Missixty - evo, kad se već nudiš - odmah slijedi pitanje... :-) Kako (i koliko) ste platili konzultacije? U eurima ili krunama? Primaju li kartice ili keš?
Mi idemo za dva tjedna na konzultacie, pa vas možda i "uhvatimo" za postupak ;-).
Printable View
Missixty - evo, kad se već nudiš - odmah slijedi pitanje... :-) Kako (i koliko) ste platili konzultacije? U eurima ili krunama? Primaju li kartice ili keš?
Mi idemo za dva tjedna na konzultacie, pa vas možda i "uhvatimo" za postupak ;-).
E da! Još pitanje friškim povratnicima iz Praga. Obzirom sam već prije čula divote o mjenjačnicama i "povoljnim" konverzijama u Pragu, planiram krune kupiti kod nas u banci. ali nemam pojma koliko... Idemo gore za vikend, pa me zanima koliko cash-a treba otprilike za klopu, cugu, kavicu i javni prijevoz, za ugodan vikend u Pragu?
Naravno, uvijek za slučaj hiće imamo kartice... ;-)
Tnx!
Ni kod nas više nije povoljan tečaj, a recimo da za otprilike 960 kn dobije se 3000 kruna, po meni je too dosta, a uvijek se može nadoplatiti (ili ostane za drugi put). Konzultacije su 100 eura i može se platiti u eurima ili krunama.
Lua:heart:
Đurđa~~~~~~~~~~~:heart:
vidim da je sada kuna dosta pojačala u odnosu na krunu pa je najbolje mjenjati gore eure u krune...glede mjenjačnica pitajte Mirnu za preporuku, nama je rekla za jednu u centru i fakat je uvijek imala najbolji tečaj...
u klinici je bolje platiti u eurima...
cijene u Pragu za klopu, cugu, kavicu i javni prijevoz su manje više zagrebačke pa sad vidite koliko vam treba za vikend...
za dućane(bilo Bila ili Albert za hranu ili neki od mase shoping centara za krpice) bi preporučio plaćanje karticama jer je dobar tečaj...
moja trudnica je ok...muče je mučnine,umor,pospanost, ali ostalo je dobro...
~~~~~~~~za prvu ovogodišnju prašku forumsku trudnicu :)
Milivoj, kada si zadnji put bio u zg? Koje zagrebačke cijene - kaj se tiče prijevoza, u zg nema tramvajkarte za 6 kuna već jaaaako duuuugo!:lol:
Tnx svima na seedy odgovorima! Mirni onda nosimo euriće u cash-u, a za ostalo bumo vidli...
I da... :klap: na trudničkim mukama!:mrgreen:
(samoo ludi MPO-ovici mogu se veseliti svakodnevnim mučninama i ostalim "čarima" rane trudnoće ;-))
Cure jel u pfc i hotelima za smještaj primaju kartice?
točno, tako mi treba kad copy/pastam a ne čitam...karta je točnije oko 5,5 kn a ZG koliko znam oko 10kn...mislio sam više na kave, pive i klopu...
je upravo tako...luckasti MPOvci vesele se stvarima koje su ostalima "koma"...:)
Nadopunjujem Milivoja-takodjer je isplativo kupovati u Tescu,voda im badava,sokovi 100%,cips(zdrava hrana :lol:),Becherovka jeftinija nego drugdje(kao suvenir)...
Tesco robna kuca par stanica od Namesti Republiky odlican odjel sa priborom za stanovanje i kucanstvo..
PFC ne prima kartice.
Ok,hvala Lua toliko da znam.
Dugo te nije bilo,vidim da str krenuli početkom godine.Ako hočeš napiši nesto o tome.
Pozdrav svim trudnicama najviše Praškim Milivoji,Marijakr i drugima ako ima.
Milivoj, ma skužila sam! Samo se malo šalim... Sve jasno!
Olea kaj se tuče plaćanja karticama u hotelima - pazi! Kad sam surfala i tražila smještaj u Pragu naletila sam na dosta praških hotela koji ne primaju kartice, il ne primaju sve kartice. Preporučam nakon odabira hotela, a je prije book-iranja provjeriti na stranicama hotela koje kartice primaju!
milivoji pozdrav trudnici! :-)
ovih dana jedva stignem sve pročitati na forumu , jer i na poslu mi je ludnica i opet obilazim bolnicu.....
prolaktin mi je opet bio izvan ref.granica, ali ovaj put samo malo i to samo jutarnji, ali moja dr na endokrinologiji se sada našla u bezizlaznoj situaciji. svjesna da nemam vremena odgađati postupak, opet htjela bi provjeriti taj prolaktin zašto stalno varira oko gornje granice i na kraju me naručila za hospitalizaciju da me pošalje na MR hipofize.
već sam odgodila postupak za siječanj, na veljaču. sad sam opet pitala Mirnu da odgodim za ožujak.
joj, ne znam ni sama više ništa.....
kao da nesvjesno odgađam jer se bojim neuspjeha.:-(
iako imam 100% povjerenje u kliniku, kao da nemam u sebe.
Patuljchica hvala na savjetu.
M arta draga samo hrabro bolje da napraviš što dr predlažu pa čes onda na postupak.Vjerujem da se tako osječaš i da si se obeshrabrila ali nemoj izdrži još malo.Razmišljaj da če sve biti ok i tako će i biti jer misao je tako snažna da toga i nismo svjesni.Znam da je lako reći i sama sam nekada jadna i bezvoljna zbog svega toga,ali brzo se trgnem i vjeruj mi sve izglada bolje.Pusa draga uz tebe smo.
hvala na ohrabrenju olea.
ma valjda mi je došlo neko loše vrijeme, al kako se kaže nakon kiše ide sunce. tako se i ja nadam da će doći bolji dani.
pozdrav svim pražanima i sretno! :-)
đurđa, missixty :klap:
Draga m arta hvala ti od srca. Ja nisam svaki dan tu, ali vas budno pratim i radujem se svakom novom plusicu kao da je moj.
Takodjer sretno tebi, patuljcichi i djurdji76...i naravno kome god treba. Mozda nekoga od vas i sretnem gore :)
Ispricavam se ako sam offtopic, ali na onom odbrojavanju nikako ne mogu pohvatati tko gdje ide
Lijep pozdrav svima.
Zanima me veza donacija i krvni grupa ja idem na donaciju js i mislila sam da mi odgovara samo moja krvna grupa ili O ali su mi javili da to nemora tako bit da moze bilo koja grupa.
Pa molila bih vas koje ste bile na donaciji da mi odgovorite Sela,Durda 76.
pretorija, naravno da odgovara ili tvoja ili muževa krvna grupa (moguće su i kombinacije to dvoje, al mi se čini da većinom traže muževu, iako ne znam zašto). Ali odgovor bilo koja-ne stoji.
pretorija draga,mislim da uvijek biraju krvnu grupu ili po tebi ili po tvom partneru
Hvala vam na brzim odgovorima, da donorkina grupa odgovara mom muzu a ne meni samo je rf naravno razlicit.
Ja sam nekako mislila da se gleda vise moja krvna grupa ali izgleda da nije tako.
Gleda se muževa krvna grupa da bebac ne skuži jednog dana da mu otac nije pravi biološki otac. Savjet doktorice je da djete to netreba znati.
Naravno ja govorim o donoru sjemena a sad ovo za j.s bi trebalo biti isto
Tako su i meni rekli kada sam išla na inseminaciju donor da gledaju da bude muževa ili moja krvna grupa,a da može i 0.
Cure jel znate da može biti i 0?
kada smo mi bili B krvne grupe nije bilo pošto smo i ja i mm ista krvna grupa B samo različiti (+ i -) rekli su nam da može od donora biti 0?
Zanima me jel to točno?
olea, kod vas može biti donor 0, kao i dijete, krvne grupe se naslijeđuju, zbog toga se i to gleda kad se traži donor, među ostalim nasljednim faktorima: http://www.plivazdravlje.hr/aktualno...rupe.html#4642
hvala mare.ako se krvne grupe nasljeđuju kako onda donor može biti 0 ako smo ja i mm B,a dijete bude 0 od koga je onda krvnu grupu naslijedilo?
Možda zvuči glupo ali nije mi jasno?
Na gornjem linku su navedene moguće kombinacije gena kojima se naslijeđuju krvne grupe, možda link nije najjasniji, ali princip je taj da npr krvna grupa B nosi gene B i O, znači križanjem tih dviju grupa moguće je dobiti dijete krvne grupe B ili krvne grupe 0 (B0xB0=B ili 0), isto je kad su oboje krvne grupe A. Kod kombinacija A i B opcije su veće-ili dijete A ili B ili 0 ili AB. Kad su oba roditelja krvne grupe 0-ona nosi na sebi samo gene za 0 (00) i dijete može biti samo 0. Npr, druga svojstva: boja očiju-plava boja je recesivna i ako su oba roditelja plavooki-dijete može imati samo plave oči. Znači, naslijeđivanje: dominantno i recesivno, isto je i za boju kose, valovitu ili ravnu itd.
ok jasno mi je zato oni kod donacije i gledaju krvnu grupu i druge osobine donora visina,težina,boja kose,oči....
pozdrav
Pozdrav društvo!
Evo mene sa uzv. Danas sam 16 + 3 i bebac je super. Lamace sa rukicama sve u šesnajs, sve živo se vidi, brojali smo prsteke, kralješke a sljedeci put idemo na organe :). Jako dobro napreduje i po tim nekim velicinama uzv sam dva tjedna u prednosti sa terminom poroda i velicinom bebe. Nisam se udebljala ni deku i veli doktor da to baš niš ne skodi. zadnji put kad smo bili bebac je imal prekrizene noge i danas opet tako da nismo vidli spol al nema veze, bitno da je velika i zdrava. E sad ja baš o sebi nemam neke dobre vijesti, posteljica mi je od pocetka jako nisko i vec se je trebala dici ali ništa, ne mice se. Za sada imam umjereno mirovanje al ak se za cetiri tjedna ne digne morala budem jako paziti a carski mi ne gine!
super marijakr za bebača,što se posteljice tiče pazi se i bit će sigurno sve u redu
Bravo za malu mrvicu! A ti mi zvucis kao super-cool trudnica, tako optimisticno i zadovoljno. Samo i ostani takva, a sa posteljicom ce biti sve ok, ja iskreno vjerujem i to ti od srca zelim.
Samo se vi pazite i mazite, i biti ce sve pet :love2:
Lijepe vijesti,drago mi je da je sve ok,bebica napreduje.Ne brini se posteljica će se dignuti samo se ti čuvaj i polako.
Pusa i pozdrav tebi i bebi.
Hvala curke!
marijakr...ma super znači mala bebica prekriženih nogica sjedi i čeka.....baš slatko,pravi mali bećar,ma za spol je sasvim nebitno.Draga bit će dobro i s posteljicom,ali sve jedno pazi se i u svakom pogledu koristi to svoje stanje....mislim i na ljenčarenje ma sve ti je dopušteno.
marija, super da je s bebicom sve kak treba:klap:
đurđa, kako viroza?
Curke jel neka od vas pila utrogestan za regulaciju ciklusa...koliko ste dana pile?
jutros malo bolje,nemam temp ali osjećam da se polako vraća,ma bit će dobro
Đurđa ne daj se...pozdrav ti!