Stranica 306 od 581 PrviPrvi ... 206256296304305306307308316356406 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 15,251 do 15,300 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Žužyka a da ipak baciš pogled na iherb:

Ovo je za nas heparinke, ima veći omjer dha koji je i bebi za razvoj mozga potrebniji od epa, a ne razređuje nam krv toliko...ali zato malo skupo
    http://hr.iherb.com/p/40209

A ovo je klasika provjerena, pročišćeno riblje ulje od teških metala:
    http://hr.iherb.com/Solgar-Omega-3-F...Softgels/23555
    Cijena više nego dobra ...duplo jeftinija nego kod nas...sad u 11 mjesecu dodatnih 10% na sve narudžbe, još ako ti je prvi put da kupuješ iskopiraj kod dobiješ 10$...a poštarina je 4 $...objasnim još ako treba

Uglavnom ova dva su od malih ribica...inćuni, sardine...

melange avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja pijem dietpharmovu omegu, jer je bila neka akcija 1+1. to sam kupila još na početku trudnoće.
    i jedem žlicu-dvije kokosovog ulja. ima da rodim malog einsteina

kiara79, je li postojao neki razlog zašto ti je prvi put vađen crp pa ga sad stalno provjeravaš ili?
    ja isto ne mislim da mi je ta pretraga rađena, morala bih pogledati nalaz krvne slike.
    leukociti su mi bili blago povišeni, ali ispod 14. to sam već napisala.
    držim fige da ti se ta situacija što prije razriješi.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja uzimam kapsule ulja bakalara (iz bakalarove jetre). U trudnoci je najbitnija komponenta DHA, a DHA ima najvise u ulju bakalara, plus ima manje EPA od obicnog ribljeg ulja. EPA ima protuupalno djelovanje, ali i razrjedjuje krv. (DHA i EPA su komponente Omege 3.) Ulje bakalara jos ima i vitamin D, sto je super opcija zimi, pogotovo u mojim krajevima. Moje kapsule su 500 DHA/400 EPA.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

http://hr.m.iherb.com/ChildLife-Cod-...oz-237-ml/8521

I ovo mi je preporučeno a sad je i na dobroj akciji.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Pazi jedino na dozu jer je ovo sa slike za djecu - znaci da ce preporuka na boci biti takodjer u djecjim kolicinama

Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Ajme S_iva,napokon,napokon !!!!Cestitke od srca,uzivajte,mazite se i da brzo dodete doma ~~~~~~~~~~~~

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Bitan je taj omjer DHA i EPA kao što i Kaae kaže DHA je taj koji je potrebniji...
    Kod većine preparata je 120:180 u korist EPA
    Prvi link koji sam stavila ima omjer DHA 500:EPA 80 zato i je cijena malo veća i to je za mjesec dana, isto child life, ali je za trudnice i to baš da nebi bilo problema s dodatnim razređivanjem krvi zbog EPA...
    http://hr.iherb.com/p/40209

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Tnx Frčkić

Frćka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Tnx Frčkić

zasad skulirana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

s_iva čestitam!

nisam ni ja vadila krv nego 1x u 12TT,briseve nijednom...da imam neke smetnje i probleme tek bi onda dobila uputnice....

od suplemenata pijem kad se sjetim kupit onaj Fr**ekov mama sok, jedem ribu 2-3x tjedno i pečem si kruhiće od lanenog brašna (najbogatiji biljni izvor Omege 3) tako da se smatram pokrivenom...
    sjećam se nedavno neke diskusije i članaka po netu o tom ulju bakalara, ako iskopam zakeljit ću al' ko ispalo diskutabilno iz nekog razloga....

yves još uvijek nema?
    Posljednje uređivanje od zasad skulirana : 17.11.2015. at 01:48

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Bila sam danas na pregledu, sve je ok. Mog doktora ne brine parvovirus pa onda ni ja vise necu brinuti. Kaze da je izuzetno rizican period izmedju 20. i 24. tjedna trudnoce, a inace nista prestrasno, pogotovo kad nije moje dijete u igri, ili nitko drugi izuzetno blizak. Slozio se s tim da jos jednom izvadim krv za mjesec dana, ali samo zasto sto su me vec narucili, on me ne bi slao. Virus prolazi kroz placentu u 1% slucajeva, a ni tad 100% beba nije zarazeno tako da je rizik vrlo, vrlo mali i nemam sto napraviti da ga jos vise umanjim.

Beba je procijenjena na 2146g, mrvicu iznad prosjeka za 33+4. Zijevala je na pregledu, izgledalo je kao da ce nas progutati prestrasni Pacman. Brrr. Sad mi je bas zao sto nisam dobila sliku, grozno je izgledalo. Sljedeci pregled je za 3 tjedna, a onda cu ici svaki tjedan, valjda.

Meni su vadili krv na prvom pregledu s oko 8 tjedana i onda jos jednom s 28, ili kad vec, kad sam radila OGTT (KKS + zeljezo). Briseve ne rade ni prije trudnoce ni u trudnoci, osim ako ima indikacija.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Citiraj melange prvotno napisa Vidi poruku
    ja pijem dietpharmovu omegu, jer je bila neka akcija 1+1. to sam kupila još na početku trudnoće.
    i jedem žlicu-dvije kokosovog ulja. ima da rodim malog einsteina

kiara79, je li postojao neki razlog zašto ti je prvi put vađen crp pa ga sad stalno provjeravaš ili?
    ja isto ne mislim da mi je ta pretraga rađena, morala bih pogledati nalaz krvne slike.
    leukociti su mi bili blago povišeni, ali ispod 14. to sam već napisala.
    držim fige da ti se ta situacija što prije razriješi.
    Ma ne, prvi put mi je CRP vađen negdje u 9 tt, kad me poslao izvadit KKS, biokemiju i urin.. CRP je rutinski u biokemiji, ništ spešl, i već onda je bio povišen, no kako trudnoća odmiče, on raste. Leukociti su bili mirni, no sad su i oni skočili na 16, nemam pojma, vidjet ću drugi tjedan kad budu nalazi kaj će reći, al pretpostavljam da će mi uvaliti neki antibiotik.

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

s_iva cestitam na curicama!

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Cure nadam se da me primate u svoje društvo, trudna sam 6+2 danas prvi put vidjela otkucaje, inače sam već tjedan dana na fragminu... Dosad sam prošla svašta tako da mislim da ću često pisati na ovoj temi, već me svega strah a opet s druge strane sam tako sretna i nadam se najboljem, toliko od mene zasad svima šaljem

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

karanfilčić,dobro nam došla i čestitam na malom srčeku ispod tvoga.
    Večina nas je bila na tvom mjestu (kaj se strahova tiče) i skroz te razumijemo tako da...samo tipkaj,piši..olakšaj strahove.
    I nek ti dani do prvih pokreta prođu brzo,poslije bude malo lakše.
    Jako mi je žao kad pročitam tvoj potpis...
    Oprosti kaj pitam...dali se zna razlog gubitku tvojih beba,jesi i tad bila na heparinu?

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Karanfilcic dobrodošla na ovu temu i ostala jos 34 tjedana!!

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Prva trudnoća je bila sy Turner inducirani porod jer je dijete imalo tešku dijagnozu uz Turner, nespojivu sa životom. Druga trudnoća dijete umrlo u trudnoći ništa nije nađeno osim prekratke pupčane vrpce i 3 trudnoća rodila s 34tt dijete umrlo nakon 3tjedna zbog komplikacija upale pluća, inače je imala i teža oštećenja mozga i u zadnje dvije trudnoće su djeca bila niske porođajne težine. Sada smo napravili sve žive pretrage, sve mam je uredno osim mog pai1 heterozigot, doktori(idem paralelno kod socijalnog i privatno) su se usuglasili da uzimam fragmin 2500 i aspirin 100 uz to još i 3*2 utrogestana i 2*1 folacin. Sa 10tt idem na 4d. Uglavnom ovo je prva trudnoća na heparinu nadam se da će nam pomoći u ostvarenju našeg sna

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

I ja se nadam da će ovaj put sve proći u najboljem redu.
    Teško je čitati što si sve prošla, stvarno si snažna.

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Karanfilčić drago mi je da si s nama i da je srceko tu kad čitam tvoju priču zaista me uhvati istovremeno i tuga i divljenje tvojoj snazi i hrabrosti..Želim ti naaajškolskiju i najdosadniju trudnoću koju možeš zamisliti

Mi smo se danas pravili važni na UVZ i šarmirali našu doktoricu svojim pozama :D Muža sam pustila da se divi i sluša a meni je samo laknulo da sve ide dobro..danas me prala posebno grozna nervoza i strah, bila sam sva izbezumljena..ali evo nas kući, mazimo trbuh i sretni smo što bi nam se uskoro mogao i javiti

Mučnine i povraćanje su i dalje tu..17tj..

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Lady bravo za pregled!!
    Ja sam rigala ali ono slapove do negdje 24. Tjedna i onda kad sam legla u krevet na mirovanje sve se smirilo. Samo se nemoj naprezati ako tako puno povraćaš kao sto sam ja..

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Rodilaa decka prirodnim putem od 4kg i 53 cm ) sve je ok za sada hvala Bogu jedino me trtica ubija .. Ali nekaa

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Djevojka, čestitam!
    Prava je to momčina!
    Brzo nam se oporavi!!!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

djevojka,sjetih te se jutros,reko idem pitati di si i kak je prošlo!
    Čestitam od sveg srca,evo ga tu je tvoj momčić!

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

eryngium nam se nije dugo javila.

Kaae,Lady,super za dobre preglede.

Meni bh sve jače..svaki čas me stisne jedna u krevetu. Dok sam na nogama trbuh mi klasika kameni ali eto sad se i bh počestile...el mi ne paše ovaj Mg,ili mi je jednostavno to normalno sad s ovim tt..neznam,bumo vidli.

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

S_iva, djevojka, čestitam!

I moje brojanje dan po dan je došlo do svog kraja. Na 35+5 pukao mi vodenjak, valjda više nije mogao izdržati pritisak kontrakcija, i 5 sati iza toga na CR stiglo je moje najveće čudo od malo preko 3kg i 49cm. Sad je u intenzivnoj dok još malo sazori a ja se selim na neke druge teme brojati dane dok ne budemo skupa.
    Pratit ću vas i dalje. Sretno!

Ribica 1 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2015

Početno

Eryngium, djevojka cestitam na bebicama! Uzivajte!

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Djevojka i Eryingium bravooo! Neka je sve dobro prošlo i puno se mazite sa svojim mrvama

Medeja avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Eryngium, čestitam!!!
    Da se ubrzo mazite zajedno!
    Posljednje uređivanje od Medeja : 18.11.2015. at 09:34

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj eryngium prvotno napisa Vidi poruku
    S_iva, djevojka, čestitam!

I moje brojanje dan po dan je došlo do svog kraja. Na 35+5 pukao mi vodenjak, valjda više nije mogao izdržati pritisak kontrakcija, i 5 sati iza toga na CR stiglo je moje najveće čudo od malo preko 3kg i 49cm. Sad je u intenzivnoj dok još malo sazori a ja se selim na neke druge teme brojati dane dok ne budemo skupa.
    Pratit ću vas i dalje. Sretno!
    Aaaaa namirišala sam te al reko ma nije valjda! Čestitam draga od sveg srca!
    Super kilaža za te tt!

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Djevojka,eryngium,cestitam od srca!! Eryngium,terminuso,ostavila si me samu da odbrojavam hihi! Ali neka je sve dobro prosli!! Moja kcer je rodena u terminu s 3050 i 49cm! Tako da je tvoj momak zaista pravi momak!! Puse

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

A dva dana prije poroda joj je mrvek bil procijenjen na 3200g. Skoro pa točno.

Kudri,kak si ti?

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Cestitke mamicama

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Hvala vam dame moje ostalim trudnica zelim da im vrijeme u kojem iscekuju svoja mala cuda prode sto lijepse
    Mene sad jedino brine sto me za trtica toliko boli jos vise nego jucer jedva hodam, šav ni ne osjetim ali trtica ubija mozda od pre velikog napora tiskanja tijekom poroda, ima li koja majka slicno iskustvo?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Aaaaa namirišala sam te al reko ma nije valjda! Čestitam draga od sveg srca!
    Super kilaža za te tt!
    Hvala na čestitkama!
    Da, da, odličan je. Malo samo problemi s disanjem ali to je sad puno bolje nego prvi dan. Na odjelu je s palčićima a on ko gigant pored njih.
    Kako su nam crne scenarije prognozirali, super smo oboje.
    Vi sad sve idete do termina sigurno. Ja sam vam se pobrinula za statistiku preranog poroda.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Eryngium i djevojka čestitke na smotuljcima!!!

Eryngium bas sam i ja pomislila gdje si! Miš mali bit ce on supač neka se jos malo peče pa ćete brzo doma!

Tko je slijedeci - kudri? Melange?

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Kudri pa i ti si nam blizu! joj kak je meni to brzo prošlo...ko da sam ti jučer pisala PP
    al neka, da bude sve dobro do kraja

Joj Žužy da znaš da mi i ti nekak brzo odmičeš

Melange koliko još?
    Dominik ti još miruješ? kak se držiš?

mona22 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2013

Početno

Eryngium, djevojka čestitam
    Posljednje uređivanje od mona22 : 18.11.2015. at 13:01

LadyB avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Žužy ti si neki dan pričala o tome kak si tražila nešto od suplemenata DHA...
    Ja sam jučer na pregledu rekla gin da ne mogu više piti b kompleks jer mi se instant povraća nakon sto ga popijem pa mi je predložio da probam Pregnazon complete ništa mirišljaviji ali da probam (skuplji je od prosjeka, ali po njemu jedan od kvalitetnijih proizvoda s obzirom da on ne preporuca preveliku količinu ribe u prehrani- muž mi je dalmatinac pa je valjda zato nabacio komentar) nisam se još bacila u istraživanje ali ako je itko upoznat s ovim proizvodom neka mi javi

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

mamice čestitam vam

mene satrla temperatura, sinusi začepljeni, glava ko bačva.. inhaliram se, a ako se do sutra popodne ne odčepim morat ću po antibiotik

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ja ok! U finalu. Danas 37+1! U pokretu non stop,za vokend planiram na more na svadbu jednu! I tak...mozda rodim tamo malog dalmosa

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

I da,vrijeme prebrzo leti,a to se posebno kuzi po djecici! Moja kcer vec 6 godina ima,a kao da sam je jucer rodila! Zato uzivajte u svakom trenutku i danu! I u stalnom nacicavanju i potrebi za nosenjem i zajednickom spacanju,ma u svemu jer prebrzo odrastaju!!
    Posljednje uređivanje od kudri : 18.11.2015. at 13:57

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj LadyB prvotno napisa Vidi poruku
    Žužy ti si neki dan pričala o tome kak si tražila nešto od suplemenata DHA...
    Ja sam jučer na pregledu rekla gin da ne mogu više piti b kompleks jer mi se instant povraća nakon sto ga popijem pa mi je predložio da probam Pregnazon complete ništa mirišljaviji ali da probam (skuplji je od prosjeka, ali po njemu jedan od kvalitetnijih proizvoda s obzirom da on ne preporuca preveliku količinu ribe u prehrani- muž mi je dalmatinac pa je valjda zato nabacio komentar) nisam se još bacila u istraživanje ali ako je itko upoznat s ovim proizvodom neka mi javi
    Kolko čitam Pregnazon su prenatalni vitamini plus omega3 koju nemaju neki drugi. Tvinlabov kojeg ja pijem nema npr.
    Ali nemrem najti u sastavu omjer dha/epa pa ti nemrem ni reči ništ o tome.
    Spominje se na topicu Vitamini u trudnoči,ali ništ konkretno.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Hvala na čestitkama!
    Da, da, odličan je. Malo samo problemi s disanjem ali to je sad puno bolje nego prvi dan. Na odjelu je s palčićima a on ko gigant pored njih.
    Kako su nam crne scenarije prognozirali, super smo oboje.
    Vi sad sve idete do termina sigurno. Ja sam vam se pobrinula za statistiku preranog poroda.
    Uh kolko smo si samo jaukale sa tim kontrakcijama a vidi sad je to iza tebe...i svaka čast tvom cervixu,dobro je on još izdržal.
    Nego zakaj carski? Pokušavam se sjetiti jel bio najavljen pa nemrem.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Djevojka, eryngium, cestitam!

Ne bi melange jos trebala, njoj je termin negdje najvise tjedan dana prije mene, a ja sam tek 31.12. (ili 15 dana nakon toga, ako je ova beba kao brat joj )

karanfilčić avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

S_iva, djevojka i eryngium čestitam

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Onda nam ide kudri, pa melange pa kaae ako se ne varam..

Lady, da, ja jos uvijek na strogom mirovanju, a cini mi se da ce tako do kraja biti , samo nek taj kraj bude sto kasnije.. Za sad brojimo dan po dan i zahvalni smo na svakom danu provedenom u kućici

Žužy i mene peru kontrakcije i isto mi trbuh kamen kad ustanem.. Nemam pojma svaki put mislim gotovo je i onda se smiri hvala Bogu. Dal ti kužiš neku povezanost s mjehurom kod tih kontrakcija?
    Ja obično moram piškit odmah poslije i bude mi lakse ,bo..

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Uh kolko smo si samo jaukale sa tim kontrakcijama a vidi sad je to iza tebe...i svaka čast tvom cervixu,dobro je on još izdržal.
    Nego zakaj carski? Pokušavam se sjetiti jel bio najavljen pa nemrem.
    Najbolje od svega je da se nisam otvorila ni milimetra niti 4h nakon prsnuća vodenjaka. Doktorica je probala na silu proc do unutarnjeg ušća i nije uspjela. Kao, samo da vidi. Je, CR je bio najavljen, tražili ga i neurologija i neurokirurgija.

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Eryngium , jesu tebe pustili doma ili si i ti jos u bolnici?
    Kako ti je pukao vodenjak, onako filmski ili?

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj dominikslatki prvotno napisa Vidi poruku
    Onda nam ide kudri, pa melange pa kaae ako se ne varam..

Lady, da, ja jos uvijek na strogom mirovanju, a cini mi se da ce tako do kraja biti , samo nek taj kraj bude sto kasnije.. Za sad brojimo dan po dan i zahvalni smo na svakom danu provedenom u kućici

Žužy i mene peru kontrakcije i isto mi trbuh kamen kad ustanem.. Nemam pojma svaki put mislim gotovo je i onda se smiri hvala Bogu. Dal ti kužiš neku povezanost s mjehurom kod tih kontrakcija?
    Ja obično moram piškit odmah poslije i bude mi lakse ,bo..
    ...pa ja,pa ti i Icsi,Medeja... I idemo redom,nema ubacivanja nit preskakanja.

Kod meni nije lakše ništ...zbilja neznam zakaj su sad tak česte. Trudim se ne maziti trbuha,tad imam periode čak i bez bh.
    A ovo sa mjehurom,to sam več skužila tak da uvijek pazim da idem na wc i prije nego mi se pripiša. Jer inače jedva uspijem koračat od pritiska i stezanja. I lakše mi je nakon wc-a,broj 2.
    Dobro da mi je zahod poprek sobe.

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Najbolje od svega je da se nisam otvorila ni milimetra niti 4h nakon prsnuća vodenjaka. Doktorica je probala na silu proc do unutarnjeg ušća i nije uspjela. Kao, samo da vidi. Je, CR je bio najavljen, tražili ga i neurologija i neurokirurgija.
    Pa nemreš vjerovati...sad dok ne treba sad je cervix bio postojani

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •