Imam jedno pitanje vezano za inseminaciju....
Da li u rijeci rade inseminaciju intrauterino ili intratubalno? Ako sam se dobro izrazila...
Ili rade i jedno i drugo prema procjeni?
Printable View
Imam jedno pitanje vezano za inseminaciju....
Da li u rijeci rade inseminaciju intrauterino ili intratubalno? Ako sam se dobro izrazila...
Ili rade i jedno i drugo prema procjeni?
Hvala Kaja, tako sam i pretpostavila jer izgleda da je to cesca metoda, pretpostavljam i jednostavnija nego unosenje u jajovode. Neznam skoro nis o tim inseminacijama jer smo mi odmah isli na icsi, ali sad me to kopka, posto smo odlucili pauzirati od stimulacije koji mjesec, pa si mislim mogli bi probati i to u medjuvremenu.... Spermiogram se popravio a i nis nas ne kosta....
Mislim da je veca sansa sa intratubalnom inseminacijom, osobito ako je dobar tajming...
Iskustva?
a da, vjerojatno je kompliciranije pa to ne rade. Ne bi bilo loše malo usmjeriti spermiće kad vec nisu neki presnalažljivi. Ovako se gube i fulaju stranu :-) Imaš onu temu inseminacije pa možda da pitas tamo koga. Cini mi se da to stoji u potpisu jednoj curi, koja je čini mi se u klinici Cito. A za Ri stvarno ne znam. Probat cu ja pitati dr. kad budem isla gore za 10-ak dana.
Ma vidjela sam temu, ali buduci da za sada ne mrdamo nikud iz RI zanima me samo sto se kod nas tu radi....Da, i ja si tako mislim, nadala sam se da mozda rade intretubalno pa ce mi to malo dobrih plivaca sto imamo biti bar na pravom mjestu. Ovako u kucnoj radinosti pol ne dospije gdje treba, kad su bedasti heheheh
Evo i jedno amatersko pitanje....ako se nakon seksa okrenem na onu stranu na kojoj je jajnik koji ovulira da li ce vise spermica dospjeti u taj jajovod? Ili za te stvari unutra ne vrijedi gravitacija?
Alo, curke, di ste? U čekaoni strašne gužve (po meni nikad veće), a ovdje nikoga??!
strašna gužva.....
Cure koje ste u postupku sretnoooo!!!!
Ja nekako uvijek pogodila vrijeme kad ću doć pa sam uvijek bila prva, druga na redu :)
našim novim trudnicama želim svu radost svijeta...a nama ostalima da se lijepo družimo u čekaoni :love2: .
žao mi je da se više ne piše na ovoj temi....
Ja sam danas obavila punkciju 8 JS, broj koji me ugodno iznenadio (do sad mi je max. bio 3 js), nadam se da ekipa sprema tulum u labu :-D
cure svima :kiss:
sali sretno... :-)
Tigrical pa kad prije?! Neka ti je sa srećom!!!
Sali wow bome rasturaš ovaj put s brojem js! Nadam se da je to znak ;) Jesi imala drugačiju terapiju?
Thinkpink sretno!
Evo i ja uskoro startam s klomićima a u pon. prva folikul., Tantolina kad si ti tamo?
Rekla je sestra da je u pon strašna gužva, valjda im se nakupilo zbog vikenda?
Thinkpink baš mi je žao da se nećemo potrefiti
Sali super za jajne stanice, neka se lijepo oplode :) Jel si imala drugu stimulaciju?
Ja sutra idem da prvu folikulumetriju, inaće sam na kratkom protokolu dec.1/menopur 3. Mene već hvata strah za punkciju, neznam zašto ali svaki put mi je kao prvi, uvijek taj isti strah, možda bi trebala jednom zatražiti anesteziju??
Ja sam uzasno strahovala pred punkcijom. Jos mi je bio i prvi put a procitala sam svega i svacega o boli. Imala sma dojam da je do anestezije uzasno tesko doci, da moras biti tezak slucaj s puno folikula, da moras imati debelu vez ovo ono, na kraju sam shvatila da zene niti ne pitaju anesteziju i zato ju naravno ni ne dobiju.
Uglavnom ja sam nakon prve folikulometrije rekla da me uzasno strah boli na punkciji i dr. mi se sama predlozila da idemo s opcom. Rekla je da ce biti preko 10 folikula i da je opca za to uredu. Ostala sma paf kako je to bilo lako (nakon svega sto sam na ovom forumu procitala), zato preporucam svima koji ne zele trpit dodatnu bol da samo jednostavno pitaju.
Ukoliko ima samo par folikula onda se vjerojatno ne moze dobiti.
Ovaj put je bila stimulacija sa 3 gonala dnevno, do sad sam bila na kratkom i dugom protokolu (probali i gonal i menopur), ali reakcija je uvijek bila 2 - 3 JS.
Izgleda da je to kod mene dobitna stimulacija, barem za količinu JS.
Sretno vam cure drage, vibram za svih vas - Tigrical, Dorina199, Sali, Ambra, thinkpink, MaliMimi, Tantolina ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~
Primjećujem da se stimulacijak klomifenom vratila u optjecaj, ma gdje ga nabavljate?
Klomifen ima za kupiti u Trstu (to je tu nama zgodno,blizu za kupiti) i puno je jeftiniji,nego kad se uzima u HR (negdje oko 120-150 kn).
Tigrical,Sara38,cure~~~~~~~~~~~~~~~~ sretno svima!
Ptanje cure!
Dr. Vlašić mi nije rekao da napravim analizu hormona. Da li je zaboravio ili se to inače ne radi?
Malo mi je to čudno, jer kako će znati kakvu mi stimulaciju dati kada krenem u svoj prvi IVF postupak za koji sam naručena u 9. mjesecu!
Mislila sam si da to napravim sama mimo njegove preporuke, ako treba i privatno!
Šta vi kažete?
Kao prvo, dobrodošla i što prije ostala trudna i otišla!
Idem s pretpostavkom da je dr. mislio da si to već obavila kod svojeg ginekologa, pa ne brini imaš puno vremena do 9. mj. Odi kod svojeg primarnog ginekologa i tamo zatraži analizu hormona, a kod dr. Vlašića ćeš onda s tim nalazima i sa svim ostalim što moraš napraviti i tako prije postupka na dogovor. Pretpostavljam da ti još nije odredio terapiju? Napiši nam malo više o sebi i TM, godište, dijagnoza...
cure, hvala svima na dobrim željama!
zanima me da li je neka od vas bila u prirodnom/nestimuliranom/ postupku na ivf-u? s obzirom na to da idem odmah na ivf, preskočili smo inseminaciju, doktor je predložio da krenemo tako pa što bude, ja pristala, a sada naravno imam mali milion pitanja u glavi :-o. pretpostavljam da je to predložio jer idem na ivf radi neprohodnih jajovoda, spermiogram je odličan, imam jedan missed iza sebe iz trudnoće u kućnoj radinosti.
Nasa Aurora je uspjela iz prirodnog ivf-a u Rijeci,a tebi zelim jednaki ishod thinkpink!
ma samo se ti isplaci i sve izbaci van,za dva dana ces bit veci borac nego ikad prije. Ima uspjeha i u prirodnom ciklusu,nema sumnje, ja sam bas o tome mislila prije nego sam saznala da nam je uspjelo
thinkpink znači za prirodnjak ste se dogovorili, jel startaš u 7 mj. ili?
Je, je, meni je uspjelo bas iz prirodnog IVF u Rijeci i to nakon tri neuspjesna stimulirana s dobrom reakcijom na stimulaciju. Nisam ni ja bas puno nade polagala u prirodni postupak, ali obzirom na zakonska ogranicenja prirodni postupak je za mene bila jedina opcija u Hrvatskoj. I evo, uspjelo iz prve!
Obzirom na cinjenicu da su kod tebe problem samo jajovodi, da si vec imala jednu trudnocu i da je spermiogram odlican mislim da pokusati s prirodnim IVFom uopce nije losa ideja. Posebno mi je drago sto je i dr. V. sklon tome, za razliku recimo od prijesnjeg dr. V.
baš si me utješila....emocije su mi dvojake, kad sam vidjela curu prije mene koja je dobila vrćicu punu inekcija smrzla sam se i skoro pobjegla iz čekaone, a onda kad mi je doktor rekao da idemo u prirodnjak opet nisam bila zadovoljna, jer kao manje su mi šanse. no dobro, sad sam se umirila....
MM i ja smo oboje 80 godište. Ja sam po svemu sudeći OK, nikakvi problemi dok je MM dijagnosticirana hipospermija i astenozoospermija. Upravo radi njegovog ponovljenog lošeg nalaza je dr. odmah preporučio IVF, da se ne gubi vrijeme s inseminacijom. Dok čekamo rujan još uvijek se nadamo da se nešto može desit i prirodnim putem...MM pije profertil, možda pomogne :)
Cure, čitam vaše postove unatrag vezano za famozni Zakon....samo se nadam da će uskoro kad dođe smjena vlasti Opačička znati šta treba prvo napraviti!(jučer u Dnevniku bilo da bi mogla ona biti u Vladi za obitelj i skrb)
Curkama u postupku šaljem pregršt pozitivnih vibrica a ostalima puno sreće u ljetnim postupcima!
Za početak prvo vibre našim curama u postupku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ i veliki ljubac tigrical i Dorini ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Zatim ogroman zagljaj našoj trudnici Mravak :* :love:
I na kraju porukica za sve nove cure - dobra nam je klinika u Rijeci, čeka se - ali se svugdje čeka, liječnici i bilogica su nam stručni i ovdje sestre i doktori znaju tko ste i kako se zovete i šta vam je; a to je veliki luksuz kojeg druge velike klinike ne pružaju. Želim vam svima puno sreće i velike velike bete :)
Šumskovoće hvala na ohrabrenju! Kao nova u svemu tome, ne znam ni sama što da si mislim i da li je vrijedno pokušaja ovdje u RI. Trebaju mi riječi ohrabrenja jer o tome nemam s kime sasvim otvoreno porazgovarat osim s MM a i on kao muškarac ne razumije i shvaća sve moje strahove i sumnje.
"I na kraju porukica za sve nove cure - dobra nam je klinika u Rijeci, čeka se - ali se svugdje čeka, liječnici i bilogica su nam stručni i ovdje sestre i doktori znaju tko ste i kako se zovete i šta vam je; a to je veliki luksuz kojeg druge velike klinike ne pružaju."
Šumskovoće -potpisujem!
Ja sam nova cura i za svo osoblje riječke humane imam samo riječi hvale.
Danas mi je obavljen transfer(2bc) i sada slijedi čekanje. Dugo toplo ljeto...
Lastin rep u dobrim si rukama u Rijeci, nema mjesta sumnji :* A za sve odgovore koje možda ne možeš dobiti u klinici, možeš ih dobiti tu na Rodi + na portalu potpomognutaoplodnja.info Ovaj sustav podrške i razmjene iskustava je jako kvalitetan i meni je značio jako puno.
nina32 želim ti ogromnu sreću i veeeeeeeliku betu za blaženih 17 dana (makar meni je zadnji put dr. V dao vadit betu nakon 20 dana :o - ali eto bila je ogromna pa sam mu zahvalna)