Jel to HZZO nije nigdje objavio koje klinike su dobile koliko postupaka? Ne kužim stvarno...
Printable View
Jel to HZZO nije nigdje objavio koje klinike su dobile koliko postupaka? Ne kužim stvarno...
Je istina, radim maks na strpljenju i kuliranju jer znam da me stres i panika neće nigdje dovesti. Imam 38 i pol pa bih sad ja jučer i inače sam takva kad se nečeg uhvatim - ko pit bull trčim da privedem sve brzo kraju, ali se slažem da se mora temeljito sve pripremiti. A i onda još treba držati fige......
Danas ću se čuti s dr pa ćemo vidjeti koju će mi terapiju propisati, u svakom slučaju neću kombinirati ništa s njegovom terapijom.
Glow, ovdje imaš temu na kojoj cure pišu o niskom AMH i visokom FSH:
http://forum.roda.hr/threads/67687-N...07#post2869107
U kojim jedinicama je izražen tvoj amh od 0,5?
Vrci, imaš na prethodnoj stranici - točan broj od ministarstva na kojem možeš dobiti info o produžetku HZZO po klinikama!
MV21 ga je objavila. Ona ih je zvala i dobila info dok je čekala produljenje u svojoj klinici. Ja ti se jako lose snalazim s postovima generalno pa nisam znala jos taj quote ovdje ubaciti.
Nadam se da će ti to pomoći.
Znam da su prije objavljivali pa se moglo javno vidjeti. Glupo mi da ih se treba zvati.
Ajd kad dođem do toga da mi bude trebalo, budem nazvala. Il njih ili kliniku
Bok cure,
jos jedno pitanje s nalazima - krvi i OGTT:
Glukoza mi je u trenutku vadenja bila malo povisena 6.3, a dozvoljeno 6.1...
Kod onog drugog vadenja, nakon 2 sata, bila je ok, tj. unutar ref.vr 5.2, a dozvoljeno do 7.
Jel netko zna kakav je to ogtt nalaz i da li je radi prvog povisenog, ovo problematican nalaz?
Cure bok,
Evo ja se cula s dr i propisao mi terapiju kako mi je rekla MV21 za snizavanje tsh na 4 tjedna.
Takoder, ponoviti nalaze LH, FSH i AMH na idući 3.do5.dc da provjerimo. Kako sam ovaj put isla 5. dan, moguce da su i zato tako lose reference(AMH 0.5, FSH 20, 38 i pol g), a i ne mora biti.. Pokušat cu na 3.dc pa cu vam znati reci ima li promjena.
Moje gornje pitanje o seceru, nije nikakva problematika.
Ugl., zbog nazalost iznimno slabog nalaza hormona i godina, ako sve bude ok, sljedeci mjesec idem na postupak u prirodnom ciklusu. Uzbudena sam zbog toga, a ne smijem se veseliti preuranjeno! Znate sve. Sretno svima drage moje!!
Glow, žao mi je radi nalaza.
Vrijednost AMH ne ovisi o tome u kojem je dijelu menstrualnog ciklusa rađen.
Ova vrijednost AMH od 0,5 pmol/L korelira sa FSH 20, a sigurno korelira i s brojem antralnih folikula. Je li ti do sad netko brojao antralne folikule?
Vrijednost FSH varira tijekom istog ciklusa, ali vrijednost od 20 na 5. dc, najvjerojatnije neće biti na 4. ili 3. dan bitno manja. :-(
Kad FSH na početku ciklusa bude tako visok, on zna od ciklusa do ciklusa varirati. Tako npr. na 3. dan jednog ciklusa može biti 20, na 3. dan sljedećeg ciklus 17, ali jednom povišena vrijednost FSH, zajedno sa niskim AMH i godinama koje se bliže 40-toj znak su iscrpljenosti jajnika. Vjerujem da ti je doktor to u razgovoru napomenuo. Dobro je da idete u prirodnjak. Sretno! Je li ti doktor spominjao opciju stimuliranog?
Inače, FSH 20 je vrijednost koja se, kod žena koje imaju na početku ciklusa uredan nalaz, mjeri u ovulacijskoj fazi.
glow, slažem se sve sa inesz. AMH nema veze koji dan ciklusa vadiš, ja sam ga vadila dan prije m, soc. gin mi je rekla da ne čekam m jer on je takav kakav jeste, nema veze koji dan vadiš. Budi strpljiva s nalazima, što se više nerviraš to mogu nalazi biti nepovoljniji po tebe. Probaj biti opuštena i pozitivna, i riješavaj jedno po jedno. Doći će sve nared. Jasno mi je da žuriš zbog godina, no bilo bi ti teže da usrljaš u neuspjeli postupak. Mi ovdje te shvaćamo, sve mi smo tu zbog iste stvari, netko čeka duže netko kraće, netko ma veći problem, netko manji ali sve imamo nekakv problem.
Želim ti svu sreću, puno strpljenja i pozitivnih misli.
Da, da dr je to sve napomenuo.
Inesz i stimulirani nakon prirodnog, u lipnju vec, tada cu zavrsiti s terapijom za tsh.
Uh oh, samo pozitivno...
Hvala veliko, javljajte sto ima novo s vama!
Glow...nalazi OGTT su ti savršeni...neznam da li su nešto mijenjali u zadnje vrijeme ali referentne vrijednosti su bile od 3,8-6,4. Ne vidim nekih osobitih problema sa tvojim nalazima ali ukoliko su ti rekli na Vuk Vrhovcu da je malo problematičnije onda ćeš se morati pridržavati nekih pravila što se tiče ishrane...npr. manji obroci, 5 obroka dnevno, ne bijeli kruh, tjestenina i slično, puno voća i povvrća...ali kako kažem meni se nalazi čine super ( ovo ti govori dijabetičar iz svog iskustva) Sretno dalje...
Evo info iz klinike Betaplus da bi od 8.mjeseca trebali krenuti sa postupcima preko HZZO-a. Čisto ako koga zanima :-)
Hvala draga Tasha.
Nisam na vv, ali dr mi na šećer nije ništa ukazao, nego na nalazu stoji "H" pa sam pitala. Al vidim da su ref. vr. različite u raznim labosima (mala odstupanja) pa u nekima imam optimalan.
Ajde bar nešto. Ne znam tvoju situaciju, ali sretno u svakom slučaju :)
Ja radije imam takav plan u glavi. Pa ako nas opet nešto iznenadi, gdje ćeš bolje :)
mare, je li imaju ugovor za ovaj ugovorni period od 1. 4. do 30. 6.?
HZZO nije obavio ništa o postupcima u ovom periodu. Škvorc je objavio hzzo postupke za taj period, ova klinka nije objavila ništa, jednako kako nisu ni objavljivali ni do sada kad su imali ugovorene postupke s HZZO-om. Na taj način pacijentice i pacijenti s bolničkih lista čekanja, radi kojih se u biti i raspisuje ovaj natječaj, nisu niti mogli saznati da je klinika ugovorila postupke sa HZZO-om.
Mi smo u postupku :-D :-D :-D
Jučer sam imala kontrolni pregled prije postupka koji je bio malo neugodan jer sam ujutro procurila.
Nemam cistu i danas se na drugi dan ciklusa pikam s Elonvom, folikulometrija je u srijedu :-)
Sretno :-D
Sretno Nina!! :)
Hvala cure :ghug:
Nebi znala stvarno. Ja sam ih zvala jer mi idemo sad u postupak kod njih i htjela sam vidjeti da li postoji mogućnost da nas prime s uputnicom, sad, u ovom slijedećem ciklusu i dobila sam odgovor da sad ne mogu, da će s postupcima preko hzzo-a trebali krenuti od 8.mjeseca. Po tome pretpostavljam da za ovaj sada period nemaju ugovor, ali to je samo moja pretpostavka, nije provjerena info.
Zna li netko mozda kada dr Radoncic krece s konzultacijama i radom u svojoj poliklinici?
Ne znam jel betaplus ima sad ugovor,al iako novo razdobolje ide od 1.7., oni su u 7.mj na godisnjem pa valjda zato tek od 8.mj idu postupci
Betaplus ima ugovor do 30. 6. za postupke, ali mali broj, svega 25 postupaka (5 prirodnih, 15 blago stimuliranih i 5 stimuliranih).
Link na odluku HZZO-a o broju postupaka http://cdn.hzzo.hr/wp-content/upload...ka-2016.g..pdf (str. 40 i 41)
Hvala Pak, tako sam i ja procitala, ali me strah da se to ne otegne jer je jos desetak dana do kraja mjeseca, a nigdje nikakvih sluzbenih informacija...
Koliko sam upucena dok ne otvori svoju kliniku i dalje radi kao do sada kombinacija Vili/Skvorc. Ili ima neko drugih informacija?
Ajmo cure pomozimo Mirni, ispunite uputnik :-)
http://forum.roda.hr/threads/90032-P...79#post2875279
Jučer sam imala punkciju, od 10-tak folikula dobili smo samo 2 stanice. Od te dvije jedna se oplodila. Moram priznati da je prilično loš rezultat s obzirom na jaču stimulaciju ( Elonva, Puregon) i AMH 8,2. Bojim se da transfera neće ni biti :(
Prvi puta nemam transfer :(
Broji li se taj postupak u one koje financira HZZO ako nije došlo do transfera?
Nina, žao mi je što nema transfera :-(
Postupak se računa kao iskorišten.
NinaDrv zao mi je!
Radoncic je već krenuo ovaj tjedan sa radom, ja sam bila na konzultacijama, eto čisto info.
Nina zao mi je. Meni je postupak bez transfera definitivno najteza stvar koju sam imala u mpo prici. Kad sve napravis da uspijes, a onda nemas sansu niti probati. Bas mi je zao.
Istina ,to mi je najgore iskustvo do sad.
Zna li netko jel pen od puregona odgovara ampuli gonala? Ako ne odgovara, morat cu nabaviti pen za gonal.
MonaLi, kako si se narucila na konzultacije, na koji broj si zvala,broj od Vilija ili?
To je on poceo u svojoj klinici?