I waltattoo ima super stvari, jeftinije od goo moo :)
Printable View
apricot, poslušala sam te i stavit ćemo pločice i na dio bočnog zida gdje neće biti elementi (kuhinja). keramičar mi je rekao da bi stavio na rub onu lajsnu plastičnu kao završetak, a čovjek u ferotermu kaže -nepotrebno. kaj sad? treba li to?
pločice sam uzela marazzi espana nova bp beige, ako ti to što znači. čak sam i lajsnu našla koja ide uz njih. e da, da li i na njih staviti bijelu fugu?
meni su lajsne ružne :-)
ali ih negdje ne možeš izbjeći
ovdje vjerujem da nije potrebno
da, ja bih stavila bijele fuge
u koje ferotermu kupuješ, tko ti je "striček"
nemam svog, ali do sad mi, je osim danas, uvijek bio isti, matija. jako, jako ljubazan, stvarno ga mogu pohvaliti. ovaj put je bila komplet druga ekipa, valjda sam došla u kontra smjenu, av.dubrava.
a idu li lajsne na vrh reda? jer prvo je mislio da to tražim
ne
to bi bilo baš ružno
ja idem u sesvetski i super mi je tamo
u sesvetama ima tako veliki izbor da se ja naprosto tamo ne snalazim. i baš sam jučer komentirala da sam sve što trebam našla upravo u ferotermu :)
znači onda bez lajsne bočne? popodne kreće lijepiti
da, ne treba ti nikakva
samo neka je lijepo završe
neka je ispod oličeni zid i neka se ne vidi žbuka :-)
ali neće ispod biti oličeno, krečimo nakon pločica!?!
ma normalno
pa nećeš ljepilom na boju
LOOOOL
nego da bude lijepo završeno
Postoji li mogućnost da se u prozor od aluminijske bravarije ugradi svjetlo? Onako, između stakala.
Na taj prozor nikad neće padati kiša, a bez obzira na taj prozor u toj je prostoriji taaaaaakooo mračno... :/
Znači, postoji li nešto što će imitirati dnevno svjetlo?
Mijenjam vrata u stanu i kako nebi bacili baš previše novaca tražim po netu i našla sam super vrata za ok cijenu.. Mene sad muči , znam da se vrata ako su preduga mogu rezati dolje, to nije problem, a dal se mogu rezati ako su preširoka? Recimo, meni treba širina 93 cm, da li mi vrata od 94cm ili 95 cm mogu poslužiti?
Boje za zid. Koje?
Jupol Gold, Dulux, već mi se miješa u glavi?
Sve sobe su u bojama i to baš onako tamne i intenzivne, ali nakon stolarije treba sve malati. S kojim bojama imate najbolja iskustva. Trebaju dobro pokrivati, biti ekološke i po mogućnosti i perive :-).
lane sam u baumaxu kupila neke neobične boje, oni mješaju. Sjajne su i perive, odlično prekrivaju. Boje su, sad ću lupit neke kao akrilne. Ono što je pokapalo okolo se gulilo kao neki film, nije onako praškasto.
E sad bi neku mat boju, onako baaršunastu/pudrastu za spavaču. Gdje mogu takvu naći?
dulux i caparol
obje imaju i onaj satin/silk look, da djeluju baršunasto
dobar je i jupol gold, imaju paletu sličnu duluxovoj
Bok,
unaprijed se ispričavam na upitu koji je, vjerujem, već bio postavljen ranije. Imamo u planu preurediti kuću i naprosto ne znam od kud početi. Ovaj forum čitam već neko vrijeme pa odlučih se uključiti.Zanimaju me vaša iskustva kao i znanje.Imamo neku ideju što bi htjeli ali iskreno nismo sigurni može li se to ostvariti. Što znači da nam treba arhitekta. Am I right? Radi li on troškovinik? Na koju cijenu , okvirno mogu računati? Radi se o prizemlju cca 100 m2. Ili to može napraviti netko drugi; građevinarac? Totalno sam zbunjena.
Duluxom budemo. Dali su mi paletu doma da si izaberem i već dva dana svakih pola sata mijenjam boje i nijanse, nikako se odlučiti, preveliki je izbor. Nisu mi to trebali doma dati, joj...:roll:
pretpostavljam da sam tebi pisala na mail :-)
ovako
troškovnike najčešće rade arhitekti koji i projektiraju
ali, recimo, ja ga nikad ne radim jer ga ne znam napraviti tako precizno kao izvođač
pa to prepuštam njima :-)
tako da sve ovisi o dogovoru
ako uzmeš projektanta, on ti u ponudi može dati i troškovnik (računaj na neke 3000 kuna samo za troškovnik)
građevinci ga ukomponiraju u svoje radove, ako dobiju osao
ako ne dobiju, naplate ga otprilike toliko
što se tiče projektiranja, ovisi o tome što ti treba
je li to iscrtavanje organizacijske sheme, dimenzioniranje namještaja, pozicioniranje struje...
ovisi, dakle, o nivou zahtjeva
cijene su jako rastezljiv pojam
pa u to ne bih ulazila
traži više ponuda pa odaberi tko ti najbolje leži i po cijeni i po senzibilitetu
Ta sam:)
Hvala ti puno.
Dakle, kako vec vise mjeseci poooooolakooooo i pomalo uredjujemo stan, u nekom trenutk je na red dosla i kupaona. Nakon pocetne odlucnosti da je cijelu preuredimo suocili smo se s ponudom i - odustali. Jednostavno previse novaca da budemo u "lijepoj" kupaoni, ova sadasnja funkcionira a ne kosta nas nista...
Medjutim, nisam u potpunosti odustala od nje, tj planiramo je makar malo srediti ali uz puno manji financijski izdatak. E sad, jedna od stvari koja me u njoj nervira su fuge. Fuge su bile bijele (polocice su neke lagano bez) i na zidovima bi ih htjela obnoviti da malo "posvijetle" kupaonu (sad su naravno sive) a na podu bi ih htjela potamniti jer uvijek izgledaju prljavo i musavo (i cijela kupaona inace izgleda otuzno zbog tih mat bez plocica koje su i na podu i na zidu skroz do stropa, totalno bezivotna kupaona). Jel se moze preko postojecih fuga nanijeti novi sloj fuge, ima neka procedura pripreme itd? Jel netko ima iskustva? Trebala bih to rijesiti prije nego nam zamijene radijator...
Nisam čula da takvo što postoji, ali za utjehu evo što ja radim, jednoj kupaoni imam svijetlo sive fuge, u drugoj nešto kao terracota. I jedne i druge periodično postanu tamne i ružne. Ocat i četkica za zube sve riješe. Ali, četkicu treba prethodno ošišati da dobiješ kraće, a čvršće dlačice. :)
A beživotnu kupaonu možeš razbiti detaljima u živim bojama, narančasta, mlada pšenica zelena... ima ih još, ovo su moji favoriti. :)
I ručnicima u živim bojama.
ne možeš fug masu na fug masu
možeš čeprkati staru, pa onda novu, ali to ti ne bih preporučila
radije iščetkaj varikinom, npr
uzmi onu kratku četkicu za čišćenje noktiju (bolje nego zubi) i rifljaj
oprat će se sigurno
i onda si možeš naručiti neke naljepnice pa staviti
ta svježa zelena bi puno napravila
i kupi ručnike u toj boji, odmah će se sve podići
i, ako ima mogućnosti, stavi policu neku malu i na nju cvijet, nešto samo lisnato i zeleno
a polica neka bude bijela i debela
i već će biti drugačije
i pročisti je od previše stvari, ako su kupaonski predmeti stavljeni u neke čaše ili košare... stavi ih u kutije, da se ne vide
ili košare s poklopcem
sve što je "nabacano" (ne - razbacano) natrpava i otužnjuje
Primjecujem da savjeti ukljucuju cetkanje, ja sam se nadala nekom rješenju u kojem dodje majstor i sve sredi u sat-dva :mrgreen:
Rucnici su sareni, wc cetka zelena. Većina stvari u ormaru a ove koje nisu cekam da nagovorim muza da zamijenimo policu pa da se ne prasi, biljke kod mene crknu u rekordnom roku pa ne bi jos jednu na savjesti.
imam osjecaj da ta kupaona bez radikalne renovacije nece nikad biti nego bezlicna :(
Razmislit cu da taj postojeći ormaric s nekom tapetom ili naljepnicom razvedrim, sad je sve bijelo ili bez ili ona grozno pozutjela plastika...
pa stavi nam sliku
Cure trebam pomoć!
U planu mi je urediti dječju sobu (pass: dječja soba), ali ne znam kako da ju organiziram. Naime, soba je 5,5m duga i 4,5m široka, ALI je većina u kosini, a visina zida pod kosinom je samo 50cm.
Jedino što je sigurno je da pod tu kosinu, u cijeloj dužini ide ormarić po mjeri (kao IKEA TROFAST) ili nešto slično ovome.
Za malu imam krevet koji trenutno koristi sin, samo ću ga prešmirglati i prefarbati - puno je drvi i kvalitetna izrada pa može poživjeti još koju godinu.
Najveći problem mi je krevet za mog velikog dečka. Htjela sam jedan od onih multifunkcionalnih povišenih kreveta (idealno bi bilo sa ormarom ispod) no kosina mi ne dopušta (eventualno neki manji, do cca 1,30cm). Čak sam razmišljala da krevet za malu stavim uz dimnjak (tamo gdje je sada ormar) prema sredini sobe, a onda taj na kat preko njega tako da mi uzglavlje od kata bude u ravnini sa dimnjakom. Problem ovdje je što je u cijeloj sobi jedan jedini prozor i kada bi krevet izvela na taj način zamračila bih ostatak sobe....uh.
Ne bih uzimala krevet na kat (iako mi je i to bila jedna od opcija) jer ću za 2-3 godine pregrađivati dio boravka i tamo napraviti još jednu sobu, pa da onda kupim krevet samo njoj, jer će njemu (u idealnim uvjetima) ostati ovaj koji sada kupim /napravim.
Ne znam više šta bi i kako. :gaah: POMAGAJTE :predaja:
I zanemarite nered...spremali smo se za more :oops:
evo, možda si nađeš nešto:
https://www.google.com/search?q=atti...iw=960&bih=548
Ja jos nisam uspjela rijesiti slobodni prostor u kutu wc-a iza vrata, koji bi trebao obuhvatiti odlaganje prljavog vesa (donji dio) i cuvanja cistih rucnika (iznad). Nastojim izbjeci da i ovo bude namjestaj po mjeri, jer je stvarno dosta skupa varijanta, ali mozda i na tom na kraju zavrsim, iako nemam pojma sto da napravim po mjeri. Znaci rjesenje bi trebalo biti maximum ovih dimenzija- sirina 60 cm, dubina 50cm a visina 187cm. Visina je ogranicena jer je iznad horizontalno postavljen bojler. Moze i manje, ali ne bas puno manje jer bi to znacilo gubitak iskoristivosti prostora (a svaki cm mi znaci jer smo u jednosobnom stanu). Da li je bolje su rucnici slozeni u otvorenim policama ili zatvorenim... Cak sam zapela i za ovu kosaru za rublje, al je skupa, ne znam vrijedi li tih novaca http://www.brabantia.com.hr/katalog/...e-selektor-40l
I da pohvalim ovaj bojler
Ariston velis, moze se montirati i horizontalno, tako da smo ustedjeli mnogo mjesta :)
http://www.fero-term.hr/slike.aspx?p...=1.599,00%20kn
ako moze preporuka za balkonske tende.
samo da zahvalim i da se pohvalim. gotovi smo s adaptacijom :) još samo pisaći stolovi sve ostalo je umontirano. Što se tiče one moje čokoladno vanilaste kuhinje kupili smo tirkizne hockere u ikei i super su sjeli. Hvala za ideju!
S2000,ima neka tema o košarama za rublje, pa su cure linkale ikeine ormariće koji imaju korpu za veš...
Pogledaj, možda to to odgovara
http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/10206246/
znam, to je ova, Da je bar 50 posto sira. Ovako je dosta uska, a na gornju policu mi ne stane ni par rucnika. Ako pak srednji dio prevorim u prostor za rucnike, onda ce mi samo jedna kosara biti premalo...
a možda da si sašiješ neke fora vreće za veš i okačiš sastrane?
mislim da ima i za kupit izgodnih stvari
Trebam savjet oko krovnog prozora. Dakle, mi su u tavanskom stanu u kući. Dječja soba ima 1 prozor, 1x1m na sjevernu stranu. I relativno je mračna, i po danu. E sad, mi bi stavili krovni prozor, no muči me zvučna izolacija. U dnevnoj sobi imamo Velux prozor, star cca. 10g, jedan od tada boljih modela, i sa "boljim staklom za zvučnu izolaciju". No, ipak, ako pada malo jača kiša, ne može se spavati u dnevnoj sobi, posebno ako si imalo osjetljiv na zvuk. Npr. cura se uvijek probudila kad bi počela kiša, ako bi slučajno zaspala tamo. Zanima me slijedeće: da li imate nekih novijih iskustva, da li su nakon 10g zvučne izolacije bolje? Da li se zvuk kiše manje čuje ako se stavi i roleta (u dnevnoj sobi imamo unutarnju i vanjsku tendu)? Ima li osim Velux-a neki bolji sustav krovnih prozora?
kada sve zbrojiš i oduzmeš nekako ti je najjednostavnije uzet po mjeri ormarić:)
Jako puno pvc prozora, prostor za vježbanje. Dosta sunčano pa će na proljeće i za ljeto trebati nekim roletama spasiti situaciju. Što je za takav prostor adekvatno, lako održivo i ne preskupo. Trebalo bi ih 20-ak.