Stranica 30 od 95 PrviPrvi ... 2028293031324080 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,451 do 1,500 od 4725

Tema: Kako se nositi s gubitkom djeteta i što dalje 4

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj klarita2 prvotno napisa Vidi poruku
    boxicai ovdje sretan imendan!

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

koksy????? ima li šta?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

koksy ~~~~~~~~~~~~~~~~za brz i lagan porod te dugoočekivani susret koji će vratiti boje

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj klarita2 prvotno napisa Vidi poruku
    koksy????? ima li šta?~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~1
    Jedno veliko NISTA! Bas sam se nadala da ce danas jer je MM-u i meni 12 godina sto smo zajedno ali nista od toga. Dorian vjerovatno ceka da tata bude doma pa mozda krene za vikend.
    Hvala vam na vibricama i sto mislite na mene iako sam ja sad dosla u onu fazu kad mislim da cu vjecno bit trudna

Minogue avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Koksy, još samo malo...držim fige da sve prođe brzo i u redu

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Ma taj mali ko da ne zna da ga već godinama čekamo i sad kad je tu pred vratima malo nas drži u neizvjesnosti - objasni ti njemu da mame anđela nemaju strpljenja! Mi čekamo, lupkamo prstima i logiramo se na forum svako 10 minuta

Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

KOKSYYYY jel ima kaj?? jesi otišla?

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

ja gledam face, pa ovdje a on čeka i čeka....

Ares avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

[Q
    Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    Ares gdje to idete pod borove? mi još uvijek tražimo mjesto...
    Na Lošinju smo, uz gotovo sve plaže ovdje je borova šuma, samo trebam razmisliti koja bi nam bila idealna, jer s tako malom bebom ipak moram misliti na sve...jedva čekam...

koksy ima li novosti?

Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Uh sve ste vec pitala isto ali moram i ja
    Koksy jel ima sta novoooooo

Tibi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

koksy ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    puse svima

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

MM danas dolazi pa se nadam da ce ovaj vikend krenut, jer ako nece malac ce morat pricekat iduci vikend
    Jadna moja susjeda je vec tjednima u stand by poziciji, spava s mobitelom i samo ceka da joj javim da je auto upaljen i da krecemo
    Eto, bila sam 100% sigurna da cu rodit ranije, sutra je 3 tjedna otkad je sluzni cep otisao, ja sam otvorena, imam laznjake ali nista...Moje malo lijeno musko je odlucilo da me zeza vec sad... Sven je isto nestrpljiv ali iz sasvim drugih razloga, on ne moze docekat da rodim pa da opet mozemo igrat nogomet

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

koksyajde, brzo ćete vi na nogomet...a ja nekkao imam osijćeja da će to biti ovaj vikend!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

koksy~~~~~~~~~~ da sto brze dođe i prođe porod
    ja od jucer muku mucim sa stomačnom virozom, uzas tako me iscrpljuje da samo lezim

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

I eto, docekala ja muza, doso on jucer jedva hodajuci, ukocio mu se zivac u vratu, ne moze glavu pomaknut, bio na hitnoj, dali mu injekciju i nista, danas ga cijeli dan masiram al vrlo malo mu je bolje...I ako me sad i ulove trudovi nikakve koristi od njega jer nema sanse da vozi. Jos k tome je tipicno musko tako da, osim oko Svena, moram skakutat i oko njega A znate muske, njih cim nesto zaboli bacaju se u krevet i samo jaucu...
    Jos mi je k tome rekao da ga nervira sto me svako malo nesto zaboli i on svako malo pomisli da je krenulo i nek mu vise nista ne govorim dok nebudem 100% sigurna da je to to
    Bitno da njega nervira, meni je bas super

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

joj koksy morat ćeš se na brzinu poroditi i vratiti doma izmasirati čovjeka i skuhati mu i oprati

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    joj koksy morat ćeš se na brzinu poroditi i vratiti doma izmasirati čovjeka i skuhati mu i oprati

Mislim da bi bilo najbolje da rodim doma da nebi Sven ostao gladan uz bolesnog tatu...
    Iako mi je vec sad jasno da ce se dijete najest hrenovki i pastete ta 3 dana kolko me nece bit

Ma grozna sam, jos ce ispast da mi je muz sonjo neki...Dobar je on, al stvarno, kad je bolestan, bila to lagana temp. ili nesto jace bas postane dijete silno zeljno paznje... Sreca pa je rijetko bolestan...

maj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Jos mi je k tome rekao da ga nervira sto me svako malo nesto zaboli i on svako malo pomisli da je krenulo i nek mu vise nista ne govorim dok nebudem 100% sigurna da je to to
    E draga Koksy, bas me nasmija
    Tipicno za muske, njihova je briga najveca. ma hajd sta je trudnoca devetog mjeseca naspram njegove nervoze :D

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Koksy, reagira kao i svaki muški mozak. To je normalno i znamo mi to, ali lakše je kad se požališ. Bit će on super kad zatreba, sad se malo mazi, neka ga.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

koksyprvo žao mi tvog muža jer znam kako je kad ukoči vrat...ajme...i nije za šalit se i nijem mu lako koliko god oni bili kao mala djeca...Tako da što da ti kažem, trpimo ih uviijek ali trpe i oni nas.. evo malo vibre ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ne smeta mene sto se on jada da ga boli nego sto ga moram tjerat doktoru, danas je popio Ketonal za bolove i sad ga od njega boli zeludac cijeli dan, sto je opcepoznata nuspojava tih prejakih tableta, i ja mu nudim caj, jogurt...bilo sta da mu pomogne al on ne zeli nista, rade lezi i trpi i onda i mene iznervira jer si ne zeli pomoc i jer mi stvarno nije od nikakve koristi a i Sven se toliko veseli tom vikendu kad tata dode a ovaj nije sposoban za nista ovako bolestan.
    Sven 5 puta bolje podnosi bolest, njega lakse uvjerim da uzme lijek nego ovog "starog konja"...

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

koksy imam takovg jednog doma...tjedan dana ga bolilo uho, kuka mi po kući a kad ga pošeljem dr vrati se za pola sata jer je gužva!!!!i na kraju ode privatno i plati 120kn za običan glupi pregled...pa da poludiš...!!!tako da suosijećam s tobom...
    a za vrat: meni pomoglo u pola bočice jane uliti rakije i otopiti dva lekadola i masirati + deep heat jer ako je ukočen živac treba grijati.

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

joj ja se danas tako lose osjecam, cijeli dan samo placem, tako mi fale moji anđeli da me sve boli od te cežnje za njima.
    u cijeloj trudnoci sa njima sam mirovala i pamtim samo premjestanje od kauca u kuhinji do ugla u dnevnom boravku... u petak me uhvatila stomacna viroza pa sam opet zavrsila na tom kaucu u kuhinji i na uglu u dnevnom, i svi su se filmovi vratili kako neki PTSP, sve skoro isto cak mi je i mama dolazila pomoci bas kao i u trudnoci, sve isto samo njih nema vise pa se piam hoce li ikada prestati ova bol, i opet se upitam pa zasto Boze iako znam da je takva sudbina...
    u mom dvoristu zivi petero male dijece od 1,5 godine pa do 5 godina i uz svu moju tugu to mi je ponekad kao dodatno ulje na vatru, gledat ih, igrat se sanjima, slavit njihove rodjendane a znati da sa svojom djecom to nikada necu moci....
    uh bas mi je danas dan kad sam vam se morala izjadati....

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

latika

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

latika, bit će lakše, s vremenom.
    Da li će prestati? To je individualno, ali ne vjerujem da može ikada potpuno nestati. Meni nije.
    Nastaviš živjeti, može se i mora se, ali nikad više ista osoba kao prije. Sjećanje ostaje i neka ostaje. Takvo je moje iskustvo.

maj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

latika
    ja vec neko vrijeme gutam u sebe pa i neke obaveze koje pritiscu, stalno odlazem, jer se ne osjecam sposobnom nizasto. no par zadnjih dana me toliko pritisce knedla u grlu i postaje sve veca da me i prsa polako stiscu. izgleda da mi je ustvari tlak otisao gore. stvarno ne znam kako da covjek pocne normalno funkcionisati i malo se smiri.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj mandy prvotno napisa Vidi poruku
    Ha ha na kraju će tako i bit, tendit će ona svo troje

Latika drži se, mogu zamisliti koliko teško mora biti svaki dan viđati djecu na dvorištu, uf. A ptsp sigurno imaš kao i sve mi ovdje. Proći će i ovo razdoblje i doći malo bolji dani. Pusu ti šaljem.

Minogue avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Latika

Potpisujem cure. I ja mislim da nikad neće potpuno prestati, ali s vremenom će biti lakše. Mora biti lakše...

Kad imam loš dan, kao danas, ja razmišljam kako će mi sutra biti lakše, kako se sutra neću ovako osjećati...i kako će proći još 7 mjeseci i od toga ću biti odmaknuta cijelu godinu dana. Preživjela sam, jača sam. Možda je glupa strategija, ali meni pomaže.

Drži se i pokušaj zaokupiti misli i ruke nečim.

Maj

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

koksy to se on pokočio da ti makne nervozu i brigu :D

Roza kako je,kad je termin.

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Uf nije još ni blizu, polovicom 9, možda i krajem, beba nešto kaska za zm. Načekat ću se ja, al ajde bar smo se 3 tromjesečja dočepali!

andjelak avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno roza

samo ti plutaj i hladi se, brzo će jesen.

bzara avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

curke, mi smo se vratili! bilo je odlično! Nia je pravo uživala, obožava more, obožava kupanje, ničeg se ne boji! je da po prvi puta u životu doslovno nisam odmorila ni 5 minuta, ali sam uživala ko nikad do sada!

Ares, Tibi dječica se predivna! koliko malih beba na ovom našem pdf-u, pa to je prekrasno!
    sinoć smo tek stigli, a ovih dana počinjem polako raditi, igrom slučaja krećem ranije! no Niuška je u sigurnim rukama.
    trebati će mi malo vremena dok sve pročitam, pa vam sada samo šaljem veeeeeeeeliku pusu svima!

danas je 3 godine kako je moj mali sinčić otišao na drugi svijet! i ne mogu reći da mi je dan lagan, ali ova moja mala mrva ne da mi da budem tužna. jer kao da osjeti kad mi dođe teško, pa dok se igra pusti igraču pogleda u mene i kaže mi "didl, didl, didl" i čvrsto me stisne za ruku! jednostavno se čovjek mora smijati i biti dobro!

anđele moja mali, vole te mama, tata i seka

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

bzara
    Drago mi je da uživate i da nisi puno tužna...Nia je tvoje novo sunce!

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Bzarice draga šaljem ti veliki zagrljaj. Ljubi Niušku, jedva čekam da nam napišeš još malo kako se kupala i uživala, a i na par slikica se ne bi bunili

visnja08 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bzara

zrinkič avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ej...drage moje....čitam vas stalno...nisam htjela kvarit raspoloženje....al sad vidim da nisam jedina....latika, maj.....toliko previranja osjećaja, raspoloženja....tome na taj način nikad neče biti kraja. ja imam osječaj kao da još niti nisam pronašla naćin da svoju anđelicu pustim tamo di joj sada i je mjesto. guram toliko nusproblema da valjda niti ne stignem pa stalno nešto . zbunjujem i sebe i sve oko sebe. netko je spominjao tetovažu...i ja sam na to pomislila, ali ima već dvije....bilo bi imalo previše. ali sam brzo nakon poroda....kupila srebrni privjesak...pločica na kojoj je curica (iz profila) kose ispletene u pletenicu, pognute glavice i sklopljenih ruku-moli. prije mjesec dana smo išli na svatove i maknula sam taj lančić i stavila neku obleki-prigodnu ogrlicu. vračala sam se iz auta mijenjat nakit....jer to nisam bila ja, nešto mi je falilo i nisam bila potpuna.
    maloj laili sam čestitala....koksy....drži se!!! svim trudilicama, majčicama i svima ostalima...puno pusa.
    TREBAM VAŠE MIŠLJENJE!!!!! ja u borbi sa svijim beštijama (ešerihija i enterokok u endocerviksu).....završila sam prije 10 dana terapiju penbritina i gentamicina u venu.....za tjedan dana imam kontrolu. jučer sam išla po uputnice...nije bilo mog prim ginekologa već zamjena. pitala sam ga za mišljenje. reko mi je da on nikada nebi liječio bakterije (koje su crijevne) na brisu i da gubim vrijeme što neidem u postupak. ostala sam zbunjena i razočarana općenito svime..i njime i sobom i cijelom mojom situacijom. reko mije i da nikad neću dočekat čisti bris i da ako sam već sad primila tu konjsku terapiju da sam trebala ić u postupak....a ako te bakterije prouzrokuju neku upalu da je to onda slučaj za infektologa a ne ginekologa.
    i da ako ne vjerujem nikome.....nek slušam sebe.....ajme, kako da se slušam...kad više ništa neznam!!
    recite mi svoja mišljenja.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

zrinkičjoj draga, ti dokotri...nekad bolje da šute....ne znam što da ti kažem,pisla sam ti da sam imala e.colli i riješila je se, ali ja bi isto išla prvo se toga riješiti onda krenuti dalje.
    vračala sam se iz auta mijenjat nakit....jer to nisam bila ja, nešto mi je falilo i nisam bila potpuna.
    ja imam takav lančić, sv.Ante i anđeo i non stop ga nosim, ama baš na sve, i isto tako ako ga skinem nisam svoja...

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

bzara
    zrinkič ja ti stvarno neznam nista o tim bakterijama u endocerviksu, ja sam svoje izljecila koje su bile u cerviksu i nikada mi niti jedan doktor nije predlozio da radim dalje pretrage. na tvom bi mjestu mozda potrazila jos jedno strucno misljenje! meni je dosta ginekologa reklo da bi 90 % trudnica da im se urade brisevi imalo neke bakterije, te da se oni cesto u slucaju da se nesto lose desi kao kod nas vezu za bakterije jer nemaju cesto drugo objasnjenje. al u svakom slucaju u sljedecoj trudnoci ces se sigurnije osjecati ako se rjesis svih bestija. sretno i stvarno se nadam da ces nam se ubrzo javiti sa dobrim vjestima
    a sto se tice osjecaja vezano za nase anđele ... stvarno sve zavisi od dana do dana, nekad super pa sutra opet tuga zesca, i tako to valjda treba biti ....dat ce i nama Bog nadam se utjehu i drugo dijete koje ce to sve ublaziti...
    klarita kad je tebi onaj bitni pregled jel u 7 il 8 mjesecu?

maj avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

zrinkic moram ti reci da sam i ja totalno zbunjena po tom pitanju pa ne znam hocu li ti ista konkretno moci reci. ovdje gdje zivim procedura je sljedeca, papa test se obavezno radi jednom godisnje, a sto se tice mikroorganizama uradi se prvo ph-test koji ocituje da li postoji upala ili ne. zatim se bris pogleda odmah pod mikroskopom i ako nema nista neuobicajeno time se zavrsava. Kada procitam sta sve cure od briseva rade, tacno sam poslije nikakva, jer moj ljekar kaze da je to nepotrebno. ne kazem da je njegovo misljenje ispravno, ali i drugi ljekar nije nista drugacije radio. pitala sam ga zasto mi ne pogleda da li imam streptokoke ili sta ja znam koje sve bestije, rekao mi je da ukoliko nema upale svako lijecenje antibioticima samo bi poremetilo svu floru, jer bakterije su uvijek prisutne, bitno je samo da su u balansu Uz to obdukcija posteljice nije pokazala nikakvu upalu.
    U toku trudnoce su jednom mjesecno ispitivali tu ph vrijednost, uvijek je bilo sve ok. No nikada nisam saznala sta je bilo sa bebom, sve je u redu, ali moje andjelice nema. Nisam se pomirila sa tom dijagnozom, ali jesam prihvatila. A nemam pojma kada u sljedecu trudnocu. Muz i ja smo se ovaj mjesec tek uspjeli malo opustiti, ali kada pomislim da sam mozda trudna (sto 99% nije tacno) sva se pocnem tresti. Znaci, jos je preprepre-rano.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

latika u ovaj petak, petak.....nalaze dobivam poštom!

latika avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

klarita nadam se da ces nam u petak javiti dobre vjesti~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Joj cure ja sam u problemu...
    Evo sad bila kod dobre frendice, danas je saznala da je trudna. Ali...ima 36 godina, dvoje velike djece, jedno do 8 drugo od 16 i urodene probleme s kraljeznicom zbog kojih su joj nakon drugog djeteta rekli da vise nebi smjela biti trudna jer bi se moglo dogodit da zavrsi u invalidskim kolicima...
    Osim toga ni ona ni njen muz nisu ni zeljeli jos jedno dijete, paze se ali eto, izgleda da je kondom puknuo..
    I naravno, ona ozbiljno razmislja o abortusu. A ja nemam pojma kako bi joj mogla pruzit ikakvu podrsku, a sad ju treba vise nego ikad. Nitko ne zna za T osim mene i njenog muza koji ce ju podrzat sta god ona odlucila. Ali bojim se da ja necu...ne mogu... A i ne znam, ako i napravi AB, dal cemo ikad vise moci biti dobre, razumijete me zasto, sigurna sam... Ne mogu to podrzati za nikoga! Osim mozda ako je stvarno njeno zdravlje toliko jako ugrozeno. Sutra ide kod dr. opce prakse popricati koje su joj opcije al bojim se da ce i na najmanji znak zabrinutosti doktorice ona odluciti prekinuti T.
    Ja sam je sad uvjeravala da ce sve biti ok, da ce mirovati cijelu T, da cemo joj svi pomagati, i njeni klinci su vec veliki pa nema toliko brige oko njih ali djelovala je kao da to nije bilo ono sto je zeljela cuti...
    Napominjem, ona je osoba koja ce ici samnom na porod ako MM nebude doma, dakle nije mi bilo tko, volim je, svaki dan smo zajedno i uvijek sam se trudila dati joj do znanja da se moze osloniti na mene kao sto je dokazala da se ja mogu na nju.
    A ne znam kako cu protiv sebe...

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

evo i ja se pridružujem "beštijomrscima" : imam streptokok u endocerviksu ( što će reći onaj dio cerviksa okrenut vaginalnom dijelu -koliko sam skužila), dr kaže da se to ne liječi ako se ne radi o trudnici ( jer spada u normalnu floru), ako da - uzeti preventivno antibiotik iako je se vjerovatno neću riješiti, a pred porod ponoviti bris jer se prolaskom kroz cervix beba može zaraziti i zaraditi pnumoniu ili sličnu boleštinu i potrebno je opet uzeti antibiotik ; svi drugi brisevi su mi ok,
    - što se tiče postupaka i briseva teško da ćete tu bilo što moći napraviti ako vam mpo dr zahtijeva briseve; ono što je najtragičnije što su svi ti nametnici teško iskorjenjivi tako da mogu potrajati mjeseci dok se istrijebe i za par tjedana se opet mogu vratiti; čini mi se da sam čitala da se vani ti brisevi uopće ne rade prije mpo; tko će ga znati
    - koksy mislim da je na nekoga tko u startu ne želi još jedno dijete jako teško utjecati; ja sam imala sličnu priču ali nisam toliko bila bliska sa tom ženom : pila je antibiotik ( koji se dokazano pije u trudnoći) a nije znala da je trudna s trećim djetetom, otišla kod jednog starog ginekologa koji ne preporuča pijenje ikakvih tableta u trudnoći, on joj je predložio pobačaj zbog možebitnih posljedica na fetus i ona je to odmah napravila, bez da je pričekala uzv ili bilo kakvu drugu pretragu; od početka nije željela to dijete, ni ona ni muž; meni je to rekla kad je sve bilo gotovo tako da nismo imale priliku ni porazgovarati, ali ona je sama sa sobom bila načisto-nije imala nedoumica da je to ipak moglo biti živo i zdravo dijete....nekako razmišljam da je odluka na tebi, ona ne mora biti nužno "kriva" osoba, možda voli djecu više nego netko drugi, voli tebe, strah za vlastito zdravlje je prevladao..iskreno vjerujem da će joj biti žao ako to napravi a nije sigurna u svoju dijagnozu a posebno kad ti budeš nunala svoje djetešce...predloži joj fizijatra, ortopeda ili nekog trećeg koji će potvrditi dg od prije ( ako postoji veza sa trudnoćom i porodom), CR ili nešto treće,uopće ne mora biti strašno ( moje mišljenje vezano uz pobačaj u braku je konzervativno: ako ne želiš više djece štiti se, osim ako se ne radi o bolesti bebe ili majke , ne priznajem pobačaj iz razloga "nismo više htjeli djece" ; s druge strane tko sam ja da preispitujem i mjerim tuđe odluke? )

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mandy, moram priznat, koliko god to glupo zvucalo, da ce ona samnom na porod a ne MM samo zato jer se nadam da bi tako dobila zelju da zadrzi bebicu.

klarita2 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

koksyteško je nekom reći što da učinim ti izričito imaš svoje mišljenje koje je isto kao kode većine nas. Ona već u sebi ima sumnju i jako je teško takvu osobu uvjeriti u suprotno. Ja poznajem jednu osobu koja je isto u mladosti napravila abortus sa tadašnjim momkom(danas mužem) i mm joj to ni danas ne zna,a sada imaju sina.Nikad joj ništa nisma rekla ali više nikad nismo iste, jednostavno o nekim stvarima više s njom ne razgovaram.

zrinkič avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

koksy......ja mislim da moja anđelica nije htjela na zemlju....ja sam dala sve od sebe!!! ovo je sad malo kontra. ja bi isto reagirala kao i ti...vjerojatno bi bila i ljubomorna jer je trudna i ljuta jer ne želi dijete a ja ga nemogu tako olako dobiti .dijete je došlo s razlogom....ali samo ona može odlučiti i dat za to dijete sve ili ništa. mislim da je na tebi da ju pustiš da sama odluči....ti ju možeš u tome podržat ili ne. ja razumijem da se boji.....šta će žena u kolicima moći pružiti troje djece.....a opet može sve završit dobro. nek napravi onako kako ona osjeća. mi razmišljamo drugačije...ali nesmijemo osuđivat druge, moja kolegica iz osnovne škole je krenila sada s menom u Petrovu......uglavnom na hsg-u su joj rekli da iskontrolira madež na vaginanoj usni....ima 2 mjeseca od toga....na prvom pregledu u Petrovoj...ide naredni ciklus u postupak...ali menga kasni...jer je dijagnoza....melanom. i rečeno joj je da nastavi s postupkom........da joj kažem da neide....šta da joj kažem! tu sam uz nju šta god ona odluči.........jer sa svakom odlukom će se jedino ona stvarno morati nositi.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene muci sto ja ne mogu njoj, kao prava frendica rec "tu sam uz tebe bez obzira na sve" jer nisam. Isto tako ne bi mogla zivjeti sama sa sobom kad nebi probala odvratiti je od AB-a. Jasno mi je da je odluka samo njena ali bojim se da, ako to napravi, nas odnos vise nikad nece bit isti. A zivi preko puta mene...
    Pitanje je i hoce li i ona razumjeti zasto ju ne podrzavam, znate i same da netko ko nije izgubio dijete ne moze znati kako je to. Ne bi ju zeljela izgubiti, divna je osoba i prijateljica i iako se ne poznajemo jako dugo, tek koju godinu se druzimo, ipak je smatram jednom od najbliskijih a pretpostavljam i ona mene posto je jedino meni rekla da je trudna. A to mi stvara dodatni pritisak.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koksy, jedna stvar je ne podržavati osobu, a nešto sasvim različito ne odobravati čin na koji se ona odluči.
    Ti joj naravno možeš reći svoje mišljenje, pokazati razumjevanje, ali i podršku za drugačiju odluku.
    Ali ne zaboravi, to je njezin život, njezina odluka, koja nema aspolutno nikakve veze sa tobom, niti si ti za nju odgovorna.

bambus99 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

koksy draga, znam da to nije bas jednostavno situacija. bila sam u skoro istoj kao ti sada. jedna meni jako bliska i draga cura (zena) je cim je doznala da je trudna, (imala je curicu prije toga) odlucila napravit pobacaj. kad je ona to meni rekla, ja sam se zgrozila.. neznam meni je to nesto.rekla sam joj svoje misljenje o tome, ali isto tako sam joj rekla da sam uz nju kako god ona odlucila. a sta sam drugo mogla? .... uglavnom,ja sam neka 2 tjedan vec znala da sam trudna ( prvi put). i ona je ipak odlucila da ce ga napravit. narucila se u ginekologa koji to radi. .. i spletom okolnosti, ja zavrsim u bolnicu, imala sam spontani... i po izlasku iz bolnice, nekoliko dana se nismo ni cule, ja ju nisam mogla nazvati da vidim jel to "sredila" a nije se ni ona javljala. ja sam mislila da je 100% "obavljeno".... sada da ne duzim, ipak nije pobacila , rekla je da joj je bilo tesko zbog mene, kao sa sam svoje izgubila a tako sam ga zelila a da ona svoje ubije.... i da, rodila je..blizance.. decke.. joj sta su divna dica.
    eto, mozda i toj tvojoj prije bude dovoljno da bude s tobom na porodu da se predomisli. nadam se od srca da hoce
    Posljednje uređivanje od bambus99 : 07.07.2011. at 00:24

RozaGroza avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Koksy prvo da ti pošaljem veliki HUG...jesi još tu??
    Slažem se sa Sirius, ne bi se trebala osjećati odgovorna za njenu odluku, iako ja djelim apsolutno isto mišljenje kao ti u vezi abortusa i maltene mi se gade ljudi koji se odluče na njega. Pogotovo je teško ako je to neka bliska ti osoba kao što tebi jest. A apropo bolesti, nije lako ukoliko je osoba zaista bolesna, i meni su doktori govorili da mi stanje nije najbolje (2 teške operacije na srcu i dubokovenska tromboza) i da ću jedva imat normalan život, pa eto, držim se nekako. Stvari nisu nikad crno-bijele.

Nedavno sam imala sličnu situaciju, poznanica, sa kojom se uopće ne poznajem dobro, me zvala i molila da joj pomognem odlučiti dal da abortira ili ne, jer je na double ili triple testu, ne znam više, dobila jako jako loše rezultate. Mene to sve skupa toliko uzrujalo, užasno sam se osjećala, najviše me uzrujalo što me kontaktira u vezi takve odluke a ne želim uopće slušat o abortusima i sličnim stvarima. Rekla sam joj svoje mišljenje, nisam htjela osuđivati niti napadati, jer znam da joj nije bilo lako kad me je zvala (iako ne znam gdje joj je pamet bila da mene zove a zna moju situaciju i moje mišljenje na temu), ali sam bila jasna i ne suzdržana u svojem viđenju situacije. Hvala Bogu ohrabrila se i rekla da će čekati do amnio koja je onda pokazala da je sa bebom sve dobro i evo je sad ima termin 2 tjedna prije mene. Možda je baš mene zvala jer je znala za sigurno kakav će odgovor dobiti a i sama se tako osjećala, pa je trebala samo da je netko pogura - iako mi je rekla da će abortirat ako rezultati amnio ne budu OK.

Nemam savjet, ti ćeš napraviti ono što moraš. Možda će je porod Doriana stvarno trgnut i podsjetit koliko je prekrasno donjeti na svijet još jedno maleno ljudsko biće

Cure pusa svima, mi smo dobro, idemo u ZG u utorak i onda se ja više ne vračam u Podravinu jer mi je preriskantno nakon 30 tjedna biti tu, Ante će ići svako 5-6 dana održavati. Špirić raste ko šparoga, pada ko kruška jer je naučio trčati a nema još kontrole, meni sijede samo izrastaju. Roza i on nisu normalni više od silne ljubavi, on se probudi ujutro pored mene, onda se iskrade iz kreveta i ode leći pored nje, zabije jedan palac sebi u usta jedan njoj i opet zaspe, za nevjerovat. A meni je već počela nestrpljivost, ne mogu dočekat da ih bude dvoje
    Posljednje uređivanje od RozaGroza : 07.07.2011. at 07:19

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •