i ne samo to, nikako ne mislim da ćemo tako nešto izbjeć niti želimo.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
svo zlo bilo u 3 bambusa i superlajtsu subotom :mrgreen:
Printable View
i ne samo to, nikako ne mislim da ćemo tako nešto izbjeć niti želimo.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
svo zlo bilo u 3 bambusa i superlajtsu subotom :mrgreen:
A gle, meni je moj kvart jednostavno takav, davno sam ja otišla, ali kad dođem k mami meni je tamo ružno, zapušteno, zmazano i ne vidim uistinu ništa child friendly.Citiraj:
leonisa prvotno napisa
Nije to isti kvar kakav je bio u moje djetinjstvo.
Frendice koje mi tamo žive baš i nisu lude od sreće što su tamo.
Pijana tinejđerica sam i ja bila, ali ne sa 13-14 u sred bijela dana sa bocom stocka u ruci, oprosti, ali ja to nikad ne viđam ovdje gdje sad stanujem.
A glede generaliziranja, pa baš ono što sam ja spomenula bi mi svakako bilo bitnije no činjenica da imam 3 minute do vrtića, brzo djeca narastu.
I još za Slađu- ja sam u Travnom od 1977 stanovala, za tebe ne znam otkad si u NZ, tako da jako dobro poznajem i Travno, a i okolne kvartove.
I ispravak netočnog navoda, frendovi su mi bili na lakim drogama, bilo je to davno, u mojim tinejđerskim danima.
Još jedanput prst dolje za NZ.
Meni je bas lijepo tu gdje jesam, a tu sam cijeli zivot (Kvatric). Probala sam, na kratko, zivjeti i negdje drugdje (Spansko), ali, sto mogu - nije mi bilo lijepo. Kratko i jednostavno - sve sto je meni potrebno, bilo mi je daleko i nedohvatljivo na nacin na koji sam navikla. Kad bih birala gdje cu stanovati, i kad bi to bilo tako jednostavno, u obzir bi, iskljucivo, dolazio potez omedjen Salatom, stadionom u Maksimiru, zeljeznickom prugom na jugu (Glavni plus lijevo i desno od njega) i Canicevom/Slovenskom na zapadu (okvirno, Keglic). Zamislite, otprilike, pravokutnik nacrtan tako da mu stranice prolaze kroz te tocke. To bi bio potez u kojem bi odrastalo moje dijete i nijedan drugi mu ne bi bio ravan. Sigurna sam da bi nasla dovoljno razloga zasto je bas to baby/child/otherwise friendly, a sve ostalo nije.
Zato mi i dalje nije jasno zasto se misli da je moguce o ovakvoj temi raspravljati bilo kako drugacije nego srcem.
Kako stvari stvarno stoje, najvjerojatnije jest da ce moje dijete odrastati u gradu velicine Samobora, u kuci s vrtom i brdom zelenila gdje god da se okrene. Kako cu se ja naviknuti na to.. e to nemam pojma. :mrgreen:
Jel Trsje možda? Ili Bijenik?Citiraj:
insomnia prvotno napisa
U blizini Trsja.
meni je ovo smiješno. Ja sam u NZ i naša najbliža okolica je idilična. Okolo su sve kuće u nizu i nove zgrade s max 5 katova. Sve je uređeno, susjedi su nam fini i kulturni ljudi, mahom mlađa ekipa.Citiraj:
Mondu prvotno napisa
Za preko mosta nije gužva - jest, ide se sporije. Treba mi točno 12min da od stana dođem do Vukovarske (vozim se svaki dan pa ne lupam napamet). Puno duže sam putovala iz centra.
Vrtić ne znam kakav je, ali od mama u parku nisam čula prigovore.
A što se ekipe tiče - ja nijednom nisam vidjela pijanca kako tetura susjedstvom ili glupu teenagera s pljugama (što mi je u centru bila svakodnevna pojava).
edit: grupu teenagera
ni po pite? :PCitiraj:
mikka prvotno napisa
ja sam u rp dijelu vrbika otkad sam dosla u zg i koliko god zgrade bile nakazno nabacane jedna na drugu ima to i svojih prednosti. ako nemas inspiracije sta spremit za rucak-bacis oko kroz prozor da vidis sta se kuha kod susjeda :mrgreen:
a ot, iako nikad nisam zivjela tamo, meni se cvjetno cini kao najchildfriendly kvart u zg (od onih koje sam vidjela)-bocarski, nasip, slab promet, u skolu se moze pjeske, blizu centra.
ah, cvjetno i one lijepe kuce s dvoristima.. :zaljubljen:
iako mi je uvijek smetalo sto je juznije, tj. odsjecen autoputom od ostatka grada. tamo os nes moras upast u guzvu ako nekud ides.
ee, uhvatila si me u lazi :mrgreen: , idem po pite, a bome volim i kod zvonca pojesti povremeno :mrgreen: (a i doktorica mi je tam na cosku, ali kod nje idem samo po doznake za bolovanje za porodiljni :lol: )
prvo bold-Citiraj:
mikka prvotno napisa
o tnx god, jos netko tko to zove autoput :lol:
i ja sam cvjetnom zamjerala prelazak preko autoputa, ali i maglu.
cvjetna aleja mi je najljepsa ulica juzno od trga :)
sto se tice doktora- sad znam i koj(a) ti je :lol:
i nemoj mi reci da nisi nikad isla u aromu po nekaj kaj ti je usfalilo u kuci :P
istina, al mislim da bih pregrmila guzvu samo da mi je jedna od tih kucica.Citiraj:
mikka prvotno napisa
mislis na alfu? po novome konzum :(Citiraj:
leonisa prvotno napisa
i alfa i aroma su konzumi. e da, nisam nikad isla u aromu, ja ti nemrem skocit do ducana po nesto jer se za to moram spremiti ko da idem na mont everest, dvoje djece i to :mrgreen:
ih, a do nedavno smo valjda bili jedini kvart bez konzuma. ja staru alfu jos nemrem prezaliti, iako je ona bila izrazito unfriendly za mame s kolicima, pa cak i za odeblje mame s bebom u marami (kakva sam ja bila).Citiraj:
mikka prvotno napisa
nego, koliko vas je to s vrbika? ocemo se nac jednom, u nekom od tih nasih super parkica?
cek, jos sam prje 10 dana u alfi kupovala maramice L. za vrtic i cudila se sto imaju k plus :roll:
mikka, nisam mislila sad, s dvoje jece, vec kad si bila "mladja" :mrgreen: pa te mama slala u ducan :)
kaj aroma nije market plus? :/
Ovako je nama bilo u Gračanima, a tek kad je počela zima i šuma prestala izgledati idilično, blato, zavijanje, led... Horor - mi smo pobjegli glavom bez obzira.Citiraj:
insomnia prvotno napisa
Ne znam ja ne vidim niti jedan od navedenih horor prizora glede knežije osim malo prevelikih terenaca povremeno, a pol stana mi gleda u park i još nemam zavjese :mrgreen:
ja sam odrasla u cvjetnom i magla, vjetar su mi najveći minus plus to što nikad nije zaživio kao kvart nema crkvu, središte nekakvo... Uvijek smo se djelili po zgradama koje su razbacane, a i studentski dom nosi svoje, sad ova gomila birtija, brodova. Koliko god da sam ja izlazila u takve klubove to da na putu iz močvare i u močvaru izgleda ostavljalju za sobom razbijene flaše itd. Ne znam nije mi to nekaj, a da ekipa pije pred dućanima i da se nije išlo ni u garaže za obavit radnje opisane u Travnom to znam pouzdano. E sad možda su moji mali pa ja vidim samo ljuljačke, vrtić, crkvu i knjižnicu, ali činjenica da 2/3 toga u cvjetnom, ali ni u gračanima nisam imala.
Oprosti, gdje si ti stanovala u Gračanima ?Citiraj:
pikula prvotno napisa
U šumi :lol: Zadnji red kuća kod staze za sljeme. Bilo je nekih od tih sadržaja na području Gračana kao takvih, ali meni je bilo jaako daleko bilo kamo pješice, a i autom po zimi - poprilične uzbrdice. Dvoje male djece proštetati za ruku bez nogostupa...
Eto ispravak nepreciznog navodaCitiraj:
pikula prvotno napisa
]Citiraj:
pikula prvotno napisa
Da, to je nezgodno, ja sam na početku Gračanske, totalno druga priča.
Da, uvijek sam slinila dok smo prolazili kraj vas :) . No nama je to bilo jako izvan financ. dohvata, a i shvatili smo da smo da nije žvaka za seljaka pa smo opet u zgradama ;)
:lol: , a nasmijala si me, ja sam u onim rozim zgradicama, imamo svoj park i ima baš dosta klinaca i to godišta kao i tvoj klinci, moj mali ima 6god pa znam, nama je stvarno prekrasno tu. :DCitiraj:
pikula prvotno napisa
Eh, trljaj mi sol na ranu. Da si rekla da ti je grozno, došla bih na kavu da si zalječim zavist, ovako ništa :lol:
Nije mi to bila namjera, koliko god ponekad ovdje djelujem zlocesto :mrgreen: ....ako te ikad "opere" nostalgija za bivšim kvartom slobodno navrati. ;)Citiraj:
pikula prvotno napisa
Ma šalim se, ne beri brigu... :)
podižem temu jer baš razmišljam o kvartu u kojem stanujem i kako mi je che che, dakle jarun...konačno sam stigla!!!
a zapravo želim citirati mondu, jer naime i ja kada dođem kod mame u NZ, sve mi je nekako sivo, tužno, oronulo, gledam ljude koju su ostali u kvartu i na žalost odali se porocima kojih ima svuda ali nekako tu kao da su vidljiviji...ne znam, tamo sam provela cijeli život i vežu me lijepe uspomene ali tenks no more
ja sam živjela na jarunu. 6 mjeseci. i bilo mi je grozno. na jarunu nema ničega osim jarunskog jezera.
u sjevernom dijelu zagreba ne bih živjela nikad, čak niti da mi netko plati za to. infrastruktura 0, jahanje do grada - beskrajno. a i hrpa mafijaša koja se tamo naselila.
dakle, mogla bih unedogled ovako... pitanje je: koriste li ovakvi komentari ikome, jesu li konstruktivni, pomažu li?
mislim da ne, pa onda ne znam čemu potreba za ovakvim kvalifikacijama kvartova u Zagrebu.
pa čekaj, izmjenjujemo mišljenja ne? svako na to ima pravo a cura je lijepo pitala kaj mislimo o pojedinim kvartovima, svatko ima svog favorita i svakome je neki kriterij bitniji od drugoga, meni je na jarunu super jer ima brdo parkova, pored zgrade imam privatni vrtić, školu a u okolici još nekoliko privatnih i državnih vrtića, sve mi je blizu, tramvaj do grada, dijete danas sutra neće morati razmišljati o tome kako ima 3 autobusa dnevno za grad ili školu ili što već, nego ima tramvaj pred nososm koji ga odveze di treba i ide svako malo, autom mogu svuda, izlaz iz grada blizu, trgovine svih vrsta, jezero koje mi nudi neograničene mogućnosti...i da ne nabrajam..dakle te su meni stvari bitne i zato mi je ovdje super, drugome nije jer ga možda nervira buka, blizina horvaćanske i što ti ja znam. dakle, svatko (dobro ja možda nisam u prvom postu nego sam se osvrnula na to zašto ne volim nz) je objasnio zašto mu je neki kvart dobar i to je to..