Pokazuje rezultate 1 do 50 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nađoh među mailovima,mail od ovih iz Jinemed klinike,koji već rade u Sarajevu.
    molila sam ih da mi pojanse šta oni pod microtese-om podrazumijevaju,i evo texta:
    MIKRO TESE (Mikrohirurško izdvajanje sperme iz testisa)
    U slučajevima neopstruktivne azospermije, kada je nivo spermatogeneze veoma nizak za najprikladniji metod istrage smatra se metod biopsije sa više uzoraka tkiva. Specijalizovni hirurg urolog koristi mikroskop da ukloni najzdravije semene kanale u kojima je najverovatnije da će naći spermatozoide. Ovi uzorci se direktno pregledaju od strane kliničkog embriologa koji ih ispituje pod različitim mikroskopima da bi potvrdio prisustvo spermatozoida. Ako su zreli spermatozoidi pronađeni oni se zamrzavaju ili se koriste odmah za oplodnju jajnih ćelija supruge.Ispitivanje testisa pod mikroskopom nam omogućava pronalaženje više spermatozoida u odnosu na klasični tese kod kojeg je pronalaženje spermatozoida između 30-40% dok kod mikro tese ovj procenat je daleko veći 60-70%.Druga važna prednost je, gubitak tkiva testisa pacijenta je manji do 70 puta u odnosu na klasični tese te na ovaj način oštećenje testisa se svodi na najnižem nivou.
    Još jedna prednost mikro tese je ta što ne oštećuje krvne sudove koji snadbijevaju testise. Tako da smanjuje postoperativne neželjene efekte.

dakle, koja cura zna,je li to to?to je microtese koju rade i u Belgiji?
    cijena u ovoj klinici je 1 000 e.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Lina2,rekao nam je da svakako moramo uraditi microdeleciju test,inhibin i uroloske pretrage,ultrazvuk i urinokulturu,te ponoviti fsh,zatim mu se javiti sa nalazima da preporuci tese ili micro-tese.ali on je meni rekao da nece raditi micro-tese kod nas,vec obicnu biopsiju,pitala sam ga
    Tuzna:meni se cini da je to prava micro-tese a ne obicna biopsija ,znaci oni to rade a gdje je ta klinika?Ja sam zalosna sto sam procitala da pise sa neopstruktivnom azoo,gdje ima malo spermatogeneze da je preporucljiva micro.,ali kod nas nema ni malo??sta raditi Boze dragi
    pozz curke

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Tuzna sory sad vidim da si napisala u Sarajevu

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku
    molila sam ih da mi pojanse šta oni pod microtese-om podrazumijevaju,i evo texta:
    U slučajevima neopstruktivne azospermije, kada je nivo spermatogeneze veoma nizak za najprikladniji metod istrage smatra se metod biopsije sa više uzoraka tkiva. Specijalizovni hirurg urolog koristi mikroskop da ukloni najzdravije semene kanale u kojima je najverovatnije da će naći spermatozoide. Ovi uzorci se direktno pregledaju od strane kliničkog embriologa koji ih ispituje pod različitim mikroskopima da bi potvrdio prisustvo spermatozoida. Ako su zreli spermatozoidi pronađeni oni se zamrzavaju ili se koriste odmah za oplodnju jajnih ćelija supruge.Ispitivanje testisa pod mikroskopom nam omogućava pronalaženje više spermatozoida u odnosu na klasični tese kod kojeg je pronalaženje spermatozoida između 30-40% dok kod mikro tese ovj procenat je daleko veći 60-70%.Druga važna prednost je, gubitak tkiva testisa pacijenta je manji do 70 puta u odnosu na klasični tese te na ovaj način oštećenje testisa se svodi na najnižem nivou.
    Još jedna prednost mikro tese je ta što ne oštećuje krvne sudove koji snadbijevaju testise. Tako da smanjuje postoperativne neželjene efekte.

Nama su rezultati ocajni tri puta manji nego pre terapije,doktor nas salje u Belgiju ili Grcku jer jedino tamo rade tu biopsiju microtese...Saznacemo koja klinika je u pitanju jer moramo uzeti kontakt te klinike...

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tuzna prvotno napisa Vidi poruku

Pozdrav "tuzna" ako sam dobro shvatio ti si stupila u kontakt sa dotičnom Sarajevskom klinikom Jinemed i to je njihov odgovor, po odgovoru to je Mikro-TESE.
    Da li je li sa foruma bio kod njih na dotičnom postupku Mikro-TESE, i da li je to možda ispostava Bahceci klinike iz Istanbula na kojoj je dr. Emre Bakircioglu, ili je ovo druga klinika.
    Ako nije zna li itko što o ovoj ispostavi Bahceci klinike, da li je otvorena i da li je počela sa radom

Hvala

Pozdrav

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Oprostite sada sam naišao na post par stranica prije gdje vidim da je ta Jinemed klinika sasvim drogo, a Baheci da još nije počela sa radom, ako nije problem može li kontakt mail Baheci klinike da im se javim pa da vidim što će reći

Puno vam hvala i pozdrav

florjan avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

" tuzna" stavrno si brza ,ako nije problem može li kontakt mail Baheci klinike da im se i javim pa da vidim što će reći, čekamo prof Ježeka da na Rebru počne raditi biopsije (ali mislim da neće raditi Mikro-TESE) ali nas polako izdaje strpljenje iz mjeseca u mjesec ništa, probali bi još jedino Mikro-Tese (svi nalazi su napravljeni hormoni, genetika, ultrazvuk) pa ako ništa ne nađu put Praga što prije.

Puno vam hvala i pozdrav

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •