a zakaj prvotno napisa
imam ja jedno pitanje, mozda malo blentavo.
Prosli tjedan sam imala priliku uzivati u blagodatima bakterijskog mastitisa, pa sam nekoliko dana imala temperaturu - razlicitih vrijednosti. Pa sam malo eksperimentirala na sebi.
I shvatila sam da se najlosije osjecam s temperaturom od 37 - 37.5 - lose mi je, i trese me zimica sto je vrlo neugodno.
Kako sam se morala izdajati, tusirala sam se vrlo toplom vodom, i pri tome sam si uspjela i dici temperaturu na 38 - i osjecala sam se bolje!
Pa sam se sjetila onih narodnih savjeta za tretiranje temperature: utopliti se, popiti topli caj, i iznojiti se. Meni takav tretman pase.
Ali to je nesto sto nitko ozbiljan ne preporucuje (niti bih ja to radila svojoj djeci). Ipak, pitam se ima li ipak nesto u tome? I ako ne, koliko moze biti stetno takvo umjetno dizanje temperature?
I jos jedno jos blentavije pitanje. Gledala sam neki dan jednu od onih 'doktorskih' serija na TV-u, u kojoj su zenu s bjesnocom, kad joj se temp. popela preko 40 uronili u kadu punu leda? Da li se to stvarno radi negdje tako???