Mi smo se u utorak vratili sa konzultacija iz PFC. Obećala sam da ću se javiti i napisati svoje iskustvo, možda pomogne nekome novom da se odluči.
Putovali smo avionom iz Venezie. Karte su nas koštale 20 eura, ali gledala sam da sada koštaju nekih 70. Ta low-cost linija vozi subotom i utorkom, pa smo i mi ostali toliko gore

. Barem smo vidjeli Prag i naučili sistem javnog prijevoza.
Preko Mirne smo dogovorili da nas g.Simo pokupi na aerodromu i odveze u hotel Belvedere gdje smo odsjeli. Tamo nas je on prijavio na recepciji, dao nam kartu grada i sve objasnio, gdje jesti, što vidjeti, gdje kupovati... Noćenje nas je izašlo 47 eura na noć sa doručkom.
U ponedjeljak smo imali konzultacije sa dr. Lazarovskom. Klinika je u istoj ulici kao i hotel pa je vrlo lako naći ulaz. Pozvoni se na ulazu i prizemlju haustora se nalazi klinika. Tamo nas je dočekala Mirna na recepciji.
Doktorica je super, meni i suprugu je objašnjavala što i kako punih 90 min. To mi je bilo osvježenje. Čim je pogledala nalaze i prošle stimulacije, odmah je uvidjela propust kod prošlih postupaka. Lijepo mi je sve objasnila, što znači da potpuno shvaća moju problematiku.
Jednom rječju oduševila me je

Rekla mi je da je za mene idealan postupak FET, ono što naravno ne mogu dobiti u Hrvatskoj. Čak postoji mogućnost da kod punkcije radije odluči odmah zamrznuti zametke umjesto transfera, zbog nedovoljne debljine endometrija. Vidjeti ćemo. Stimulacija će biti sa Gonalima Cerotidom, uz Estrofem.
U postupak ulazim za cca 1,5 mjesec. Jedva čekam. Tamo sam se tako lijepo odmorila i nauživala, da jedva čekam ponovno otići gore...
A na postupke sam se već navikla pa mi nije neki preveliki stres, jedino ono iščekivanje bete me ubije svaki puta.
Od treme sam potpuno zaboravila pitati kako izgleda punkcija kod njih. Da li mi netko od vas može to napisati? Da li daju anesteziju ili samo sedative, gdje se radi i da li moram imati svoju spavaćicu?
Oprostite što sam u postu pisala stvari koje ste vi već tisuću puta napisali, ali to je za one nove praške mame i tate

. I meni je puno pomoglo kad bih sve što mi treba pročitala u jednom postu.
Sve što vas zanima pitajte, može i pp.
Sretno svima