ako bismo pokušali podići glas, koliko vas bi bilo spremno izaći iz kuće, npr. u ponoć?
Printable View
ako bismo pokušali podići glas, koliko vas bi bilo spremno izaći iz kuće, npr. u ponoć?
ako nije vikend, tu sam
"Onaj koji ima više,plaćat će više, onaj koji ima manje davat će manje, onaj tko nema ništa neće ništa plaćati" - jako me bode ova demagogova rečenica, koja nema veze s istinom. Bliže istini bilo bi "onaj tko je 2010. imao više..."" a još točnije, tko je prijavio više" plaćat će više, jer gledaju se prihodi prošle godine, a sad može imati i manje prihode, koga briga. Zašto ne uvedu trenutnu promjenu statusa, šta ako mi se usred godine poveća broj članova obitelji? I ako ostanem bez posla i sada "nemam ništa" kako populist to lijepo reče, bitno da sam imala u 2010. Naravno da sam u boljim vremenima odvajala novce na stranu za vrtić, baš sam znala da će ga puknuti da se sveti po vrtićima.
I još da dodam: kod nas su u vrtiću rekli da će većina roditelja plaćati manje ili isto, a manji dio veću cjenu. Kako će to onda, molim lijepo, napuniti proračun? Mogao bi biti čak i manjak.
pa i bit će manjak.
samo što mi to nećemo znati.
a njima ionako nije stalo ni do čije dobrobiti, osim do vlastite.
i to u obliku političkih poena.
jer im novac ne znači ništa; imaju ga dovoljno.
da, zato će djeca imati bolje uvjete
za onu većinu koja će plaćati manje - nek se vesele da imaju vrtić
a uza manjinu koja će plaćati više - ko ih j.ebe, to su bogataši koji mogu i dadilje uzet
ma fuj. sramota
Meni je ovo samo jos jedan dokaz u kakvoj drzavi stvarno zivimo... Kako se pisu zakoni. Kako se ti zakoni provode. Kako je moguce da tri ministarstva donesu "odluku" da ne donesu odluku pa onda jedna osoba uzme dio jedne od tih "odluka" i kaze da to znaci ono sto on kaze da znaci i nas nekoliko desetaka tisuca mora postupiti po njegovom... I dvoje glavnih novina u zemlji s nevidjenom slobodom medija i kvalitetnim novinarima objave njegovo pripocenje kao sveto pismo bez da se itko zapita da li upoce postoji vazeca odluka o cijenma i da li postoji vazeca provedbena odluka (koja dokumentacija se prikuplja i temeljem koje odluke).
Ali bitno je da smo dokazali EU da zadovoljavamo norme iz poglavanja "Pravosudje i ..." pa ce nas sad primiti u EU, to mi stvarno trenutno puno znaci (u stvari, najvise mi znaci da se sad nadam da bez radne dozvole za 2 godine mozemo ici raditi van HR pa da prestanem iz poreza financirati sve ovo gore...)
Savijet molim. Mi smo iz područja VG-a, ali kada sam upisivala dijete u jaslice nije u VG vrtičima bilo mjesta pa sam morala plaziti po cijelom Zagrebu da nađem vrtić koji će nas primiti i srećom smo primljeni u jedan od njih: Kažem srećom jer i MM i ja radimo u ZGB i problem je voziti dijete u vrtić koji nema dežurstva već radi samo do 16.30, a pogotovo ljeti kada se radi samo u VG-u a dijete doma nema tko čuvati. Savjetovana sam da se na neko vrijeme prebacim s prebivalištem u ZGB kako bi dobili mjesto, ali smo se kasnije prebacili natrag da starija može ovdje u školu. Prema primanjima bila bi u ovoj grupi plačanja 400 ili 500 kn, nisam sigurna jer papire još nisam podigla. Trenutno sam na komplikacijama u trudnoći i uskoro ćemo biti troje ili više djece grupa i opet će mi trebati upis u vrtić, ali bi naravni opet trebala sebe i dijete prebaciti na ZGB kod nekoga i to na brzinu jer se u našoj šugavoj državi sve objavi i riješi u zadnji tren. A ako uzmem potvrdu o sufinanciranju VG-a cijena bi mi bila 550 kn.
Baš kad pomislim da me Bandićev egotrip ne može šokirati on me opet iznenadi. Na temelju čega će se provoditi njegova odluka?!
Na temelju objave na fejsu? Ja ne namjeravam plaćati više od 400 kn (neću ni spominjati koliko me košta po njegovom modelu). Gita xy šalji mi dopis, očito će nam trebati.
A valjda mi tako itreba kad u ovoj lijenoj državi radmi ko konj, skupa sa zakonitim, nitko nam ništa nije dao (osim što su nam starci omogućili da se školujemo),
sve sami zaradili, pa ajde da nam se to i naplati. Dakle, i ja čekam da konačno uđemo u EU pa da ovakvim zakonima i provođenju istih kažem ćao.
Apricot ja ću izać gdje god i kad god, sutra se vraćam sa službenog puta.
ja isto dolazim di god treba ako je ovaj tjedan jer sljedeci idem na more...
E, ako tetama sreže plaće onda je stvarno prelio čašu, al stvarno.
tete su jedino što valja.
a di da nađem veći avatar spašaam zagrebački proračun da mogu staviti na fajs?
sillyme, sorime, ali iskoristit cemo ovo tvoje za poruku na fejsu, nadam se da nije bed?
(kratila samo zbog onih max 420 znakova)
evo i mene iz vrtica,
predala dokumetnaciju, ali NEPOTPUNU, jer nisam predala potvrdu o prebivalistu djece. sto, jelte, mogu oni sami provjeriti. kaze teta meni ovo vam je nepotpuna dokumentacija, vrtic cete placati 2000 kn :-o:-o:-o, a odgovor na moje pa pise vam tu da mozete sami provjeriti je:
gospodjeo, svi ste predali u zadnji cas, ja sam imam i novoupisana i vas stare i ja ne stignem sve to provjeriti :-o
i kao da mi pomogne ide izvaditi dosijem moje djece, ali adresa se promjenila u medjuvremenu, pa mi ni ne moze pomoci, eto :roll:
Dođem i ja, ali samo do petka :/
OK, nisam za ovu odluku o plaćanju, ali zašto se sablažnjavate, pa zar mislite da je njima u vrtiću lako, pa imaju preko devesto djece i za sve treba provjeravati? pa kako, i svi ste predavali zadnji dan, pa ništa se nebi promjenilo da ste to napravili prije mjesec dva....ma nema veze, najlakše se obrušiti uvjek na te jadne ljude u vrtićima kao oni sve moraju sami...HALO kako???? ohladite malo barem prema njima...napadajte Bandića...a ne tete u vrtićima
spajalice, ja uz ostale papire nosim i isprintanu ovu stranicu na kojoj jasno piše da uvjerenje o prebivalištu pribavlja nadležni gradski ured
kad sam predavala papire za školski boravak tražila sam i dopis iz gradskog ureda u kojem potvrđuju da roditelji ne trebaju vaditi potvrde o prebivalištu (jer su i kod nas u školi vraćali roditelje po potvrde o prebivalištu)
ja sam umjesto potvrda priložola dopis gradskog ureda i nisu me nakon toga ništa više tražili
za početak, potvrde o prebivalištu ne trebaju pribavljati tete u vrtiću nego gradski ured
ako vrtiću trebaju potvrde, trebaju ih tražiti od gradskog ureda
nismo predali papire u zadnji tren, predali smo u roku predviđenom za prikupljanje dokumentacije
nakon isteka roka vrtići trebaju te naše papire obrađivati
kata je se s tetama nisam ni svadjala i ista drugo, ali na papiru koji sam predala lijepo pise da dokument od 2. svibnja nabavlja naldezni ured. dakle pise na njihovom formularu, ja to nisam izmislila ni smislila. ako to pise na formularu, zasto onda neko ima pravo mi reci da mi je dokumentacija nepotpuna. mislim to kao da ti na racunu pise da si oslobodjen palcanja PDV-a ali ti ga oni ipak naplate, jer im je u proglramu tako.
a da im je lako nije, nisu ni one krive za nastalu situaciju.
ali eto da se opravdam do kraja predajem papire predzadnji dan, jer prije dva mjeseca odluka je malo vazilamalo ne vazila, kao uostalom i sad.
inace zavala sam gradski ured i teta mi je rekla da mi je dokumetacija potpuna, jer oni provjeravaju prebivaliste.
cubana hvala na broju :yes:
Ima li netko tko još nije predao papire a govorio bi danas za RTL? Ili tko je već predao?
spajalica je bila brža :)
evo bandići tvrdi na Sljemenu da ide po njegovom.
Mi danas predajemo papire
Tako je ljudi, borite se za svoja prava i ne dopustite nikome da vas tretira po nekim internim dogovorima, vlastitim mišljenjima, trenutnim mogućnostima i raspoloženjima i sl., već samo po pisanim dokumentima i zakonima.
Ja ću npr. odnijeti u vrtić žalbu zbog neprimanja djeteta u vrtić, unatoč dovoljnom broju bodova, proteže se na četiri stranice + nekoliko priloga. Pročešljala sam hrpu Narodnih novina i pročitala sve zakone o predškolskom odgoju i shvatila da ono što nam prodaju vrtići i Gradski ured često nema nikakvu zakonsku osnovu. Pismeni jesmo, žaliti se možemo, možda će tada netko početi raditi svoj posao kako treba, prestati nas smatrati ovcama i snositi odgovornost za svoje pogreške ili bar priznati grešku, kao što bi i svaka od nas na svojem poslu.
a što drugo bi Bandić trebao tvrditi?
mene upravo vratili iz vrtica - tvrde da oni NE skupljaju papire za novu djecu do 30.lipnja i da NE MOGU sad ostavit papire, da nazovem tijekom ljeta ili pratim na oglasnoj ploci...
meni sad nista nije jasno - lijepo pise tu http://www.zagreb.hr/default.aspx?id=30319 da i novi predaju do 30.6.:?:
kaze ona da njima nista nisu za nove javili i da skupljaju samo za stare...
i kaj sad????
sorry lukab ali ovo je od ocaja :lol::lol:
dakle ja nepotpuna, ti ne trebas jos a kad ces ne zna se, mada sve pise.
Hm. očekivala sam ujutro ogromno priopćenje na www.zagreb.hr, a kad ono ništa???????
Mi smo 'novi' i jucer u 18 h su nam na roditeljskom u vrticu rekli da papire moramo predati do sutra. Odem danas u poreznu i žena mi kaze da trebam donijeti i muzevu osobnu. Ne prihvaca ni skeniranu, faksiranu... A muž mi bas nije iza coska tako da moramo sutra nekako izmanevrirati skupljanje i dostavljanje. Dobro da nije na nekom putu.... Iako, buduci da smo svi prijavljeni gdje doista zivimo, nemamo nikakvih primanja u sivoj zoni, kredit koji je u zadnje cetiri godine poskupio 20000 kn se ne računa, tako da smo mi bogati i placat cemo ako ne punu cijenu, onda vrlo blizu pune... Sa svime bih se time pomirila, da su razlozi pravi i opravdani, ali najviše me ljuti sto je jučer na roditeljskom ravnateljica rekla da iako je donesen novi pravilnik o normativima predskole, grad nema uvjeta provoditi ih pa se tako radi prema pravilniku iz '83. I u jaslickoj grupi je norma 19 djece. Dakle, da grad 30 godina ne moze napraviti iskorak prema kvalitetnijem predskolskom odgoju, to zbilja nije normalno. A ovakve odluke provedu se za tili čas. Ocito, Kad ima volje, nadje se i način...
mi jutros predali papire... totalno sam razocarana cinjenicom da ce ovakav nedoreceni, nedoradjeni i diskriminacijski model naplate ipak zazivjeti...:cry:
teta u racunovodstvu vrtica rekla da ne znaju nista, pa cak ni kakva ce racunica tocno biti (pitala sam je da li u izracun ulazi i odbitak kriznog poreza, sto bi po meni bilo logicno jer su nam to oduzeli od dohotka ali ni to se jos ne zna)...
MM je sada bio u vrtiću da vidi kad nam je roditeljski. dobio je u tajništvu one obrasce za ispunit, a tajnica nema pojma da idu nove cijene, pitala ga kad je to objavljeno.. :/
ja sam isprintala ovo s neta i odnijela zeni u racunovodstvo da vidi datume pa mi je rekla - dobro, ako bas inzistirate ja cu vam uzet papire :-o
tko zna koliko je ljudi tak otpilila... :no:
uglavnom, mi smo kao eto predali :predaja:
katastrofa...