Citiraj:
kloklo prvotno napisa
Na kraju meni nitko, osim Marilu, nije odgovorio po čemu su to biljke manje vrijedne od životinja da ih se može "nekažnjeno" ubijati i jesti?
Pobogu, zaista mi nije na umu bezobrazno prepucavanje, već fakat pokušavam shvatiti, ako priznajete da su biljke živa bića, kao i životinje, zašto dakle njih smijemo jesti, a životinje ne bi trebali, to nije u redu?
Zato što nemaju živčani sustav i pripadajuću inteligenciju neke razine? Zato što nemaju crvenu krv? Zato što se ne glasaju?
Ne provociram vas, zaboga, već zaista pitam po čemu ta živa bića mogu biti pojedena bez grižnje savjesti?
Kao sto sam napisala prije, ja nemam griznju savjest ubijanja prema biljkama, jer ih jednostavno ne ubijam. Biljke meni nisu bica, one su biljke, i to je moja hrana. Primjer, posijes blitvu, listovi narastu i ako ih ne uberes oni pozutu i zagnjoju zemlju. Ja listove uberem, pojedem i zagnjojim zemlju! :mrgreen: Voce nam pojede vjeverica, ako ih ja ne uberem. Svejedno, biljke ce rasti i proizvoditi plodove koje mi mozemo ili ne moramo ubrati. Ali ja ih volim, jer me poboljsavaju kvalitetu zivota.
Uglavnom, puno zdraviji, ljepsi, humaniji, ekoloski pogodniji, smireniji itd. nacin zivljenja. Meni odgovara, jer odgovaram za zivote svoje djece, i ne zelim da odrastu sa raznim zdravstvenim problemima, koji su danas svakodnevnica.