ona od 320 cm dužine, u Italiji je oko 260 eura
ona od 520 cm, oko 450
od 820, manje od 700 eura
ona od 320 cm dužine, u Italiji je oko 260 eura
ona od 520 cm, oko 450
od 820, manje od 700 eura
Posljednje uređivanje od apricot : 09.08.2013. at 15:37
pa upišem Kartell scafalle prezzo
i sve dobijem![]()
pa to ti je uvjet za moju struku
ko i za operno pjevanje
:-p
Govorim talijanski, ali ipak trebam savjet.. Dakle, preuređivat ćemo stan za goste i od dnevnog ćemo napravit dnevni i kuhinju. Unutra je parket, jako očuvan, pa ga ne mislimo micat, i znam da apri uvijek govori da stavlja ljudima parket u kuhinje... Zanima me da li je potrebno prelakirat ga nečim posebnim... s obzirom da u toj kuhinji neću kuhati ja, nego gosti koji nisu dužni poštovat moj parket...
Evo samo da podjelim iskustvo . Da bi dobili dozvolu za adaptaciju i nadogradnju trebalo nam je punih 7 mj. od dana kada smo na općinu predali projekt. Uz napomenu da sam na svakom koraku ( općina i komunalno , osim vodne naknade) zvala redovito da uzmu nas slučaj , a na komunalno sam osobno dolazila 5 puta i vukla sve( od šefa odjela do referenta) za rukav da prije uzmu nas slučaj na obradu. U svakom slučaju racunajte da vam za papire treba minimalno godina dana ( plus vrijeme da arhitekt napravi projekt), o Zagrebu se radi.
sirius, dakle, ništa se nije promijenilo.... mi smo pred 8 godina čekali skoro dvije godine.
Kad smo prvi put došli na općinu pitati što i kako moramo učiniti, tri tete koje su sjedile u sobi su nam ispričale tri različite verzije, onda je ušla četvrta koja nas je izvukla na hodnik i tiho nam objasnila što zapravo moramo učiniti.
Na kraju nas je dopala referentica koja je preko 6 mj bila na bolovanju...
moj prazan zid čeka tu policu već 5 godina ,
od kako smo uselili
Ma sto bi se promijenilo , osim jos većeg kaosa zbog legalizacija.
da samo spominjem da su nam na komunalnom krivo naknadu izracunali , skoro duplo vise , pa sam morala pisati žalbu koju sam morala platiti i jos sad moramo čekati tko zna koliko vremena da nam grad vrati novac.
zakonski rok je 45 dana
ja nisam nikada tako dugo čekala, ali sam se zbog papira i maknula od "velike arhitkture" i prebacila isključivo na interijere
casa, ne znam što da ti kažem
možda da polakiraš brodskim lakom
ili da kupiš u ikei onu prozirnu tanku plastiku i staviš preko (ima mama još mali i odlično izgleda)
A da dignem parket i stavim pločice? Jel' ludo micat baš očuvan parket i stavljat pločice? Meni bi estetski bilo ljepše da je sve parket, ali ako mi se parket digne usred sezone....
e to sama moraš odlučiti
estetika vs. strah od dizanja parketa
Hvala, mislim da ću dizat parket jer da mi se digne 20.7. mislim da bih stvarno bila ljuta na sebe... ( Ao ovako ću vjerojatno zauvijek kad uđem tamo mislit kako bi bilo ljepše da je ostao parket)![]()
Casa, to je stan za iznajmljivanje ili za vaše povremene goste?
Iznajmljivanje
Da, onda kužim želju za plocicama.
Mi imamo takav raspored u kući , kuhinja i dnevni jedna prostorija sa izlazom na vrt. Trenutno imamo postavljen jeftini laminat, a kad ćemo preuredivati stavljam parket svuda i to bez specijalnih lakova. Nikad nije bilo toliko vode da bi se bilo sto dizalo u ovih 6 godina na privremenom jeftinom laminatu.
samo neka pojas pločica ne bude uži od 90 cm
da ne izgleda nakaradno
Posljednje uređivanje od apricot : 10.08.2013. at 07:30
Hvala...
fora su Goo Moo, virnut ćemo malo kad sve namjestimo
gdje da kupim nogice za krevet, visine 25-30cm
najbolje bi mi pasale od punog svjetlog drva (s godovima), ali moze i metalne
gledala sam ikeu, ali njihove su do 20cm (a 20cm su mi kutije visoke koje idu ispod kreveta)
eh da- jeftino!
radimo mali krevet 70x160cm
molim vas, treba mi preporuka majstora koji moze izbusiti rupu na zidu ( za napu).
problem je u tome sto su nam svi vanjski zidovi debeli 80 cm.
majstor koji nam radi kuhinju kaze da nema alat za to.
druga opcija je da napa ide u dimnjak koji se ne koristi. to mi se ne sviđa ( iz estetskih razloga).
Posljednje uređivanje od centar : 23.08.2013. at 21:51
@ centar
Imaš pp!
Posljednje uređivanje od carmina burana : 24.08.2013. at 22:50
Cure, molim preporuku za nekog dobrog parketara, a da nije skup. Parket već imam pa molim preporuku koji lak kupiti tako da onda striček parketar samo sve to montira, pobrusi i poiakira![]()
Fae ekološki (vodeni) lak se pokazao kao vrlo izdržljiv i lako se održava, jedino što je mat. Ako hoćeš visoki sjaj, onako kao prolivena voda, onda jedino dolazi u obzir stari dobri Chromoden. Upravo sam u tim radovima pa sam informirana. Inače, striček parketar mi je odličan (još k tome mlad i zgodan), ali toliko rasprodan da nema šanse preuzeti novi posao sljedećih mjesec dana, a ne znam koliko ti je hitno.
Hitno mi i je i nije. Radove bi radila i voljela da su gotovi do kraja mojeg GO - do 23.09. - nije nužno, ali to je nekakav okvirni plan. Uređujem 2 spavaće sobe i u jednu (dječju) bi stavila parket (imam prastari, a nekorišteni parket, još u kutijama zapakiran), a dok ne riješim pod ne mogu ništa drugo
Znam da tražim "5 do 12" ali sam u prvotnom planu imala stavljanje laminata i tek me jučer mm podsjetio na taj parket...
Ako nije tajna koliko računa ruke?
apricot, poslušala sam te i stavit ćemo pločice i na dio bočnog zida gdje neće biti elementi (kuhinja). keramičar mi je rekao da bi stavio na rub onu lajsnu plastičnu kao završetak, a čovjek u ferotermu kaže -nepotrebno. kaj sad? treba li to?
pločice sam uzela marazzi espana nova bp beige, ako ti to što znači. čak sam i lajsnu našla koja ide uz njih. e da, da li i na njih staviti bijelu fugu?
meni su lajsne ružne
ali ih negdje ne možeš izbjeći
ovdje vjerujem da nije potrebno
da, ja bih stavila bijele fuge
u koje ferotermu kupuješ, tko ti je "striček"
nemam svog, ali do sad mi, je osim danas, uvijek bio isti, matija. jako, jako ljubazan, stvarno ga mogu pohvaliti. ovaj put je bila komplet druga ekipa, valjda sam došla u kontra smjenu, av.dubrava.
a idu li lajsne na vrh reda? jer prvo je mislio da to tražim
ne
to bi bilo baš ružno
ja idem u sesvetski i super mi je tamo
u sesvetama ima tako veliki izbor da se ja naprosto tamo ne snalazim. i baš sam jučer komentirala da sam sve što trebam našla upravo u ferotermu
znači onda bez lajsne bočne? popodne kreće lijepiti
da, ne treba ti nikakva
samo neka je lijepo završe
neka je ispod oličeni zid i neka se ne vidi žbuka![]()
ali neće ispod biti oličeno, krečimo nakon pločica!?!
ma normalno
pa nećeš ljepilom na boju
LOOOOL
nego da bude lijepo završeno
Postoji li mogućnost da se u prozor od aluminijske bravarije ugradi svjetlo? Onako, između stakala.
Na taj prozor nikad neće padati kiša, a bez obzira na taj prozor u toj je prostoriji taaaaaakooo mračno... :/
Znači, postoji li nešto što će imitirati dnevno svjetlo?
Posljednje uređivanje od Amalthea : 28.08.2013. at 13:57
Mijenjam vrata u stanu i kako nebi bacili baš previše novaca tražim po netu i našla sam super vrata za ok cijenu.. Mene sad muči , znam da se vrata ako su preduga mogu rezati dolje, to nije problem, a dal se mogu rezati ako su preširoka? Recimo, meni treba širina 93 cm, da li mi vrata od 94cm ili 95 cm mogu poslužiti?
Boje za zid. Koje?
Jupol Gold, Dulux, već mi se miješa u glavi?
Sve sobe su u bojama i to baš onako tamne i intenzivne, ali nakon stolarije treba sve malati. S kojim bojama imate najbolja iskustva. Trebaju dobro pokrivati, biti ekološke i po mogućnosti i perive.
lane sam u baumaxu kupila neke neobične boje, oni mješaju. Sjajne su i perive, odlično prekrivaju. Boje su, sad ću lupit neke kao akrilne. Ono što je pokapalo okolo se gulilo kao neki film, nije onako praškasto.
E sad bi neku mat boju, onako baaršunastu/pudrastu za spavaču. Gdje mogu takvu naći?
dulux i caparol
obje imaju i onaj satin/silk look, da djeluju baršunasto
dobar je i jupol gold, imaju paletu sličnu duluxovoj
Bok,
unaprijed se ispričavam na upitu koji je, vjerujem, već bio postavljen ranije. Imamo u planu preurediti kuću i naprosto ne znam od kud početi. Ovaj forum čitam već neko vrijeme pa odlučih se uključiti.Zanimaju me vaša iskustva kao i znanje.Imamo neku ideju što bi htjeli ali iskreno nismo sigurni može li se to ostvariti. Što znači da nam treba arhitekta. Am I right? Radi li on troškovinik? Na koju cijenu , okvirno mogu računati? Radi se o prizemlju cca 100 m2. Ili to može napraviti netko drugi; građevinarac? Totalno sam zbunjena.
Duluxom budemo. Dali su mi paletu doma da si izaberem i već dva dana svakih pola sata mijenjam boje i nijanse, nikako se odlučiti, preveliki je izbor. Nisu mi to trebali doma dati, joj...![]()
pretpostavljam da sam tebi pisala na mail
ovako
troškovnike najčešće rade arhitekti koji i projektiraju
ali, recimo, ja ga nikad ne radim jer ga ne znam napraviti tako precizno kao izvođač
pa to prepuštam njima
tako da sve ovisi o dogovoru
ako uzmeš projektanta, on ti u ponudi može dati i troškovnik (računaj na neke 3000 kuna samo za troškovnik)
građevinci ga ukomponiraju u svoje radove, ako dobiju osao
ako ne dobiju, naplate ga otprilike toliko
što se tiče projektiranja, ovisi o tome što ti treba
je li to iscrtavanje organizacijske sheme, dimenzioniranje namještaja, pozicioniranje struje...
ovisi, dakle, o nivou zahtjeva
cijene su jako rastezljiv pojam
pa u to ne bih ulazila
traži više ponuda pa odaberi tko ti najbolje leži i po cijeni i po senzibilitetu