hvala svima na lijepim željama, zeena sretno,i svima ostalima puno sreće i vjere u pozitivne ishode!:heart:
Printable View
hvala svima na lijepim željama, zeena sretno,i svima ostalima puno sreće i vjere u pozitivne ishode!:heart:
I Zeena, ~~~~~~~~~~~~~~ za sutrašnju betu!
Riki, razumijem te potpuno, ali brzo će proći još ova dva mjeseca.
Tlukaci, ti si ona cura koja je na transferu bila na srednjem krevetu i imala težak transfer ili ona u plavom s kapuljačom koja je sjedila na krevetu do prozora?
Ja sam ona brbljava koja je prva bila na punkciji i nije imala js. ;-)
jest ja sam ona koja je bila s kompliciranim transferom, a kako je svijet malen:-)
Slatkice, hvala ti draga. Dobili smo tri jajne stanice i nadamo se da se upravo druže sa spermićima.
Ti odmaraj i čekaj svoje mrve, jel kad dođu onda više nema odmora.:heart:
delfin ima kakvih novosti?
ja sam danas opet bila na kontroli,jajnici su prepuni cista,endometrij još uvijek tanak pa mi je uveo estrofem 2x1,u ponedjeljak idem na kontrolu,pa ćemo vidjet,to će mi biti već 17d ciklusa,tako sam se nadala da će danas reći da će biti transfera,a sad opet čekanje i iščekivanje.znam da je glavno da sve bude ok,al tak se tome veselim.zadnja 3 dana me jajnici strašno bole,a dr. je rekao da je to od cista i od napora jer sam počela raditi pa ne mirujem
Slatkice, dr. će odlučiti kada će biti dobar trenutak da ti vrate tvoje mrve. Znam da je teško čekati, strpi se još malo.:love2:
Ja sutra imam transfer. Sve tri su se oplodile.
slatkica samo polako i strpljivo, daj tijelu da se oporavi a onda akcija,delfin čestitke za sva 3:-);
ja imam jednu dilemu, naime u nedjelju sam imala transfer jednog zametka, i u otpusnom pismu mi je napisano da uzimam utrogestan 2*2 vaginalno, ali ako se ne varam dosad sam uvijek stavljala 3*2 vaginalno, malo me frka da se nije slučajno zabunio??:ups:
da li je imala koja takav slučaj 2*2?
Možeš slobodno uzimati 3 puta po dvije tbl, uvijek je tri puta dnevno, s razlikom ili jedna ili dvije tbl.
Riki, tek sad vidim, pa nas dvije ćemo opet biti u isto vrijeme izgleda u postupku. Ja stimulirani, ti klomifenski.
Ja sutra imam transfer. Sve tri su se oplodile.[/QUOTE]
Delfin, ovo je super :klap:
Zeena se nije javila?
slatkice, transfer je imala delfin, ivka je samo quotala. na žalost obje smo imale negativnu betu.
delfin, piši... nešto nam je ovdje utihnulo.
hm, 5dpt, nemam baš nekih simptoma kao da se sve smirilo, tu i tamo me zabole jajnici ali ništa specijalno;
rekla sam sama sebi da neću osluškivati simptome ali to je jednostavno jače od mene, pa tko će dočekati idući petak da vadim betu..
delfin nadam se da je bio uspješan transfer:-)
Evo me cure. Vraćena su mi tri zametka. Jedan 8-st, 6-st i 4-st.
cure, juce sam bila u bolnica i dobila protokol za 3 mj. sve mi je jasno ali nepise nista za utrice? dali su oni obavezni i kad se počinju uzimati?
eminas,s utrićima počinješ nakon punkcije i to oralno te nakon transfera vaginalno. Sretno!
curke, pozdrav, dugo vas čitam što se događa u vg, ja sam u travnju u stimuliranom, a kako nisam iz zg, ovdje u kbo sam željela ići na prirodni ivf, dr. me uzeo međutim, kako mi je dugo kasnila m. napravio mi je uzv kad ono -na oba jajnika imam po cistu (u siječnju sam pila klomifene, nisam ni došla do punkcije jer nije bilo folikula) jedna 3,5 druga 4,5 cm.)
e sada, što da radim? da li da se javim i dr.t. u vg zbog toga, da li će to smetati za stimulaciju?
pijem duphastone jer i moj dr.u kbo mi je rekao da je sada najvažnije da "sredim" ciste da mi uspije stimulacija
sorry, na dugom postu :-)
zlatta,nećeš pogriješiti ako nazoveš u Vinogradsku i pitaš dr. za savjet. Svakako se moraš riješiti ciste. Sretno i javi što su ti savjetovali u VG.
Zlatta, za vrijeme stimulacije nikako ne smiješ imati cistu, jer će ti ona "pojesti" sve hormone kojima ćeš se stimulirati. Zato svakako vidi sa svojim ginekologom da ih se riješiš prije postupka. I svakako odi 21 dc prije početka stimulacije na UZV da vidiš nemaš li kakvu cistu.
treba li se u VG naručiti u labos za vađenje spolnih hormona
laky treba se naručiti, sada se to radi mailom, faksom ili osobno, ne može se više telefonom
mail narucivanje@kbsm.hr faks 01 3787 792, to su kontakti za centralno naručivanje
hvala to je za frendicu
Treba se naručiti i mislim da se dosta dugo i čeka...
Ne vidim kako bi ti duphastoni mogli pomoć da se riješiš cisti-pa to je samo progesteron?
Ja sam imala cistu i mjesec dana sam pila kontracepciju-jajnici su se primirili, cista pukla i ciklus nakon toga IVF uspio!!! Nemoj ništa na svoju ruku, pitaj Tomića dal da piješ kontracepciju i koju. Ja sam pila yasmine. Sretno!
naručili se mail-om i dobili odgovor da dođe u ovom mjesecu kad dobije pa čekamo.Hvala cure na info
curke,evo dobrih vijesti napokon.u petak idem po svoje smrzliće.dalje pijem estrofem i od danas i utrogestane 3x1.Jedva čekam petak.Samo da prežive odmrzavanje.
Pozdrav, cure.
Ja sam nova ovdje i htjela bih vas sve pozdraviti i poželjeti vam sreću.
Uglavnom, dobila sam od svoje ginekologice uputnicu za neku od klinika za MPO. Dvoumim se između Vinogradske i Vuk Vrhovec. Gin. mi je preporučila dr. L iz VV, ali očito nije znala da je otišao u privatnike. I ja sam nedavno saznala. Bliže sam odluci da idem u Vinogradsku, uglavnom zbog toga što se manje čeka, tako sam čula, pa sam odlučila javiti se ovdje da vidim je li to i dalje tako? I kako ste zadovoljne vi cure koje ste tamo?
Pročitala sam nekoliko stranica unazad ali nisam našla novije informacije.
Unaprijed vam hvala, nadam se da vas ne gnjavim.
Sretno!
slatkica, prekrasno, konačno si i to dočekala nakon svega što si prošla! Čestitam. budi pozitivna, naravno da će mrvice preživjeti odmrzavanje! :-) Namjeravaš da ti sve tri?
Slatkice, suuuuupeeeeer! Navijamo za tvoje mrve!
hvala vam na odgovorima za moje ciste jer sam se jako nasekirala od kada ih je dr.našao, u međuvremenu je jedna pukla, druga raste i nadam se da će i druga uskoro pući,tješi me što mi je dr.rekao da se radi o funkcionalnim cistama, duphastone pijem do srijede i nakon toga čekam m., i nadam se do travnja da bude sve good, daj bože, jer vrijeme mi "curi"..
ne znam kako to ide kod stimuliranog, da li se ja njima javljam ili mene netko nazove u vezi injekcija? i kada, koliko ranije? trebam li se ja što javljati za travanj?
slatkice, puno ~~~~~~~~~~~~~~~~ za tvoje mrvice, sretno :)
joj sinoć sam popila jedan utrogestan jer nisam bila u mogućnosti ga staviti,tako me šupilo,kao da sam popila 10 normabela,počelo se vrtit,pol toga nisam čula,narkić bi bio nula prema meni
Maca22, Vinogradska ti je u ovom trenutku puno bolji izbor. Ne samo da se kraće čeka, nego su i u MILOSTI Ministarstva zdravstva jer su bili i više nego agilni kad je trebalo podržati ridikulozni zakon o medicinskoj oplodnji koji, poput nigdje drugdje u svijetu, ograničava oplodnju svega 3 jajne stanice te brani smrzavanje embrija što je pak za mnoge parove od ključne važnosti!
Relativno ćeš brzo doći na red za pregled, a ovisno o procjeni liječnika, dr Kune (koji je pročelnik ginekologije na KBSM ali i novak u MPO-u) ili dr Tomića (koji je iskusni liječnik s dugodugodugogodišnjim iskustvom) odradit ćeš nalaze koje trebaš te krenuti u postupke - AIH ili prirodne IVF dok čekaš svoj red na lijekove za stimulirani.
Jedino što nikako ne kužim zašto KBSM dijeli samo i isključivo, po pričama ovdje, Menopure? Sestre?
I mene zanima ovo posljednje što ksena pita jer nemamo svi istu reakciju na menopure?