samo ti plutaj i hladi se, brzo će jesen.
Printable View
samo ti plutaj i hladi se, brzo će jesen.
curke, mi smo se vratili! bilo je odlično! Nia je pravo uživala, obožava more, obožava kupanje, ničeg se ne boji! je da po prvi puta u životu doslovno nisam odmorila ni 5 minuta, ali sam uživala ko nikad do sada! :zaljubljen:
Ares, Tibi dječica se predivna! :zaljubljen: koliko malih beba na ovom našem pdf-u, pa to je prekrasno!
sinoć smo tek stigli, a ovih dana počinjem polako raditi, igrom slučaja krećem ranije! no Niuška je u sigurnim rukama.
trebati će mi malo vremena dok sve pročitam, pa vam sada samo šaljem veeeeeeeeliku pusu svima! :heart:
danas je 3 godine kako je moj mali sinčić otišao na drugi svijet! i ne mogu reći da mi je dan lagan, ali ova moja mala mrva ne da mi da budem tužna. jer kao da osjeti kad mi dođe teško, pa dok se igra pusti igraču pogleda u mene i kaže mi "didl, didl, didl" i čvrsto me stisne za ruku! jednostavno se čovjek mora smijati i biti dobro!
anđele moja mali, vole te mama, tata i seka :heart:
bzara:love2:
Drago mi je da uživate i da nisi puno tužna...Nia je tvoje novo sunce!
Bzarice draga šaljem ti veliki zagrljaj. Ljubi Niušku, jedva čekam da nam napišeš još malo kako se kupala i uživala, a i na par slikica se ne bi bunili :*
Bzara :love2::heart::heart:
ej...drage moje....čitam vas stalno...nisam htjela kvarit raspoloženje....al sad vidim da nisam jedina....latika, maj.....toliko previranja osjećaja, raspoloženja....tome na taj način nikad neče biti kraja. ja imam osječaj kao da još niti nisam pronašla naćin da svoju anđelicu pustim tamo di joj sada i je mjesto. guram toliko nusproblema da valjda niti ne stignem pa stalno nešto . zbunjujem i sebe i sve oko sebe. netko je spominjao tetovažu...i ja sam na to pomislila, ali ima već dvije....bilo bi imalo previše. ali sam brzo nakon poroda....kupila srebrni privjesak...pločica na kojoj je curica (iz profila) kose ispletene u pletenicu, pognute glavice i sklopljenih ruku-moli. prije mjesec dana smo išli na svatove i maknula sam taj lančić i stavila neku obleki-prigodnu ogrlicu. vračala sam se iz auta mijenjat nakit....jer to nisam bila ja, nešto mi je falilo i nisam bila potpuna.
maloj laili sam čestitala....koksy....drži se!!! svim trudilicama, majčicama i svima ostalima...puno pusa.
TREBAM VAŠE MIŠLJENJE!!!!! ja u borbi sa svijim beštijama (ešerihija i enterokok u endocerviksu).....završila sam prije 10 dana terapiju penbritina i gentamicina u venu.....za tjedan dana imam kontrolu. jučer sam išla po uputnice...nije bilo mog prim ginekologa već zamjena. pitala sam ga za mišljenje. reko mi je da on nikada nebi liječio bakterije (koje su crijevne) na brisu i da gubim vrijeme što neidem u postupak. ostala sam zbunjena i razočarana općenito svime..i njime i sobom i cijelom mojom situacijom. reko mije i da nikad neću dočekat čisti bris i da ako sam već sad primila tu konjsku terapiju da sam trebala ić u postupak....a ako te bakterije prouzrokuju neku upalu da je to onda slučaj za infektologa a ne ginekologa.
i da ako ne vjerujem nikome.....nek slušam sebe.....ajme, kako da se slušam...kad više ništa neznam!!
recite mi svoja mišljenja.
zrinkičjoj draga, ti dokotri...nekad bolje da šute....ne znam što da ti kažem,pisla sam ti da sam imala e.colli i riješila je se, ali ja bi isto išla prvo se toga riješiti onda krenuti dalje.
ja imam takav lančić, sv.Ante i anđeo i non stop ga nosim, ama baš na sve, i isto tako ako ga skinem nisam svoja...Citiraj:
vračala sam se iz auta mijenjat nakit....jer to nisam bila ja, nešto mi je falilo i nisam bila potpuna.
bzara :love2:
zrinkič ja ti stvarno neznam nista o tim bakterijama u endocerviksu, ja sam svoje izljecila koje su bile u cerviksu i nikada mi niti jedan doktor nije predlozio da radim dalje pretrage. na tvom bi mjestu mozda potrazila jos jedno strucno misljenje! meni je dosta ginekologa reklo da bi 90 % trudnica da im se urade brisevi imalo neke bakterije, te da se oni cesto u slucaju da se nesto lose desi kao kod nas vezu za bakterije jer nemaju cesto drugo objasnjenje. al u svakom slucaju u sljedecoj trudnoci ces se sigurnije osjecati ako se rjesis svih bestija. sretno i stvarno se nadam da ces nam se ubrzo javiti sa dobrim vjestima :-)
a sto se tice osjecaja vezano za nase anđele ... stvarno sve zavisi od dana do dana, nekad super pa sutra opet tuga zesca, i tako to valjda treba biti ....dat ce i nama Bog nadam se utjehu i drugo dijete koje ce to sve ublaziti...
klarita kad je tebi onaj bitni pregled jel u 7 il 8 mjesecu?
zrinkic moram ti reci da sam i ja totalno zbunjena po tom pitanju pa ne znam hocu li ti ista konkretno moci reci. ovdje gdje zivim procedura je sljedeca, papa test se obavezno radi jednom godisnje, a sto se tice mikroorganizama uradi se prvo ph-test koji ocituje da li postoji upala ili ne. zatim se bris pogleda odmah pod mikroskopom i ako nema nista neuobicajeno time se zavrsava. Kada procitam sta sve cure od briseva rade, tacno sam poslije nikakva, jer moj ljekar kaze da je to nepotrebno. ne kazem da je njegovo misljenje ispravno, ali i drugi ljekar nije nista drugacije radio. pitala sam ga zasto mi ne pogleda da li imam streptokoke ili sta ja znam koje sve bestije, rekao mi je da ukoliko nema upale svako lijecenje antibioticima samo bi poremetilo svu floru, jer bakterije su uvijek prisutne, bitno je samo da su u balansu:-x Uz to obdukcija posteljice nije pokazala nikakvu upalu.
U toku trudnoce su jednom mjesecno ispitivali tu ph vrijednost, uvijek je bilo sve ok. No nikada nisam saznala sta je bilo sa bebom, sve je u redu, ali moje andjelice nema. Nisam se pomirila sa tom dijagnozom, ali jesam prihvatila. A nemam pojma kada u sljedecu trudnocu. Muz i ja smo se ovaj mjesec tek uspjeli malo opustiti, ali kada pomislim da sam mozda trudna (sto 99% nije tacno) sva se pocnem tresti. Znaci, jos je preprepre-rano.
latika u ovaj petak, petak.....nalaze dobivam poštom!
klarita nadam se da ces nam u petak javiti dobre vjesti~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~: heart:
Joj cure ja sam u problemu...
Evo sad bila kod dobre frendice, danas je saznala da je trudna. Ali...ima 36 godina, dvoje velike djece, jedno do 8 drugo od 16 i urodene probleme s kraljeznicom zbog kojih su joj nakon drugog djeteta rekli da vise nebi smjela biti trudna jer bi se moglo dogodit da zavrsi u invalidskim kolicima...
Osim toga ni ona ni njen muz nisu ni zeljeli jos jedno dijete, paze se ali eto, izgleda da je kondom puknuo..
I naravno, ona ozbiljno razmislja o abortusu. A ja nemam pojma kako bi joj mogla pruzit ikakvu podrsku, a sad ju treba vise nego ikad. Nitko ne zna za T osim mene i njenog muza koji ce ju podrzat sta god ona odlucila. Ali bojim se da ja necu...ne mogu... A i ne znam, ako i napravi AB, dal cemo ikad vise moci biti dobre, razumijete me zasto, sigurna sam... Ne mogu to podrzati za nikoga! Osim mozda ako je stvarno njeno zdravlje toliko jako ugrozeno. Sutra ide kod dr. opce prakse popricati koje su joj opcije al bojim se da ce i na najmanji znak zabrinutosti doktorice ona odluciti prekinuti T.
Ja sam je sad uvjeravala da ce sve biti ok, da ce mirovati cijelu T, da cemo joj svi pomagati, i njeni klinci su vec veliki pa nema toliko brige oko njih ali djelovala je kao da to nije bilo ono sto je zeljela cuti...
Napominjem, ona je osoba koja ce ici samnom na porod ako MM nebude doma, dakle nije mi bilo tko, volim je, svaki dan smo zajedno i uvijek sam se trudila dati joj do znanja da se moze osloniti na mene kao sto je dokazala da se ja mogu na nju.
A ne znam kako cu protiv sebe...
evo i ja se pridružujem "beštijomrscima" : imam streptokok u endocerviksu ( što će reći onaj dio cerviksa okrenut vaginalnom dijelu -koliko sam skužila), dr kaže da se to ne liječi ako se ne radi o trudnici ( jer spada u normalnu floru), ako da - uzeti preventivno antibiotik iako je se vjerovatno neću riješiti, a pred porod ponoviti bris jer se prolaskom kroz cervix beba može zaraziti i zaraditi pnumoniu ili sličnu boleštinu i potrebno je opet uzeti antibiotik ; svi drugi brisevi su mi ok,
- što se tiče postupaka i briseva teško da ćete tu bilo što moći napraviti ako vam mpo dr zahtijeva briseve; ono što je najtragičnije što su svi ti nametnici teško iskorjenjivi tako da mogu potrajati mjeseci dok se istrijebe i za par tjedana se opet mogu vratiti; čini mi se da sam čitala da se vani ti brisevi uopće ne rade prije mpo; tko će ga znati :-x
- koksy mislim da je na nekoga tko u startu ne želi još jedno dijete jako teško utjecati; ja sam imala sličnu priču ali nisam toliko bila bliska sa tom ženom : pila je antibiotik ( koji se dokazano pije u trudnoći) a nije znala da je trudna s trećim djetetom, otišla kod jednog starog ginekologa koji ne preporuča pijenje ikakvih tableta u trudnoći, on joj je predložio pobačaj zbog možebitnih posljedica na fetus i ona je to odmah napravila, bez da je pričekala uzv ili bilo kakvu drugu pretragu; od početka nije željela to dijete, ni ona ni muž; meni je to rekla kad je sve bilo gotovo tako da nismo imale priliku ni porazgovarati, ali ona je sama sa sobom bila načisto-nije imala nedoumica da je to ipak moglo biti živo i zdravo dijete....nekako razmišljam da je odluka na tebi, ona ne mora biti nužno "kriva" osoba, možda voli djecu više nego netko drugi, voli tebe, strah za vlastito zdravlje je prevladao..iskreno vjerujem da će joj biti žao ako to napravi a nije sigurna u svoju dijagnozu a posebno kad ti budeš nunala svoje djetešce...predloži joj fizijatra, ortopeda ili nekog trećeg koji će potvrditi dg od prije ( ako postoji veza sa trudnoćom i porodom), CR ili nešto treće,uopće ne mora biti strašno :kiss: ( moje mišljenje vezano uz pobačaj u braku je konzervativno: ako ne želiš više djece štiti se, osim ako se ne radi o bolesti bebe ili majke , ne priznajem pobačaj iz razloga "nismo više htjeli djece" ; s druge strane tko sam ja da preispitujem i mjerim tuđe odluke? )
Mandy, moram priznat, koliko god to glupo zvucalo, da ce ona samnom na porod a ne MM samo zato jer se nadam da bi tako dobila zelju da zadrzi bebicu.
koksyteško je nekom reći što da učinim ti izričito imaš svoje mišljenje koje je isto kao kode većine nas. Ona već u sebi ima sumnju i jako je teško takvu osobu uvjeriti u suprotno. Ja poznajem jednu osobu koja je isto u mladosti napravila abortus sa tadašnjim momkom(danas mužem) i mm joj to ni danas ne zna,a sada imaju sina.Nikad joj ništa nisma rekla ali više nikad nismo iste, jednostavno o nekim stvarima više s njom ne razgovaram.
koksy......ja mislim da moja anđelica nije htjela na zemlju....ja sam dala sve od sebe!!! ovo je sad malo kontra. ja bi isto reagirala kao i ti...vjerojatno bi bila i ljubomorna jer je trudna i ljuta jer ne želi dijete a ja ga nemogu tako olako dobiti .dijete je došlo s razlogom....ali samo ona može odlučiti i dat za to dijete sve ili ništa. mislim da je na tebi da ju pustiš da sama odluči....ti ju možeš u tome podržat ili ne. ja razumijem da se boji.....šta će žena u kolicima moći pružiti troje djece.....a opet može sve završit dobro. nek napravi onako kako ona osjeća. mi razmišljamo drugačije...ali nesmijemo osuđivat druge, moja kolegica iz osnovne škole je krenila sada s menom u Petrovu......uglavnom na hsg-u su joj rekli da iskontrolira madež na vaginanoj usni....ima 2 mjeseca od toga....na prvom pregledu u Petrovoj...ide naredni ciklus u postupak...ali menga kasni...jer je dijagnoza....melanom. i rečeno joj je da nastavi s postupkom........da joj kažem da neide....šta da joj kažem! tu sam uz nju šta god ona odluči.........jer sa svakom odlukom će se jedino ona stvarno morati nositi.
Mene muci sto ja ne mogu njoj, kao prava frendica rec "tu sam uz tebe bez obzira na sve" jer nisam. Isto tako ne bi mogla zivjeti sama sa sobom kad nebi probala odvratiti je od AB-a. Jasno mi je da je odluka samo njena ali bojim se da, ako to napravi, nas odnos vise nikad nece bit isti. A zivi preko puta mene...
Pitanje je i hoce li i ona razumjeti zasto ju ne podrzavam, znate i same da netko ko nije izgubio dijete ne moze znati kako je to. Ne bi ju zeljela izgubiti, divna je osoba i prijateljica i iako se ne poznajemo jako dugo, tek koju godinu se druzimo, ipak je smatram jednom od najbliskijih a pretpostavljam i ona mene posto je jedino meni rekla da je trudna. A to mi stvara dodatni pritisak.
koksy, jedna stvar je ne podržavati osobu, a nešto sasvim različito ne odobravati čin na koji se ona odluči.
Ti joj naravno možeš reći svoje mišljenje, pokazati razumjevanje, ali i podršku za drugačiju odluku.
Ali ne zaboravi, to je njezin život, njezina odluka, koja nema aspolutno nikakve veze sa tobom, niti si ti za nju odgovorna.
koksy draga, znam da to nije bas jednostavno situacija. bila sam u skoro istoj kao ti sada. jedna meni jako bliska i draga cura (zena) je cim je doznala da je trudna, (imala je curicu prije toga) odlucila napravit pobacaj. kad je ona to meni rekla, ja sam se zgrozila.. neznam meni je to nesto.rekla sam joj svoje misljenje o tome, ali isto tako sam joj rekla da sam uz nju kako god ona odlucila. a sta sam drugo mogla? .... uglavnom,ja sam neka 2 tjedan vec znala da sam trudna ( prvi put). i ona je ipak odlucila da ce ga napravit. narucila se u ginekologa koji to radi. .. i spletom okolnosti, ja zavrsim u bolnicu, imala sam spontani... i po izlasku iz bolnice, nekoliko dana se nismo ni cule, ja ju nisam mogla nazvati da vidim jel to "sredila" a nije se ni ona javljala. ja sam mislila da je 100% "obavljeno".... sada da ne duzim, ipak nije pobacila , rekla je da joj je bilo tesko zbog mene, kao sa sam svoje izgubila a tako sam ga zelila a da ona svoje ubije.... i da, rodila je..blizance.. decke.. joj sta su divna dica.
eto, mozda i toj tvojoj prije bude dovoljno da bude s tobom na porodu da se predomisli. nadam se od srca da hoce
Koksy prvo da ti pošaljem veliki HUG...jesi još tu?? :heart:
Slažem se sa Sirius, ne bi se trebala osjećati odgovorna za njenu odluku, iako ja djelim apsolutno isto mišljenje kao ti u vezi abortusa i maltene mi se gade ljudi koji se odluče na njega. Pogotovo je teško ako je to neka bliska ti osoba kao što tebi jest. A apropo bolesti, nije lako ukoliko je osoba zaista bolesna, i meni su doktori govorili da mi stanje nije najbolje (2 teške operacije na srcu i dubokovenska tromboza) i da ću jedva imat normalan život, pa eto, držim se nekako. Stvari nisu nikad crno-bijele.
Nedavno sam imala sličnu situaciju, poznanica, sa kojom se uopće ne poznajem dobro, me zvala i molila da joj pomognem odlučiti dal da abortira ili ne, jer je na double ili triple testu, ne znam više, dobila jako jako loše rezultate. Mene to sve skupa toliko uzrujalo, užasno sam se osjećala, najviše me uzrujalo što me kontaktira u vezi takve odluke a ne želim uopće slušat o abortusima i sličnim stvarima. Rekla sam joj svoje mišljenje, nisam htjela osuđivati niti napadati, jer znam da joj nije bilo lako kad me je zvala (iako ne znam gdje joj je pamet bila da mene zove a zna moju situaciju i moje mišljenje na temu), ali sam bila jasna i ne suzdržana u svojem viđenju situacije. Hvala Bogu ohrabrila se i rekla da će čekati do amnio koja je onda pokazala da je sa bebom sve dobro i evo je sad ima termin 2 tjedna prije mene. Možda je baš mene zvala jer je znala za sigurno kakav će odgovor dobiti a i sama se tako osjećala, pa je trebala samo da je netko pogura - iako mi je rekla da će abortirat ako rezultati amnio ne budu OK.
Nemam savjet, ti ćeš napraviti ono što moraš. Možda će je porod Doriana stvarno trgnut i podsjetit koliko je prekrasno donjeti na svijet još jedno maleno ljudsko biće :heart:
Cure pusa svima, mi smo dobro, idemo u ZG u utorak i onda se ja više ne vračam u Podravinu jer mi je preriskantno nakon 30 tjedna biti tu, Ante će ići svako 5-6 dana održavati. Špirić raste ko šparoga, pada ko kruška jer je naučio trčati a nema još kontrole, meni sijede samo izrastaju. Roza i on nisu normalni više od silne ljubavi, on se probudi ujutro pored mene, onda se iskrade iz kreveta i ode leći pored nje, zabije jedan palac sebi u usta jedan njoj i opet zaspe, za nevjerovat. A meni je već počela nestrpljivost, ne mogu dočekat da ih bude dvoje :zaljubljen:
:zaljubljen:vidjet ćeš, predivno je!!!:zaljubljen:
koksy, po tvom pitanju potpisujem sirius...ako se stvarno slažete u svemu drugome i jednostavno ste "kliknule" onda ne vidim razloga da ne nastavite svoje prijateljstvo bez obzira što ona odlučila...
pročitala sam njegdje jedan jako dobar citat, ne mogu se sada sjetiti gdje pa ne znam točno od riječi do riječi kako ide, ali je nekako otprilike ovako: "Tek kada obućeš moje cipele i vidiš kako je, onda možeš suditi o mojem životu!"
Ma znam da sam to sve previse osobno shvatila, al trudna sam, trebam rodit svaki cas a ona prica kako ne zeli svoje dijete. Jos kad se sjetim koliko zena tu na potpomognutoj ima a i na nasem pdf-u koje bi ubile za to da zatrudne...
Jucer je ona pricala sa svojim muzem pa cu danas ja s njom da vidim sta su odlucili, iako je on jucer bio bas nesto posebno dobre volje.
Ne mislim ja prekinuti kontakt s njom samo zato sto ce ona mozda abortirat ali znam da ce mi ostati gorak okus u ustima, i koliko god to sebicno zvucalo, mislim da imam pravo na osudu, svoju osobnu, kao majke andjela, sto ne znaci da cu joj to reci ali ce to svakako ostaviti veliku mrlju na nasem prijateljstvu. Mozda bi ja trebala pokusati biti veca osoba, pokusati se, kako kaze Boxica, staviti u njene cipele, mozda bi mogla da nisam trudna trenutno ali sad ne mogu, koliko god razmisljam o tome od sekunde kad mi je rekla.
Jesam ja sebicna i egoisticna? Sama sebi zvucim kao da se svijet vrti oko mene i stvarno ne znam kako da se iskljucim iz toga i shvatim da se to dogada njoj a ne meni.
koksy uopce nisi sebična, nemoj tako razmisljati. imas svoje misljenje o tome, tako se osjecas i gotovo. za mene osobno je svako dijete Boziji dar i nebi mogla podrzati nekoga da to uradi, da je neznam tko, rekla bi mu svoje misljenje, malo ga pokusala odgovoriti ali nebi radi te osobe mjenjala svoj stav. i naravno da bi se nastavila druziti sa njom al bi iskreno rekla sta mislim o tome. iskreno se nadam da ce tvoja prijateljica ostati zdrava i roditi bebaća. drzi se.....
koksy nisi sebična, trudna si! ;-) jednostavno sada neke stvari primaš više k srcu nego bi trebala...
a što se tiče usporedbi sa ženama s potpomognute mislim da to nema smisla...jer to ne znači da je ona sad "uzela" nečije dijete pa eto jedna ženica s potpomognute nije ostala trudna jer je dijete dobila tvoja frendica...možda ovo nisam baš super sročila, ali nadam se da me razumiješ...eto netko do djece dolazi lakšim, a netko težim putem
što se tiče osude, naravno da imaš pravo, a sad hoćeš li joj to reći ili ne, to je tvoja tj. vaša stvar...
draga koksy, mislim da je tvojoj prijateljici potrebna podrska u svakom slucaju jer je odluka koju mora donijeti preteska. pogotovo ce joj podrska trebati ako abortira pa bude kao i mi, slomljena mama andjela. ona, ako sam dobro shvatila, ima itekako opravdan zdravstveni razlog za ab. sve mi mame andjela imamo isto misljenje o ab-u, ali moramo biti svjesne da nisu svi u istoj situaciji kao mi. kao sto smo dosta pisale o tome kako je u nasoj okolini vrlo malo onih koji nas mogu shvatiti u nasoj boli, jer to nisu prozivjeli, tako je i mamama koje odluce abortirati - mi nismo te koje ih mogu razumjeti. ali i bez da razumijemo nekad možemo biti uz njih. bar sam ja uvjerena da je tako. zato bih ti savjetovala da joj iskreno kazes da ju ne mozes podrzati jer su tvoji osjecaji u toj situaciji preteski, da cekas svoju bebicu i da, barem zasada, ne mozes biti ta na koju ce se ona osloniti. slazem se sa curama kad kazu da su te dvije situacije nepovezane, tvoja i njena prica nemaju veze jedna s drugom. ali ti imas potpuno pravo ne sudjelovati u necemu sto te opterecuje, rastuzuje, ljuti i slično :love2:.
uzivaj u svojoj trudnoci i ne opterecuj se emocijama koje su ti sada teske. a i mislim da bi nju moglo slomiti nagovaranje okoline, jer nije njena odluka ''samo tako''. oprosti ako sam negdje nesto krivo shvatila pa moje rijeci nemaju smisla ;-).
Sorry želja što moram ovo napisat, ali neće bit kao mi koliko god to njoj bilo teško. Mi smo svoje bebe izgubile silom, a ona se svoje možda odrekne svojevoljno. Nema tu ničeg istog, jer da sam mogla birat svoje se djece ne bi odrekla po cijenu vlastitog života.
Ja sam možda pre oštra ali mislim da svatko ima pravo na svoj stav čak i na osobnu osudu, i jest teško joj je bit u cipelama, ali ona je sama te cipele obukla i ima ih priliku skinuti ako želi.
Moja naj frendica je velika zagovarateljica abortusa. Nisam se naravno nikad posvađala sa njom nit je mrzim, al te teme se ne dodirujemo jer em ona zna moej mišljenje i zna da je meni to prebolna tema, em ja apsolutno ni s kim ne želim u takve rasprave ulazit - vi'š da sam se i sad ođe iznervirala - izvede me iz takta uopće pomisao. Već sam 5 svojih beba vidjela na UZV dok su te trudnoće bile tek gestacijske vrečice, več i tad meni su sva moja djeca imala lica i postojala su.
Ne želiš apsolutno ni sa kim ulaziti u takve rasprave, ali ipak osuđuješ druge. Uopće te ne razumijem, jer je to apsolutno protivno Kristovom učenju. A i ja govorim iz pozicije osobe koja je izgubila dijete. I ne, ne osuđujem ženu koja razmišlja o abortusu jer su joj život i zdravlje ugroženi.
želja, lijepo si napisala post.
toj zeni je sigurno tesko, al se slazem sa rozom da joj nemoze biti kao nama jer mi nismo same odlucile da nasa dijeca ne zive i da nisu sa nama:-(
a smatram da je itekako protivno nasoj vjeri podrzati nekoga da ucini teski grijeh i da odbaci zivot, na kraju krajeva sve mi nosimo tezak kriz, pokopale smo svoju dijecu i mislim da svatko ima svoj kriz i da ga treba nositi.
netrebamo osuđivati nikoga niti imamo pravo na to ali svakako imamo pravo podrzati ili nepodrzati ovkav cin.
Sorry što upadam u ovu raspravu, ne znam je li itko javio, ali postali smo još jednom roditelji!!! 23.06.2011., Maša nas je malo iznenadila brzinom, sve je bilo u redu, samo ćemo se malo rijeđe javljati :)
Curka je bila velika 3620, duga 53!!!
Puse svima, nastojati ću se malo ozbiljnije javiti!!
http://forum.roda.hr/threads/66186-m...dila-ma%C5%A1u
Naravno da znamo! Uživajte u sreći!
znali smo mi za malu Mašu...:klap::klap:
koksymislim da što god ti njoj rekla ako je ona jedno odlučila ti je nečeš moći odogvoriti.I nisi sebična...a jednostavno o nekim stvarima sigurno više nećete moći razgovarati kao prije. I njoj neće biti isit osijećaj kao nama ako to odluči ali iskreno se nadam da neće, iskerno, dijete je Božji dar!
Idem cure na selo, pa sutra za Zg ...kiss
Mala Laia mi za Mašu već nazdravili više puta! Nek ste nam došle doma izljubi malenu i javi kako napredujete :* http://forum.roda.hr/threads/66186-m...dila-ma%C5%A1u
n.grace ne da mi se ovdje ulaziti u ikakvu raspravu a ni inaće na ovu temu, ne jer sam nesigurna u vezi svog mišljenja, nego jer imam čvrsto izgrađen stav i averziju prema nazovi Pro Choice kampanjama; a Krist tj. Kršćanstvo apsolutno osuđuje abortus, malo prolegaj Bibliju pa onda pričaj o Kršćanstvu i Kristovu učenju. Ja tu ženu sigurno ne bi vezala za stup srama i gađala pomadorama, al da imam pravo jasno i glasno reč da je abortus ubojstvo imam.
A mi ljudi ćemo uvijek nači "dovoljno dobar razlog" da opravdamo svoje postupke, bila to kičma il trenutno loše financijsko stanje itd.
eto, to i ja mislila reći. dakle, koksy, ako se ne osjecas ugodno kraj tvoje frendice zbog njene odluke, reci joj to. iskrenost je najvaznija u prijateljstvu. odnos ce vam sigurno biti kvalitetniji budete li obje znale sto tocno ona druga misli. a ti ces biti mirnija, sto je sada najvaznije za tebe.
roza, kuzim. i meni je gestacijska vrecica vec bila sav moj svijet. kao sto rekoh, mi mame andjela imamo isti stav o izgubljenim bebama i o ab-u. pa tako i ja. ali da se svaki dan pitam: ''kako oni imaju dijete, a ni ne vole ga, a ja ne? kako je mogla napravit ab, a ja se godinama mucim i kad napokon uspijem, izgubim?'', ne bih mogla dalje živjeti. a niti ne vidim smisao u tome. mogu odvojiti price drugih parova od svoje price.
imam jednu prijateljicu koja je kao cura napravila ab i danas jos uvijek pati zbog toga, kaze da joj je to bilo najgore iskustvo i da nikad nikom ne bi pozeljela da to napravi. a odluka jest bila njena. u tom smislu kazem da i one, koje su napravile ab, pate.
ma, u biti, dosta tih prica o drugima, pusa tvojoj bebici :heart:
evo nase mala laie!!! odi na cestitamo! lijepo te je opet citati!:-D
Lijepo te molim da mi se tako ne obraćaš. Vjerovala ili ne, nisi jedina koja ima pravo govoriti o Bibliji ili Kristu.
Te žene su u dovoljnoj agoniji i bez ičije osude. Gledano očima vjernika, one će za sve odgovarati pred Bogom. Ne treba im tvoja, moja ili bilo čija osuda. O tome govorim.
Razumijem koksy,da ti je teško čuti da se netko tako premišlja,ali smatram da je roditi ili ne isključivo pravo individue i ničiji tuđi posao.Mislim da bez obzira na svoja jaka osjećanja nemaš pravo ih nametati nekome drugome. Tko nije izgubio ili doživio nepravdu neće isto razumjeti,dakle suviše je tražiti to od ikoga. Osobito u ovako teškim situacijama.To što smo mi proživjele nikoga se ne tiče,kao što se nas ne tiče ničiji život.Svatko svoj križ ima,mi izgubljenu djecu,netko bolest,netko ima sve pa je nesretan...tko zna što je najteže,vjerovatno svakom njegovo?
Ne mislim da je uredu uopće se miješati u bilo čiji izbor ili osuđivati na bilo koji način,konkretno govorim o abortusu.Nisam nikakav vjernik i ne mislim da nas Krist čeka sa packama za učinjeno,mislim da svak odgovara dovoljno sam pred sobom za svoje postupke i osude ako ima savjest,ako nema niti će mu naša osuda ili kritika nešto značiti.
Općenito ne iznosim svoje mišljenje prečesto,mislim da je tako bolje. Nisam sve niti pročitala o dotičnoj kolegici,ali izbor treba biti samo njezin jer ona mora živjeti sa njime,sa djetetom,zdrava ili bolesna.I nitko nema pravo reći ništa,osim ako se ne bude skrbio o njoj i djetetu,dakle direktno živio taj život,a i tada odluka je na onome tko riskira,rađa,bude bolestan itd.
Žene uz sve najbolje namjere odrediti se može samo vlastiti život.A nekada niti to.Dakle draga koksy normalno je da te ovako nešto pecne(i mene i sve nas vjerujem),ali tvoje izgubljeno se ne može vratiti pa da sve žene na svijetu nikad više ne abortiraju,niti im ti/mi možemo odrediti da moraju rađati jer smo mi osjetile bol nepravednog gubitka. To je i sebično i neprevedno od nas.
Najbolje je zaželjeti joj sreću sa njenim izborom. I shvatiti da te se nikako ne tiče i da nemaš o tome šta misliti,ne sekiraj se i misli na svoje dijete.
Također.
sandra23........potpisujem svaku tvoju napisanu riječ.
koksy....ni ti ni mi neznamo šta je najbolje, ja nekad ni sama za sebe.....ne opterećuj se...pusti neka ona i njen muž odluće o tome jer oni će se s time i nositi, ne ni ti ni mi ostale. ja nemam djece, imam jedan pokušaj i jednu anđelicu nakon muke i muke.......ne osuđujem ju zbog abortusa, imam svoje mišljenje o svemu tome, ali to nije moj život.
nemojte da ova rasprava izgubi smisao i rasplamsa se u nedogled. koksy....ako joj nemožeš reć svoje mišljenje ili ona tebi i da to tako prihvaćate...možda i niste tako dobre.
Evo zavrsit cemo raspravu jer imam divne vijesti! Rodit ce bebu!! :-D
Bila je danas kod svoje doktorice koja joj je dala zeleno svjetlo, mislim da je na odluku najvise utjecao njen muz koji se strasno veseli bebi.
Ja sam se nadala da cu danas rodit al ovo mi je jos vise uljepsalo dan! :-D