Roko ne kopa niš. :P
Nego, kaj jedu vaši hahari za doručak i večeru? Trebam ideeejeeee!
Printable View
Roko ne kopa niš. :P
Nego, kaj jedu vaši hahari za doručak i večeru? Trebam ideeejeeee!
doručak - uvijek zobene pahuljice na vodi (1min u mikrovalki) pa ubacim voće (svježe ili ****)
večera - čokolino ili griz na mlijeku (bez šećera), a večeras sam mu napravila rižu na mlijeku pa dodala malo zobenih za zgusne i zmiksala štapnim mikserom.
Mi više niš' ne jedemo, već više od tjedan dana apetit nam je-nula bodova!
Inače-žitarice (prosene, zobene, rijeđe 7 korn) s voćem+jogurt nekad umiješam i rijeđe pecivo s abc namazom ili tako nešt..isto se vrtimo u krug..
Večera-palenta s jogurtom, pir s jogurtom ili kravljim sirom, nekad ukombiniram ostatke od ručka za večeru..
Uf sad i ja vidim da trebam idejeeeee!
meni treba ideja za ručak.
doručak i večera su stalno isti ali funkcionira u potpunosti...
probala sam dati palentu s jogurtom pa je pojeo 2 zalogaja i onda odgurnuo rukom. ni ne sjetim mu se jogurt davati :unsure:
Mi smo još bolesni...ajde imamo mali pomak, ali još uvijek po cijeli dan spavamo...al pijemo puno tekučine pa nam je ok...
Što se tiće raznolikog jela, možda pomogne bebe kuharica, tamo stvarno ima pregršt recepta i ideja...ali neznam kako vi ali ja što kuham nama ¨trenutačno ne kuham jer još od 5 mjeseca nemam kuhinju¨ ali što moja sveki i mama kuhaju za nas to dajem i Lari...a raznolikost je uvijek poželjna, jer dijetetu dojadi s vremenom ista jela... ajme kaj bljazgam gluposti :roll:
Tek sada pročitala, kod nas je ovaj tijedan isto novost:
I MI SMO POČELI KOPATI NOS ... :D
Kaj je to epidemija kod jesenskih beba
:lol:
ajde da se nabrzihen javim dok je Lovro još zaokupljen tubbiesima.
Annie uzela si mi slovo iz prsta, jer sam upravo ja to htjela pitati. Lovro je dosad jeo keksolino al više neće, pa nemam pojima šta mu dat jesti.
Ručak nam mora biti zeleni, tako da kombiniram blitvu, špinat, kelj, proklice, brokulu, grašak, sve što nađem zeleno, a onda unutra trpam bijelo i ino povrće i meso. Frajer pogleda u tanjur kad donesem ručak, i ak nije zelen, neće otvorit usta. Obično djeca mrze zeleno.. :?
Bubinići, brzo ozdravite! :heart:
Mi smo, hvala Bogu, kuc-kuc, zdravi.
jutro i od mene podočnjakaste!
eh, neću se žaliti, obećala sam!
inače, noa papa sve, baš sve što vidi. obično ujutro jedem nekakav müsli, a mm čokolino pa žica naizmjenično. a za vikend imamo pravi doručak - sve na stol! onda dobije kruha, abc-a, sv.sir, pekmez...
ručamo dosta kasno, iza 18h, obično jede što i mi. tako da mu to bude i večera, naravno cica prije spavanja.
ali naaajviše voli rižino mlijeko, popio bi valjda litru da mu dam!
Dobro jutro. Evo da se i ja pridružim. Da li vaša djeca jedu ribicu? Koju ribu im davate i kako je spravljate? Moja Matea (rođ. 21.09.2005.) jede ribu ali je uvjek kuhana. Nemam ideju kako je drugačije spravit. I inače je meso i povrće uvjek kuhano.
ivee, dobro došla :)
HVALA ;)
ja još uvijek sve kuham, ribu jede bar dva put tjedno nekad i tri, jede oslića, trilje, pastrvu par puta i nedavno sam joj dala 1. put plavu ribu srdele.
Evo vam ideja za večeru- nije niš novo ali meni je jako fino a i njoj- naribate jabuku na sitno i zalijete ju kuhanom palentom, a gore se pospe mljeveni (ja nemam mljeveni nego u mužaru istuckam par komada ) orah, onako malo, ja stavim 2 oraha, meni je to tako fino da skuham više pa ja pol pojedem
Hvala na receptu. To još nismo probali. Probam večeras pa javim kako nam je išlo.
nažalost, ja nisam ljubitelj ribe pa ju ni ne kupujem ni ne pripremam pa ju ni rok ne jede (iako ju je na moru tamanio k'o lud).
jedino sam kupila panirane repove škampa (ili nekih račića, ne znam) pa ću mu to jednom napraviti da gricka...
ivee,dobrodosla!
Mislim...ja se opet moram žaliti!
Naime, struja nam odlazi u stanu, nemam struje u dnevnoj sobi i wc-u i jučer nam je električar rekao da pothitno moramo mijenjati instalacije (koje nisu mijenjane od 1920 otkada je zgrada napravljena) kako se ne bi cijeli stan zapalio..
Naravno da to povlači za sobom financije i odlazak od doma na najmanje tjedan dana..A Jan bolestan...
Usput nam je jučer i bojler riknuo pa nismo imali grijanje..majstor mi danas uzeo 310 kn a ne zna u čemu je štos i zašto je tlek u bojleru tako visok i zašto curi pa će doći sutra :x Al bitno da me opelješio!
Pa mislim..dokleee..sve nas krenulo, sve odjednom...Fakat je krivi tajming-pred Božić a ja tek počela raditi! Barem da se to dogodilo dok sam još bila na porodiljnom!
Lagano sam na rubu živčanog sloma..a posao se gomila, ja totalno neproduktivna, nemam koncentracije...još u subotu cijeli dan radim...
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr!
ajme shiny, baš sam mislila da ćeš se javiti s boljim vijestima... kao što si sama rekla, nakon kiše dolazi sunce, gadno je kad te sve skupa pogodi.
a ništa, mogu samo zavibrati da je to sve loše i da sad kreću vedriji dani. i --- najprije da jan ozdravi :love:
Ajme Shiny šta vas je snašlo :( Mi smo mijenjali instalacije kad smo se useljavali jer je zgrada isto iz doba dinosaura pa znam koliki je to posao. Računaj ti na više od tjedan dana jer treba pokrpati zidove, okrečiti, očistiti itd. Ma muka mi je čim pomislim na majstore.
Mi smo logorovali kod mog brata kad smo mijenjali prozore i sve se odužilo na par dana tako da sam mu pokvarila rođendansku proslavu.
Takve stvari se uvijek dogode u najgore vrijeme ali ne vrijedi se živcirati zašto "baš sad". Nađi majstore, organiziraj smještaj i čekaj to sunce nakon kiše.
Pusa JR-u!
Pozdrav svima!
kod nas par zubića više,više niti neznam koliko ih točno ima.
Luka isto jede sve.jučer mu je nona dala paštu i fažol :lol: i najeo se čovjek, pun tanjur.
U zadnje vrijeme mu jako dugo treba navečer da zaspi,od kada je bio bolestan.
ivee,dobrodošla!!
Ra,la pa kad ćemo organizirati kavicu???mogle bi možda u subotu,a? ujutro?
mogle bi,bilo bi vrijeme :)
:D ajde sutra se dogovorimo!!!
Ivee dobro nam došla!!!
I mene muči večera,za doručak se još nekako snađemo,uvijek pali jogurtić i neki mliječni namaz,sir ili tako nešto,žganci...
Ručak je juhica s povrćem pod obavezno,nekakvo varivo,meseko jede uglavnom kuhano,ali se zna zalomit i nečeg pečenog ili dinstanog iz maminog tanjura.
Za večeru papa u zadnje vrijeme najbolje neke hrskave voćne müsle s mlijekom,pa još dodamo narezane suhe marelice,mljac-mljac,a čokolino u zadnje vrijeme neće,tj.pojede malo i neće više.E da i kupila sam od (kršitelj koda)a neke "krokodile"pa to isto s mlijekom voli.
Ali sve nam se nešto svodi na isto i vrtimo se u krug.Mislim da ću probati nešto iskemijati s prosom ili kus-kus,ali ne znam što bi s tim!!!!
Puse ozdravilice svim bubanima!!!!
joj Barbara1 ne žali se.,a kako ja tek imam osjećaj da Noa jede stalno isto,kada na skoro sve šta si ti nabrojala Noa je alergična,od linota pa nadalje. imam osjećaj da će se pretvoriti u marmeladu koliko je pojede
lali, la11 ja sam za. ako bude kiša, gdje ćemo? možete doći i do nas (znam, znam, skroz je usput :mrgreen: )!
Dobro jutro svima i hvala na dobrodošlici.
Ivee - dobro nam došle!
Rijecanke - zelim vam ugodno druzenje i lijepo vrijeme
Bubinima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
dorucak/rucak/vecera - isto ponekad imam osjecaj da se vrtimo u krug iako Teo zbilja sve jede, kuha uglavnom nona pa je i riba na popisu, a ja je ne jedem pa neznam niti pripremiti
Frle - Lovrov rucak je 8)
nos ne kopa...jos!
al gura prste u uha i onda vice i to mu je jako fora
stvarno neznam,pa mogli bi do vas,lali??Citiraj:
ra prvotno napisa
a slijedeći put kod nas,do tada ćemo imati grijanje u novom stanu :D
evo da se malo pohvalim,par slika našeg novog stana :D
http://public.fotki.com/noa2005/stan/
la11, super izgleda, moramo to vidjeti u živo! kad selite?
a možemo i do tower centra, aaaa? to sam skroz zaboravila. :roll:
pa da i kupimo nešto :mrgreen:
la11 baš je krasno! Lampice po stropu su mi super.
Ah, kad ću ja dočekati novi stan...sad je u igri i gradnja kuće.