Dali necij muz ima ovu Hypogonadotropic hypogonadism diagnozu
Printable View
Dali necij muz ima ovu Hypogonadotropic hypogonadism diagnozu
Cureeee, vratili nam dvije mrve ;)
Rominka:love2: juhu,huhu,zeno pa gdje si ,vec sam rogove dobila,nemogu docekat da nam se javis?? Draga moja sad odmaraj i uzivaj i mislila sam da ces uzet dvije mrve,ajme jesam sretna zbog vas,sad nastavljam moliti se i dalje da se sve primi i bude ok:heart:
Bit ce nasa Romi trudnica he,he,ma vec jeste ,da,da moras!!!! pusek
Rominka, veselim se s tobom i vibram za trudnoću:-) Dat će Bog...
rominka sad se opusti i uzivaj, za 14 dana da nam jos prijavis veliku betu pa da ti onda zvanicno mozemo cestitati.
Cure,
Pronašla sam na jednom forumu recept za snižavanje fsh: Smokve se stave u teglu i preliju maslinovim uljem. Treba ih jesti ujutro (dvije smokve) na gladan stomak. Najbolje bi bilo da se drže u maslinovom ulju 40 dana,pa tek ona da se jedu, ali može i ranije.
Je li iko probao ovaj "lijek"? Kontam da ne može naštetiti.
sos15.,neznam koliko si upucena za snizavanje fsh.evo ja cu jos jednom napisat.visoki fsh je visok zato sto mozak javlja da se ne proizvode spermiji te ga on fila da potakne proizvodnju.,nepostoji nista za snizavanje fsh.,a ako i ima nesto sto bi ga spustilo,poremetili bi se ostali hormoni a spermiji se nikad nebi mogli proizvest kad bi se nasilu spustio ,nema svrhe ga spustit jel se tada nece naci spermiji,.jedino da se sam od sebe spusti onda znaci da je potaknuo na proizvodnju i nesto se desava unutra.svi doktori su isto rekli za visoki fsh.,tek kad je nizak moze se uzimat terapija a uz visoki znaci nista neuzimati niti slucajno. smokve su ok,zdrave al opet ako ce i spustit fsh,nis se nedobiva stim,i dalje nece bit spermica.
pozz curke moje
http://forum.roda.hr/images/misc/quote_icon.png edinas prvotno napisa
Demi reci ovo. Zar klomifena nije za muskarce koji imaju nizak fsh i nizak testrastrone?
Klomifen je izrazito za muškarce koji imaju niži testosteron i/ili niži slobodni testosteron, bez obzira na referentnu vrijednost FSH, a ponekad se daje muškarcima i sa povišenim testosteronom.
Edinas,kad je u pitanju visoki fsh.nedaju doktori nista,zbog snizavanja,a kad je u pitanju niski ili manjak testosterona onda daju klomifen,koji ne remeti fsh,ali se nesmije svakom ni dati.,sve ovisi o dijagnozi i svim nalazima hormona.hocu reci daju ga doktori kad je niski fsh i testosteron.pozdrav
znaci moj bi muz mogao ga traziti od doktroa posto mu je nizak testastron
Pa neznam draga ,najbolje pitaj doktora ,oni su ga preporucivali kod dijagnoze oligo....,pa se znalo dogodit da je netko imao tisuce plivaca a poslja klomifena 10-ak,te su ga onda prestali i davati,tak da ti stvarno neznam rec.E sad kod nas gdje nema spermica neznam dali bi se sto moglo promjenit ,a testosteron kod nas je ok.pa nama nisu nikako preporucili klomifen niti bilo sto drugo.Probaj pitat pa da cujemo jos jedan odgovor doktora.sretno edinas
Romi :love2:
Kad ulovis vremena ,pisi nam kako je sve bilo,koji je protokol,gdje ste skitali i cijeli postupak bar ukratko.pusek
Hvala sto si mi se javila!!!
evo novih nalaza krvi, testastron se povecao na 400 ali je zato fsh ostao isti. neznam dali da nastavimo sa terapijom. bojim se da nije sve uzaludni.
Neznam Edinas sta vam je pametno dalje.cuj ali za fsh je dobro da je ostao isti znaci da mu terapija nije nastetila.probaj se savjetovat sa doktorom.pozdrav
Neznam ni sam. Mozda da radi spermogram pa onda ako nebude onda mozda nece vise terapiju koristi i to je to kraj borbe.
A sta reci .,nekako svi mi odustajemo polako jel izgleda da nam nema pomoci,ja se iskreno nenadam da cemo ista naci micro-tesom,al eto ako to ne napravimo uvjek cemo se pitat sta ako je bilo ipak ???,a i tad ako nebude ostaju nam svima dvije opcije uvjek:-) pa kome koja vise odgovara.sretno Edinas u daljnjoj borbi:-)
Pozdrav "tuzna" ako sam dobro shvatio ti si stupila u kontakt sa dotičnom Sarajevskom klinikom Jinemed i to je njihov odgovor, po odgovoru to je Mikro-TESE.
Da li je li sa foruma bio kod njih na dotičnom postupku Mikro-TESE, i da li je to možda ispostava Bahceci klinike iz Istanbula na kojoj je dr. Emre Bakircioglu, ili je ovo druga klinika.
Ako nije zna li itko što o ovoj ispostavi Bahceci klinike, da li je otvorena i da li je počela sa radom
Hvala
Pozdrav
ne,JInemed je druga klinika,ali takod eiz Istanbula.ovo je njihov odgovor kad sam trazila detaljan opis toga sto oni rade.
oni su vec u sarajevu, na Čengić Vili i negdje sam stavljala mail adresu njihovu.negdje procitah da oni traze neke nalaze,pa cak razmisljaju o terapiji prije micro.
Bahceci je klinika na kojoj je dr.bakircioglu,oni takod e trebaju poceti sa radom skoro. neki dan su slali mail kako administrativne prepreke ne dozvoljavaju otvaranje klinike jos,ali skoro je to gotovo.pitala sma,rekli izricito da rade micro, da je oko 900e cini mi se,te da ce dr bakircioglu dolaziti po potrebi u sarajevo.
njemu sma jednom slala mail,on nije u fazonu terpaija azoo jer "niti jedna terapija nema dokazane ucinke".
nasa forumasica Misur j bila uBahcec klinici u Istanbulu, a njm je bio i u Amereci kod Schlegela i potvrdila mi je (jos prije par godina)-Bahceci u Istanbulu radi microTESE...ajde,nadajmo se da ce to raditi i ovdje..
Oprostite sada sam naišao na post par stranica prije gdje vidim da je ta Jinemed klinika sasvim drogo, a Baheci da još nije počela sa radom, ako nije problem može li kontakt mail Baheci klinike da im se javim pa da vidim što će reći
Puno vam hvala i pozdrav
" tuzna" stavrno si brza :klap:,ako nije problem može li kontakt mail Baheci klinike da im se i javim pa da vidim što će reći, čekamo prof Ježeka da na Rebru počne raditi biopsije (ali mislim da neće raditi Mikro-TESE) ali nas polako izdaje strpljenje iz mjeseca u mjesec ništa, probali bi još jedino Mikro-Tese (svi nalazi su napravljeni hormoni, genetika, ultrazvuk) pa ako ništa ne nađu put Praga što prije.
Puno vam hvala i pozdrav
evo ga: bih_ivf@bahceci.com :D
Hvala puno na mailu, vidim da je adresa .com znači mail na Engleskom jel?
Pozdrav
Florijan,slobodno pises na Hrvatskom,nista Engleski.Pisala sam im i ja i dobila odmah odgovor(tuzna mi je dala isto mail-hvala joj).,sto se tice dokt.Jezeka meni osobno je rekao nece se raditi micro-tese vec obicna tese.I mi cemo u Bahceci BIH,ili na kraju krajeva u Prag.pozz svima
"postoji nada" hvala ti, znači najbolja solucija za nas je Bahceci BIH (pošto Ježek neće raditi M-Tese), ali mi se čini da će i to u BIH potrajati i to je čini mi se kao i Rebro od prošle jeseni se čeka, samo ne znam do kada čekati dr. Emre je najbolji u M-Tese u okruženju ali čekanje ubija, ja 38g supruga 34g, život ide jako brzo i godina proleti za tren :-(
postoji nada rekla sve :kiss:
florjan, idi onda u Istanbul!
ne kosta to tako mnogo....malo je put skuplji jer je let avionom,ali micro je isto para, i ne bude se dugo,nekih 4 dana,cini mi se.
osim toga, koliko znam,Bahceci u BiH je trebao biti do Nove godine,pa su malo produzili,ali ja cekam svaki tren da javed a su poceli sa radom.opet je pitanje koliko cesto ce dr Emre dolaziti ovamo...:-/
Hey tuznaaaaaaaaaaaaa ,pa gdje si zeno????nema te,cekam da se javis malo na forum svaki dan,a tebe nema,a tebe nema:love2:
Kako je kod vas ,sta planiras??? kiss ti saljem
Florijan sretno kamo got isao,da upitno je kad ce se otvoriti Bahceci u Bih,ako ti se zuri dobro kaze tuzna odi u Istanbul,naravno ako si mozete priustiti,da negubite vrijeme,a i mi cemo cekat jos malo pa ako bas nebude do kraja godine ,mozda isto odemo u Istanbul,neznam joc cekamo.pozz
Znam za Istanbul ali je malo daleko i čini mi se sve kompliciranije (komunikacija, put, smještaj ...), ovo u Sarajevu bi bilo sve puno lakše
Je,je to imas pravo,a valjda necemo tako dugo cekat,mene vise muci koliko ce cesto dr.Emre doci i hoce li se moci bas snjim dogovorit operacija da ju on izvodi.,mada s druge strane valjda su i drugi doktori isto toliko strucni i dobri koji su uceni od njega i u njegovom okruzenju rade.,a koji ce izvoditi micro-tese.a Sarajevo moja zivotna zelja da ga vidim juhuuu
"postoji nada" tako je potpisujem
pozdrav svim borcima (malo smo u manjini ovdje, izgleda da su ostali muškarci sramežljiviji pa se ne uključuju u rasprave :)) i borilicama :bye:
he,he super tuzna i to je nesto,zivimo u nadi da ce se cim prije otvorit saljem ti:kiss:
Florijan svaka cast rijetki su decki koji su nam se pridruzili,zato budi ponosan na sebe a i tvoja zenica treba bit:klap:
Ima nas muških, istina malo, ali mi se nosimo sa svojom karmom ;) Pozdrav svima!!!
Neka,neka ,svaka cast deckima,kad vec nazalost smo svi u istom sosu ,pa nek nas ima i jednih i drugih .pozz svima
ovako....davno smo saznali da se imamo za boriti sa azoo, i krenuli smo u tu borbu.tri smo godine odlazili u zg na vv, pili čajeve, koristili bioastine i slične stvari. rezultati su svaki put sve gori. onda je došao novi zakon, i to nas je natjeralo da razmislimo i o drugim opcijama. tako smo donijeli odluku da odemo pokušati u prag. jednostavno, kod nas nitko više ništa ne može, dok se zakon ne promijeni, a vrijeme prolazi.lanjski pokušaj odlaska u prag je propao jer mi hormoni nisu bili najuredniji (poklopilo se sa vrlo kompliciranom situacijom na poslu). 4.1.2012. mirna mi je javila da imamo termin, poslala mi protokol i to je bio početak. dobila sam kratki protokol 7 d (menopuri i cetrotide). i tu sve nije išlo glatko. prvo nismo imali dovoljno folikula, pa nisu raslli dobro, do zadnjeg dana nismo znali hoćemo li uopće ući u postupak. dr. je produžila stimulaciju za 3 dana i na kraju je ipak bila naša odluka i otišli smo. od 11 folikla 5 je dobiveno, a od toga 4 js, s time da su samo 3 oplodili jer se 1 prestala razvijati. od 3 oplođene samo su se 2 embrija razvijala i oni su vraćeni mami svojoj. danas je 7dpt, luda sam, peru me kojekakve emocije - malo plačem, malo se smijem, a beta je tek 26.3. do tada ja sam trudnica i dok se ne dokaže suprotno neka svi šute :sing: već sam prije pisala da odluka o donoru nije pala s neba, o njoj se dugo promišljalo i na kraju je bitno jedino to da nas dvoje imamo jako puno ljubavi za dati tom malom mirišljavom smotuljku i da uopće nije bitno kako će ono pronaći put do nas. mi smo tu i čekamo, ovako ili onako. čak i ako se ovaj put ne ostvari ono što dr govori, pokušati ćemo opet. puno sreće svima
Romi draga:love2: ,natjeras mi suze na oci,prekrasan post.Sigurno da niste preko noci odlucili se za ovu opciju,ali bitno da ste sada sigurni da je to pravi put za vas i da vas ceka vasa srecica tu (jedna,dvije),.da draga ti si trudnica od dana transfera nosis bebice,ako Bog dragi da bit ce sve dobro.Nemoj sad razmisljat o iducem pokusaju,tebi to nece trebati.,ti si trudna vec i samo miruj i probaj da se ne sekiras i mislis samo pozitivno da tvoje mrve ostanu stobom. Draga :-*
dali je necij muz probao suve smokve u maslinovom ulju za visok fsh. citala sam da je pomaze kod zenea sa visokim fsh
rominka sretno da nas obradujes uskoro.
edinas neznam al neko je pisao na predhodnoj strani da nije pametno spustati tsh, i tu ima neke logike. meni je neki dan dr rekao da sad kad moj muz zavrsi sa menopurom tj kad prestane primati taj fsh njemu ce se on spustiti ponovo na istu vrijednost i prestace proizvodnja spermatozoida tj. koliko samga skontala fsh potice proizvodnju i kad se spusti ona prestaje. tsh je ustvari samo informacija iz mozga koja govori testisima da moraju proizvoditi sto manje ima te informacije iz mozga to manje i proizvodnje. otprilike tako nesto je meni moj dr rekao . tako kao sto je neko na predhodnoj strani napisao da nema smisla skidati tsh jer tim se postice samo kontraefekat.
Boss ,ja sam pisala o tome,je dobro kazes fsh,se nesmije nasilu terapijama spustiti jel se na taj nacin nece nikad pocet proizvodit spermici,jedino da se sam spusti onda znaci da se nesto pocelo desavati.Tako su nama 4.doktora rekla a vidim da i ti imas istu informaciju.tocno da mozak salje informaciju da nema proizvodnje spermica u testisima ,te je zato fsh visok,dok je visok znaci potice na proizvodnju.Ima mojih dosta postova o tome,nadam se da sam vam bar malo pomogla.pozz svima i ugodan vikend
nadam se da ce nam doktor reci neke dobre vijesti sledece sedmice. testastron se dobro podigao ali je fsh isti pa se nadam da je se bar nekoliko sprmica pojavilo.