Angie baš šteta ....tolko smo čekali da počnu s radom i sad te ovo vrati nazad ...uf znam da ti nije lako . :'(
Printable View
Angie baš šteta ....tolko smo čekali da počnu s radom i sad te ovo vrati nazad ...uf znam da ti nije lako . :'(
A bas tako...toliko sam cekala da pocnemo vise sam izludila i sad ovo....ma mislim stvarno...:-/ znate vi kako mi je ne trebam nista ni govoriti ;-)
Evo cure definitivno su počeli sa radom na humanoj kbc st . Ima več dosta cura za ivf tako da im je tamo već gužva . Svima koje kreću u postupak želim bezstresan i miran postupak sa pozitivnom ß od♥ . :-*
Napokon ;-) a da li je koja od vas kod dr.Mršića? Sretno svima i od mene <3
Pozdrav svima, dugo vas čitam a evo naše priče.. Moji nalazi (hormoni,brisevi,TSH) su dobri. Mužev spermiogram nije dobar-oligoasthenozoospermia.
Dr Mršić nam je preporučio sljedeće pretrage: spermokultura, urinokultura, urološka obrada i HIV 1 i 2 te hepatitis B i C za njega.
Meni je rekao da napravim urinokulturu, hormone E2, A i P4, krvnu grupu, Rh i HIV 1 i 2, hepatitis B i C.
Kako nismo iz Splita, molim Vas da mi kažete di se navedene pretrage obavljaju.. Hvala unaprijed.
Dobar dan, ja sam nova tu na forumu. Vec neko vrime vas pratim. Ja sam ovaj mjesec jos bila na inseminaciji, to mi je 4 za sada i ako ne bude pozitivno sljedeci ciklus idem na ivf. I da ja sam kod doktora B. i mogu reci da sam odusevljena sa njime. Svima nama zeli veliku srecu i da sto prije ostvarimo trudnocu. :)
Super vijesti! Isjreno se nisam ovom nadala tako brzo. Tal..... kad krecete?
Kaduna ja za koji dan krečem s terapijom ,a ti ?
Ja nisam u Split kao prvo a i do daljnjeg i ne idemo u postupke
Samo da prijavim: dr. Marušić se vratila s bolovanja !
Kina19 i ja sam kod njega, u kojoj si fazi ti? ;-) htjela sam nesto pitati u vezi njega ali vec sam sve rijesila...uglavnom krasan doktor. Za dr.Marusic mi je drago da se vratila jer je odlicna doktorica.
Just a girl- urinokultura se radi na zavodu za javno zdravstvo ili higijenski....3 dana moras nosit uzorak urina, hiv,hepatitis kao i krvna grupa i rh faktor se rade na krizinama-glavna zgrada, prvi ulaz, na 2.katu. To ti je od ovog sto ja znam. Iako hiv i hepatitis mozes radit na higijenskom, mozda je zgodnije radit na krizinama, jer kad te vec bockaju za krvnu grupu, odma da ti naprave i ovo.
Znam da ovo ima na početnoj strani, al možda će nekima malo detaljnije, eventualno novije info pomoć oko snalaženja po raznim bolnicama/ustanovama/odjelima... i pogotovo onima koji nisu iz Splita. Znam kako je meni bilo kad sam dobila hrpu uputnica, mozak bloka, što od straha što svega, tako da ne duljim...
URINOKULTURA-Nastavni zavod za javno zdravstvo tzv. Higijenski (Vukovarska 46) uzorke primaju od 7.30 ujutro, s tim da prvo uzmete broj na onom aparatu i čekate. Tri dana treba nositi uzorak. Prvi dan kupite u ljekarni čašicu, a svaki slijedeći na šalteru dobijete novu. (Ja sam nosila pon, uto, sri-nalazi bili u petak iza 14). (Napomena: nemojte viriti drugima u uzorke, ljudi donose uzorke svačega :-) )
HORMONI- Firule, Nuklearna, kad prođete glavnu zgradu, nekih 50-ak metara sa desne strane, spustite se skalama i po gužvi ćete znati da ste na pravom mjestu. Sestra na šalteru radi od 7(ovisno kad uspije skuhat kavu), a počinju vadit krv od 7.15. Dođete tamo, stanete u red na desnoj strani, jer i lijevo ima šalter i sa uputnicom u ruci čekate ispred šaltera ( slučajno je ne ostaviti na šalteru i čekati da vas prozovu;-) )....ovisno koje sve hormone vadite, tako će i nalazi biti gotovi, sve će vas uputiti tamo, al mislim da je oko tjedan dana, i preuzimate ih u glavnoj zgradi u podrumu od 11-13 sati. Za ono osnovno, što se vadi 2.-5.dan ciklusa: FSH, LH,prolaktin, DHEA-SO4, androstendion, sl.testosteron, estradiol, SHBG,TSH,T4, T3 izvadit će vam 3 ampulice krvi. A progesteron, koji se vadi 21.dan ciklusa 1 ampulicu krvi.
HIV, HEPATITIS, KRVNA GRUPA, RH FAKTOR- Križine, glavna zgrada, prvi ulaz. Idete na dno hodnika, skalama na drugi kat, pa lijevo. Tamo kad dođete od 8-10 sati,u čekaonici ima stol, na kojem je kutija, i tu ubacite uputnicu i čekate da prozovu. Nalazi budu za 3-4 dana od 12-14. Ja sam vadila u srijedu i bilo je gotovo u petak. Hiv i hepatitis na jednu uputnicu, krvna grupa i rh na drugu.Ukupno 2 ampulice krvi izvađene. Petkom trudnicama ne vade. Nije važan dan ciklusa-također vrijedi i za muškarce
(hiv i hepatitis možete vadit i na Higijenskom, ali ja sam išla na Križine)
HSG-radila privatno, 1400,00 KN, nikakve pripreme nisu potrebne, samo nazovete i dogovorite termin, mislim da je poželjno raditi odmah nakon menstruacije, tako da to imate na umu. Nalazi isti dan.
AMH- Firule, glavni laboratorij. Na ulazu u Firule idete lijevo, i odmah ulaz do hitne. Tu u hodniku idete do kraja, pa sa desne strane je šalter. Vade krv od 7.30-9.30. Jedna ampulica krvi, nije bitan dan ciklusa. Meni su nalazi bili sutradan, iako sam čitala da treba puno više vremena čekati, kao ako se ne dođe početkom mjeseca. Ja sam radila sredinom mjeseca. (Napomena: djecu prozivaju preko reda, tako da se ne krenete odmah svađati ako je netko ušao prije vas)
SPERMIOGRAM- Firule, novo rodilište,(uputnicu će dobiti od svog liječnika opće medicine). Prvo zovete za termin- 021/ 551 211 i 021/ 551 212. Dođete u dogovoreno vrijeme, javite se na šalter, uzorak može biti donesen od kuće, ali u roku 1 sat ga je potrebno donijeti, ili to obavite tamo.Ne vi, nego vaš partner. Treba apstinirati 2-4 dana prije spermiograma. Nalazi budu sutradan od 14-14.30.
Bijela orhideja jesi li u postupku ?
Sta je ovo,nigdje nikoga,zar se nista ne dogadja???? :-/
Očito kako je humana proradila tako su sve cure nestale . Ima li koja curka za aspiraciju sljedeći tjedan ?
Hej curke! Evo ja jučer bila u St..isla na pregled kod dr. B. Dao mi je lijekove, ici će femara tablete,inekcije puregon i orgalutran. Ove femara tablete moram kupiti jer ih na recept možes dobiti samo ako imas dijagnozu karcinoma dojke. Tako da ih moze dati samo onkolog. Kutija od 30 tableta dodje 288 kn..a meni treba 15 komada, jbg. Uglavnom od 2 do 6 dc pijem njih, 3 puta na dan, 6 dc si dajem puregon, a 7 dc puregon i orgalutran. 8 dc doci na uzv..sve dok ne dodje do aspiracije.
Prvo ću ići da mi sestra pokaze davanje tih inekcija, nekako ne znam hocu moci sama, al to je najlakse si sam davati jer se treba dati između 13 i 14h. Sad čekam M i trovanje lijekovima.
Znam da su danas bile dvije aspiracije, a sutra 3.
vucica - znaš li zašto ti daje takvu "blagu" stimulaciju? zašto ide femarom?
Dali je uredu ako si terapiju dajem svaki dan oko 14:10 - 14: 20 ? .....jeli to kasno ?
cure, sretno svima!~~~~~~
molim vas, pratite malo i ovu temu:
http://forum.roda.hr/threads/88605-%...83#post2818783
Jest blazi je postupak, iako meni tak ne izgleda,hehe..vjerujem zbog moje stitnjace..da vidi kak ce reagirati..jer imam hipo, tj. hasimoto..i na terapiji sam.
Tal nemam pojma, meni sestra Z rekla izmedju 13 i 14h.
Kadauna a vjerojatno i zbog moje endometrioze koju sam imala prije par godina.
Drage Splićanke,
možete li mi pomoći oko jedne informacije??!!Naime, meni radi povišenih androgena koji dolaze iz nadbubrežne žlijezde a ne iz jajnika treba endokrinolog...imate li vi kakav savjet kod koga da pođem?!Zvala sam danas cijeli dan endimet (dr.vučinović)ali ni na jedan broj nitko se ne javlja?Zna li netko u Splitu radi li ta klinika i zašto se nitko ne javlja?Nisam iz Splita pa ne mogu ići provjeriti što je s tim endimetom!!!Hvala Vam do neba na svakoj informaciji!Treba mi hitno zato ne idem preko Hzzo-a ..ne mogu čekat jer sam se prepala što mi je...tnx
Curke pomoć....Molim nekog da mi da informacije o CITO,koliko je ICSI,koje ljekove koriste,koliko se ceka na postupak,koliko vremena treba proci da bi isli u novi postupak,s obzirom da sam prosli mjesec imala neuspijesan....molim vas sve informacije....Hvalaaaaaaaaaaaaaa.
Bok cure . Imam pitanjce , dali neka od vas koja ide u kbc st na postupak a dobila je trenutno protokol i koristi puregon ne pen nego ampule tj.na šprice ? Zanima me hitno da provjerim nešto pa ako može da mi se javi . Hvala unaprijed
Ej bok,ja sam u postupku i od sutra koristim ampule (danas jos pen) al mozda mogu pomoc pa...
Evo cure meni danas stigla M..sutra počinjem piti femaru..inekcije me čekaju za vikend, a idući ponedjeljak uzv.
Mag, stimulirani ICSI je u Citu 11000 + injekcije... Imaš na webu cjenik.
Koriste kolko znam Menopure, Gonale, Femaru (možda i još koji)... Ciklus nakon konzultacija se može u postupak ako su svi nalazi spremni i UZV uredan. Ako si bila u stimuliranom postupku, vjerojatno ćeš morati pričekati 2/3 menge...
Naruči se na konzultacije pa vidi s dr što će ti savjetovati.
Svim curama sretno, želim vam visoke bete :-*
Hvala puno Maris,na webu trenutno ne omogucuju pristup cjeniku,zato sam vas molila pomoć....puno hvala na informacijama.
Bok cure,jedno pitanjce...da li jos uvik vridi ono pravilo da se iza folikumetrije triba javit biologu ili...?
Tal obrisi poruke u inboxu, ne mogu ti poslat poruke..kaze da ti je pun..:-)
Anna nemam pojma za to pravilo..