Stranica 29 od 85 PrviPrvi ... 1927282930313979 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,401 do 1,450 od 4229

Tema: "azoo statistika"

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Rominka, vjerujem da ćete uspjeti. Dat će Bog! Samo pozitivno

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Rominka draga kad krecete sad za vikend jelda???
    Kako ide himna DAT CE VAM BOG I VISE OD TOG!!!!!!!!!SRETNO
    Lina2,dugo se nisi javljala sto ima kod vas??

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

evo, to je to! umjesto pianje u nedjelju, počinjem u petak i za dva tjedna putujemoooooooo

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Rominka, slažem se s tobom, tek kad prihvatimo svoju situaciju, bit ćemo potpuno otvoreni za neke druge opcije i u psihološkom smislu bit će nam lakše. I mi se već pet godina borimo s azoospermijom, ali doista borimo, jer smo isprobali sve alternativne metode koje postoje ( čajevi dr. Tešića i dr. Mije, bioenergija (Domančić), piskavica, tribestan, vitamini i sl.). MM je čak prestao pušiti, ali ništa nije pomoglo. Sada isto čekamo biopsiju na Rebru, ali ne nadamo se previše. Ponekad nam je bilo toliko teško da se pitam kako smo to preživjeli. Što smo stariji, primjećujemo kako smo nekako diskriminirani, naši prijatelji se nalaze kako bi se njihova djeca igrala, a nas više skoro nitko ni ne zove na druženja jer su svi okrenuti svojoj djeci i svom ritmu u koji se mi ne uklapamo. Često u očima svojih prijateljica ili kolegica pročitam rečenicu: "Lako je tebi, ti nemaš djece, ti se možeš naspavati. Ne znaš ti kako je to, ja sam umorna i iscrpljena, a ti nisi i slično." A ja pomislim kako bih se vrlo rado mijenjala s njima i bila neispavana i umorna. Sve to nije lako, ali moramo biti hrabre i boriti se i protiv te grozne dijagnoze i protiv predrasuda društva. I da zaključim, zapravo sam vam htjela reći da se MM i ja puno bolje osjećamo otkad smo se odlučili na posvajanje. Nekako smo smireniji jer znamo da ipak postoji svjetlo na kraju tunela. Znamo da je i to dugotrajan proces, ali vjerujemo u uspjeh i uskoro krećemo i u tu borbu.
    Jednostavno, ne želimo živjeti cijeli život bez djece, iako poznam nekoliko parova koji su se pomirili sa životom bez djece i sasvim lijepo i zadovoljno žive. Samo je važno da to raščistite sami sa sobom i živite bez frustracija.
    Oprostite na ovako dugačkom postu, ali čini mi se da nam je svima potrebna podrška, a najbolju vam podršku mogu dati oni koji znaju kroz što prolazite jer i sami kroz to prolaze. Ne dajte se i samo hrabro naprijed!
    Za početak, mislimo na Rominku i nadajmo se prvoj ovogodišnjoj azoo-trudnoći.

Mali Mimi avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

danijeladanči baš lijepi post, mi imamo sasvim druge dijagnoze ali kroz iste stvari prolazimo manje više

mimi81 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

DanijelaDanči čestitke na stavu i odluci...neka beba stigne čim prije

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj Mali Mimi prvotno napisa Vidi poruku
    danijeladanči baš lijepi post, mi imamo sasvim druge dijagnoze ali kroz iste stvari prolazimo manje više
    Da, svejedno je koja je dijagnoza, svi parovi bez djece prolaze kroz isto. Najgore je što imam osjećaj da nas je sve više. Na mome poslu od desetak kolegica u tridesetima koje su u braku, čak nas tri nemamo djece.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Danijela, draga post ti je divan i našla sam se u svakoj tvojoj riječi.....jednostavno ne možeš opisati nikom taj osjećaj tko ne prolazi isto....svejedno koja je dijagnoza ako bebe nema!!

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

mi cemo se boriti do kraja ukoliko ne bude nade icicemo na oplodnj sa donatorom...Uradili smo analizu,cekamo rezultaze i da vidimo sta ce nam doktor reci...To nam je poslednja nada...

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj MARINA25 prvotno napisa Vidi poruku
    Danijela, draga post ti je divan i našla sam se u svakoj tvojoj riječi.....jednostavno ne možeš opisati nikom taj osjećaj tko ne prolazi isto....svejedno koja je dijagnoza ako bebe nema!!
    Potpisujem!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

dola jel se meni to cini ili si i ti u postupku?
    drzim fige svima da ovo proljece donese mnogo mnogo lijepih vijesti na ovoj azoostatistici.
    a rominka bio bi red da otvoris sezonu pozitivnih beta ove godine na ovoj temi.

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj boss prvotno napisa Vidi poruku
    dola jel se meni to cini ili si i ti u postupku?
    drzim fige svima da ovo proljece donese mnogo mnogo lijepih vijesti na ovoj azoostatistici.
    a rominka bio bi red da otvoris sezonu pozitivnih beta ove godine na ovoj temi.
    jesam, mm je imao čak 5 plivača! dva su oplodila dvije JS i vraćene su mi 2 mrve, ali nemam baš dobar predosjećaj...mada je i ovo samo po sebi ogroman uspjeh da se nešto u laboratoriju uspjelo "skuhati". kako bilo, pokušavati ćemo sve dok ima ijednog spermića

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

o pa vi znaci sad cekate rezultate, nadam se da ces nas obradovati onda , bas zato sto se ne nadas ima da te iznenadi.
    a ni ja se nesto ne nadam da ce ista biti od mog prvog , ma i nama ce biti uspjeh ako uspiju sta naci da se moze oploditi, neznam mozda al mislim da je gore cekanje punkcije i razmisljanje hoce li sta uspjeti naci nego cekanje bete posle toga.
    iskreno kad bi ja uspjela doci do toga do cega ste vi da bar imaju jednu da vrate , ma skakala bi od srece sto sam uspjela doci do toga.
    drzim ti fige da se obradujes , a i nama ostalim da malo das nade.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Danijeladanci prekrasan post,tako je tocno kako si napisala,tek kad prihvatis ovaj put pun trnja i boli ,lakse je naci put ka svjetlu na kraju tunela.Jel uvjek ima rjesenje kako doci do svoje srecice.Nepostoji caj,terapija koja bi nama pomogla ali postoji put koji nas moze dovesti do djecice,bilo to posvojenje ili donorska oplodnja.Rominka je nasa trudnica sigurno.Dola i vi cete brzo doci do svoje bebice sigurno,pogotovo sto vi imate svoje plivace i budi presretna zbog toga.Curke da nema nas i ovog foruma tesko bi se mi nosili sa ovim nasim krizevima a ovako je puno lakse podjeliti svoj zivot i svoje iskustvo sa osobama koje vas u potpunosti razumiju.Nitko nezna i nemoze nas ruzumjeti dok nije u nasoj situaciji.pozdrav svima

Datum pristupanja
    Aug 2011

Početno

Citiraj boss prvotno napisa Vidi poruku
    o pa vi znaci sad cekate rezultate, nadam se da ces nas obradovati onda , bas zato sto se ne nadas ima da te iznenadi.
    a ni ja se nesto ne nadam da ce ista biti od mog prvog , ma i nama ce biti uspjeh ako uspiju sta naci da se moze oploditi, neznam mozda al mislim da je gore cekanje punkcije i razmisljanje hoce li sta uspjeti naci nego cekanje bete posle toga.
    iskreno kad bi ja uspjela doci do toga do cega ste vi da bar imaju jednu da vrate , ma skakala bi od srece sto sam uspjela doci do toga.
    drzim ti fige da se obradujes , a i nama ostalim da malo das nade.
    je teško je to sve skupa, kad je mm na biopsiji imao 0 i doktor rekao da nista vise ne mozemo i da se ne trudimo, bili smo mjesecima jadni, onda su nam u ri dali nadu da probamo u postupak da se možda nađe koji,onda smo bili ful sretni...vrtuljak emocija koji se stalno izmjenjuje...pozdrav svima!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

pa i mi smo sad usli u postupak sa pricom da ce se naci koji, sto bi ja rekla da ce uspjeti iskopati kojeg, al sama pomisao da se oboje pucamo hormonima i prolazimo cjeli postupak i punkcije sa nadom hoce li ista naci tog dana ili ne , ma nekako mi nije svejedno, mislim da bi me vise dotuklo da nenadju nista nego da docekam negativan nalaz posle ET.

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Ola postoji nada!
    Ja sam se neki dan naručila kod dr. alebića na vv, budući da su nam u ri rekli da nam ne mogu pomoći. Shvatila sam da u cijeloj toj priči oko azoo, ja sam nigdje, da bi bilo ok da nam neko vodi postupak ako budemo te sreće pa se biopsijom nađe koji šampion.
    Tako da je nas sljedeći korak vv pa ćemo vidjeti što dalje. Kako je kod tebe, ima li novosti?
    DanijelaDanči drago mi je da ste odlučili što dalje, veliki je to korak! Želim Vam da što prije dodete do bebača.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Lina2,mi smo ti trenutno u fazi cekanja,tj.cekamo godisnji ili slobodne dane da obavimo pretrage koje nam je rekao dr.Jezek,zaista je pozitivan covjek,a to nece bit tak skoro ,nismo sigurni gdje napravit biopsiju kod nas u HR.ili micro-tese u Sarajevu kad se otvori bahceci centar.u svakom slucaju biopsiju cemo napravit te ako se nenade nista krecemo u nove borbe te cemo vidjeti jos za sto se odluciti.U meduvremenu mislim na sve vas,bit cu na forumu stalno i cekati pozitivne rezultate od nasih curka.
    Prvo se nadam sreci Rominke i Dole,neka nam prve jave najljepsu vijest.Drage moje pozdrav svima.
    Tuzna gdje si ti,jel ima kod vas nekih pomaka??

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Sory dva put mi primi istu poruku.ispravljam
    Posljednje uređivanje od postoji nada : 23.02.2012. at 13:30

Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Što vam je predložio dr.Ježek da napravite? Mi isto svakako idemo na biopsiju, ali kod nas.
    Čini mi se da će se i kod nas raditi micro-tese na rebru za koji mjesec!

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj postoji nada prvotno napisa Vidi poruku
    ...Tuzna gdje si ti,jel ima kod vas nekih pomaka??
    ne,nemam se cime pohvaliti.evo,spremam se(kad nagovorim muza) da posjetimo boss pa da vidimo da li bi njihov ljekar nama nastavio menopur,ili bi radio punkciju, ili bi rekao da nema nista od nas...dakle,jos nioje gotovo.
    nisam pisala ovima u Bahceci jos,al evo idem odmah,da vidim jesu skoro otvorili kliniku.

svima

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

slala mail juce, evo odgovora:
    " mi se izvinjavamo ali jos uvijek na nasu zalost
    cekamo odobrenja od nadleznih institucija, nasi planovi i ocekivanja su
    bili da cemo poceti raditi pocetkom ove godine, no medjutim mi ne mozemo
    nego slijediti zakonsku proceduru koja je, usput receno, takva da moramo jos
    malo da sacekamo.
    Mi cemo sa vama podijeliti svaku informaciju i novost vezano za sve nase
    aktivnosti.
    Molimo vas da razumijete nasu situaciju i jos jednom se izvinjavamo."

pozz

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

nađoh među mailovima,mail od ovih iz Jinemed klinike,koji već rade u Sarajevu.
    molila sam ih da mi pojanse šta oni pod microtese-om podrazumijevaju,i evo texta:
    MIKRO TESE (Mikrohirurško izdvajanje sperme iz testisa)
    U slučajevima neopstruktivne azospermije, kada je nivo spermatogeneze veoma nizak za najprikladniji metod istrage smatra se metod biopsije sa više uzoraka tkiva. Specijalizovni hirurg urolog koristi mikroskop da ukloni najzdravije semene kanale u kojima je najverovatnije da će naći spermatozoide. Ovi uzorci se direktno pregledaju od strane kliničkog embriologa koji ih ispituje pod različitim mikroskopima da bi potvrdio prisustvo spermatozoida. Ako su zreli spermatozoidi pronađeni oni se zamrzavaju ili se koriste odmah za oplodnju jajnih ćelija supruge.Ispitivanje testisa pod mikroskopom nam omogućava pronalaženje više spermatozoida u odnosu na klasični tese kod kojeg je pronalaženje spermatozoida između 30-40% dok kod mikro tese ovj procenat je daleko veći 60-70%.Druga važna prednost je, gubitak tkiva testisa pacijenta je manji do 70 puta u odnosu na klasični tese te na ovaj način oštećenje testisa se svodi na najnižem nivou.
    Još jedna prednost mikro tese je ta što ne oštećuje krvne sudove koji snadbijevaju testise. Tako da smanjuje postoperativne neželjene efekte.

dakle, koja cura zna,je li to to?to je microtese koju rade i u Belgiji?
    cijena u ovoj klinici je 1 000 e.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Lina2,rekao nam je da svakako moramo uraditi microdeleciju test,inhibin i uroloske pretrage,ultrazvuk i urinokulturu,te ponoviti fsh,zatim mu se javiti sa nalazima da preporuci tese ili micro-tese.ali on je meni rekao da nece raditi micro-tese kod nas,vec obicnu biopsiju,pitala sam ga
    Tuzna:meni se cini da je to prava micro-tese a ne obicna biopsija ,znaci oni to rade a gdje je ta klinika?Ja sam zalosna sto sam procitala da pise sa neopstruktivnom azoo,gdje ima malo spermatogeneze da je preporucljiva micro.,ali kod nas nema ni malo??sta raditi Boze dragi
    pozz curke

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Tuzna sory sad vidim da si napisala u Sarajevu

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

postoji nada,obavezno odradite pretrage.inhibin ce reci mnogo toga. kod mm je bio 25 inhibin.
    znas,i kod muza j e2007. godine bilo u jednom kanalicu spermatogonija i spermatocita. nemam pojam kakav miu je inhibin tad bio,i od toga je proslo 5 godina.
    pitanje je sta se dole desava sad.
    sad znamo da je nakon nekih terapija inhibin porasato,uduplao se,ali ni to ne mora nista da zanci.mislim da je bio slucaj zene na ovom forumu da je inhibin bio preko 80,a ni microtese-om nista nisu nasli.

evo ti moja logika(znaci uz pretpostavku da u tetsisima nema nista, pa i nije bio niti jedan spermij, a u tkivu jednog testisa i niej bilo nista, u drugom uzorku je od 14 kanalica,proplaih potpuno, samo u jednom bilo nesto tih zacetaka-znaci,nalaz malkice bolji nego da bas nema nista):
    idemo na micro svakako,ali ajde prije nje da pije neku terpaiju kako bi dali sve od sebe da podstaknemo eventualno koji spermic.
    krenuli smo sa nolvadexom,ezerexom i proxeedom, preko klomifena i andriola do 6 menopura.
    prije menopura-inhibin je porastao na 57. ipak se nesto desilo,makar da je samo inhibin porastao.to je prvi put neka pozitiva u nasem slucaju.

nakon 6 menopura, stali smo...ne znamo sta dalje. odlucili smo do B luke u dr.-a koji daje udarnu terapiju menopurom(primi se za par mejseci 25-30 menopura) ,boss to najbolje zna, i da vidimo hoce li se nesto slucajno desiti.ako nista,onda nakon svih terapija idemo na microtese...ali,bar smo dali sve od sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

tuzna vidjecemo hoce li biti ista od tih menopura
    sad nesto racunam 650 evra menopur , 200 evra ortomol fertil plus, to je 850 evra samo terapije za 4 mjeseca a gdje su ostale sitnice. ispade terapija isto kao i cjena mikro tese ,ili trecina cjene postupka. mislim nije mi zao para samo ako ih uspiju naci, al brate skupi ti njegovi spermici.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Joj tuzna neznam ni sama,ma nama je vise doktora reklo posto nam je fsh visok a testosteron u normali nislucajno nista neuzimat od terapije,jel bi mogli pogorsat situaciju.Kod vas je drugacije,pa probajte zasto ne ako su vam doktori preporucili znaci da vam se situacija moze popravit,nadam se i od srca vam zelim ,jel i vi se dugo vec borite,uzas.Ma da definitivno je micro tese najbolje napravit i onda je to konacno,pa kakav god ishod bio.Moramo napravit ove nalaze pa cemo vidjet ima li uopce nade za nas.Cure moje neznam sto bih bez vas,koliko je lakse kad se razumijemo i zajedno se borimo sa usponima i padovima.Pozz curke i decki koji se isto bore zajedno snama.

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Ja sam razgovarala s jednim doktorom ( da sada ovdje ne govorim o kome je riječ , ako nekoga zanima neka pošalje pp )koji mi je rekao da ukoliko je nekome fsh normalan- tj u vrijednostima 4-5 da se ne smije uzimati ništa jer će se situacija pogoršati. Smatra da menopure i ostale ljekove bi mogli uzimati samo oni kojima je fsh dosta nizak, npr od 0-2. Kaže da će tada djelovati.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

kod mog je 2,1 fsh valjda mu je zato i dao menopur.

Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Drage moje,
    čitam već danima vaše postove i odlučila sam da vam se pridružim. Dobili smo nalaze spermograma, ponovili i oba puta samo nule. Uradili hormone i tu mi treba vaša pomoć. Već samsvuda čitala i dobila par saveta ali bi što više mišljenja da prikupim. Nalaz je sledeći:
    FGSH 12.4
    LH 5.04
    prolactin 119
    tesosteron 6.00
    inhibin B12.4

Eto, ovaj inhibin je katastrofalan, to sam videla čim smo dobili nalaz pa me zanima da li on nekako može da se reši nekakvom hormonskom terapijom?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Da Boss, mislim da je to razlog!!!

DanijelaDanči avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj lina2 prvotno napisa Vidi poruku
    Ola postoji nada!
    Ja sam se neki dan naručila kod dr. alebića na vv, budući da su nam u ri rekli da nam ne mogu pomoći. Shvatila sam da u cijeloj toj priči oko azoo, ja sam nigdje, da bi bilo ok da nam neko vodi postupak ako budemo te sreće pa se biopsijom nađe koji šampion.
    Tako da je nas sljedeći korak vv pa ćemo vidjeti što dalje. Kako je kod tebe, ima li novosti?
    DanijelaDanči drago mi je da ste odlučili što dalje, veliki je to korak! Želim Vam da što prije dodete do bebača.
    Hvala, draga!
    I ja sam bila kod dr. Alebića, kažu da je jako stručan jer je godinama radio uz Lučingera, a ja mogu reći i da je jako drag i ugodan. On sad radi potpomognutu na vv, ali to nama ništa ne znači kad nemamo spermija. On me pregledao i dao mi da izvadim hormone, ustanovio da je kod mene sve ok i rekao da mu se javimo kad mm završi svoju obradu. U svakom slučaju dobro je kod njega imati karton, pogotovo onim parovima koji imaju nešto spermija s vremena na vrijeme.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Curke gdje su nam nase buduce trudnice Rominka i Dola? za puno uspjeha i slavlja nasim mamama

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

ola, evo me. pikamo se i čekamo ležim, gledam tv i sanjarim....

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Odmaraj Rominka,i samo sanjaj ,uskoro ce san postat stvarnost.U mislima stobom ,velik pozdrav

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

rominka nek ti ja sa srecom. i ja krecem od sledeceg ponedeljka sa pikanjem.

vesna , nadam se da ce ti cure koje su u istoj situaciji kao i ti dati neki pametan savjet.

postoji nada citala sam na drugoj temi cini mi se kc rijeka da je dola dobila i nije docekala betu.

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Aj nije valjda??strasno,pa kada ce nama svima krenuti.,jako mi je zao za Dolu.
    Boss i tebi od srca svu srecu svijeta zelim da se nadu plivaci i otputuju tam gdje im je mjesto,misli pozitivno ,moras!!pozz

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

postoji nada hvala, ma niti razmisljam pozitivno niti negativno, neocekujem nista od ovog puta za mene je ovaj postupak ko ispit koji nisam spremila pa izlazim na blef. tako i ovaj postupak mi je cisto hajde da prodje i bila bi prezadovoljnja samo sa tim kad bi uspjeli doci do ET,tj kad bi imali cime oploditi jajne celije, al s obzirom na svu situaciju ne ocekujem nista.

Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Evo, htjela sam vas samo izvijestiti: napokon smo uspjeli otići do dr.Lučingera; ova nevremena nas spriječila u dva navrata, otok bio odsječen od svijeta, ove subote bila treća sreća pokušaj putovanja . Daklem, u razgovoru nam je potvrdio ono što nam je već i telefonski rekao: kod supruga manjak i fsh i lh hormona, to se da liječiti (rekao je da je to jedna od rijetkih kombinacija kod azoo dijagnoze s kojom se nešto da napraviti) i da mu nije jasno zašto svih ovih godina njegovi kolege uopće nisu probali to liječiti (da napomenem, naše razne pretrage i hodočašća bolnicama i liječnicima, od Rijeke do Vuk Vrhovca traje 10ak godina). Prepisao je mm Menopur. E sad, danas nam naš doktor kaže da taj lijek ne ide na recept. Je li to moguće?!? Stvarno taj lijek ne ide na recept?
    Anyway, ako ne ide, nema druge nego platiti
    Naravno, to nije sve. Kad smo već došli na konzultacije s pregledom, dobri doktor pregledao i mene. U mjesec dana od posljednjeg pregleda, stvorila mi se još jedna cista na jajnicima, tako da su sad oba cistična!!! Ma mislim! Još nešto? Kad sve ovo riješimo, sigurno će se stvoriti nešto treće!
    Eto, malo sam se izjadala, a s druge strane, eto, opet se nadam...

postoji nada avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

Boss,ma budite pozitivni,mora se nesto naci i oploditi.Ja sam tako sretna kad netko dode do ove faze kad se nesto nade (a kod vas mislim da bi trebalo),i naravno da dodete do ET-a.,radujem se s vama i prozivljavam sa svima,jel smo svi u takvoj situaciji.Pozitivna je stvar da je kod vas fsh.nizak i to se da popraviti i imati plivace.,ma bit ce dobro,vjeruj mi.Ati_ml.,borite se to je super da je i kod vas manjak fsh i lh.dat ce se popraviti.Evo djelim svama par redaka.Kod nas je previsok i nesmije se nicim spustati,jel dok je visok testisi pokusavaju potaci spermatogenezu da proizvodi spermije,ili ako nema ni spermatogeneze potice visoki fsh da se pojave njene stanice.,tako da ni slucajno se fsh,nesmije spustati ako je visok a nema spermija i stanice spermatogeneze,jel tada nema svrhe ocekivat da ce se nesto ikada poceti proizvoditi u testisima ako ga spustite nasilu sa ljekovima,tako su nama 4-doktora objasnila.Ako se desi spontano da se sam spusti znaci da je uspjeo potaknuti na proizvodnju.Nebih htjela nikome nista nametnuti,ovdje smo svi da pomognemo kako mozemo sa informacijama,svatko je kovac svoje srece u ovoj borbi,pa tako svi imaju izbor uciniti onako kako im nalaze njihova savjest i to je u redu,htjela sam samo podjelit misljenje doktora koji su nam objasnili funkciju fsh.,ipak me zbunjuje kad netko sa vrlo visokim fsh,uzima neku terapiju.pozdrav svima i sretno
    oprostite na dugom postu

tuzna avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ati_ml,kakvi su konkretno hormoni tm?ako ti nije tesko da napises njegove vrijednosti i referentne vrijednosti,bas da vidim gdje se mm tu uklapa.
    Posljednje uređivanje od tuzna : 27.02.2012. at 15:09

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ati-ml menopur se svugdje placa ni jedna drzava bar balkanska ne finansira lijecenje muskaraca menopurom, al svi kazu da je nizak fsh najbolja moguca opcija kod azoospermije , mada evo mog kojem je fsh na donjoj granici pa nesto jos nisam vidjela nekog pomaka od menopura nakon 3 mjeseca, niti sam primjetila da smo nesto u boljoj poziciji od ostalih. izgleda da moj dragi ne reaguje na hormone.
    ja upravo dosla sa nalazima brisa uretre nije izolovana ni mikoplazma ni ureoplazma ni nijedna druga bakterija iz uretre, sutra jos cekam nalaz spermokulture , iako nalaz spermokulture od pre 15 dana je bio sterilan. sad vise ne znam sta se desava ako su svi nalazi uredni a on ima masu leukocita, od cega moze da su mu ti leukociti?
    ima li iko pojma od cega mogu biti leukociti u spermi ako nisu od bakterija?

Datum pristupanja
    Oct 2010

Početno

Samo da Vam javim super vijest. Današnji rezultati spermiograma, spermiji pronađeni.Zamrzli smo ih i krećemo u postupak slijedeći mjesec.jeeeeeeee!!!!
    Mislimo da su se opet pojavili zbog tribestana , kojeg uzima do sada 50 dana. Osim tribestana c vitamin , bioastin, folna kiselina, selen..Ajme , napokon jedna sretna vijest nakon dugo vremena!!

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

marina nek vam je sa srecom , a bas me obraduje kad neko uspije doci do spermica to mi uvjek popravi dan. sad odmah na VTO i uzivajte.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

vec sam rekla davno da su mm doktoricdali hcg inekcije dabi se hormoni regulisali . Testastron se povecao

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

izgleda da od našeg odlaska ne bude ništa...imam samo 2 folikula, tako da čekam mirnu da mi se javi što ćemo sada....ovo nisam očekivala...

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

rominka znas ono sto svi kazu na azoostatistici da je dovoljan jedan spermatozoid da se oplodi jajna celija e pa isto tako dovoljna je i jedna jajna celija . nemoj se sikirati ako vam je sudjeno i da dobijes jednu jajnu celiju ona ce se oploditi i nastaviti rasti, a ako nije djaba onda i 20. nadam se da si skontala sta sam htjela reci.
    mozda ces dobiti jednu ali vrednu zato ne daj se i nemoj se nervirati sad ti je nervoza najmanje potrebna.

Rominka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

joj, boss, znam ,jedna je dovoljna.....ali ne znam hoće li dr htjeti ići u postupak s dva folikula....kad bih ja znala da će ta dva folikula dati 2 js ja bih išla i duplo platila....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

ma sumnjam da ce odustati , a realno pitanje je hocete li imati materijala i za te dve jajne celije. neznam jel ti ovo prvi put? isto tako bar ja kontam da meni bar nece znaciti sutra hocu li imati jednu ili 20 jajnih celija , jer bar ja ne ocekujem vise od 5 spermatozoida i od tih 5 ako bude srece bar dva da valjaju tako da mi iz te tacke gledista nije ni potrebno 20 komada.
    a sa druge strane pogledaj slucajeve koji oplode samo jednu jajnu celiju i nju vrate i ona se primi , a imas slucajeva kod oplodjenih masa pa se ni jedna ne primi. sve ti je to rulet zato se ni nemoj sekirati
    ako nista bar si otkrila da nereagujes na tu terapiju , a mozda ce ti dr i povecati sad hormone .

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •