Uz bris nosa, mi imamo odavno i PCR iz sline. Nije uopce neugodno, samo se moja petogodisnja kcer malo "pomuci" ispljuvati tih koliko-vec militara (ona je velicine trogodisnjakinje, prakticki, pa je mozda u tom stvar). Osmogodisnjak nema nikakvih problema s tim. (Oboje su bili i na tonu briseva, iz ovog ili onog razloga.)
Osmogodisnjak je polazio drugi razred online od rujna do veljace i mislim da bi volontirao da mu odrezu obje ruke i gurnu pneumatsku busilicu u nos samo da nikad vise ne mora pohadjati nastavu online. Kcer je bila doma, umjesto u vrticu, od ozujka 2020. do travnja 2021. (jer nije bilo cjepiva za sve koji su ga trebali primiti) tako da bi i ona radije birala ove testove koje sad radi u skoli nego da opet sjedi doma, iz ovog ili onog razloga.
Populacija koja nije izuzetno ugrozena siri kovid i zbog njih se zatvaraju skole, izmedju ostalog. Ili zbog njihove bolesti medicinsko osoblje ne moze na posao pa... [recimo sin moje prijateljice ne moze primiti kemoterapiju jer je nema tko dati, ako uopce nadju sobu u koju ga mogu smjestiti jer uz koronu i dalje postoje nesrece i druge bolesti]. U zagrade mozete staviti bilo koju kombinaciju slucajnih ili manje slucajnih okolnosti koje imaju veze sa sirenjem Delte.
Lokalno kod mene djeca obolijevaju od korone i izuzetno utjecu na dinamiku svega i svacega u nasoj okolini (na razini okruga, drzave, a i sire). Mozda je u Hrvatskoj skroz drugacije pa nisu bolesni. Ili ne znaju da su bolesni. Nisam tamo pa ne znam. Mogu samo pisati o onome sto znam, na kraju krajeva (privatno kao roditelj i profesionalno kao zaposlenik gospodarske komore).