Ne ispalo mi je nula, ali barem sad više nije da još moram i nešto platiti državi. Hvala ti na pomoći, bila sam nešto zbrljala s tim faktorom osobnog odbitkaCitiraj:
Da li ti je ispalo za povrat poreza i prireza za tih 5 radnih dana?
Printable View
Ne ispalo mi je nula, ali barem sad više nije da još moram i nešto platiti državi. Hvala ti na pomoći, bila sam nešto zbrljala s tim faktorom osobnog odbitkaCitiraj:
Da li ti je ispalo za povrat poreza i prireza za tih 5 radnih dana?
znam da malo kasnim sa svim, ali bila sam u gužvi i sad kad su se stvari malo sredile počela sam si postavljati pitanja. dakle, bila sam do 1.9. na porodiljnom, ali nisam to upisala u poreznu prijavu tj. samo sam prepisala podatke o isplaćenim plaćama u 2006. Mogu li oni znati da sam bila na porodiljnom i da li će mi računati osobne odbitke za cijelu godinu iako sam ja sama sebi tamo napisala samo za te mjesece kad sam radila? trebam li ih zvati ili nešto naknadno slati da to eventualno ostvarim? molim pomoć, ako netko zna...
I jopet ja o porezu :oops:
Porodiljna naknada nije oporeziva, a naknade za bolovanje u trudnoći i pomoć za dijete od HZZO-a, pretpostavljam, također nisu oporezive.
Znač li to da ja u svojoj poreznoj prijavi nigdje niti ne spominjem te naknade, skroz ih zanemarim kod izračuna godišnjeg prihoda kao da nisu isplaćene? Sve ono što sam dobila od HZZO-a za poreznu ne postoji?
mislim da ne trebaš ništa upisivati, jer kad dobiješ od poslodavaca potvrdu o ispalatama u ovoj godini neće biti prikazane porodiljne, a koliko znam ni HZZO ne šalje potvrdu o isplati tako da nemaš na osnovu čeka bilo šta upisati