A dva dana prije poroda joj je mrvek bil procijenjen na 3200g. Skoro pa točno.
Kudri,kak si ti?
Printable View
A dva dana prije poroda joj je mrvek bil procijenjen na 3200g. Skoro pa točno.
Kudri,kak si ti?
Cestitke mamicama :-)
Hvala vam dame moje :) ostalim trudnica zelim da im vrijeme u kojem iscekuju svoja mala cuda prode sto lijepse :)
Mene sad jedino brine sto me za trtica toliko boli jos vise nego jucer jedva hodam, šav ni ne osjetim ali trtica ubija mozda od pre velikog napora tiskanja tijekom poroda, ima li koja majka slicno iskustvo?
Hvala na čestitkama!
Da, da, odličan je. :zaljubljen: Malo samo problemi s disanjem ali to je sad puno bolje nego prvi dan. Na odjelu je s palčićima a on ko gigant pored njih.
Kako su nam crne scenarije prognozirali, super smo oboje.
Vi sad sve idete do termina sigurno. Ja sam vam se pobrinula za statistiku preranog poroda. :) :*
Eryngium i djevojka čestitke na smotuljcima!!!
Eryngium bas sam i ja pomislila gdje si! Miš mali bit ce on supač neka se jos malo peče pa ćete brzo doma!
Tko je slijedeci - kudri? Melange?
Kudri pa i ti si nam blizu! joj kak je meni to brzo prošlo...ko da sam ti jučer pisala PP :lol:
al neka, da bude sve dobro do kraja :pivo:
Joj Žužy da znaš da mi i ti nekak brzo odmičeš :-)
Melange koliko još?
Dominik ti još miruješ? kak se držiš?
Eryngium, djevojka čestitam
Žužy ti si neki dan pričala o tome kak si tražila nešto od suplemenata DHA...
Ja sam jučer na pregledu rekla gin da ne mogu više piti b kompleks jer mi se instant povraća nakon sto ga popijem pa mi je predložio da probam Pregnazon complete ništa mirišljaviji ali da probam (skuplji je od prosjeka, ali po njemu jedan od kvalitetnijih proizvoda s obzirom da on ne preporuca preveliku količinu ribe u prehrani- muž mi je dalmatinac pa je valjda zato nabacio komentar) nisam se još bacila u istraživanje ali ako je itko upoznat s ovim proizvodom neka mi javi :)
mamice čestitam vam :)
mene satrla temperatura, sinusi začepljeni, glava ko bačva.. inhaliram se, a ako se do sutra popodne ne odčepim morat ću po antibiotik
Ja ok! U finalu. Danas 37+1! U pokretu non stop,za vokend planiram na more na svadbu jednu! I tak...mozda rodim tamo malog dalmosa
I da,vrijeme prebrzo leti,a to se posebno kuzi po djecici! Moja kcer vec 6 godina ima,a kao da sam je jucer rodila! Zato uzivajte u svakom trenutku i danu! I u stalnom nacicavanju i potrebi za nosenjem i zajednickom spacanju,ma u svemu jer prebrzo odrastaju!!
Djevojka, eryngium, cestitam!
Ne bi melange jos trebala, njoj je termin negdje najvise tjedan dana prije mene, a ja sam tek 31.12. (ili 15 dana nakon toga, ako je ova beba kao brat joj :lool:)
S_iva, djevojka i eryngium čestitam :-* :-* :-*
Onda nam ide kudri, pa melange pa kaae ako se ne varam..:)
Lady, da, ja jos uvijek na strogom mirovanju, a cini mi se da ce tako do kraja biti , samo nek taj kraj bude sto kasnije.. Za sad brojimo dan po dan i zahvalni smo na svakom danu provedenom u kućici :)
Žužy i mene peru kontrakcije i isto mi trbuh kamen kad ustanem.. Nemam pojma svaki put mislim gotovo je i onda se smiri hvala Bogu. Dal ti kužiš neku povezanost s mjehurom kod tih kontrakcija?
Ja obično moram piškit odmah poslije i bude mi lakse ,bo..
Eryngium , jesu tebe pustili doma ili si i ti jos u bolnici?
Kako ti je pukao vodenjak, onako filmski ili?
...pa ja,pa ti i Icsi,Medeja..:aparatic:. I idemo redom,nema ubacivanja nit preskakanja.
Kod meni nije lakše ništ...zbilja neznam zakaj su sad tak česte. Trudim se ne maziti trbuha,tad imam periode čak i bez bh.
A ovo sa mjehurom,to sam več skužila tak da uvijek pazim da idem na wc i prije nego mi se pripiša. Jer inače jedva uspijem koračat od pritiska i stezanja. I lakše mi je nakon wc-a,broj 2.
Dobro da mi je zahod poprek sobe.:psiholog:
Eryngium, djevojka cestitam!! Uzivajte u mirisljavim smotuljcima!! :zaljubljen:
U bolnici. Nekako mi se ni ne ide doma dok mi je pilić tu.
Vodenjak mi je pukao u snu. Probudila sam se u lokvi i mokrih leđa do pol. Čim sam se ustala dodatno me zalilo ravno u šlape i po podu. Tako da, da, rekla bih filmski. Samo što nisam počela plakat kad me pukla spoznaja da je gotovo i da sad moram rodit. Ni sluzni čep nisam vidjela, samo vodu kako lipti.
A pred dva dana bila na kontroli i dr kaže nema naznaka da će se nešto pokrenut. Ja sva hepi. Kad ono :shock:.
Moj cervix se samo smekšao i praktički nestao. Nikad nisam bila otvorena a sad na silu sam uspjela postat uloživa ali i dalje 'hermetički' zatvorena. Moram reć da je taj pregled bio baš žestoko bolan.
Ni ne kužim kud je voda prošla al nije mi više ni bitno. Sve je dobro što se dobro svrši.
Voda stvarno treba gotovo mikroskopsku rupicu za izlazak.
Ovo za bol, to ti vjerujem skroz. Osim upaljene celjusne kosti zbog upaljenog zuba (bolilo je na mahove kao nikad nista drugo u zivotu), sljedeca uzasna bol, iako samo trenutna, mi je bilo sirenje cerviksa sa skoro 10 do kraja, rucno, u trudu (zapeo lip of cervix i nikako se nije dao satima). Nije doslo niotkuda, pristala sam na intervenciju babice, ali nisam ocekivala da moze toliko zaboljeti. Trajalo je samo koju sekundu, ali bilo je opako intenzivno.
Eryngium jao mogu mislit osjećaja!
Jos su ti rekli nece tako skoro, a dečko odlučio van pa makar i kroz zatvorena vrata hahah.
Neka je sve ok, bas mi je drago, nadam se da ćete uskoro doma!
Ma fala Bogu da ima kilažu,sad će on nadoknaditi sve ostalo!:ghug:
Nemojte mene u nabrajanju spominjati, odmah me panika hvata. :o
Uf!!!
Išla na svoje standardno vađenje krvi, crp je malo pao!:bouncing:
Zadnji je put bio 30, sada je 21.
Leukociti su 13, možda je još uvijek kakva beštija u urinu. Nalazi urinokulture dolaze u ponedjeljak.
Hemoglobin standardno nizak, 101, a glukoza isto malo ispod donje granice, 4.
Sve nešto H ili L, riknula sam dok sam vidjela krvnu sliku.
Na pregled idem 1.12., a do tada ću još jednom vaditi krv da vidimo crp.
Pozdrav!
Ne znam di bi postavila pitanje, a zanimaju me iskustva. U 22. tj sam druge trudnoće koja je krenula totalno drukčije od prve pa tako i moj trbuh izgleda drukčije :)
Uglavnom, bebu sam počela osjećati "naglo" oko 17 tt, dakle bez mjehurića i leptirića nego odmah udarci, lagani, ali ipak udarci. I od kad je počela lupkati, osjetim da me lupa u cerviks ako mogu tako glupo reći, nije ništa bolno, samo je jako neugodno, osobito kada sjedim, ali i u ležećem zna.
Oko mene primjećuju da nosim jaaako nisko, toliko da mi šogorica i svekrva rekle da izgledam ko da ću svaki čas roditi. Imate kakva iskustva?
eryngium, jesus šokirala si me na temi o izdajalicama,gledam što ti se to upalilo majke ti...čestitam,progurala se ti preko reda...
sad si me prepala jer sam ja za par dana u 35TT, moram ASAP naručit neke stvari...meni se porod čini još taaaako daleko...
Kaae,sad smo terminuše u 1dn, moj mi je pak sad stavio 01.01 ko termin,taman datum koji ne želim...:lol:
mene noćas opet grč u listu uhitio,ovo je 2gi put da mi se to dogodilo...i po prvi sam se put ustala pišat po noći...najela se narančina pred spavanje,he he...nemam problema sa stolicom,dapače, tako da i nisam baš sigurna da mi fali magnezija...:unsure:
Ja ne znam jos koji datum zelim. :lool:
Bilo sto prije 31.12. znaci da cemo primiti povrat poreza za cijelu jednu godinu, sto je super dodatna lova. Ali ne bih radjala za blagdane, ako ne moram. Plus ne zelim radjati bas nesto puno prije termina (niti ocekujem da ce biti tako, da budem iskrena).
Hvala, hvala, mada bi mi bilo taman da sam lijepo još koji tjedan ostala na svom mjestu liste za odstrijel.
Rekla sam već prije da ste sad sigurne do termina jer sam se pobrinula za statističku vjerojatnost ranog poroda.
I da se pofalim kako mi je barem nešto ispalo kako sam htjela, pilića sad samo dojim. :D
eryngium :-D cestitam!!!!
kud ste i mene počele spominjati :škartoc:
moj termin je između 22.12. i 24.12., ali planiram roditi do 15.12.
planiram :mama:
a mislim, skidaju mi serklaž za dva tjedna kad ću biti 37+1 i sad da stvarno dođem do termina, nema smisla :durise:
pozdrav novim curama na temi!
i čestitke novopečenim mamama :heart:
eryngium, iako beba ima dovoljno kila svejedno ide u inkubator jer je rođena prije 37tt ili?
smiješno mi je kako si napisala dok malo sazori :mrgreen:
Čuj, ja sam vam osigurala statističku prednost, a sad vi same sebi proberite kako vam paše-koji tjedan prije ili iza termina, ne bin se štel mešat.
:mgreen:
Nije išao u inkubator nego samo u grijani krevetić na onu maskicu s kisikom na podtlak, ili kako li se to čudo zove (kad su mi govorili što i kako bila sam previše zauzeta plakanjem) jer se jako borio da dođe do zraka. Oni procjene zrelost pa se prema tome ravnaju, kilaža sama po sebi im ne znači ništa jer neke bebe s GD budu velike a skroz nezrele. On je super za svoju dob. Diše sam već 4 dana, nije na infuziji i od jučer je samo na mojoj proizvodnji. Ako kilaža bude stabilna, mogli bi uskoro doma. :zaljubljen:
Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 2
Baš super eryn da sve ide kako treba.
Dojenje isto ide dobro,ok je prihvatil...nemate problema s tim?
Eryngium bravo jos jednom! Imala si stvarno tešku trudnoću i svaka čast na hrabrosti!
Žužy piješ li ti jos normabele?
Ja mislim da cu im se danas Vratit sve me steže i boli uff
dominikslatki,ne pijem ga od dvadesetog tt negdje. Poslije sam popila još mislim dva i jednog preksinoć dok nisam više znala kaj bi od tolkih kontrakcija. Onda mi je jučer ujutro muž skočil po tvinlabovog Mg i bolje mi je. Al trbuh mi je sve jače tvrdi i sve je neugodnije stajati.
Kak te točno boli,di?
Kod svake kontrakcije ili?
Nebi baš smjelo boljeti...ali popij normabela i ako skoro ne prestane,nazovi gina i pitaj ga o tome.
Ma ja od jucer imam bolove dosta nisko dole ali nisu kontrakcije bas konstantno boli, jucer sam uzela jedan Normabel pa mi je bilo malo lakse ali i dalje je bol tu. Trbuh za čudo mekan cijelo vrijeme.
Necu kod doca jer cu se samo izmaltretirat a nije se pogoršalo ipak je malo bolje..
Pretpostavljam da je mala nesto pritisla jer kad lupi boli ko sam vrag i jucer za vrijeme te jake boli divljala je za poludit!
Svako malo se pitam zašto ne mogu bit normalna trudnica?! Ali onda se sjetim da sam ipak trudnica :)