjih dana vas vise pratim jer od proslog ponedeljka cekam odgovor iz Maribora i nadam se da cu ubrzo biti u postupku kod njih. Naime, dr.V mi je na konzultacijama u 10.mj prosle godine rekao da me drzi na stand by-u dok ne obavim FET u Zg i javim rezultat.Prosli ponedeljak sam im prema uputi sestre Jasne poslala mail i sada :raspa: .Nadam se da necu jos dugo.
Miss July, moram te malo ispraviti jer se na lijekove u Hr ne placa PDV. Od poslodavca se dobije obrazac IP iz kojeg se podaci unesu u Prijavu poreza na dohodak, unese zbroj racuna za lijekove i zdr. usluge i dobije iznos povrata. Postoje na net-u pripremljeni obrasci koji odmah sve izracunaju.
jel bio tko od vas kod dr v u beogradu,
TNX Miss July, nije mi napisala pa cu je nazvati ponovo :oops:
Cure jeste vi morale kupiti slovensku Vinjetu za put do Maribora ili se to može nekak izbjeći?
mi smo baš jučer razgovarali o vinjeti, ne znam da li nam je bolje kupiti tjednu (15 EUR) ali onda više njih ili mjesečnu (30 EUR) ili godišnju (95Eur)?
I mene isto ovo zanima. Pretpostavljam da ketty misli na dr. Vlaisavljevića, pa ukoliko netko nešto zna o njegovom radu u Beogradu neka napiše. Hvala.Citiraj:
ketty28 prvotno napisa
da na njega mislim, zvala sam tu poliklinku-bolnicu gdje radi, ugl narucit ce me za kraj treceg mj na konzultacije i prvi pregled i reci nam sta da donesemo ili ponovo napravimo i krecemo u postupak, koliko sam skuzila da se ne ceka dugo, cim me tako brzo narucuju na konzultacije.i sestra mi je rekla da smo u postupku cim povadimo sve potrebne nalaze, u sloveniji nismo ni probali jer se dugo ceka pa me zanima kako to da se ovdje tako brzo dodje na redCitiraj:
karla 1980 prvotno napisa
Nama je pričala jedna cura iz Beograda da baš i nije nešto, doktor je u Beogradu samo jednom mjesečno i da se baš ne isplati ići tamo,da je bolje u Slo,a i nemaju baš kvalitetnu opremu. I da se tamo ne čeka dugo.
Probajte se bolje raspitati
Budi oprezna ketty (ukoliko želiš baš kod dr. V.) jer koliko se ja sjećam da sam pročitala ovdje negdje na forumu da on dolazio u Bg. samo 1 ili 2 puta u 3 mj., nisam sigurna da je točno ali tako nekako je. Pa ako želiš baš kod njega ići provjeri još jednom. I javljaj nam novosti.
Evo Strike ima svježe informacije.
Ja sam ovo čula od dosta Srpkinja koje su prošle Jevremovu, a, kako se meni laički čini, nisu neki komplicirani slučajevi i u MB-u je to bilo iz prve - tipa mlađe, s muškim faktorom. Tj. da je, među ostalim, know-how i oprema laba ta koja radi tu ključnu razliku u korist MB-a.Citiraj:
Strike prvotno napisa
Cula sam i ja za BG...onima iz Slavonije je sigurno jeftinije ici tamo nego u SLO. Cula sam i za par koji ceka blizance iz BG, a postupak je zapoceo u SLO..kada cujem vise inf, javim vam jer i mene zanima.
Ja ne bih baš da zatrpavamo ovu temu sa potpomognutom u Beogradu-bolje ako vas zanima otvorite novu temu jer se opet gubimo u postovima.Ajmo se vratiti na vinjetu i prvi uzv u mariboru-nitko nije odgovorio curama.Bez ljutnje cure ali ovo sada je malo off topicCitiraj:
karla 1980 prvotno napisa
gdje na kraju trebamo ići???Citiraj:
tikica_69 prvotno napisa
Evo odgovora:
Tikica69, na prvi UZV se ide ovisno o tome gdje te sestra naruči - neko tamo, a neko i u bolnicu. Obavezno nazovi i pitaj.
Forumašica koja je pitala za vinjetu - mislim da se teško može izbjeći, mi smo nedavno probali i završili par puta u kukuruzištu i izgubili masu vremena. Inače, vinjeta se kupuje se na našoj granici ili u Sloveniji, ima i u onom shopping centru na kioscima i benziskima. Ali, ako ti se da tražiti, na jednom od postova forumaša "tatek", ne znam više na kojem pdf-u - vjerojatno Obiteljski kutak ili tako nekako - ima post o tome kako izbjeć vinjetu vožnjom po sporednim cesticama.
jel se mora kupiti ili netko je govorio o staroj cesti(nekako mi je to ostalo u sjećanju)Citiraj:
Suzanaab prvotno napisa
Zovi i pitaj, kad sam ja bila u postupku u 2007.-moj se išlo ili tamo, ili u bolnicu, ovisno gdje su vas naručili.Citiraj:
innna-hvala :*
ja sam u ponedjeljak u Mb pa mogu pitati :-)) ajoj, moram napraviti listu pitanja :lol: :lol: :lol: :lol: zaboravit ću polovicu...
Cure koje idete u Maribor, možete mi dati hitni info da li se shema zvanja za prve konzultacije kod dr. V promijenila? Prije godinu i pol sam zvala u ordinaciju dr. Magdalene ponedjeljkom od 15 i 30 do 19. Da li se to promijenilo, jer sad zovem, pa mi se javlja samo automatska sekretarica dr. Magdlaene?